Įkraunama...
Įkraunama...

Ką kviesti būti krikštatėviais?

QUOTE(*Radvileee @ 2010 04 03, 17:35)
Mes turime problemų su krikšto tėvais verysad.gif Krikšto mama bus vyro sesuo, bet krikšto tėčio nerandame...Vyro sesuo neištekėjusi, turi draugą, bet jis nenori būti krikšto tėčiu. Mano sesės draugas irgi nenori. Bandysime tartis su kunigu, kad leistų pakrikštyti tik su krikšto mama.

pas mus buvo tokia pat situacija.tad mano vyresnioji turi tik krikstamote.
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2010 04 03, 17:35)
Mes turime problemų su krikšto tėvais verysad.gif Krikšto mama bus vyro sesuo, bet krikšto tėčio nerandame...Vyro sesuo neištekėjusi, turi draugą, bet jis nenori būti krikšto tėčiu. Mano sesės draugas irgi nenori. Bandysime tartis su kunigu, kad leistų pakrikštyti tik su krikšto mama.

4u.gif as manau, kad geriau jau viena gera kriksto mama, nei abudu (o vyras plius dar ir nenori... 4u.gif )
Gali papkrikstyti ir vienas.. ax.gif
Atsakyti
Kriksto nuostatai leidzia tureti tik viena, t.y. krikstatevi arba krikstamote. Tik velgi tai prikauso nuo kunigo, vienas gali papriestarauti (mums taip buvo, kaip norejom kviesti tik mano sese), tipo sako, kad atimat is vaiko galimybe tureti du, be to, taip gali buti tik isimtinais atvejais, o ne tiesiog tevams panorejus. na kaip visada prasideda interpretacijos.
As irgi turiu klausima - ar siais laikais ziurima i toki dalyka kaip atsikrikstijimas ar kaip ten jis vadinas. Pvz. ar gali buti mano kriksto tevo sunus (mano pusbrolis) mano dukros kriktateviu?
Atsakyti
Mes rinkomes pirmiausia teigiamus zmones, kurie myli vaikus ir kad sietu mus geri santykiai ax.gif Ir del antriosios dukrytes krikstynu su SB priejom vieningos nuomones pasirinkdami kristatevius thumbup.gif O kas jie ar brolis ar sese neteikiu as tam dideles reiksmes schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Živilė@mama @ 2010 04 03, 18:17)
O labiausiai kliūna man tai, kad jie krikštija visus savo draugų vaikus.

Mano nuomone buti kriksto tevais yra atsakingas dalykas ir jei jie krikstina visus iseiles tai kazi ar sugebes ta kriksto tevu pareiga atlikti.As nekalbu apie tik ta kriksto diena ir pastovejima baznycioje.

QUOTE(*Radvileee @ 2010 04 03, 18:35)

Nera jokios problemos,krikstina lai jusu sesuo viena ir tiek.Tikrai geriau vienas,nei du belekokie.As irgi krikstisiu viena,nes kriksto tetis fiziskai negali,tai jis toks neoficialus krikstotetis bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2010 04 07, 13:47)

As irgi turiu klausima - ar siais laikais ziurima i toki dalyka kaip atsikrikstijimas ar kaip ten jis vadinas. Pvz. ar gali buti mano kriksto tevo sunus (mano pusbrolis) mano dukros kriktateviu?

kaip i eiline zmoniu susigalvota nesamone, visiskai neturincia jokio pagrindo. Atsikrikstijimo tokio nera. Nueikit ir kunigui tokia nesamone pasakykit, gal isvys, tai maziau bobuciu pasaku klausysit.
Atsakyti
Nu niekad negalvojau, kad man teks spręsti tokią dilemą doh.gif bet problemos prasidėjo kai numatyta krikšto mama atsisakė, kita - numatyta kaip atsarginis variantas - dėl kurios aš būčiau galėjus galvą guldyt - irgi atsisakė (motyvuodama tuo, kad dabar krizė ir jiems su finansais nekas, ir jie negalės pasirūpint mūsų dukryte, kaip tai derėtų kūmai blink.gif nu šitas argumentas mane visai išmušė iš vėžių ir net neturėjau ką pasakyti). Tai žodžiu, dabar situacija tokia, kad būsimas krikštatėvis yra - mano brolis (nevedęs), su kuriuo jau seniai sutarta, bet nėra krikšto mamos. Ir net neturiu normalių kandidačių doh.gif Ta prasme, gal ir būtų galima rast kažką, kas formaliai pasirašytų, bet man kažkodėl atrodo, kad jau geriau jokios krikšto mamos, nei tokia formali, kuri gal teiksis, o gal ir ne aplankyt mūsų dukrytę g.gif Tai iš esmės aš dabar matau tik du variantus:1) kad dukrytę krikštytų tik mano brolis, ir ji neturėtų krikšto mamos 2) kad dukrytę krikštytų vyro brolis su būsima žmona, bet: pirma, krikštynos numatytos vos savaitė iki jų vestuvių, ir tikiu, kad žmonės ir taip turės milijoną reikalų prieš jas, antra, lyginant kaip dažnai mano brolis domisi mūsų dukryte ir kaip jie, svarstyklės ryškiai svyra pastarųjų nenaudai unsure.gif Tuo tarpu mano broliui mūsų dukrytė yra didžiulis džiaugsmas ir kai tik yra galimybė - visada su ja užsiima ir žaidžia.
Tai va, sakau, gal iš šono žiūrint yra dar koks nors variantas be jau dviejų išvardintų g.gif O jei trečio varianto nėra, tai kuris iš tų dviejų būtų mažesnė blogybė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eudora @ 2010 04 19, 11:16)

Tai va, sakau, gal iš šono žiūrint yra dar koks nors variantas be jau dviejų išvardintų g.gif O jei trečio varianto nėra, tai kuris iš tų dviejų būtų mažesnė blogybė?  g.gif

O Jūs neturite kokios draugės, su kuria labai gerai sutariate?
Arba rinktis mažesnę blogybę - palikti vaiką be krikšto mamos. JA galbūt, nors ir neformaliai, ateityje taps ta, kuri ištekės už- Jūsų brolio. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pekutis_SM @ 2010 04 19, 14:21)
O Jūs neturite kokios draugės, su kuria labai gerai sutariate?
Arba rinktis mažesnę blogybę - palikti vaiką be krikšto mamos. JA galbūt, nors ir neformaliai, ateityje taps ta, kuri ištekės už- Jūsų brolio. mirksiukas.gif

Ačiū jums už nuomonę 4u.gif tai kol kas rezultatas 2:0 pirmojo varianto naudai, t.y. palikti dukrytę be krikšto mamos. Lauksiu daugiau nuomonių g.gif
O draugių tai turiu, bet dėl įvairių priežasčių ir tarp jų nėra tinkamo varianto. T.y. tinkamų būtų, bet sutiksiančių - tai nea schmoll.gif Viena šiaip ne ypatingai džiaugiasi ir moka elgtis su mažais vaikais, kita jau ir taip turi keturis krikšto vaikus, ketvirtąjį iš kurių krikštijo tik todėl, kad tai buvo vyro brolio vaikas, tai žinodama jos nuomonę tuo klausimu net ir nebandysiu siūlyti. Žinoma, pasakius, kad bėda ir reik gelbėt, net neabejoju, kad sutiktų padėt, bet ... nemanau, kad tai būtų geriausias variantas mano dukrytei. Tokiu atveju tai būtų tolygus variantas kaip ir mano vyro brolis su būsimąja.
Atsakyti
QUOTE(Eudora @ 2010 04 19, 14:45)
Ačiū jums už nuomonę  4u.gif tai kol kas rezultatas 2:0 pirmojo varianto naudai, t.y. palikti dukrytę be krikšto mamos. Lauksiu daugiau nuomonių  g.gif
O draugių tai turiu, bet dėl įvairių priežasčių ir tarp jų nėra tinkamo varianto. T.y. tinkamų būtų, bet sutiksiančių - tai nea  schmoll.gif Viena šiaip ne ypatingai džiaugiasi ir moka elgtis su mažais vaikais, kita  jau ir taip turi keturis krikšto vaikus, ketvirtąjį  iš kurių krikštijo tik todėl, kad tai buvo vyro brolio vaikas, tai žinodama jos nuomonę tuo klausimu net ir nebandysiu siūlyti. Žinoma, pasakius, kad bėda ir reik gelbėt, net neabejoju, kad sutiktų padėt, bet ... nemanau, kad tai būtų geriausias variantas mano dukrytei. Tokiu atveju tai būtų tolygus variantas kaip ir mano vyro brolis su būsimąja.

šiaip pabandyk pasiaiškint su ta,kuri dėl finansų atsisakė būt krikštamote mirksiukas.gif pasiūlyk,kad tu pati aprengsi mergaitę šventei,viską suruoši ir pan. Kad ne dėl finansų ją renkiesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2008 04 08, 20:07)
O kaip jus patartumet - prasyti draugu poros krikstyti abiejas dukras, ar kitai dukrai imti tik krikstamote ( mano netekejusia drauge, draugo neturi) ?

Aš tai imčiau tą pačią krikštamote abiems mergaitėms ir aplankytu kartu abi ir pačiom mergaitėms taip butų geriau. O galėt tikrai gali aš su vyru krikštinau tos pačios šeimos du vaikučius
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2010 04 19, 14:05)
šiaip pabandyk pasiaiškint su ta,kuri dėl finansų atsisakė būt krikštamote mirksiukas.gif  pasiūlyk,kad tu pati aprengsi mergaitę šventei,viską suruoši ir pan. Kad ne dėl finansų ją renkiesi mirksiukas.gif

Pritariu jūsų nuomonei, juk ta finansinė krizė amžinai nesites, jei tik ta bėda, praeis laikas ir galės tinkamai pasirūpinti krikštadukra, ir kitą vertus ne dėl pinigų renkamės krikštatėvius, daug didesnė dovana vaikams būna krikštatėvių dėmesys ir meilė vaikučiui smile.gif . Imčiau brolį ir vis dar bandyčiau perkalbėt draugę.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2010 04 19, 15:05)
šiaip pabandyk pasiaiškint su ta,kuri dėl finansų atsisakė būt krikštamote mirksiukas.gif  pasiūlyk,kad tu pati aprengsi mergaitę šventei,viską suruoši ir pan. Kad ne dėl finansų ją renkiesi mirksiukas.gif

tai iš karto jai sakiau, kad rūbelius jau turim, šventės didelės neruošiam ir jokių 'cirkų' ta proga iš jos nesitikim, nes svarbiausia, kad ji būtų gera antra mama mano dukrytei ir ją mylėtų. Juo labiau, kad jei rinkčiaus pagal tai, kas kiek uždirba tai mano pačios pusseserė būtų netgi labai tinkama kandidatė, bet tai kad pas ją vėjai galvoje švilpia doh.gif Bet mano argumentai taip ir liko nesuprasti verysad.gif ir kas baisiausia ir liūdniausia, taip išeina, kad jos sūnų mes krikštijom tik todėl, kad atrodėm finansiškai perspektyvūs doh.gif Kažkaip labai liūdna pasidarė po tokio jos atsakymo, ir todėl daugiau tikrai neketinu su ja šnekėti šia tema schmoll.gif Man jos malonės nereikia, man reikia vaikui tikros krikšto mamos.

QUOTE(ikristute @ 2010 04 19, 17:06)
Pritariu jūsų nuomonei, juk ta finansinė krizė amžinai nesites, jei tik ta bėda, praeis laikas ir galės tinkamai pasirūpinti krikštadukra, ir kitą vertus ne dėl pinigų renkamės krikštatėvius, daug didesnė dovana vaikams būna krikštatėvių dėmesys ir meilė vaikučiui smile.gif . Imčiau brolį ir vis dar bandyčiau perkalbėt draugę.

Deja, dabar jau manau, kad jų supratimu vistik krikštatėviai vaikui turi būti renkami pagal piniginės storį, visa kita - nesvarbu.
O dėl draugės - nu reiks dar su vyru pašnekėt, bet jis iš esmės irgi nenori, kad vaikas turėtų krikštamotę 'iš bėdos'. Todėl jis šitą mintį iš karto atmetė žinodamas kad draugė, gelbėdama situaciją, greičiausiai sutiktų.

Atsakyti