QUOTE(nika70 @ 2007 10 02, 18:13)
tai vis delto patarkit,kaip isiulit vaikui koses,jokiu neiima,knkinames 2sav kasdien
dvi savaites dar nieko, as suneliui visa menesi vis bandziau ikist darzoviu- vemdavo, spjaudavo, ziaugciojo, rekdavo... o as vis po sauksteli, po du, kai gera nuotaika, kasdiena, nors jau budavo, kad galvoju- nu ir nevalgyk .... o viena diena eme ir sukirto visa porcija- ne is sio ne is to...
svarbu nekisti vaikui maisto, kai jis nera alkanas, kai jis verkia, kai atsisako valgyti/ragauti (tuomet geriau palaukt valandele ir bandyti darsyk), ir kasdiena ragauti, ragauti, ragauti...
kantrybes, pamatysit, viena diena mazius nustebins jus sukirsdamas viska ir pareikalaudamas: "DAR!!!"
Aš irgi kankinuosi... Viriau daržoves su meile , bet tai, pasirodo, neturi jokios reikšmės (kaip ir tai, kad nusipirkom nuostabų smulkintuvą ) Žodžiu, ne valgymas, o spektaklis. Pačius pirmus kartus net geriau sekėsi, o dabar... Jei prasižioja ir man pavyksta įvairuot šaukštelį (šiaip šaukštas dukrai seniai ne naujiena), tai paskui susikiša pirštus ir čiulpia, ir neatrodo, kad neskanu. Gal tokiu būdu ir nuryja ką nors (sprendžiant iš pasikeitusio pampersų turinio, turbūt visgi nuryja šį tą )... Paskui išsitraukia pirštus su maisto likučiais, o tada jau... griebia už ausų, persibraukia plaukus, akį nusprendžia pasitrinti... drabužėliai, maitinimo kėdutė irgi nukenčia... Kaip ir juokinga būtų, bet kartais tiesiog neviltis apima... O kiek laiko sugaištu. Na, tikiuos, ne be reikalo. Gal po truputį pripras. Kaip sakė Rikutis - kantrybės...
QUOTE(lady king @ 2007 10 05, 12:32)
Aš irgi kankinuosi... Viriau daržoves su meile , bet tai, pasirodo, neturi jokios reikšmės (kaip ir tai, kad nusipirkom nuostabų smulkintuvą ) Žodžiu, ne valgymas, o spektaklis. Pačius pirmus kartus net geriau sekėsi, o dabar... Jei prasižioja ir man pavyksta įvairuot šaukštelį (šiaip šaukštas dukrai seniai ne naujiena), tai paskui susikiša pirštus ir čiulpia, ir neatrodo, kad neskanu. Gal tokiu būdu ir nuryja ką nors (sprendžiant iš pasikeitusio pampersų turinio, turbūt visgi nuryja šį tą )... Paskui išsitraukia pirštus su maisto likučiais, o tada jau... griebia už ausų, persibraukia plaukus, akį nusprendžia pasitrinti... drabužėliai, maitinimo kėdutė irgi nukenčia... Kaip ir juokinga būtų, bet kartais tiesiog neviltis apima... O kiek laiko sugaištu. Na, tikiuos, ne be reikalo. Gal po truputį pripras. Kaip sakė Rikutis - kantrybės...
I tas rakytes duokit po saukstuka-ir vaikas tures uzsiemima, ne vien tik kisti pirstus i burnyte
Beje, nezinau, kaip jus, bet mes per kosiu valgymus ir mesmale isardydavom, ir per puodus saukstais skambindavome, ir net zvakes degiojom ir putem-bet vaikas tada tvarkingai pavalgydavo, nenukentedavo nei pats, nei rubai, nei stalas
Mamytes,niekad neduokit nuo pat pradziu pirktiniu kosyciu mazyliams jie pripranta prie ju skonio ir nebnosi valgyti naminiu kosyciu Geriau jau pradekit nuo ryziu kosytes,darzoviu virtu ipratsame mazyliu pienuke - skonis bus panasus i pienuka ir nebus jokiu problemu O darzeves geriausiai sumalti su mikseriu ir sumaisyti su makaronais ar ryziais - mazyliai nematys ka valgo is suvalgys o kad nebutu tokio sirpraus darzoviu skonio dekit ju maziau,kas kart didinant kieki
QUOTE(Sypsena @ 2007 10 05, 12:45)
sumaisyti su makaronais ar ryziais
makaronais???!!! vaje, o jei leliui tik 7 menesiai??? siaip cia forumas apie kudikiu iki vieneriu metu mityba, gal ne ten pataikei?
QUOTE(sena pažįstama @ 2007 10 05, 12:39)
I tas rakytes duokit po saukstuka-ir vaikas tures uzsiemima, ne vien tik kisti pirstus i burnyte
Beje, nezinau, kaip jus, bet mes per kosiu valgymus ir mesmale isardydavom, ir per puodus saukstais skambindavome, ir net zvakes degiojom ir putem-bet vaikas tada tvarkingai pavalgydavo, nenukentedavo nei pats, nei rubai, nei stalas
Ačiū už patarimus. Reikės pabandyti duoti šaukštų Jei tik ji norės juos laikyti... O dėl tų pirštų, tai nežinau, kas čia jai užėjo, gal juos čiulpdama nori parodyti, kad verčiau valgytų savo įprastinį (patį skaniausią ) maistą - MP. O gal čia šiaip eksperimentai (skaičiau kažkur, kad reikia leist vaikui "patyrinėti" maistą, pažaisti su juo, kad apsiprastų/susidomėtų; teorija gal ir teisinga, bet kai po valgymo reikia galvą plauti, tai net nežinau )
Dėl tų "cirkų", tai net nežinau... Kartais sakoma, kad nereikia jokių teatrų, jei nenori valgyt, tai ir nereikia (bet čia gal apie vyresnius?). Kai būnu su dukra viena, tai nelabai ir išeitų tuo pačiu metu ir žvakes pūsti, ir laviruoti su šaukštu Bandžiau demonstruoti, kaip aš pati neva valgau, kaip man skanu, - tai dukrai buvo labai juokinga, bet pati vis tiek ne kažin ką suvalgė...
QUOTE(rikutis @ 2007 10 05, 19:25)
makaronais???!!! vaje, o jei leliui tik 7 menesiai???
Vienoj "Gerberio" košėj spagečiai sudaro pagrindinę dalį "Spagečiai su vištiena", rodos. Nuo 9 mėn.
Jeigu vaikas nenori tai man atrodo labai sunku kazka ikisti per prievarta, reikia kasdien bandyti gal veliau patiks, keisti darzoves, tai bulves su morkom ,tai vien bulves ir t.t. cia tas pats kas pas mus su vaistais , su zuvu taukais, spjauna ir viskas, ir nepaaiskinsi kad reikia. Jeigu valgo koshes tai galima darzoves su kosyte duot.
as aplamai iki 6 men maitinau tik MP, karta daviau kazka pragauti jam nepatiko, o MP su malonumu gere.
as aplamai iki 6 men maitinau tik MP, karta daviau kazka pragauti jam nepatiko, o MP su malonumu gere.
Sveikos mamytės!
Mano dukrytė pagrinde valgo mišinėlį. Gydytoja patarė nuo 4 mėnesių duoti daržovių košelių, bet kadangi jų paragavusi mažoji raukes, tai labai neprievartavau jos ir neverčiau valgyti. Bet dabar esu sunerimusi, nes per pastaruosius du mėnesius priaugo tik po 400 gramų. Dabar gydytoja liepe maitint ir grūdinėmis košėmis. Valgo irgi nelabai noriai. Noriu paskaičiuoti ir pažiūrėti, ar mano vaikas suvalgo pakankamai, bet nežinau, kiek kalorijų per parą turėtų gauti 5 mėnesių kūdikis. Gal kas turite tokios informacijos? Būsiu dėkinga
Mano dukrytė pagrinde valgo mišinėlį. Gydytoja patarė nuo 4 mėnesių duoti daržovių košelių, bet kadangi jų paragavusi mažoji raukes, tai labai neprievartavau jos ir neverčiau valgyti. Bet dabar esu sunerimusi, nes per pastaruosius du mėnesius priaugo tik po 400 gramų. Dabar gydytoja liepe maitint ir grūdinėmis košėmis. Valgo irgi nelabai noriai. Noriu paskaičiuoti ir pažiūrėti, ar mano vaikas suvalgo pakankamai, bet nežinau, kiek kalorijų per parą turėtų gauti 5 mėnesių kūdikis. Gal kas turite tokios informacijos? Būsiu dėkinga
QUOTE(rutufka @ 2008 03 30, 19:28)
Sveikos mamytės!
Labutis!
O tu nori pasakyti, kad mazyliams reikia skaiciuoti kalorijas? Pirmakart toki dalykeli girdziu, valgom tiek galim ir tiek kiek norim, niekada neziurejau i kaloringuma, tik kai pati ragavau mazojo kosytes likusios, del saves idomumo delei pasiziurejau energetine verte
atsipalaiduok, kaloriju tikrai nereikia skaiciuoti, tokio amziaus kudiui net nera butina kapoti koses, ji matyt pasisotina misinio. nevalgo tai nealkana..kiek suvalgo tiek...o beja kiek ji tos koses suvalgo? gal tu nori, kad ji is karto sulapnotu 200g?