Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

sveikutės, kiek košes suvalgo vienu kartu darzovienės? Ar keleiasi dar valgyti naktimis?
Atsakyti
Mano lelius suvalgo api 2-3 valgomuosius saukstus, jei nenori tai daugiau ir nesiulau. Su pirmu vaiku turejau bloga patirti del maitinimo per prievarta, kad tik suvalgytu rekomenduojama porcija, tai iki septyniu metu ir tekdavo versti, kad tik pavalgytu. Tad dabar sios klaidos nekartoju schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos mamites turiu toki klausimeli,gyvenam uk ir cia viskas uzauginta ant hemijos ir nezinau ka duot vaikuciui,tai ira kaip pailiui duot pirktines suprantu kad nuo bulves su morka nes nera vien bulviu tyres,o kas toliau nes ant bonkuciu visur parasita kad nuo 4 men,bet pavizdziui nuo riziu pudingo kieteja vidurei kiek zinau,gal jums sis klausimas skamba juokingai bet noreciau suzinot jusu nuomone.ir nuo kada galeciau pati pradet gamint jug vistiek teks visa laika neduosi ven pirktines g.gif . aciu isanksto
Atsakyti
mum 5 mėn ir 2sav. pradejom valgyt ne tik MP nuo 4men. Kai pamaciau, kad praso MP kas 1-2,5val. Pastebejau, kad nori daugiau valgyti :)Naktim po kelis (iki 5k.) kartus keldavosi. Per trecia men, kai priaugom tik 200g., nusprendziau duoti papildomo maistelio.

Mūsų dienos meniu:
1)apie 7 keliasi MP
2)apie 9 MP
3)apie 11 Ryžių košytė su tyrele vaisine arba pieniška košė su obuoliais, braškėm ir pan.
geriam arbatą.
4)pietums Daržovių tyrelė su mėsa arba pačios daryta daržovių tyrė.geriam arbatą.
5)pavakariams Grikių košė su vaisine tyrele. geriam arbatą.
6)vakarienei " labos nakties" pieniška tyrelė arba "labos nakties" košė. geriam arbatą.
7)apie 22:00 MP ir 8)apie 01:00 MP

Kada paragavo kito, sotesnio maistelio, MP tik nuo ejimo miegot iki kelimosi is lovytes geria. Bandziau pasiulyt uzsigert po maisto , bet schmoll.gif
Valgom gal atrodo ir daug kartu, bet nepersivalgom:)

Be to patirtis del tyreliu firmu.
pries menesi pamaciau Milupos tyreliu ir kosiu akcijas, prisipirkau, pamaniau, kad gal neblogas maistelis. BET maziukas po kiekvieno valgio nezmioniskai atpylinejo. Pavalgo ir istisai, net rubu nespejau keist. tik perrengiu ir smaukst..dabar jau 4d nutraukiau Milupos koses, dabar jokio atpylinejimo doh.gif . O tyreles kuriu like nuo apsipirkimo, valgem tai nieko, normaliai lyg. Matyt koses netinka, nors pirkau kur nuo 4men...

Atsakyti
mums jau 5.2 men. pradziai po sauksteli ragavim banano, obuoliuko...naminiu kosiu ypac bulves nevalge, pasiuliau pirktines gerber, patiko, tai dabar jau po pilna bonkute suvalgo moliugo, kriauses, slyvu kosytes...bet pastebejau kad pradejus valgyti kosytes pradejo kieteti viduriukai, slyvu kosyte nepadeda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 06 rugsėjo 2010 - 13:51
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 06, 13:50)
mums jau 5.2 men. pradziai po sauksteli ragavim banano, obuoliuko...naminiu kosiu ypac bulves nevalge, pasiuliau pirktines gerber, patiko, tai dabar jau po pilna bonkute suvalgo moliugo, kriauses, slyvu kosytes...bet pastebejau kad pradejus valgyti kosytes pradejo kieteti viduriukai, slyvu kosyte nepadeda...

Ka reiskia kieteti? jei normaliai tustinasi ,, tik ne skystai o kietesnem ismatom, tai normalu, nes ivedat jau rimtesni maisteli smile.gif Cia juk ne pienelis, kad skysciau butu smile.gif)Jei normaliai daznai tustinasi tai nera ko pergyvent smile.gif Jei kelias dienas nieko , nos valgoma koses ir pan, tada gal reik sunerimt smile.gif Daba jau nenustebkit ir spalba ir kietumas ir kvapelis keiciasi vaikucio ismatu mirksiukas.gif
Atsakyti
kakutis sukietejo, bet maziuke normaliai nekakoja, pradeda pukinti ir islenda maziukas kietas kakutis ir taip kelis kart per diena...ir jau kelios dienos. gal padaryti pertraukele? beje maitinu MP.
Atsakyti
lelytei mano virs 5 men. bandziau pati virt morkyte ,bulvyte- nevalgo. su liezuviu stumia lauk. nupirkau HIPP , tas pats doh.gif ka valgo tai banana ir slyvu tyrele.
bandau but kantri vel eisiu virt kokios darzovienes, kiek galima vien ant misinio but. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 07, 16:11)
kakutis sukietejo, bet maziuke normaliai nekakoja, pradeda pukinti ir islenda maziukas kietas kakutis ir taip kelis kart per diena...ir jau kelios dienos. gal padaryti pertraukele? beje maitinu MP.

hmmm, net nezinau, buvo kelis kart ir mum, kad kietokai tustinosi, bet na nzn.. Siaip duodam daug gert, gerias arbata sultis... Moliugo koses su kokiu priedu duokit, musu po moliugo nebuna kietos niekad. Aisku slyvu visa laik nemaitinsit gi, bet pameginkit kokia kosyte maisyt su slyvu tyre/... O siaip , kokios firmos maitinat koseles tyreles, nueikit nete i oficialu psl., kazkur Hipo man regis skaiciau prie daugumos paraso, skystina, kietina ir pan... kad zinot ko tiketis smile.gif) tik nepamenu kuriam psl..

Papildyta:
QUOTE(*karolina* @ 2010 09 08, 11:40)
lelytei mano virs 5 men. bandziau pati virt morkyte ,bulvyte- nevalgo. su liezuviu stumia lauk. nupirkau HIPP , tas pats doh.gif  ka valgo tai banana ir slyvu tyrele.
bandau but kantri vel eisiu virt kokios darzovienes, kiek galima vien ant misinio but. smile.gif

musu buvo tas pats smile.gif
Nors sako per prievarta negalima duot, nieko, bet as apgaudinejau ir sumaitindavau smile.gif Pripildavau skaniu sulciu buteliuka, duodavau atsigert, o tada istraukiant kose ikisddavau burnyten, aisku grudo lauk, bet dali suvalge smile.gif Taip po truputi po truputi sultys kose kose sultys ir sumaitindavau :DDDD .. zodziu apgaudinedavau blush2.gif bananas dar ir dabar jam NR 1, slyvu irgi smile.gif)Net ciapsi, kai valgo juos :DDD Siaip kas del darzoviu, tij Hipp ir musu nevalge, o siaip ir man ji neskani labai, zymiai skanesnes (kur bulves ir morkos) man namie virtos smile.gif ir ne su blenderiu o su sakute trintos :DDD
Atsakyti
mano Hipp koseliu nevalgo tik Gerber....
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 09 09, 13:46)
mano Hipp koseliu nevalgo tik Gerber....

Negali visiems vaikams viskas vienodai tikt ir patikt mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Už poros savaitėlių pradėsime ir mes smaguriauti smile.gif Gydytoja patarė vienaip, bet aš dar pasidomėjusi, pasiskaičiusi susidariau savo truputį kitokią nuomonę ir nusprendžiau jos laikytis smile.gif Gydytoja patarė pridėti daržoves kas 4 dienas, aš pridėsiu kas savaitę, duosiu laiko vaikui apsiprasti. Na aišku matysiu jei nelabai kas išeis trumpinsiu laiką smile.gif
O daryti nusprendžiau taip: pirma bulvių tyrelė (pati gaminsiu iš močiutės daržovių), po savaitės +morkytė, po sav + kopūstas, po sav +moliūgas. Na o paskui jau cukinija ir t.t. Aišku jei bus kam alergiška sąrašas slinksis į priekį smile.gif
Kaip jūs galvojat ar gerai darysiu?
Dar klausimėlis, kiek laiko reikia virti cukiniją ir moliūgą? Nes jų nenaudojam tai nežianau...
Prisišaldžiau jau šiek tiek daržovyčių pavasariui kad turėti smile.gif Tai duosim beveik šviežias. Nuo šiandien ragausim obuoliuką, gal dar kriaušę jei bus sunokę.

Skanaus!
Atsakyti