Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(olcia @ 2007 03 15, 15:46)
nustojo jau pries 2,5 men. Kiekis 3ml, A+B 40%, nejudrus 20%

Tai jei tenai iš viso nerado nei vieno spermiuko - tai yra tokia procedura TESA. Kur is seklidziu ispunktuoja spermatozoidus, o toliau IVF+ICSI daro.
Siaip del antibiotiku ziurint kokius juos gere. Zilaitiene sake kad pvz yra toks doksiciklinas kuris labai stipriai numusa kokybe, o jeigu ten buvo tik 3 mln - tai gal ir numuse. Atsistato viskas tik per kokius 3 menesius minimum. Jeigu cia aisku nebuvo tiesiog spermogramos prastejimo tendencijos.
Palaukit dar truputuka ir vel pasidarykit trumpa spermograma, paziurekit kaip ten reikaliukai. Jei bus ir toliau visiškas 0 - tai įtariu jums siūlys TESA. Ar su visišku 0 ar su 3 ml jums greiciausiai jau siulytu darytis IVF. Tai moraliskai turetumet jau ruostis tam.
Vyrui patarimas kiek įmanoma nusiraminti ir nepergyenti, stresas irgi labai kenkia spermogramai.
Ir dar klausimas, kokiu budu buvo surinkta sperma? Ar pats viska padare, ar nutraukto lytinio akto budu?
Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 15, 14:29)
Vakar VK pasidariau testa po sueities ir dabar sedziu sokiruota  verysad.gif  gyd U pasake kad visai nera spermiuku.

aš taip supratau, 0 po sueities testo, o ne apskritai, ar ne? g.gif aš kažkodėl iš karto pagalvojau, ar įvykdyti visi reikalavimai prieš testą, nu, nesiprausti, turėti lytinius santykius 2-6 val. prieš testą ir t.t. blush2.gif
o ml gal tikrai ne milijonai, o mililitrai... g.gif
neaišku kol kas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Relaxa: 15 kovo 2007 - 16:48
QUOTE(Nendrė @ 2007 03 15, 17:29)
Tai jei tenai iš viso nerado nei vieno spermiuko - tai yra tokia procedura TESA. Kur is seklidziu ispunktuoja spermatozoidus, o toliau IVF+ICSI daro.
Siaip del antibiotiku ziurint kokius juos gere. Zilaitiene sake kad pvz yra toks doksiciklinas kuris labai stipriai numusa kokybe, o jeigu ten buvo tik 3 mln - tai gal ir numuse. Atsistato viskas tik per kokius 3 menesius minimum. Jeigu cia aisku nebuvo tiesiog spermogramos prastejimo tendencijos.
Palaukit dar truputuka ir vel pasidarykit trumpa spermograma, paziurekit kaip ten reikaliukai. Jei bus ir toliau visiškas 0 - tai įtariu jums siūlys TESA. Ar su visišku 0 ar su 3 ml jums greiciausiai jau siulytu darytis IVF. Tai moraliskai turetumet jau ruostis tam.
Vyrui patarimas kiek įmanoma nusiraminti ir nepergyenti, stresas irgi labai kenkia spermogramai.
Ir dar klausimas, kokiu budu buvo surinkta sperma? Ar pats viska padare, ar nutraukto lytinio akto budu?

Nendre, man atrodo tu juos biski gazdini... ji rase apie sueities testa, o ne spermograma..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babulka @ 2007 03 15, 21:13)
Nendre, man atrodo tu juos biski gazdini... ji rase apie sueities testa, o ne spermograma..... smile.gif

Aha greiciausiai ne taip supratau, Chiara irgi taip pat pasake paskui pagalvojau, gal tikrai ne taip viskas yra. as kazkaip supratau, kad kai dare ta testa pasirode, kad is viso nera spermiuku (tipo net nepradejo to testo daryti nes nebuvo is ko). Vnz, Olcia papasakok viska is eiles ir nuosekliai kiek kada kaip ir kas buvo. O tai mes cia nezinioj ka padet. As tau baisiausia varianta pasakiau (mano akimis baisiausias smile.gif )
Aha dar karta perskaiciau - tikrai ne taip supratau, persiprasau labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 15 kovo 2007 - 21:22
tai as visu atsiprasau, kad gal netaip viska parasiau blush2.gif
mes pries 3 menesius darem spermograma (nutraukto lytinio akto budu- kitaip nepavyko man vyro ikalbet) ir Narmedoj laborante pasake kad sperma vidutine, nera jau taip blogai.
Kiekis - 3 ml (norma > 2) cia mililitrai (kaip as suprantu)
kiekis visame ej. - 231 mln (norma 120 Goriajevo kamera)
negyvu - 60% (norma , 25%)
A+B - 40% (norma > 50%)
leukocitai - 18-20 (norma 0-10)
tai va israse mums antibiotikus DOXYHEXAL, pagerem ir dar pakartotinos spermogramos nespejom pasidaryti, o kad man kaip tik vidurys ciklo buvo tai nuvariau i VK to testo po sueities pasidaryti (visus reikalavimus zinau). Ir atliekant si testa pasake kad spermiuku visai nera verysad.gif Dabar varysiu vyra kuo greiciau pasidaryti spermogramos, tik va sunkai sekasi ikalbet kad pats viska padarytu, kad butu pagal visus reikalavimus. man paciai labai jau baisu pasidare, nejaugi sperma dar pablogejo, kad net nei 1 spermiuko nerado per ta testa verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olcia: 15 kovo 2007 - 22:46
1. pasistenkite apseiti be nutraukto akto, geriau padek jam ranka, bet ne kitomis kuno dalimis.
2. spermos interpretavimas yra kaip meno kurinys (skaiciau rusiskam saite vakar) todel tai, ka komentuojam mes yra viena..o tai ka mato andrologas, ziuredamas i svarbiausius spermogramos punktus yra kas kita.
3. spermogramos gale turetu buti parasyta gydytojo isvada: ..... .
4. spermatozoidu kiekis visame ejakuliate ir norma pas tave skirtingi. 120 tai norma vienam mililitre mano ziniomis.
5. perdaug negyvu spermatozoidu, gal per ilgas susilaikymo periodas? gal gleives kazkaip pakenke tokiu budu isgautos spermos..
6. judrumas arti pakankamo
7. leukocitu per daug, ir taip matoma

po antibiotiku gerimo pakartotinai spermogramai minimum dvi savaites turi praeiti, visishkai atsisato po mazdaug 70 dienu. Pakartokit spermograma kaip galima teisingiau, tiesiog pasakyk vyrui kad vardan rezultatu reikia padaryti tai be lyt. akto. Visi vyrai taip daro... 4u.gif del to nei vieno spermiuko nelabai supratau, kazhin ar galetu taip buti kad is tiek milijonu nieko nebeliktu, nerealu mano galva, visishkai nerealu. darykit spermograma tik gerose laboratorijose ir visada bus ramu, kad zinote tiesa 4u.gif

QUOTE(olcia @ 2007 03 15, 23:44)
mes pries 3 menesius darem spermograma (nutraukto lytinio akto budu- kitaip nepavyko man vyro ikalbet) .....

Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 15, 22:44)
nejaugi sperma dar pablogejo, kad net nei 1 spermiuko nerado per ta testa  verysad.gif

Vardan dar didesnio aiškumo dar paklausiu. Jums taip pasakė, kad spermiukų yra 0, prieš pradedant daryti testą, ar kai jau padarė pasakė, kad spermiukų 0. Man atrodo, kad čia slypi visa esmė. Ir dar tas testės kaip aš suprantu yra dėl suderinamumo jūsų (aiškinosi ar tavo glevės nežudo spermiukų)? Aš dabar teisingai supratau?
Atsakyti
[quote=euromergele,2007 03 16, 00:37]
3. spermogramos gale turetu buti parasyta gydytojo isvada: ..... .

Gydytojo isvada - astenospermija

Labai Aciu visoms uz nuomone ir patarimus!!!!!
Papildyta:
QUOTE(Nendrė @ 2007 03 16, 09:55)
Vardan dar didesnio aiškumo dar paklausiu. Jums taip pasakė, kad spermiukų yra 0, prieš pradedant daryti testą, ar kai jau padarė pasakė, kad spermiukų 0. Man atrodo, kad čia slypi visa esmė. Ir dar tas testės kaip aš suprantu yra dėl suderinamumo jūsų (aiškinosi ar tavo glevės nežudo spermiukų)? Aš dabar teisingai supratau?

Pasake kaip jau padare testa. Taip aiškinosi ar mano glevės nežudo spermiukų, bet nebuvo ka aiskintis nes nerado nei vieno.
Atsakyti
Spermograma ir postkoitalinis testas yra du skirtingi dalykai.
Vyro sperma gali buti / tapti superine, bet postkoitalinis testas gali buti neigiamas.
Klausiau U, ar cia igimta, ar igyjamas tas nesuderinamumas ir ar gali buti nesuderinamumas ir viena grazia diena zmones tapti "suderinamais".
Taigi, i pirma klausima atsakymo nera.
I antra klausima - visko gali buti. Ir buna.
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 03 15, 23:37)
del to nei vieno spermiuko nelabai supratau, kazhin ar galetu taip buti kad is tiek milijonu nieko nebeliktu, nerealu mano galva, visishkai nerealu. darykit spermograma tik gerose laboratorijose ir visada bus ramu, kad zinote tiesa  4u.gif

Realu realu..., kai nesuderinama terpe, tai tas pats, kas sperma padeti ant lekstutes ir laikyti ant palanges. Po valandos nebus ne vieno gyvo.

Tai ir cia tas pats gavosi.

Gal per mazai vaisingu gleiviu buvo, kurioje sperma issilaiko ir nezusta.
O gal - spermiukai neprasiverze/neisiverze pro/i jas ir zuvo makstyje.
O gal - terpe rugsti ar dar velniai zino kas, todel spermiukai zuvo.
O gal organizmas labai protingas ir pats neisileido serganciu spermiuku ir taip jie zuvo, nes leukocitu stipriai padideje.

Nu man dveji gydytojai sake, kad nereikia kreipti demesio i situos postkoitalinius testus... nes tai labai kintamas dalykas. Viena menesi nera ne vieno gyvo, o kita menesi ziurek, gal jau gerai, o gal ir ne...

Senoji mokykla tokiu atveju sako reikia daryti IUI, jei visi kiti dalykai geri, kad praeiti ta terpe, kurioje zusta spermiukai ir spermiukus patalpinti tiesiai i gimda, taip palengvinant jiems kelia.

Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 16, 09:00)
Pasake kaip jau padare testa. Taip aiškinosi ar mano glevės nežudo spermiukų, bet nebuvo ka aiskintis nes nerado nei vieno.

Chiara tau parašė atsakymą jeigu pas jus yra tas nesuderinamumas, o aš savo ruoštu norėjau tik pasakyti, kad man kažkodėl atrodo, kad tu nelabai teisingai supratai. Gal spermiukų buvo 0 atlikus tą testą, tai reiškia, kad ne iš viso pas vyrą nėra spermiukų, o kad per tą testą, tavo gleivės nužudė visus spermiukus. Kaip manai? Ir dar kaip minėjo Euromergelė, pasidarykit spermogramą VK, ten jinai yra tikslesne. Vyrui smegenis išpudrink, kad gal ne viskas prarasta dėl to 0 ir reikia viską kuo tiksliau surinkti, ne lytinio akto metu.
Atsakyti
QUOTE(olcia @ 2007 03 16, 09:00)

Siandien galva skauda, kazko nesuprantu.
Tai ir issiaiskinote - kad jusu postkoitalinis testas neigiamas, kad tavo gleives zudo spermiukus ir kad be abejotinu patarimu, kaip pakeisti situacija, rekomendaciju jokiu nera. Tik IUI arba IVF.
Atsakyti