Įkraunama...
Įkraunama...

Šuns narvas

QUOTE(Cinela @ 2015 01 17, 17:58)
Laba, turime problemą, kuri jau tęsiasi apie mėnesį laiko.
Kalytė (1,5m.) yra pratusi būti narve kai visi išeiname į darbus, tačiau pradėjo šlapintis ir atlikti didelį reikalą narve. Rėžimas jos toks:
7h ryte papusryčiauja ir einame į lauką pasivaikščioti ~40 minučių.
8h uždarome į narvą.
13h gryžtu namo ir einame ~30 min į lauką.
Po pasivaikščiojimo iki 17. 30h vėl būna narve.
17.30h vėl einame ~20 min į lauką.
Gryžusi į narvą nebeeina, vaikšto laisvai po kambarius, vyksta žaidimai ir pan.
20h vakarienė ir vėl į lauką ~ 30min.
Į narvą eina miegoti apie 23h ir vėl keliasi 7h.
Anksčiau viskas buvo gerai, tačiau dabar ji po nakties būna ne tik prisisiojusi, bet ir prikakojusi. Gryžtant per pietus išvesti į lauką, arba prisisiojusi arba prikakojusi. Po pietų pasivaikščiojimo kartais neiškenčia iki 17.30h. Šuo sveriantis 9kg, tad pridergia tikrai nemažai ir košmaras yra kai važiuoji namo ir žinai, kad vėl bus tas pat. Darėme tyrimus: kraujas geras, šlapimo pūslės uždegimo nėra, inkstų, kepenų veikla nepakitusi. Narve palieku jos mėgstamus žaislus, gerti. Namuose niekas nepasikeitė, dėmesio, žaidimų skiriama tiek pat kaip ir visada.

Gal kas susidūrė su panašia problema ar tiesiog turi patarimų? Būčiau labai dėkinga.

Patarimu neturiu,bet gal paguos ,kad ne jus viena su tokia beda 4u.gif
Mano suo namuose nedergia, o palikta viena aptvare padarydavo vis. Prisiskaiciusi forumu ,kad narvas turi buti mazas, tada bedu nebus nupirkau maziuka maziuka boksa, kuriame net pilnai atsistoti negalejo. Ir ,ka jus galvojat -rasdavau visko ir dar pati isipurvinusi doh.gif Tai niekur as jos daugiau nebeuzdarineju,o prie duru i kiema padejau sunu toleta su dirbtine zole ir kai reikalas prispiria ,o manes nebuna padaro ten, man taip zymiai paprasciau., nei plauti narvus ir paklotus ir nervuotis, kodel suo daro ne ten kur reikia.( mano suo labai mazas, 2kg.) bet dazniausiai sekmingai sulaukia manes ir pasivaiksciojimu, i savaite tik pora kartu pasinaudoja tuoletu. Gal uzdarymai kai kuriems sukelia stresa g.gif Jei paliktumet savo sunyte laisva gal ji ramiai miegotu iki kol jus griztat namo, be jokiu netiketu gamtos sauksmu?
Atsakyti
QUOTE(Cinela @ 2015 01 17, 17:58)
20h vakarienė ir vėl į lauką ~ 30min.
Į narvą eina miegoti apie 23h ir vėl keliasi 7h.

Na, kas del nakties, tai gal pameginkit gerokai pavelint paskutini vedziojima po vakarienes.
O koks rezimas ir kaip situacija iseiginem dienom, kada sune nebuna viena?
Atsakyti
Dilgelyt, paguodė tai, kad ne aš viena su tokia bėda. Žinau ką reiškia plaut gultus ir kasdien po kelis kartus tempt narvą plaut...
Sakot uždarymai kelią stresą, bet anksčiau jai jokio streso nebuvo. Tokiu ritmu nuo 3 mėn gyveno.
Ir mintis, jog palikti laisvai vaikščioti po namus, tai man taip pat ne prie širdies, nes ji likusi viena susigalvoja sau įdomios veiklos (žinoma ne mano naudai). Virtuvėje sugeba atsidaryti spinteles (durų į virtuvę nėra), gėles niokoja ir t.t. Žolyčių, palučių taip pat nesinori tiesti, nes ji ne 2kg sveria kaip jūsiškė, tad ir pridaro normaliai, o namai man ne tualetas. Gal aš per daug nusistatymų turiu, bet man tas sisiojimas 9kg šuns ant palos (kad ir 2 kartus per savaitę) nekelia susižavėjimo, o jeigu po to sugalvotų ištisai ten daryt... Na jau ne. 4u.gif

Cile, rėžimas savaitgaliais toks pats. Jei turiu kur išvykti, tai stengiuosi ją pasiimti visur kartu ir pavedžioti tuo pačiu metu. Jei galimybės nėra, tuomet vis tiek kažkas lieka namie ir ją išveda. Kai visi būname namuose, ji pati vos ne visą dieną pramiega, ne guolyje, kuris padėtas svetainėje, o eina į narvą. Atsikėlusi pavaikšto paskui, pasėdi vienam kampe, kitam, kas paglosto, šiek tiek pažaidžia ir vėl eina miegoti. Nekakoja, bet į narve esantį guolį kartais prisisioja ir po to gali eiti vėl ten pat atsigulti. doh.gif

Zay, sudomino dėl vandens. Ir dieną išeidama į darbą vandens visiškai nepaliekate? Jei taip, tai kaip jie geria? Tik kai būna maitinami? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinela: 19 sausio 2015 - 21:46
Aš saviškei irgi per dieną nepalieku vandens narve. Šiaip mano šuo laka tik iškart paėdęs. Tai grįžtam iš lauko, pavalgo, atsigeria, uždarau į narvą ir "ate". Grįžus iš darbo ir paleidus į laisvę niekada nesipuola lakt vandens, dažniausiai palaka vėlgi tik pabuvus lauke ir suėdus savo vakarienę.

QUOTE(Cinela @ 2015 01 19, 21:45)

Zay, sudomino dėl vandens. Ir dieną išeidama į darbą vandens visiškai nepaliekate? Jei taip, tai kaip jie geria? Tik kai būna maitinami? g.gif

Atsakyti
Tai kad aš žinokit savo veislėje nežinau žmonių kurie palieka biggrin.gif biggrin.gif , aš net kambaryje stovėt vandens palikt negaliu jei yra šunų jaunesnių nei 4 metai Jie žaidžia, vandens nelieka per 15 min-jame maudomasi, jis apverčiamas.....Nuolat stovintis vanduo prabanga kai šuo suauga biggrin.gif. Ir šiaip jei jis stovi-kiek tas šuo geria? Jei jis varo bliūdais, tai yra problema. Natūraliai šuo palaka pora kart per dieną, ar po didesnio krūvio ir viskas, Kai jis vienas namie, narve-jis snaudžia. Yra šunų kurie laks kol kažkas yra bliūde, net jei to nereikia, tiesiog-pilnas bliūdas yra maistas, reikia ryt kas jame bebūtų. Aišku šuo tiek prigėręs kentės daug labiau ir šlapinsis nuolat. pas mane iš vis vanduo tik per karščius kontroliuojamas buvimas, aišku mano šunys mėsėdžiai, jie vandens beveik nevartoja. Tokiu oru kaip dabar gali mėnesiais negert visai. Sausu šeriami-nu palakini pora kart dienoje ir viskas. Maniškiai narve sėdi be vandens, bes išverčia, be bliūdo nes jį arba sugraužia per dieną arba daužo per grotas žaisdami (voleriniai irgi taip muzikuoja biggrin.gif ), be kilimėlio-nes suvalgo per pusdienį - ne tai kad sudrasko-suvalgo. Ir be žaislų, nes vėl gi-suvalgo. Baisu palikt kad neuždustų. Būna tik šuo ir narvas, viskas. Kad narvas nebildėtų po narvo dugnu aš tiesiu pigius miegmaišius, jo beveik nesimato-jie sugeba iškrapštyt sudraskyt ir suvalgyt....jau nekalbant kad jei bus paliktas koks daiktas kuris remias į narvą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 20 sausio 2015 - 22:54
QUOTE(zay @ 2015 01 20, 23:52)
Yra šunų kurie laks kol kažkas yra bliūde, net jei to nereikia, tiesiog-pilnas bliūdas yra maistas, reikia ryt kas jame bebūtų.

Va pas mus i toks atvejis yra, ji ir maistą valgydama ryja, springsta, tarsi savaitę būtų nevalgiusi.
O pas Jus tai tikri žvėrys gyvena. lotuliukas.gif
Atsakyti
Che, o maniškė, kad ir kokia krepka merga, labai myli savo vilnonį patiesaliuką ir minkštą cypiančią varlytę. Nors anksčiau buvo kilimėlis gumine apačia - sudraskė. Buvo guolis minkštas dar prieš narvą - skutais paleido dugną, liko tik rėmas. Žaislus irgi dažniausiai sunaikina staigiai, išskyrus super tvirtus guminius. Bet va vilnonis patiesaliukas vis dar sveikas, susisukus pastoviai ant jo parpia, ir šitą minkštą varlę švelniai kramsnoja, saugo (nesuprasi, kuo taip patiko ir įtiko). Jeigu tik "į vietą", tai būtinai varlę nusitempia biggrin.gif nu kaip koks vaikas mylimą meškutį. smile.gif pasideda galvą ant jos arba tarp letenų paima ir drybso smile.gif

QUOTE(zay @ 2015 01 20, 22:52)
be kilimėlio-nes suvalgo per pusdienį - ne tai kad sudrasko-suvalgo. Ir be žaislų, nes vėl gi-suvalgo. Baisu palikt kad neuždustų. Būna tik šuo ir narvas, viskas. Kad narvas nebildėtų po narvo dugnu aš tiesiu pigius miegmaišius, jo beveik nesimato-jie sugeba iškrapštyt sudraskyt ir suvalgyt....jau nekalbant kad jei bus paliktas koks daiktas kuris remias į narvą..

Atsakyti
nu ne žvėrys, vokiečių aviganiai tik smile.gif.bet pripažinsiu-anie gana destruktyvi veislė ir ilgai išauginėja. Kieti žaislai-juodas kongas dienos neišgyvena....pirkai pažaist pačių tvirčiausią konginę ten skraidančią lėkštę-5 metimai ir atvarė su skyle....Tad geriausi žaislai yra dideli atraminiai neapdoroti gyvuliniai kaulai....tie atlaiko žaidimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinela @ 2015 01 19, 22:45)
Dilgelyt, paguodė tai, kad ne aš viena su tokia bėda. Žinau ką reiškia plaut gultus ir kasdien po kelis kartus tempt narvą plaut...
Sakot uždarymai kelią stresą, bet anksčiau jai jokio streso nebuvo. Tokiu ritmu nuo 3 mėn gyveno.
Ir mintis, jog palikti laisvai vaikščioti po namus, tai man taip pat ne prie širdies, nes ji likusi viena susigalvoja sau įdomios veiklos (žinoma ne mano naudai). Virtuvėje sugeba atsidaryti spinteles (durų į virtuvę nėra), gėles niokoja ir t.t. Žolyčių, palučių taip pat nesinori tiesti, nes ji ne 2kg sveria kaip jūsiškė, tad ir pridaro normaliai, o namai man ne tualetas. Gal aš per daug nusistatymų turiu, bet man tas sisiojimas 9kg šuns ant palos (kad ir 2 kartus per savaitę) nekelia susižavėjimo, o jeigu po to sugalvotų ištisai ten daryt... Na jau ne. 4u.gif

Cile, rėžimas savaitgaliais toks pats. Jei turiu kur išvykti, tai stengiuosi ją pasiimti visur kartu ir pavedžioti tuo pačiu metu. Jei galimybės nėra, tuomet vis tiek kažkas lieka namie ir ją išveda. Kai visi būname namuose, ji pati vos ne visą dieną pramiega, ne guolyje, kuris padėtas svetainėje, o eina į narvą. Atsikėlusi pavaikšto paskui, pasėdi vienam kampe, kitam, kas paglosto, šiek tiek pažaidžia ir vėl eina miegoti. Nekakoja, bet į narve esantį guolį kartais prisisioja ir po to gali eiti vėl ten pat atsigulti. doh.gif

9kg suo tai cia kaip Vestukas mazdaug, tokiam tikrai nesiulau namie tuoleto deti,net is dideles bedos ( o siaip jokiam nesiulau) , cia tik apie save pasakojau,kaip as ta beda sprendziu...bet ir man nepatinka,mano sprendimo budas, tad jei jus pirma isikapstysti is sitos bedos, butinai papasakokit 4u.gif
Atsakyti
O mes visa savaite sia jau isbunam narve visa diena smile.gif Pirma diena po darbo lekiau namo isdegusi akis ir bijojau zengti pro duris, nes mano vaizduote jau buvo isismarkavusi kad rasiu apsisikusi, apsimyzusi suni lotuliukas.gif bet mano kalyte maloniai pasitiko mane svari, grazi ir pasiilgusi 4u.gif Taigi jau 4-ta diena kaip apsieinam be pietiniu pasivaikscojimu. O naktimis irgi laisvai paleista miega salia lovos ir jokiu zbitku nepridaro thumbup.gif Gal jau pradeda susivokti mergina kas kaip vyksta smile.gif
Taciau dienos metu dar bijau ja palikti ne narve g.gif Gal palauksim iki kokiu metu laiko. O paskui bandysim jau eksperimentuoti ir diena be narvo buti.
Atsakyti
QUOTE(Cinela @ 2015 01 19, 22:45)

Jei jūsų šuo valgo sausą maistą tai nepalikti vandens negalima. Dar ir problemų su sveikata prisidarysite (ne tik su skrandžiu, bet ir akmenimis šlapimo pūslėje)
Galite pabandyti duoti ne sausą maistą, o išbrinkintą - tada šunys mažiau geria (ir skrandžiui daug sveikiau).
Mažai geria šunys kurie šeriami natūraliai (mėsa). Ir kakina tokie šunys mažai ir pakankami retai.
Jei šeriate nelabai kokybišku sausu maistu tai nuo jo būna daug "šūdo", galima bandyti pakeisti pašarą į kitą.
O šiaip tai pas jūsų šunį problemos "galvoje" - kažkada vaikystėj/paauglystėj kažką praleidote, šuo neišmoko "kentėti" ir jam nesusidarė refleksas kad dergti ten kur miegi "negalima". Perauklėti tokius dalykus labai sudėtinga.
Dar kartais tokie dalykai priklauso nuo veislės bei persiduoda "genetiškai" iš kartos į kartą.
Ir galite pasiguosti kad jūs tikrai ne viena auginate tokį šunį biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Situacija pas mane tokia: turime mes 4 mėn briuselio grifoną. Naktį jis miega mūsų miegamajame - guolį pertempia vyras kiekvieną naktį į iš kito kambario. Nakties metu jis pora kartą keliasi - vieną kartą pasysiot, kitą šiaip pavaikščioti ir pastoviai prašosi į lovą. Tadajau ankstų rytą neištveriam ir įkeliam į lovą. schmoll.gif

Manau, kad geriausiais sprendimas būtų pripratinimas prie narvo, kuris stovėtų kitame kambaryje, o tai dabar normaliai išsimiegoti neįmanoma. Tik kaip čia dabar padaryti? Ar narvą iš karto statyti kitame kambaryje ir nakčiai šaltu veidu paimti ir uždaryti tame narve? Ar kažkaip palaipsniui uždarinėti? NArvo stumti į miegamą nenoriu, nes ir vėl bus miegojimas su šuniu.... blink.gif
Atsakyti