Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(DIANA M @ 2010 09 16, 00:03)
labuka, vat skaitau ir bijau, kad savo burunduka ciuju ne taip maitinu.nuo 4 men daktare pasake duot bulve, cukinija, buroka, obuoli, banana.o kaip , kada ir po kiek nepaklausiau, ziurejau pagal save.bulves nemegsta mano vaikas, 3 ar 4 kartus bandziau duot, spjauna zogciaut pradeda, net asaros pasirodo, pagailo man jo ir neduodu, nuo morkos alergija ir pilva baisiausiai skaudejo, daugiau nedaviau, tai maitinu is darzoviu tik moliugu savo, n................

Del ziaugciojimo, tai man ir buvo taip, bet bent jau man tai del to kad per tirsta buvo. siaip geriausia duoti gerai isvirta bulve su morkyte ir dar mesiuku kokiu tik gerai sutrinta ir skiesta su tuo paciu vandenuku kuriam viret mirksiukas.gif kai isverdat ir isimat darzoves neispilkit skyscio sriubinio to, nes jei matysit kad per tirsta, dapilt vandenuko galima...ir vel gerai ismaisyt... nes reik kad gerai nueitu i skranduka, kad nestrigtu ir neziaugcios...

Dar maciau rasert kad morka alergizuoja... aisku gali but. Pvz mum buvo kad nuo morku sulciu vaikisku tu isbere, tij nebeduodam. o nuo virtos nieko smile.gif)

Na ka reik kraustytis i 6 menesiuko skyreli wink.gif) susitiksim ten biggrin.gifD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nomadica: 17 rugsėjo 2010 - 23:11
mes irgi kraustomes i 6 men. skyriu po keliu dienu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 18 rugsėjo 2010 - 11:10
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 06, 14:50)
mums jau 5.2 men. pradziai po sauksteli ragavim banano, obuoliuko...naminiu kosiu ypac bulves nevalge, pasiuliau pirktines gerber, patiko, tai dabar jau po pilna bonkute suvalgo moliugo, kriauses, slyvu kosytes...bet pastebejau kad pradejus valgyti kosytes pradejo kieteti viduriukai, slyvu kosyte nepadeda...

labutis, jei turit problemu su viduriukais, labai gerai padeda kivis, bet nezinau nuo kada galima ji duoti, jei be seklyciu, tai manau kad tinka ir iki metu. daugiau vartokit moliuga, o kriauses irgi kietina vidurius
Papildyta:
mes tik pradejom valgyti, kazkaip is visu vaiku anksciausiai, berniukus nuo 6men primaitindavau, kai MP daug, tai vargo ner. tai va, predejom nuo obuoliuko, banano dar nedaviau, ir pietums valgome bulvyte su morkyte, dar pridesiu kopusteli ar kalafiora, ir dar moliugai laukia. beja, moliugus galima ir su pieniuku virti, dar ryziu( kitokiu kruopu)prideti. labai skanu.
mesos dar neduodu, manau dar per anksti duoti 5men. vaikeliui schmoll.gif
Atsakyti
mes valgom darzoviene... po truputi pradedam vaisiu tyreles...
Atsakyti
Sveikos mamytes,

pasakitinejau siek tiek as cia, man jau nerimas pradeda imti, as visai nezinau kaip pradeti prmaitinti savo dukryte. Gydytoja liepe duoti obuoliuko, bet as nedaviau - sakau suspesim. Bet dabar kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad reikia kazko papildomai, nakti keliasi kas 2 val., diena visai mazai miega(po 30min.) ir dar vargstam su atpylinejimu doh.gif taip ir tasau istisai ant ranku,nes kol neatsirugsta iki galo ramiai nepabuna.
Kaip Jus primaitinat? Labiausiai tai man neaisku kaip su MP? Kada ji duoti?
Man tiek klausimu,kad reikia skaityti kelias paras, o laiko nera sad.gif
Atsakyti
Maniskei labai patiko kosytes. Pirmiausia paragavom banano. Po truputi, po sauksciuka. Paskui pabandem obuoli tarkuota. Kriauses ir bandziau, bet pilvukas sureagavo, tai nebedaviau. Po to perejom prie bulviu su morkytem. O dabar jau valgom kaip ir viska. Na, aisku, mesos tai dar ne biggrin.gif Bet darzoves tai visas valgom. Neisranki mano mazyle. Kosytes jai labai patinka. Valgo 3k per diena. Ryta gauna misinuka ir vakare misinuka. O siaip geria vandenuka, nes kitu laiku misinuko neisiulau ax.gif Svoris auga kaip priklauso, viduriukai taip pat virskinasi be problemu, tai ir neimu i galva, kad mazai geria misinuko. Matyt, jai to uztenka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 10 17, 22:20)
Sveikos mamytes,

pasakitinejau siek tiek as cia, man jau nerimas pradeda imti, as visai nezinau kaip pradeti prmaitinti savo dukryte. Gydytoja liepe duoti obuoliuko, bet as nedaviau - sakau suspesim. Bet dabar kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad reikia kazko papildomai, nakti keliasi kas 2 val., diena visai mazai miega(po 30min.) ir dar vargstam su atpylinejimu doh.gif taip ir tasau istisai ant ranku,nes kol neatsirugsta iki galo ramiai nepabuna.
Kaip Jus primaitinat? Labiausiai tai man neaisku kaip su MP? Kada ji duoti?
Man tiek klausimu,kad reikia skaityti kelias paras, o laiko nera sad.gif

O ka gyd sako del atpylinejimo ,del primaitinimo? Na o siaip dazniausiai pradedama nuo darzoviu .Ankstesniuose pasisakymuose ,kur mamos turejo problemu del atpilinejimu tai pradejo nuo kosiu.Pradejus valgyt tirstesni maista turetu susitvarkyt.Tiek darzovieniu tiek kosiu davimas taspats pradedi nuo vieno saukstelio ir palaipsniui kasdien didini jei vaikutis gerai priima.Geriausia per pietus .Tik po to kai pasiulai kosytes duok Mp kiek jau nores.
Atsakyti
QUOTE(Dijanux @ 2010 10 22, 17:14)
O ka gyd sako del atpylinejimo ,del primaitinimo? Na o siaip dazniausiai pradedama nuo darzoviu .Ankstesniuose pasisakymuose ,kur mamos turejo problemu del atpilinejimu tai pradejo nuo kosiu.Pradejus valgyt tirstesni maista turetu susitvarkyt.Tiek darzovieniu tiek kosiu davimas taspats pradedi nuo vieno saukstelio ir palaipsniui kasdien didini jei vaikutis gerai priima.Geriausia per pietus .Tik po to kai pasiulai kosytes duok Mp kiek jau nores.

Man jau susimaise truputi. Mes gyvenam ne Lt, pries 2 sav.gryzom is Lt,aisku apsilankem pas gydytoja ir Lt(jauciu be reikalo,nes kertasi nuomones).
Lietuvoje sako,kad reikia geruju bakteriju pagerti del atpylimo,tad jau 9 dienas kaip jas duodu,taciau jokio pagerejimo nematau schmoll.gif
del primaitinimo tai liepe duoti obuolio ar banano(kol kas nedaviau).
Cia gydytoja liepe 5men. ir 3 sav. pradeti duoti koses,pirmiausiai ryziu, paskui kukuruzu bei dribsniu. Visur skaitau,kad ryziai kietina.Ir dar paskaicius susidariau nuomone,kad daugumai rekomenduoja pradeti nuo darzoviu tyreliu. Kodel ji nusprende nuo kruopu neturiu zalio supratimo, tad dabar galvoju kuom vadovautis ax.gif
Kadangi cia viskas atvezta ir apipurksta tai gal geriau valgyti vaisines tyreles is parduotuves,nes ten bent nera visokio brudo.
Netiria cia nei kraujo, istyre Lt ir hemoglobinas 117, sako mazokas reikia gerti gelezi. Paskaiciau, kad butina pradeti primaitinima nuo darzoviu jei gresia mazakraujyste.
man labiausiai neaisku kaip pereiti prie kitos rusies koses, tos pirmos visai neduoti paskui ar pakaitom? viena diena, viena - kita diena kita?
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 10 24, 00:55)
Man jau susimaise truputi. Mes gyvenam ne Lt, pries 2 sav.gryzom is Lt,aisku apsilankem pas gydytoja ir Lt(jauciu be reikalo,nes kertasi nuomones).
Lietuvoje sako,kad reikia geruju bakteriju pagerti del atpylimo,tad jau 9 dienas kaip jas duodu,taciau jokio pagerejimo nematau schmoll.gif
del primaitinimo tai liepe duoti obuolio ar banano(kol kas nedaviau).
Cia gydytoja liepe 5men. ir 3 sav. pradeti duoti koses,pirmiausiai ryziu, paskui kukuruzu bei dribsniu. Visur skaitau,kad ryziai kietina.Ir dar paskaicius susidariau nuomone,kad daugumai rekomenduoja pradeti nuo darzoviu tyreliu. Kodel ji nusprende nuo kruopu neturiu zalio supratimo, tad dabar galvoju kuom vadovautis ax.gif
Kadangi cia viskas atvezta ir apipurksta tai gal geriau valgyti vaisines tyreles is parduotuves,nes ten bent nera visokio brudo.
Netiria cia nei kraujo, istyre Lt ir hemoglobinas 117, sako mazokas reikia gerti gelezi. Paskaiciau, kad butina pradeti primaitinima nuo darzoviu jei gresia mazakraujyste.
man labiausiai neaisku kaip pereiti prie kitos rusies koses, tos pirmos visai neduoti paskui ar pakaitom? viena diena, viena - kita diena kita?

Jeigu prisimeni mane, tai pas mus ta pati problema del atpilinejimo, kaip rasiau pagerejo kazkiek bet vistiek atpilinedavo, na ir dabar buna labiau atpila, o buna visai neblogai, pastebejau, kad vaikas alergiskas pieno kosem is parduotuves, todel daugiau neduodu, o irgi pradejau nuo ju, nes kiek skaiciau jeigu pradet primaitinet anksciau kai nera dar 6 men. tai geriau nuo kosiu, pradejom nuo ryziu, tik vaikas nekakojo 5 dienas, ilgiau nelaukiau idejau klizmute tada pakakojo. Tai kol kas nieko neduodu vel tik MP ir toks pats klausymas kaip ir pas tave kaip su tom kosem, pvz. su darzovem kaip ivedinet supratau, o vat su kosem kaip g.gif bet galiu pasakyt, kad lyg ir geriau buvo su atpilinejimu kai siek tiek kosyte duodavau. Gyd mum irgi sake nuo darzoviu pradet, bet man bulve kazkaip dar per sunkus maistas atrodo, todel nusprendziau nuo kosiu pradet, bet kaip jas ivedinet toliau blush2.gif ax.gif
Hemoglobinas musu zemesnis negu jusu 107 irgi sake gert gelezi, bet nedaviau pati geriau.
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2010 10 24, 01:11)
Jeigu prisimeni mane, tai pas mus ta pati problema del atpilinejimo, kaip rasiau pagerejo kazkiek bet vistiek atpilinedavo, na ir dabar buna labiau atpila, o buna visai neblogai, pastebejau, kad vaikas alergiskas pieno kosem is parduotuves, todel daugiau neduodu, o irgi pradejau nuo ju, nes kiek skaiciau jeigu pradet primaitinet anksciau kai nera dar 6 men. tai geriau nuo kosiu, pradejom nuo ryziu, tik vaikas nekakojo 5 dienas, ilgiau nelaukiau idejau klizmute tada pakakojo. Tai kol kas nieko neduodu vel tik MP ir toks pats klausymas kaip ir pas tave kaip su tom kosem, pvz. su darzovem kaip ivedinet supratau, o vat su kosem kaip  g.gif bet galiu pasakyt, kad lyg ir geriau buvo su atpilinejimu kai siek tiek kosyte duodavau. Gyd mum irgi sake nuo darzoviu pradet, bet man bulve kazkaip dar per sunkus maistas atrodo, todel nusprendziau nuo kosiu pradet, bet kaip jas ivedinet toliau blush2.gif  ax.gif
Hemoglobinas musu zemesnis negu jusu 107 irgi sake gert gelezi, bet nedaviau pati geriau.

Atsimenu jus puikiai, musu vaikuciai geguziukai 4u.gif
Bijau ryziu koses,nes kai dukrytei buvo 1 men. buvo uzkieteje viduriukai,tai cype vaikas,kad nenoriu nei prisimint doh.gif
Nu juk nesamone,kad normalu,jog kudikis atpylineja po kiekvieno maitinimo,isskyrus nakti,nes tada as jos nekeliu atsirugti,dazniausiai ji miegodama pavalgo,o ir as nuluztu pries paleidziant (.). Kazin ar gali but alergiskas kudikis MP?
Jauciu,kad reikes pradet damaitint anksciau,nes per paskutini men. tepriaugo 350g., sako normalu,bet as taip tikiu ir save guodziu,kad pradejus duoti kieta maista ji tiek neatpylines ir miegos ramiau,nes dabar tai kosmaras o ne miegas,keliasi kas 2-3val.
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 10 24, 01:32)
Atsimenu jus puikiai, musu vaikuciai geguziukai 4u.gif
Bijau ryziu koses,nes kai dukrytei buvo 1 men. buvo uzkieteje viduriukai,tai cype vaikas,kad nenoriu nei prisimint doh.gif
Nu juk nesamone,kad normalu,jog kudikis atpylineja po kiekvieno maitinimo,isskyrus nakti,nes tada as jos nekeliu atsirugti,dazniausiai ji miegodama pavalgo,o ir as nuluztu pries paleidziant (.). Kazin ar gali but alergiskas kudikis MP?
Jauciu,kad reikes pradet damaitint anksciau,nes per paskutini men. tepriaugo 350g., sako normalu,bet as taip tikiu ir save guodziu,kad pradejus duoti kieta maista ji tiek neatpylines ir miegos ramiau,nes dabar tai kosmaras o ne miegas,keliasi kas 2-3val.

kiek girdejau kartais buna vaikai alergiski MP
mes irgi priaugom labai mazai tik 200g mirksiukas.gif
Tai jeigu taip bijai ryziu kose pradek nuo grikiu, jinai manau tikrai neturetu kenkt, as irgi dabar paziuresiu kaip kakos ir pradesiu primaitinet ir gelezes ten yra, o mum tai reikia kai dabar hemoglobinas mazas.
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 10 23, 23:55)
Man jau susimaise truputi... 

Na, nedidelis patarimas, gydytoju ir kitu nuomones isklausyk, pasiskaitinek literaturos tuo klausimu, bet sprendimus priimk pati, nes tik tu zinai, kas tavo vaikui geriausia. Kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam 4u.gif Be to, kaip jau isitikinai, vieningos nuomones nera 4u.gif
As taip pat ne Lt gyvenu. Mes pradejom nuo ryziu kosytes, pirktines, kur maisoma su vandeniu. Is pradziu duodavau tik po sauksteli, ziuredavau kaip reaguos. Jei gerai, tada kita karta dar pora sauksteliu. Po to perejom prie darzovieniu. Taip pat is leto. Dabar profilaktiskai pora kartu per savaite duodu slyvu tyreles, kad viduriukai neuzkietetu.
Gali buti, kad pienui algergiskas, yra kosyciu pirkti alergiskiems vaikams.
Kaip perejom nuo vienos koses prie kitos? Kai maciau, kad vaikas gerai valgo viena kose, tada daviau kitos, kai ir ta gerai valge, tada pradejau maisyti, viena valgyma viena, kita valgyma kita. Arba viena diena viena kose, kita diena kita kose. Na, mes jau valgome visas darzoves, tai kas sauna i galva, tokia darzoviene ir duodu. O va kruopu kosytes nelabai as duodu, pati ju nelabai megstu, tu pirktiniu kruopu kosyciu. Reiktu kokia diena prisiruosti ir isvirti paciai, tada ziuresiu, ar valgys ar ne ax.gif
Atsakyti