Įkraunama...
Įkraunama...

Šuns narvas

QUOTE(cile @ 2016 04 24, 09:41)
Taip taip..tabu..o gal tada ir vaiku neturekit tie, kas negali jiem pakankamai laiko ir demesio skirt..ir vaikas ne suo, tai kur kas didesne atsakomybe...
Nieks nesako, kad sunis reik sukist i narvus ar voljerus ir skirt po keliolika minuciu per diena...
Beje, kas del "nerealiai gero dalyko" ironijos - kaip jus be situ "geru dalyku" keliautumet, i parodas ir kitus renginius vaziuotumet?

Būtu labai geras variantas, juk žmonių pasaulyje jau ir taip ženkliai perdaug, įskaitant milijonus nelaimingų vaikų. Ir kiek jau tų daugiau nei minučių išleidus iš narvo šuniui lieka? Nebent visiškai viena gyvenate ir šnekatės tik su šuniu net ir apie politiką ar darydamasi makiažą klausiate šunio nuomonės dėl spalvos biggrin.gif Jei gyvenate su vaikais, vyru, tai jau nepasakokite pasakų, kad iš ryto ir grižusi iš darbo tik šuniui laiką ir paskiriate. Tada reikia kurti naują temą kokie vargšai yra vyrai ir vaikai, kai moterys bobijasi tik su šunimis. Į parodas žinoma kad galima ir reikia naudoti boksus ir narvus, bet ar galima parodas lyginti su kasdienybe?
Dalele labai puikiai viską surašė, tik dėl zoo narvo dar paprieštaraučiau. Meškos tikrai turi daugiau vietos, kelis žingsnius paeina, palinguoja į šonus. Narvai daugiabutyje to tikrai nesuteikia, dar blogiau nei zoo
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2016 04 26, 10:59)
Būtu labai geras variantas, juk žmonių pasaulyje jau ir taip ženkliai perdaug, įskaitant milijonus nelaimingų vaikų. Ir kiek jau tų daugiau nei minučių išleidus iš narvo šuniui lieka? Nebent visiškai viena gyvenate ir šnekatės tik su šuniu net ir apie politiką ar darydamasi makiažą klausiate šunio nuomonės dėl spalvos biggrin.gif Jei gyvenate su vaikais, vyru, tai jau nepasakokite pasakų, kad iš ryto ir grižusi iš darbo tik šuniui laiką ir paskiriate. Tada reikia kurti naują temą kokie vargšai yra vyrai ir vaikai, kai moterys bobijasi tik su šunimis. Į parodas žinoma kad galima ir reikia naudoti boksus ir narvus, bet ar galima parodas lyginti su kasdienybe?
Dalele labai puikiai viską surašė, tik dėl zoo narvo dar paprieštaraučiau. Meškos tikrai turi daugiau vietos, kelis žingsnius paeina, palinguoja į šonus. Narvai daugiabutyje to tikrai nesuteikia, dar blogiau nei zoo

Pasaulio mastu joa, bet LT sako lyg mazeja tas gimstamumas unsure.gif kita vertus koks skirtumas kokios tautybes zmogai, jei ju tikrai per daug, ane drinks_cheers.gif
Na, su sunimis apie politika nesneku, uztenka ju dresuros, kitom temom nebendraujam biggrin.gif Siaip tai as jas ir i darba ir i svecius veziojuos..va del tu narvu paranku pasiimt visur kur galima ir sveikas protas leidzia...
Sunes gauna sociai laiko pasibegiojimams miske ir agility sportui..ir tai skaiciuojama ne minutemis, bet istisais pusdieniais mirksiukas.gif
Del mesku narvu tai visiska pieva abi suraset, nes meskos isplestos is gamtos ir vietoj misku masyvu turi gana ribota kvadratura VISA GYVENIMA, tik kad maisto sociai..o va sunekas socialus padaras, jam pirmu numeriu zmogaus reik wink.gif Ir JEI tie narvai kaitaliojami su ADEKVACIA fizine bei protine iskrova, tai kokios problemytes wink.gif?
--------------------------------
Apie voljerus didesne suns gyvenimo dali ir lenciugus cia aisku nesnekam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 26 balandžio 2016 - 10:16
Juk šuo narve negyvena, būna tik tam tikrą laiko tarpą kol nėra šeiminko[I] namie, gryžta šeiminkas šuo narve nebūna. Aš tarkim dabar galvočiau ką mano 5 mėn šuo veikia namie vienas, šokinėja ant lovų gaudo katiną (100%) taip būtų kad susižeistų, nes buvu palikus 15min kol buvau parduotuvėj gryžau šuniukas šlubuoja, gal kur lipo šoko nesėkmingai velnias žino lėkėm pas vetą , i eurai tiesiogine prasme tirpo nuo diagnosių ax.gif šuniukui mažam tikrai saugiau būti narve vienam nei atviroje aplinkoje 4u.gif
Atsakyti
Man tai šuo yra šuo, o žmogus yra žmogus. Nematau jokios problemos tame, kad mūsų šuo nuo 9 val iki 13 val miega narve, o ne svetainėje ant sofos. Visiškai jokio sąžinės graužimo dėl to nejaučiu, o pačiai ramu, kad namai per tą laiką nepavirs šiukšlynu (jei kas nori prieš išeidami iš darbo visus daiktus, augalus, smulkesnius dekoro elementus ir pan. į antresoles sukelt - pirmyn, bet aš tokioje nesąmonėje dalyvauti atsisakau biggrin.gif). Likusį laiką, kol namie yra sūnus ir/arba likę šeimos nariai, jis laisvas būti tarp mūsų (nors ir tai yra erdvių, į kurias jam eiti nėra reikalo - pvz. mano miegamasis). Vedžiojamas tris kartus dienoj, ne mažiau nei 2,5 val per visus kartus susidaro. Vaikai namie su juo dūksta ir periodiškai žaislais tamposi. Mano akimis žiūrint visko tam šuniui užtenka į valias irnesakyk.gif
Atsakyti
Hmmm..., tikrai nėra baisu, kai šuo 4 val. prabūna narve. Baisiau, kai jis narve 5 d. savaitėje po mažiausiai 8 darbo valandas ten praleidžia. Bet apsiprastų tas šuo namuose ir be narvo smile.gif .
sagyte, pagaudytų tą katiną ir nurimtų. Katinai puikiai nuo šunų apsigina ir parodo jiems savo vietą.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 04 26, 10:14)
Pasaulio mastu joa, bet LT sako lyg mazeja tas gimstamumas  unsure.gif kita vertus koks skirtumas kokios tautybes zmogai, jei ju tikrai per daug, ane  drinks_cheers.gif
Na, su sunimis apie politika nesneku, uztenka ju dresuros, kitom temom nebendraujam  biggrin.gif Siaip tai as jas ir i darba ir i svecius veziojuos..va del tu narvu paranku pasiimt visur kur galima ir sveikas protas leidzia...
Sunes gauna sociai laiko pasibegiojimams miske ir agility sportui..ir tai skaiciuojama ne minutemis, bet istisais pusdieniais  mirksiukas.gif
Del mesku narvu tai visiska pieva abi suraset, nes meskos isplestos is gamtos ir vietoj misku masyvu turi gana ribota kvadratura VISA GYVENIMA, tik kad maisto sociai..o va sunekas socialus padaras, jam pirmu numeriu zmogaus reik wink.gif Ir  JEI tie narvai kaitaliojami su ADEKVACIA fizine bei protine iskrova, tai kokios problemytes wink.gif?
--------------------------------
Apie voljerus didesne suns gyvenimo dali ir lenciugus cia aisku nesnekam...

jei jei jei smile.gif jūs gal ir darote viską teisingai, bet nereiškia kad visi taip darys, nes aplinkui daug neatsakingų ir kvailų žmonių, kurie perskaito ir ne taip viską supranta, tai kam ta reklama ir skatinimas kišti į narvus?
Atsakyti
Įdomi diskusija. Iš tiesų, jei parsineši namo mažą šuniuką ir jis iškart turi po 8 val. ankštam narve praleisti, tai jautresnis gali ir depresiją kokią įsivaryt, nes mažam sutvėrimui reikia daug žaisti ir dūkti. Arba jis tada naktį atsiima biggrin.gif Kita vertus, ne visuose namuose yra visiškai šuniukui saugi patalpa, tokiu atveju gal geriau ne narvas, o erdvus aptvaras, kur būtų vietos šuniukui padūkti. Aišku, idealu, jei šuniukas perkamas tuo metu, kai kažkuris iš šeimos narių gali kuo daugiau laiko praleisti namie.

Mes turim narvą, nes namie nėra nei vienos saugios patalpos, o ir visus graužiamus brangius dalykus paslėpti būtų labai sudėtinga. Bet paliekamas šuniukas ne kasdien ir daugiausiai kelioms valandoms. Prieš tai labai gerai jį nudūkinu, kad viskas, ko jis nori, būna miegas. Aišku, išeinant verkia, bet ir laisvai bute paliekami maži šuniukai dažniausiai verkia, nes apskritai nenori būti vieni. O grįžus randu tylą. Ir to narvo visai nebijo, pats įlenda ten ką nors pagraužti ar patį narvą graužia biggrin.gif

Tai va aš nemanau, kad savaime narvas yra blogis, tam tikru atveju tai puikus dalykas apsaugoti ir šuniuką, ir namus. Bet viską visada reikia daryti su protu.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 04 26, 21:01)
Hmmm...,  tikrai nėra baisu, kai šuo 4 val. prabūna narve. Baisiau, kai jis narve 5 d. savaitėje po mažiausiai 8 darbo valandas ten praleidžia. Bet apsiprastų tas šuo namuose ir be narvo smile.gif .
sagyte, pagaudytų tą katiną ir nurimtų. Katinai puikiai nuo šunų apsigina ir parodo jiems savo vietą.

Aš dėl katino ir nepergyvenu, bet greitis kurį išvysto šuniukas su katinu žaisdami yra labai didelis veislė iš aktyviųjių, namuose būnant tenka raminti, nes šoka kur papuola trenkiasi į sienas ir pan, tai bijau pagalvoti kuom užsiimtu būdami vieni ir kaip galėtų susižeisti.

Narvas nėra mažas šuniui vietos per akis ir pavaikščioti ir pagulėti, tai aptvaras ne ką geriau būtų, užaugs surimtės gal ir narvo nereikės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 04 26, 20:01)
Hmmm...,  tikrai nėra baisu, kai šuo 4 val. prabūna narve. Baisiau, kai jis narve 5 d. savaitėje po mažiausiai 8 darbo valandas ten praleidžia. Bet apsiprastų tas šuo namuose ir be narvo smile.gif .

As pritariu. Man pagailo suns uzdaryto narve ~ 9 val. kiekviena darbo diena, nors ryte ir vakare skiriam jam laiko. Nes ir suo nemazas. Nieko labai blogo, apart siuksliadezes isvertimo ar prisiusiojimo vidury virtuves, paliktas vienas namuose neiskrete. Bet man kazkaip baisu kiekviena karta grizus is darbo bijoti, koki vaizdeli as praverusi namu duris pamatysiu biggrin.gif Nes pas pazistamus esu maciusi ohoho kokiu vaizdeliu, su skylemis odiniuose balduose bigsmile.gif Mes priemem sprendima darbo dienomis, kai nieko nera namuose, suo gyvena vonioje. Ten sugriauzti nera ka, vietos daugiau negu narve, galima ne tik apsisukti, bet ir pavaikscioti. Ir siusiojimai baigesi, sulaukia kol grisim. Ir namai didziuliu narvu neuzgriozdinti. O kazkur vezantis, narvas aisku gerai. Auginam beveik 7 men. labradora. Ir katina. Katinas puikiai moka apsiginti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izaura16: 31 gegužės 2016 - 12:49
QUOTE(Dalelė @ 2016 04 23, 08:43)
Na, būna maži šuniukai pridaro nuostolių, bet juk šuo šeimininką moko ne tvarkos, o - pedantizmo. Susitvarkykite savo daiktus, nepalikite to ką jie gali sugriaužti ir jums bus to labai gaila, palikite jiems užsiėmimo (žaisti, griaužti) ir nereikės narvų namuose.

Turiu graužiką. Moka atsidaryti duris, pasiekia viską nuo baldų. Kai visi daiktai suslėpti, graužia baldus, traukia siūlus iš apmušalų . Siūlot man baldus iš namų nešioti kiekvieną dieną ryte ir vakare?
Šuniukas iškraunamas. Paliekami kramtalai ir žaislai . Ką jus man siūlot?
Atsakyti
Aš turiu du graužikus. Vienam 7 metai, kitam - 6,5. Gali duot krūvio, gali neduot, bet jei turės - draskys viską, ką pagaus į dantis.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 05 31, 14:19)
Turiu graužiką. Moka atsidaryti duris, pasiekia viską nuo baldų. Kai visi daiktai suslėpti, graužia baldus, traukia siūlus iš apmušalų . Siūlot man baldus iš namų nešioti kiekvieną dieną ryte ir vakare?
Šuniukas iškraunamas. Paliekami kramtalai ir žaislai . Ką jus man siūlot?

maniskis irgi grauzdavo, bet tada trenere liepe nepalikt jokiu zaislu/ kaulu narve, kai vienas lieka. Nes suniui asocijuojasi: lieku vienas, galiu grauzt ka noriu. Nepalieku nieko, bedos dingo. Galim palikt viena be narvo ir tfu tfu tfu kol kas viskas gerai
Atsakyti