Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(Peachy_sheila @ 2010 09 11, 11:16)
Sveikutės,
Už poros savaitėlių pradėsime ir mes smaguriauti smile.gif Gydytoja patarė vienaip, bet aš dar pasidomėjusi, pasiskaičiusi susidariau savo truputį kitokią nuomonę ir nusprendžiau jos laikytis smile.gif Gydytoja patarė pridėti daržoves kas 4 dienas, aš pridėsiu kas savaitę, duosiu laiko vaikui apsiprasti. Na aišku matysiu jei nelabai kas išeis trumpinsiu laiką smile.gif
O daryti nusprendžiau taip: pirma bulvių tyrelė (pati gaminsiu iš močiutės daržovių), po savaitės +morkytė, po sav + kopūstas, po sav +moliūgas. Na o paskui jau cukinija ir t.t. Aišku jei bus kam alergiška sąrašas slinksis į priekį smile.gif
Kaip jūs galvojat ar gerai darysiu?
Dar klausimėlis, kiek laiko reikia virti cukiniją ir moliūgą? Nes jų nenaudojam tai nežianau...
Prisišaldžiau jau šiek tiek daržovyčių pavasariui kad turėti smile.gif Tai duosim beveik šviežias. Nuo šiandien ragausim obuoliuką, gal dar kriaušę jei bus sunokę.

Skanaus!

nemanau kad didelis skirtumas ar kas 4d. ar kas savaite smile.gif Manau pati kaip mama matysi, ar noriai ar nelabai valgo, ar savaite laukt noresis ar ne..

del moliugo ir cukinijos nzn...mes kazkaip nevalge moliugo namie virto...tik Hipp gatava...

Ir siaip mano patirtis sako kad geriau duoti trintą bulve morka ir kt. ne su Trimeriu, blenderiu ar kaip ji vadinam.. o per sieteli, sauksciuku patrinta....Bent jau man (ir maziukui)daug skanesne kose... mirksiukas.gif Kai kas klausia, kas geriau, siulau pabandyt abu variantus smile.gif ir tada paragaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peachy_sheila @ 2010 09 11, 12:16)
Sveikutės,
Už poros savaitėlių pradėsime ir mes smaguriauti smile.gif Gydytoja patarė vienaip, bet aš dar pasidomėjusi, pasiskaičiusi susidariau savo truputį kitokią nuomonę ir nusprendžiau jos laikytis smile.gif Gydytoja patarė pridėti daržoves kas 4 dienas, aš pridėsiu kas savaitę, duosiu laiko vaikui apsiprasti. Na aišku matysiu jei nelabai kas išeis trumpinsiu laiką smile.gif
O daryti nusprendžiau taip: pirma bulvių tyrelė (pati gaminsiu iš močiutės daržovių), po savaitės +morkytė, po sav + kopūstas, po sav +moliūgas. Na o paskui jau cukinija ir t.t. Aišku jei bus kam alergiška sąrašas slinksis į priekį smile.gif
Kaip jūs galvojat ar gerai darysiu?
Dar klausimėlis, kiek laiko reikia virti cukiniją ir moliūgą? Nes jų nenaudojam tai nežianau...
Prisišaldžiau jau šiek tiek daržovyčių pavasariui kad turėti smile.gif Tai duosim beveik šviežias. Nuo šiandien ragausim obuoliuką, gal dar kriaušę jei bus sunokę.

Skanaus!

o mes jau smaguriaujame! pradejau nuo 4 men., nes maitinames misinukais!(nemanau, kad misinukas tas pats kas mamos pienas, todel ir pradejau primaitineti nuo 4). Mes pradejom nuo bulviu, paskui dejom prie bulves morka, prie ju moliuga, paskui cukinija, dabar ir zirnelius...kazkaip nauja darzove ivedu kas 3-4 dienas. matau, kad skaniai valgo, kad neberia tai ir pridedu po nauja darzove.
moliuga ir cukinija prie jau verdanciu bulves ir morkos idedu kazkur po 5-8 min. ir su mediniu pagaliuku pasmeigu paziureti ar jau minkstos, vat tiek ir verdu.
Kaip jus darysit, taip bus gerai! juk kiekvienas vaikas yra individualus ir tik jo mama stebedama gali nuspresti kaip ka ir kada geriau duoti! mirksiukas.gif
Atsakyti
tiesa, mamytes, dar norejau paklausti. kai jus verdat darzoviene su zirneliais ir paskui ja blenderiuojat, islieka zirneliu odeles?
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2010 09 11, 00:14)
Negali visiems vaikams viskas vienodai tikt ir patikt  mirksiukas.gif

taip visi vaikuciai skirtingi...sakykit mamkos, o kada ivesti antra kosiu maitinima, dabar kasdien per pietus valgom arba darzoviene arba vaisine tyrele...maitinu MP, bet man kazkaip atrodo kad maze suvalgytu dar kosytes pavakary. Kada ivestipieniskas grudu kose? mums 5.5 men, sveriam 8 kg..
Atsakyti
Papildyta:
musu buvo tas pats smile.gif
Nors sako per prievarta negalima duot, nieko, bet as apgaudinejau ir sumaitindavau smile.gif Pripildavau skaniu sulciu buteliuka, duodavau atsigert, o tada istraukiant kose ikisddavau burnyten, aisku grudo lauk, bet dali suvalge smile.gif Taip po truputi po truputi sultys kose kose sultys ir sumaitindavau :DDDD .. zodziu apgaudinedavau blush2.gif bananas dar ir dabar jam NR 1, slyvu irgi smile.gif)Net ciapsi, kai valgo juos :DDD Siaip kas del darzoviu, tij Hipp ir musu nevalge, o siaip ir man ji neskani labai, zymiai skanesnes (kur bulves ir morkos) man namie virtos smile.gif ir ne su blenderiu o su sakute trintos :DDD
[/quote]

as su arbata taip darau, nes panelei sultys matyt kazkokia mistika, negeria.
jau bandom ryziu kosyte valgyt su daug arbatos biggrin.gif
kai supykstu sakau galesi iki 18 metu valgyt misini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 13, 22:19)
taip visi vaikuciai skirtingi...sakykit mamkos, o kada ivesti antra kosiu maitinima, dabar kasdien per pietus valgom arba darzoviene arba vaisine tyrele...maitinu MP, bet man kazkaip atrodo kad maze suvalgytu dar kosytes pavakary. Kada ivestipieniskas grudu kose? mums 5.5 men, sveriam 8 kg..

Jei dar valgytu, tai matyt kad nepasisotina normaliai ..As tai kazkaip negalvodama ivedziau... nes tyreles ir pienukas nebeuzteko jam, tij ivedziau kose. Bet as nedariau ten su kosem, kad nuo saukstelio iki normos. paemiau padariau, ziuriu kad valgo, tai ir pirmyn smile.gif
ryte valgom (pradejom nuo ryžių ir grikių košėas su tyrele) dabar valgom:user posted imagesu braskytem, user posted imageprsikai abrikosi.
Vakar dar nupirkau naujos su uogom, tij labai patiko smile.gif
pietus verdu pati (darzoves su kalakutu ar vista)
vakare valgom user posted imagepieniška košytė su obuoliais user posted imagepieniška košė su avižom ir obuoliais

Šiaip daugiau pripirkus tu kosiu, stengiuosi mainyti, kad neatsibostu smile.gif
Tas pats ir su arbatelem, mainau kad nepabostu skonis smile.gif)
Aisku pieniuka irgi reik stengtis duot, kad ir yra skanesniu dalyku, bet vakare pries miega, ir per miegus ir rytais, pats geriausias maistas MP wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 13, 23:19)

mes tai darem taip! pirma karta daviau avizu kose virta piene ryte, kai isitikinau, kad nuo jos viskas ok, po keletos dienu pradejau duoti vakare, na nevisai vakare, bet kazkur 6 val.. dabar valgom pagrinde avizu ir kukuruzu koses, nes viduriukai musu i kietesne puse, tai ryziu ir manu bijau dar duoti.
Atsakyti
niu reik ir mums bandyti, tik kad pas mus rezimas biski kitoks, mano maze miega iki 10 valandos, po to pasitusina valanda ir vel miega kokiu 40 min...tada jau tusinasi iki kokiu 4 valandu, tame tarpe valgom darzoviene arba vaisine tyreles, pusryciu pas mus kaip ir ner, per ta valanda kur ryte buna pavalgo MP, cia kaip pusrytis buna smile.gif Pavakary dar bandau banano duoti, tai patinka, noriai valgo, net nesulaukia kada su sauksteliu prigramdysiu, jau issiziojus laukia kada burnyten idesiu, vadinas nori kazko uzkasti, nes pienuko negeria...bandysim koses ivedineti... essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2010 09 15, 00:56)
Jei dar valgytu, tai matyt kad nepasisotina normaliai ..As tai kazkaip negalvodama ivedziau... nes tyreles ir pienukas nebeuzteko jam, tij ivedziau kose. Bet as nedariau ten su kosem, kad nuo saukstelio iki normos. paemiau padariau, ziuriu kad valgo, tai ir pirmyn smile.gif
ryte valgom (pradejom nuo ryžių ir grikių košėas su tyrele) dabar valgom:user posted imagesu braskytem, user posted imageprsikai abrikosi.
vakare valgom user posted imagepieniška košytė su obuoliais user posted imagepieniška košė su avižom ir obuoliais

Aisku pieniuka irgi reik stengtis duot, kad ir yra skanesniu dalyku, bet vakare pries miega, ir per miegus ir rytais, pats geriausias maistas MP  wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Nomadica @ 2010 09 15, 00:56)

Aisku pieniuka irgi reik stengtis duot, kad ir yra skanesniu dalyku, bet vakare pries miega, ir per miegus ir rytais, pats geriausias maistas MP  wub.gif

o su kuo maisote tas koseles? kokiu pienu

Atsakyti
labuka, vat skaitau ir bijau, kad savo burunduka ciuju ne taip maitinu.nuo 4 men daktare pasake duot bulve, cukinija, buroka, obuoli, banana.o kaip , kada ir po kiek nepaklausiau, ziurejau pagal save.bulves nemegsta mano vaikas, 3 ar 4 kartus bandziau duot, spjauna zogciaut pradeda, net asaros pasirodo, pagailo man jo ir neduodu, nuo morkos alergija ir pilva baisiausiai skaudejo, daugiau nedaviau, tai maitinu is darzoviu tik moliugu savo, nepirktiniu, maisau su obuoliu ar bananu.visi cia viena darzove per savaite, o as ne taip atsargiai ir dabar nervuojuos, kad ne taip maitinau.greit ir kriause valgem, slyvos.jau tuoj mum 5men. ir valgom 5 kartus 8ryte misinukas, 11-12val kartais misinukas kartais pirktine tyrele,jai tyrele tai dar misinuko duodu 120ml ir tyreles kazkur 50-60g, per pietus visada 120ml misinuko ir tyrele dazniausiai savo moliugas su obuoliu, obuolis su bananu.po to misinukai.pirkau hipp tyrele kazkokia pieniska kosyte su bananu tipo nakciai duot, bet daviau diena tai lb skaniai suejo.esim pas gydytoja tai viska paklausiu, nes ciuju maitinu ne taip kaip reikia. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(DIANA M @ 2010 09 16, 00:03)
labuka, vat skaitau ir bijau, kad savo burunduka ciuju ne taip maitinu.nuo 4 men daktare pasake duot bulve, cukinija, buroka, obuoli, banana.o kaip , kada ir po kiek nepaklausiau, ziurejau pagal save.bulves nemegsta mano vaikas, 3 ar 4 kartus bandziau duot, spjauna zogciaut pradeda, net asaros pasirodo, pagailo man jo ir neduodu, nuo morkos alergija ir pilva baisiausiai skaudejo, daugiau nedaviau, tai maitinu is darzoviu tik moliugu savo, nepirktiniu, maisau su obuoliu ar bananu.visi cia viena darzove per savaite, o as ne taip atsargiai ir dabar nervuojuos, kad ne taip maitinau.greit ir kriause valgem, slyvos.jau tuoj mum 5men. ir valgom 5 kartus 8ryte misinukas, 11-12val kartais misinukas kartais pirktine tyrele,jai tyrele tai dar misinuko duodu 120ml ir tyreles kazkur 50-60g, per pietus visada 120ml misinuko ir tyrele dazniausiai savo moliugas su obuoliu, obuolis su bananu.po to misinukai.pirkau hipp tyrele kazkokia pieniska kosyte su bananu tipo nakciai duot, bet daviau diena tai lb skaniai suejo.esim pas gydytoja tai viska paklausiu, nes ciuju maitinu ne taip kaip reikia. sad.gif

manau jeigu vaikiukui gerai, jeigu jam nieko neskauda ir valgo noriai tai ir mamai turetu buti gerai...jusu vaikiukas jau priprato turbut valgyti kelis kart ir po kelias darzoves. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nioniuks @ 2010 09 15, 15:21)
Papildyta:

o su kuo maisote tas koseles? kokiu pienu

Vandenukas pas mane eina. nes maitinu savo pieneliu, bet neturiu tiek kad koses dar virt ax.gif Siaip ant dezeliu yra parasyta, kaip su misinuku daryt , kaip su vandenuku, kaip tyreles dar prie kai kuriu galima dadet vaisines.. ir pan..
Papildyta:
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 15, 12:12)
niu reik ir mums bandyti, tik kad pas mus rezimas biski kitoks, mano maze miega iki 10 valandos, po to pasitusina valanda ir vel miega kokiu 40 min...tada jau tusinasi iki kokiu 4 valandu, tame tarpe valgom darzoviene arba vaisine tyreles, pusryciu pas mus kaip ir ner, per ta valanda kur ryte buna pavalgo MP, cia kaip pusrytis buna smile.gif Pavakary dar bandau banano duoti, tai patinka, noriai valgo, net nesulaukia kada su sauksteliu prigramdysiu, jau issiziojus laukia kada burnyten idesiu, vadinas nori kazko uzkasti, nes pienuko negeria...bandysim koses ivedineti... essen.gif

dėl banano, gramdyto šaukšteliu, kažaip susilaikėm mes, gydytoja sakius kad jie purksti ir kol dar maziukas, neduot tu natraliu, kad veliau nebutu alergiju ir pan. Kai jau didesnis tai sako ne taip negerai... aisku cia tik musu nuomone ..
Atsakyti