Ну не знаю, как можно собаку держать в клетке, чему учите-любители собак Собака должна свободно двигаться, ходить- максимум гарделис, зачем заводить собаку, чтоб в клетке содержать .... У меня бывает клетка, если сука течет и лазутчик или беременная и прыгучая-ВСЕ
QUOTE(Sever @ 2016 04 11, 04:06)
Ну не знаю, как можно собаку держать в клетке, чему учите-любители собак Собака должна свободно двигаться, ходить- максимум гарделис, зачем заводить собаку, чтоб в клетке содержать .... У меня бывает клетка, если сука течет и лазутчик или беременная и прыгучая-ВСЕ
Tai kad dazniausiai jie vistiek miega, kol seimininko nera..tik tiek kad narve saugesni buna, nei palaidi ir niokodami namus. Svarbu tinkamai pripratint prie to narvo ir pakankamai suni iskraut fiziskai ir protiskai
QUOTE(cile @ 2016 04 11, 20:32)
Tai kad dazniausiai jie vistiek miega, kol seimininko nera..tik tiek kad narve saugesni buna, nei palaidi ir niokodami namus. Svarbu tinkamai pripratint prie to narvo ir pakankamai suni iskraut fiziskai ir protiskai
Galiu suprast dar ant nakties i narva uzdarit Zinoma narve miegos, mano lova aptverk-as iargi miegosiu Ir zinote kaip, pas mane - sunys turi atskira iseima i lauka, palkausi, kas eina i lauka-pradeda luot, as isleidziu jie isbega turi kime savo vita- kas nenori tas-neina Kas nori tas miega, kas nori tas po kambari laksto Ira nuotrauka grifonose, cia langas is virtuves-as visada matau ka jie daro, ir as matau kad vieni daugiau duksta kiti maziau..... As skaitau kad suo turi turet pasirenkima vaiksiot, ar miegot, ar i lauka eit Pas mus kiek vienas sunu uzdarimas ji narva-cia tragedija, draskos-cipia Cia turbut kaip su zmonem, jaigu zmoiskgus sedi nuo jaunistes kaleime, jis nezino ka reiskia laisve nemoka givent laisvai ir
Nu kaip as rasau lietuviskai- geriau
QUOTE(Sever @ 2016 04 22, 19:30)
Galiu suprast dar ant nakties i narva uzdarit Zinoma narve miegos, mano lova aptverk-as iargi miegosiu Ir zinote kaip, pas mane - sunys turi atskira iseima i lauka, palkausi, kas eina i lauka-pradeda luot, as isleidziu jie isbega turi kime savo vita- kas nenori tas-neina Kas nori tas miega, kas nori tas po kambari laksto Ira nuotrauka grifonose, cia langas is virtuves-as visada matau ka jie daro, ir as matau kad vieni daugiau duksta kiti maziau..... As skaitau kad suo turi turet pasirenkima vaiksiot, ar miegot, ar i lauka eit Pas mus kiek vienas sunu uzdarimas ji narva-cia tragedija, draskos-cipia Cia turbut kaip su zmonem, jaigu zmoiskgus sedi nuo jaunistes kaleime, jis nezino ka reiskia laisve nemoka givent laisvai ir
Na, su tuo narvu ir suns poziuriu i ji labai individualu - priklauso kas per suns veisle/temperamentas, kaip jam tas narvas buvo "pristatytas" ir pan.
Pas mane narvas atsirado del maziausiojo suns - 3 men terjerisko mixo - taip sakant is reikalo, kad namu nesuestu, na, o kita 5 metu mixiuke ir 13 metu taksas narvan susigrudo pacios
Siuo metu kales liko dvi ir bent viena kale i narva uzdarau tik iseidama, idant ale terjeras nenuskriaustu blondines
Beje, kas del lauko - kai darbuojuos kieme, tai jei nera itin karsta, baltoji pati pasipraso i masina ir pratuno ten po gera pusdieni - jai ten kaip didelis narvas..na o terjero mixas trainiojas salimais, arba peliukus medzioja
Aš visą laiką esu prieš narvus ir voljerus. Bet čia tik mano toks požiūris, tad kas auginate šunis voljeruose prašau nemėtyti į mane šuns kaulų Nesuprantu, kam reikalingas šuo voljere. Kad lotų ir saugotų namus? Bet po kelių metų jūs jau nekreipsite dėmesio į jo lojimą, o vagims ateiti, kai jūsų nėra yra visos sąlygos, šuo saugiai uždarytas. Man šuo yra šeimos narys ir draugas esantis šalia. Tad, jo uždarymo aš nelabai suprantu. Na, būna maži šuniukai pridaro nuostolių, bet juk šuo šeimininką moko ne tvarkos, o - pedantizmo. Susitvarkykite savo daiktus, nepalikite to ką jie gali sugriaužti ir jums bus to labai gaila, palikite jiems užsiėmimo (žaisti, griaužti) ir nereikės narvų namuose. Bet jei jūs dirbate visą dieną ir jūsų namai tušti, kuriuose 10-čiai val. lieka jauni šunys, gal tuomet nereikėjo įsigyti šuns? Su jaunu šunimi reikia daug užsiimti, kad jis išaugtų į "normalų" šunį. Labai gerai yra įsigyti jau n-kartų (pro pro seneliai) socialiai augintą šuniuką, tad tuomet vargų su šuniu iš vis nebūna.
Bet aš išsakiau tik savo požiūrį į šuns laikymą. Aš taip juos laikau ir taip suprantu šuns ir žmogaus bendravimą.
Bet aš išsakiau tik savo požiūrį į šuns laikymą. Aš taip juos laikau ir taip suprantu šuns ir žmogaus bendravimą.
QUOTE(Dalelė @ 2016 04 23, 09:43)
Na, būna maži šuniukai pridaro nuostolių, bet juk šuo šeimininką moko ne tvarkos, o - pedantizmo. Susitvarkykite savo daiktus, nepalikite to ką jie gali sugriaužti ir jums bus to labai gaila, palikite jiems užsiėmimo (žaisti, griaužti) ir nereikės narvų namuose. Bet jei jūs dirbate visą dieną ir jūsų namai tušti, kuriuose 10-čiai val. lieka jauni šunys, gal tuomet nereikėjo įsigyti šuns? Su jaunu šunimi reikia daug užsiimti, kad jis išaugtų į "normalų" šunį. Labai gerai yra įsigyti jau n-kartų (pro pro seneliai) socialiai augintą šuniuką, tad tuomet vargų su šuniu iš vis nebūna.
Sutinku, kad su suniu, ypac jaunu reik labai daug uzsiimt, o del socialumo...bepigu jei suniukas naminukas, be didelio draivo, tai jis nelabai ir graus, bet visokie dirbantys/sportuojantys aviganiai, haskiai, terjerai ir panasus seimininka be namu gali palikt tikraja to zodzio prasme
Del tos darbo dienos ir suns...is vienos puses visiskai su jumis sutinku, is kitos puses..kuri dalis lietuvaiciu galetu leist ta malonuma laikyt suni...gi dauguma darbingo amziaus zmoniu ir palieka tuos sunis visai darbo dienai...tiesiog stengiames kokybiskai kompensuot ta "nuostoli' kitu metu
o tai koks skirtumas ar jis vienas laisvas namie sedes, ar narve, cia gal zmogui lengviau psichologiskai mastyti, kad va draugas namie laisvas ( bet jis vienas), jam jokio skirtumo ar narve sedet ar kambariuose, didesnej erdvej dar galva suka suva ka cia veikus ir pan, o narve sau guli ir laukia seimininko, turi vandens , megstama zaisliuka pagrauzti , tada gryzus ir kontaktas didesnis ir pagarba didesne Plius zinomas rezimas , ryte atsikeliau laukas, tada miegu narve, tada gryzta seiminkai vel laukas tada namie laisvas uzsiima saviveikla, tada po kazkurio laiko vel laukas ir miegoti Savaitgaliais nustebes buna kaip cia gryzus is lauko neinu narvan kazkas naujo ale uztat pirmadienis sunkesnis buna, bet greitai susipranta kas prie ko aisku dar jis mazas 5men tik, bet man narvas tikras issigelbejimas ir del suns ir del namu
QUOTE(cile @ 2016 04 23, 10:23)
Sutinku, kad su suniu, ypac jaunu reik labai daug uzsiimt, o del socialumo...bepigu jei suniukas naminukas, be didelio draivo, tai jis nelabai ir graus, bet visokie dirbantys/sportuojantys aviganiai, haskiai, terjerai ir panasus seimininka be namu gali palikt tikraja to zodzio prasme
Del tos darbo dienos ir suns...is vienos puses visiskai su jumis sutinku, is kitos puses..kuri dalis lietuvaiciu galetu leist ta malonuma laikyt suni...gi dauguma darbingo amziaus zmoniu ir palieka tuos sunis visai darbo dienai...tiesiog stengiames kokybiskai kompensuot ta "nuostoli' kitu metu
Todėl seniau ir augino šunis praktiškai tik pensininkai arba direktoriai, kurie gali sau leisti į darbus vežtis. Dabar dar prisidėjo moterų namų šeimininkių, kurios irgi gali sau leisti. Visiems kitiems turėtų būti tabu, bet gi atsirado gudročių, kurie narvus pagamino ir pateikė tai kaip nerealiai gerą dalyką. O realiai tai vargšai tie šunys, kaip kaliniai kokie. Įsivaizduoti tik galima kaip šonus gali įskausti, kaip kojų sąnariams kenkia, kai negali prasimankštinti, net mažo ratuko per kambarį prasukti. Šuo sutvertas judėti, protingi ir atsakingi šeimininkai net kates vedžioja po lauką
Būtent judėjimo laisvė Kadangi auginu ir didelį šunį, su kuriuo dalyvauju parodose, matau kokia problema atsiranda pas didelių veislių šunis. Dideli šunys dažnai auginami voljeruose, karta iš kartos. Ir kai tu metai iš metų vis parodose šunėji, pastebi, kad labai daug šunų turi problemą su sanariais. Jie jau nebegali gražiai bėgti, nes karta iš kartos apribota vojeruose judėjimo laisvė vis tik atsiliepia. Ypač tai matosi filmuotoje medžiagoje. Šuo turi laisvai lakstyti. Jis ne katinas, kuris guli visą dieną ir tingiai laukia savo šeimininko .
QUOTE(Zabyte @ 2016 04 23, 22:46)
Visiems kitiems turėtų būti tabu, bet gi atsirado gudročių, kurie narvus pagamino ir pateikė tai kaip nerealiai gerą dalyką. O realiai tai vargšai tie šunys, kaip kaliniai kokie.
Taip taip..tabu..o gal tada ir vaiku neturekit tie, kas negali jiem pakankamai laiko ir demesio skirt..ir vaikas ne suo, tai kur kas didesne atsakomybe...
Nieks nesako, kad sunis reik sukist i narvus ar voljerus ir skirt po keliolika minuciu per diena...
Beje, kas del "nerealiai gero dalyko" ironijos - kaip jus be situ "geru dalyku" keliautumet, i parodas ir kitus renginius vaziuotumet?
QUOTE(cile @ 2016 04 24, 09:41)
Taip taip..tabu..o gal tada ir vaiku neturekit tie, kas negali jiem pakankamai laiko ir demesio skirt..ir vaikas ne suo, tai kur kas didesne atsakomybe...
Nieks nesako, kad sunis reik sukist i narvus ar voljerus ir skirt po keliolika minuciu per diena...
Beje, kas del "nerealiai gero dalyko" ironijos - kaip jus be situ "geru dalyku" keliautumet, i parodas ir kitus renginius vaziuotumet?
Niekas nesako, kad narvo nereika keliaujant ar dalyvaujant parodoje (kai dalyvauja keli tavo šunys ir kai pats būni ringe, kiti šunys laukia narve). Manau, kad tam narvai ir yra skirti Bet kelionės metu mes išlipame savęs pamankštinti ir šunį pavedžioti. Parodoje taip pat šuo netupi visą dieną narve. Nors aš parodose apseinu be narvo, man patinka su šunimi pavaikščioti ir patinka, kad jis parodoje "pasišunėja." Be to malonu ir su žmonėmis pabendrauti. Norisi, kad lankytojai šunį matytų.
Tačiau nei mes ribojame savo vaikų erdvę, nei patys norime, kad mus ribotų. Pabadykite tą laiką (tiek valandų, kiek laikote naktimis ar darbo valandomis šunį narve) pasėdėti ant sofos, su puodeliu gerti, gal valgyti (jei šuniui jo įdedate) ir žaisliuku- vis su ta pačia knyga. Jūs galite ant sofos išsitiesti, apsisukti, bet kojų nuo sofos nenukelkite. kiek ištversite, niekur nenuėję?
Man narvas ar voljeras acocijuojasi su zologijos sodu.