Nu čia jau perspaudei su tuo 20 mln ir IVF. Taigi tokia sperma pakankama natūraliam apvaisinimui. Kitos ir su mažiau pastoja.
QUOTE(Gytutė @ 2007 03 14, 17:42)
Nu čia jau perspaudei su tuo 20 mln ir IVF. Taigi tokia sperma pakankama natūraliam apvaisinimui. Kitos ir su mažiau pastoja.
Na taip, pastoja, bet 20 mln tikrai yra labai nedaug. Reikia imtis kažkokių priemonių tiems milijonams didinti.
IUI - irgi ivardijamas kaip dirbtinis apvaisinimas
Pas mus 20 mljn, silpnai judriu, padarius issamia spermograma - paaiskejo kad jie neturi "sugebejimo" istirpdyti kiausialastes sieneles...
Tai su 20 mljn mums siulo IVF + ICSI.
Kiekis - ne vienintelis rodiklis pastojimui...
Pas mus 20 mljn, silpnai judriu, padarius issamia spermograma - paaiskejo kad jie neturi "sugebejimo" istirpdyti kiausialastes sieneles...
Kiekis - ne vienintelis rodiklis pastojimui...
QUOTE(Gytutė @ 2007 03 14, 16:42)
Nu čia jau perspaudei su tuo 20 mln ir IVF.
taip rašo, nors, aišku, žiūrima ne vien į kiekį
kaip Babulka jau parašė, IUI irgi dirbtinis apvaisinimas
QUOTE(Babulka @ 2007 03 14, 17:09)
IUI - irgi ivardijamas kaip dirbtinis apvaisinimas
nu va, pasirodo, nenusišnekėjau
Babulka, silpnai judrių - žiūrėti į A, B ir t.t.? o gal žinai, kaip nustatė, kad spermiukai neturi sugebėjimo ištirpdyti kiaušialąstės sieneles?
QUOTE(Relaxa @ 2007 03 14, 18:20)
taip rašo, nors, aišku, žiūrima ne vien į kiekį
Babulka, silpnai judrių - žiūrėti į A, B ir t.t.? o gal žinai, kaip nustatė, kad spermiukai neturi sugebėjimo ištirpdyti kiaušialąstės sieneles?
Klaipedoje VK sis tyrimas kainuoja 240 lt. Tai issami spermograma.
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 03 14, 17:04)
Na taip, pastoja, bet 20 mln tikrai yra labai nedaug. Reikia imtis kažkokių priemonių tiems milijonams didinti.
Nu mano vyro 23 mln niekas net nebandė didinti, ir tikrai tai nėra labai nedaug. 3 mln jau yra labai nedaug Ką noriu pasakyti, kad tokia ribinė sperma gali kuo puikiausiai apvaisinti.
Žodžiu, situacijos yra labai indvidualios, tačiau tas parašymas, kad prie 20 mln jau dirbtinį apvaisinimą siūlo gali labai suklaidinti. Tik tiek ir norėjau
QUOTE(Babulka @ 2007 03 14, 17:09)
padarius issamia spermograma - paaiskejo kad jie neturi "sugebejimo" istirpdyti kiausialastes sieneles...
QUOTE(Babulka @ 2007 03 14, 17:58)
aš kai klausiau, ar ta spermograma parodo tai, ką tu mini, man tvirtai paneigė tai kaip suprast? aš irgi norėjau ištirti tą dalyką
QUOTE(Babulka @ 2007 03 14, 17:58)
mes darėmės tokį tyrimą, tik Vilniuje. tai ta pilna spermograma, ar ne? ir kuris konkrečiai parametras rodo tą spermiukų nesugebėjimą?
QUOTE(Gytutė @ 2007 03 14, 19:15)
Ką noriu pasakyti, kad tokia ribinė sperma gali kuo puikiausiai apvaisinti.
Žodžiu, situacijos yra labai indvidualios, tačiau tas parašymas, kad prie 20 mln jau dirbtinį apvaisinimą siūlo gali labai suklaidinti. Tik tiek ir norėjau
man pasirodė, kad taip ir buvo pasakyta . 20 mln. minimalus normos rodiklis, kitaip tariant žemutinė riba, ir Rusijoje tokiu atveju siūlomas dirbtinis apvaisinimas. kas čia galėtų klaidinti? tuo labiau beveik visos mini, kad ne vien kiekis ir koncentracija svarbu o Babulka netgi paaiškino savo situaciją plačiau.
QUOTE(Meija @ 2007 03 15, 08:14)
O kad pagerinti spermos kokybe, reikalingi tam tikri vaistai, ar uztenka gerti vitaminus? mano vyrui Zilaitiene kol kas israse gerti tribestan, vit E, ir vitaminus vyrui Kazi ar nuo ju pageres?
žiūrint, ką reikia gerinti, bet mums pvz. labai pagerėjo gali aukščiau pasiskaityti.
Issitraukiau spermograma
T.y. hipoosmotinis testas (HOT)
Akrosomine reakcija.
Pas mus sie rodiklai pabraukti raudonai, matau kad neitaikom i normas. Gydytojos teigimu pagal siuos rodiklius reikia taikyti ICSI, nes naturaliai neapvaisins. Musu embrionu negalima saldyti (hepatitas), pakankamai gerai stimuliavosi.. tai jei ir dabar su kiausialastem problemu nebus, zadam prasyti puse daryti ICSI, puse leisti naturaliai apvaisinti.
As tik nesuprantu vieno. Dabar gydytojai teigia kad pagal si tyrima ICSI reikia, o kodel man jo nepadare pries IUI??? Tikrai tu 4 IUI nebuciau dariusi... Bet cia jau diskusija apie kas butu jeigu butu... o gal tada kai buvo pagerejus sperma ir sis rodiklis butu buves geresnis... ka zinosi...
Va tokia mano patirtis
Akrosomine reakcija.
Pas mus sie rodiklai pabraukti raudonai, matau kad neitaikom i normas. Gydytojos teigimu pagal siuos rodiklius reikia taikyti ICSI, nes naturaliai neapvaisins. Musu embrionu negalima saldyti (hepatitas), pakankamai gerai stimuliavosi.. tai jei ir dabar su kiausialastem problemu nebus, zadam prasyti puse daryti ICSI, puse leisti naturaliai apvaisinti.
As tik nesuprantu vieno. Dabar gydytojai teigia kad pagal si tyrima ICSI reikia, o kodel man jo nepadare pries IUI??? Tikrai tu 4 IUI nebuciau dariusi... Bet cia jau diskusija apie kas butu jeigu butu... o gal tada kai buvo pagerejus sperma ir sis rodiklis butu buves geresnis... ka zinosi...
Va tokia mano patirtis
QUOTE(Babulka @ 2007 03 15, 11:44)
Issitraukiau spermograma
Akrosomine reakcija.
Va tokia mano patirtis
Akrosomine reakcija.
Va tokia mano patirtis
Nu jo, geras klausimas kodel pries IUI nepadare to tyrimo, nes ir mes kai jau diskutavom apie IVF, man iskarto priskaiciavo ir ICSI kaina, o kazkodel , dar gydytoja man ir ta 3 IUI siulo, dabar jau nieko nesuprantu.....Bijau, kad veltui pinigelius metom....