Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

As gyd U pasiklausiau dukart apie tu spermiuku nebuvima, ji pasake kad kalbame NE apie negyvus(nuzudytus gleivese) o apie tai kad visai ju nera. U ir pasake kad vienintele galimybe bandyti IUI, nes nieko kito nepadarysi verysad.gif
Leisiu vyrui pora dienu apsiprasti ir pirmyn "pudrint" prota, nes laikas bega ...
Atsakyti
Nu nušaukit tada mane. Kaip galima daryti IUI jei visiškas nulis. Ką tau apdirbinės ir suleidinės į gimdą, jei ten 0? bigsmile.gif
Nieko nebesuprantu. Vsio mano protas jau nušoko. Kaput....
Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 16, 09:26)
As gyd U pasiklausiau dukart apie tu spermiuku nebuvima, ji pasake kad kalbame NE apie negyvus(nuzudytus gleivese) o apie tai kad visai ju nera. U ir pasake kad vienintele galimybe bandyti IUI, nes nieko kito nepadarysi  verysad.gif
Leisiu vyrui pora dienu apsiprasti ir pirmyn "pudrint" prota, nes laikas bega ...

Olcia, nepyk, bet nusneki.
Butinai dar karta pasiskambink gydytojai ir tiksliai issiklausinek (bei pasiziurek i vyro tyrimus).
Pirma, IUI daro tik su gera vyro sperma. Jeigu U sake, kad reikia daryti IUI, nelogiska, kad tavo vyro sperma pagal tyrimus buvo bloga.
Antra, IVF daro su bet kokia sperma, net ir kai nesuranda ejakuliate spermiju (tada daro TESA).
Trecia, nesuk savo diedui proto tomis nesamonemis, ka cia rasai. Geriau pasiklausk dar karta tyrima dariusio gydytojo, kad jis pakomentuotu. Arba dar geriau, uzsirasykite pas kokia Zilaitiene ar kaip ta, kur pas Bogdanskiene dirba (Euromergeles paklausk - pasakys pavarde), ar pas Bosa. Tegul jie paaiskina tavo vyrui.
Atsakyti
garneli...bet yra juk skirtumas tarp nei vieno gyvo ir ishvis nera?

Mano galva olcia tu netaip supratai gydytoja, as labai abejoju ar nebeturit nei vieno spermatozoido, kai pirmoje spermogramoje tiek milijonu buvo, tas nulis, turbut kazka kitka reiskia, susijusi su tuo poskoitaliniu testus, nes U siulytu absoliuciai kitus variantus, jeigu neturetumete nei vieno spermatozoido, o ne IUI 4u.gif
Jums sake pasidaryti pakartotina spermograma? Lankotes pas Zilaitiene?

QUOTE(garnelis @ 2007 03 16, 10:06)
... kai nesuderinama terpe, tai tas pats, kas sperma padeti ant lekstutes ir laikyti ant palanges. Po valandos nebus ne vieno gyvo.

tik negazdink, olcia, vyro tokiom savo isvadom smile.gif tau U dabar ka liepe daryti? pakartotina spermograma po antibiotiku gerimo turbut? ar IUI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 16 kovo 2007 - 09:42
As zinau kad dar zalia esu sioje srityje, bet man taip pasake, kad testo metu nerado - cituoju " visiskai nera spermatozoidu". Man pakako pamatyti U veida kaip ji ejo is laboratorijos pranesti man "dziugia" zinia, jau is karto supratau kad nieko gero nepasakys. Pasake darytis pakartotine spermograma, tai ir darysim ir tada bus aisku kas cia per velniava.
Nepykit kad kvarsinu visoms galva blush2.gif

As vyro negasdino, net puses jam nesakau, nes visai stogas jam pavaziuos, man svarbu kad suprastu jog spermograma reikia daryti tai kaip yra reikalaujama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olcia: 16 kovo 2007 - 09:54
Buk gera, parasyk dabar su pavadinimais, ka darete, kokie atsakymai ir ka pasake. Kad tu kazka painioji, tai faktas. Jeigu spermiju 0, tai is kur gavai ml su ABC procentais?
Atsakyti
neitiketina...lyg su kitu butum sugulus biggrin.gif

betkokiu atveju, pasidarykit spermograma ir bus viskas aishku, linkiu kad to nulio daugiau nebepasikartotu.. o antibiotikus tuos jau seniai geret?

QUOTE(olcia @ 2007 03 16, 10:50)
... cituoju " visiskai nera spermatozoidu". ...

P.S. nepyksta niekas smile.gif tam ir yra skyrelis, kad aiskintis situacija. tiesiog situacija neitiketina.
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2007 03 16, 10:54)
Buk gera, parasyk dabar su pavadinimais, ka darete, kokie atsakymai ir ka pasake. Kad tu kazka painioji, tai faktas. Jeigu spermiju 0, tai is kur gavai ml su ABC procentais?

mes pries 3 menesius darem spermograma (nutraukto lytinio akto budu- kitaip nepavyko man vyro ikalbet) ir Narmedoj laborante pasake kad sperma vidutine, nera jau taip blogai.
Kiekis - 3 ml (norma > 2) cia mililitrai (kaip as suprantu)
kiekis visame ej. - 231 mln (norma 120 Goriajevo kamera)
negyvu - 60% (norma , 25%)
A+B - 40% (norma > 50%)
leukocitai - 18-20 (norma 0-10)
isvada - astenospermija
tai va israse mums antibiotikus DOXYHEXAL, pagerem ir dar pakartotinos spermogramos nespejom pasidaryti, o kad man kaip tik vidurys ciklo buvo tai nuvariau i VK to testo po sueities pasidaryti (visus reikalavimus zinau). Ir atliekant si testa pasake kad spermiuku visai nera Dabar varysiu vyra kuo greiciau pasidaryti spermogramos, tik va sunkai sekasi ikalbet kad pats viska padarytu, kad butu pagal visus reikalavimus. man paciai labai jau baisu pasidare, nejaugi sperma dar pablogejo, kad net nei 1 spermiuko nerado per ta testa
Atsakyti
nepristok Chiara biggrin.gif nu matai pati arba situacija is koto vercianti arba kazkas ne iki galo suprantama, arba netaip suprantama.

Kadangi vistiek liepta pakartoti spermograma, palaukiam, paziurim kokia situacija, gal neivyko seklos ishsiverzimas ishvis per ta testa? (ar jau as nusikalbu? biggrin.gif )

olcia, tik darykite spermograma VK 4u.gif

P.S. anegdotas:

Zydrunas Savickas nunese sperma i klinikos laboratorija.
Po keletos dienu gavo atsakyma:
"Tyrimu atlikt nepavyko- neatsukom stiklainio"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 16 kovo 2007 - 10:05
QUOTE(euromergele @ 2007 03 16, 10:55)
neitiketina...lyg su kitu butum sugulus  biggrin.gif

betkokiu atveju, pasidarykit spermograma ir bus viskas aishku, linkiu kad to nulio daugiau nebepasikartotu.. o antibiotikus tuos jau seniai geret?
P.S. nepyksta niekas smile.gif tam ir yra skyrelis, kad aiskintis situacija. tiesiog situacija neitiketina.

As per anksti issiziojau smile.gif man reikejo pasidaryti pakartotina spermograma ir tik tada klausti ar taip gali buti, kad testo metu nerado spemiuku. Viskas gal uzdarom sia tema kol negausiu pakartotinos spermogramos tyrimu, nes tuoj visas galutinai supajniosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 16, 09:50)
man taip pasake, kad testo metu nerado - cituoju " visiskai nera spermatozoidu".

BINGO - testo metu. 4u.gif Tavo gleives nuzudė visus spermiukus, o ne iš viso tų spermiukų 0. Visa tai apeinama IUI pagalba. Sperma nera visai prasta ir tikrai bandykit IUI.

1. Pasidarykit spermogramą - tik darykit VK, pas juos aparatai tikslesni. Iskart sakau neišsigąsk skaičių, nes vaisingumo klinikos kitaip skaičiuoja ir ten bus turbūt mažiau nei 20 mln/ml. Čia yra VK norma. Neišsigąsk.
2. Ruoškitės IUI.

Viskas bus gerai. Tos pačios procedūros būtų ir jeigu tas testas būtų neigiamas. Vis tiek jums būtų su tokia sperma siūlę IUI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 16 kovo 2007 - 10:06
olcia, viskas ok smile.gif mums labai sveika visoms pasiaiskinti kas kaip, nesiparink delto smile.gif kai pasidarysite spermograma, tada paziuresim kokia ten reali situacija
Atsakyti