Įkraunama...
Įkraunama...

Šuns narvas

Prieš perkant šuniuką, domėjaus narvais, nes pas draugę pamačiau, kad šuo narve sėdi kai žmonės ateina.
Nuo mažens mačiau, kaip mama šunim skirdavo kampą laikraščiais klotą, kad namie nesysiotų visur. Todėl ir aš norėjau kažkaip suorganizuot tokį kampą.. tačiau narvas tokiu atveju permažas... pasidairiau skelbimuose, ir susiorganizavau aptvarėlį, iš 6 60×80 sienelių 60- aukštis. Kadangi pas mane anglų buldogas, tai nelabai iššoks, tik kad nustumt gali, bet vienas šonas prie sienos, o kitą užstatau kėdėm. Kaina 30 eur su siuntimu olandijoj.
Matysiu, kaip bus vėliau, gal narvą pirksim, gal ir ne, bet dabar tai džiaugiuos. Turim kiemelį nedidelį, kuriam dabar mokom sisiot, ir sisioja aptvare ant laikraščių, tiestų ant palučių. Tiesiog naktį ir kai dieną palaidas būna, neprilakstysim į lauką, bet dieną jau per nepilną savaitę suprato, kad reik bėgt jei nori privilegija miegot ant sofos naudotis.
Tarp pasisakymų skaičiau kad didelis narvas negerai nes šuo sisiot ir miegot ten sugalvos.. tačiau ką daryt tiem kas neveda kas valandą ar dvi į lauką? Ar tiesiog kur miegu nekakoju ir taip išmoksta šuo nekakot nesisiot narve savo lovoj? Nu nes ant guoliuko nekakoja, faktas. Ale mažiukai naktį neištveria... o manasis dar ir paviduriuoja, nes neaišku kuo maitintas buvo, bet daugintojo nurodyto maisto davus, tai vandeniu varė, dabar jau atsistatinėjam..
Atsakyti
Aš asmeniškai narvą naudojau tik tada kai mano šuo jausdavo išsiskyrimo nerimą ir man išėjus iš namų juos niokodavo. narvas buvo geležinis. niekada jame nedergdavo. kadangi aš planavau šuns pirkimą iš anksto ir žinojau kada maždaug tikėtis šuniukų gimimo ir kad jie galės važiuoti pas šeimininkus pasiėmiau atostogas ir pratinau prie lauko. aišku per mėnesį stebuklo nepadariau,bet bent jau išmoko parodyt kad nori į lauką. visko buvo iki kokių 5-6 mėnesių. jei mažas šuniukas liks 8 valandom narve tai faktas,kad jis jame ir darys.
Atsakyti
Prie narvo šunį reikia pratinti.. Narvas turi būti toks, kad šuo ten jaustųsi jaukiausiai namuose. Mano šuo beveislinis, vos 4kg, tik pasiemę iš prieglaudos pamatėm, kad jis mėgsta gulėti ant pledo, ant pagalvės ar įlisti į spintą, kur koldros sudėtos. Tai ir narvą "įrengėm": apklomoj pledu, kad tamsiau būtų, įdėjom į vidų pagalvę, žaislų smile.gif Ten ir jo maistas bei vandenukas.

Iš pradžių palikdavom šunį narve 15min., paskui 30min. ir t.t. Aišku, kelis mėnesius labai širdį skaudėdavo, kai šuo kaukdavo mums išėjus ilgesniam laikui... Bet staiga vieną dieną šuo suprato, kad narve jam saugu ir gera, o šeimininkai grįš smile.gif Dabar šuo net ir esant kam nors namie mėgsta narve pabūti, žino, kad ten niekas prie jo nelys. Ir miegoti ten pats nueina. Taip kad narvas iš pradžių gali skambėti baisiai, bet po kurio laiko nei jūs, nei šuo neįsivaizduosit gyvenimo be jo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Turiu toki klausima. Mano 6men.labradore puikiai leidzia laika narve. Jokio kaukimo, cypimo. Tik va man kyla klausimas kiek laiko galima laikyti ilgiausiai suni narve? Pakolkas musu ritmas toks: suo ryte pavedziojamas ir uzdaromas i narva 8val. per pietus (12val.) gryztam suni isvesti, isleidziam is narvo, min. 30min. bunam lauke. Gryzus is lauko apie 13val. suo vel uzdaromas i narva iki kokios 18val.
Mastau, kad noreciau jau nutraukti pietinius pasivaiksciojimus, nes matau jog puikiai laiko slapima suo, bet man gaila pacio suns, kuris bus ilgiau nei 8val. narve sad.gif Ka jus darot? Kaip ilgai paliekat suni narve?
Atsakyti
Nieko patarti negalit? verysad.gif
Atsakyti
Manoji puikiai snaudžia sau visą dieną, kol namuose nieko nėra. T. y. apie 10 valandų išbūna, ir nieko. Palieku kramtukų, žaislą mylimiausią. Ryte gerai nuvaikom, ir viskas smile.gif

QUOTE(Sange @ 2015 01 13, 15:31)
Nieko patarti negalit?  verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Sange @ 2015 01 08, 17:54)
Sveikos,

Turiu toki klausima. Mano 6men.labradore puikiai leidzia laika narve. Jokio kaukimo, cypimo. Tik va man kyla klausimas kiek laiko galima laikyti ilgiausiai suni narve? Pakolkas musu ritmas toks: suo ryte pavedziojamas ir uzdaromas i narva 8val. per pietus (12val.) gryztam suni isvesti, isleidziam is narvo, min. 30min. bunam lauke. Gryzus is lauko apie 13val. suo vel uzdaromas i narva iki kokios 18val.
Mastau, kad noreciau jau nutraukti pietinius pasivaiksciojimus, nes matau jog puikiai laiko slapima suo, bet man gaila pacio suns, kuris bus ilgiau nei 8val. narve sad.gif Ka jus darot? Kaip ilgai paliekat suni narve?

Visiškai normalus rėžimas. galit palikinėt, žmonių bėda, kad jie viską linkę spręst pagal save, šuo-plėrus gyvūnas, vadinas natūrali būsena yra ne blaškymasis visur kaipbezdžionių, o miegojimas. Alkanas-nubėgau, pagavau ir toliau sau guliu wink.gif
Atsakyti

Ну не знаю, ни одну свою собаШку не закрываю в клетку, как-то против этих клеток категорически, максимум вольер домашний unsure.gif

Atsakyti
Laba, turime problemą, kuri jau tęsiasi apie mėnesį laiko.
Kalytė (1,5m.) yra pratusi būti narve kai visi išeiname į darbus, tačiau pradėjo šlapintis ir atlikti didelį reikalą narve. Rėžimas jos toks:
7h ryte papusryčiauja ir einame į lauką pasivaikščioti ~40 minučių.
8h uždarome į narvą.
13h gryžtu namo ir einame ~30 min į lauką.
Po pasivaikščiojimo iki 17. 30h vėl būna narve.
17.30h vėl einame ~20 min į lauką.
Gryžusi į narvą nebeeina, vaikšto laisvai po kambarius, vyksta žaidimai ir pan.
20h vakarienė ir vėl į lauką ~ 30min.
Į narvą eina miegoti apie 23h ir vėl keliasi 7h.
Anksčiau viskas buvo gerai, tačiau dabar ji po nakties būna ne tik prisisiojusi, bet ir prikakojusi. Gryžtant per pietus išvesti į lauką, arba prisisiojusi arba prikakojusi. Po pietų pasivaikščiojimo kartais neiškenčia iki 17.30h. Šuo sveriantis 9kg, tad pridergia tikrai nemažai ir košmaras yra kai važiuoji namo ir žinai, kad vėl bus tas pat. Darėme tyrimus: kraujas geras, šlapimo pūslės uždegimo nėra, inkstų, kepenų veikla nepakitusi. Narve palieku jos mėgstamus žaislus, gerti. Namuose niekas nepasikeitė, dėmesio, žaidimų skiriama tiek pat kaip ir visada.

Gal kas susidūrė su panašia problema ar tiesiog turi patarimų? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
Yra taip buvę, tiesa pasakius priežasčių nekapsčiau, bet padėjo narvo ir narvo vietos pakeitimas. Aišku aš turiu namie kelis narvus, tai man nebuvo problematiška. Sakykim pradėjau kalę su tokia pat elgsenos bėda (metų amžiaus) uždarinėti kitame kambaryje į boxą ir viskas ok buvo. Bet paaiškint kodėl taip tikrai negaliu ir žinoma negaliu garantuot kad jums tai padėtų
Atsakyti
Ačiū Zay.
Bandysiu ir aš jūsų metodą, nes nebežinau ką daryti. Gal padės.
Šianakt nepalikau vandens, tai ryte buvo neprisisiojusi.
Atsakyti
Aš niekad vandens narve nepalieku, ir geria daugiau nei reikia ir be to maniškiai momentaliai išverčia.
Atsakyti