Natuke, tikrai net nelandžiočiau po tokias temeles ir laiko negaiščiau, jei Gamta būtų sočiu Mamos pieneliu apdovanojusi Bet realybė tokia, kad jo nėra, ir tai deja, jau patys medikai pripažysta...O juk anksčiau rėkdavo pilna gerkle - kaipgi To Pieno nėra???Taip nebūna, mamytė nesistengia Ir kišdavo vargšėm mamytėm visokias chalvas, penėdavo kaip kiaulaites paršingas, kad tik To Pieno būtų. Moteris, jos vidiniai jausmai, jos nuotaikos tada neegzistavo.Tai dėkui mokslinei pažangai, kuri suteikia galimybę maitinti mūsų vaikelius be vidinės kaltės jog esi iš Tų, kur pienelis neteka upeliu...
Tam ir kuriami tokie skyreliai kaip šis, kad pasiskaitytume, pasimokytume ar net klaidas daromas suprastume...Gyvename visuomenėje, tarp žmonių, tad nuomonių skirtumas neišvengiamas.Informacijos šiais laikais begalė apie vaikų auginimą, nebėra vienos teorijos.Tad nuostabu, kai gali sutikti bendraamžių Mamyčių, paskaitinėti kaip jos augina, maitina, ugdo.Nebesijauti vieniša ir pasimetusi, kai paskaitai, jog ir kitas mažylis taip pat spjauna košę ar išberiamas nuo braškių
Na, o kas liečia daržoves - tai jos tikrai virškinamos Juk virtos, trintos - ne žalios kišamos.Manoji puikiai valgo jau antra savaitė šias tyreles(pati ruošiu), jau dvi dienas kaip brokolį, bulvytę, morkytę - pietukams labai skaniai sukerta Ir kakutis gražus, vienos spalvos, nei kietas nei minkštas.Tiesa, dažniau tuštinasi, bet manau tai tik į gerą
mums beveik 6 men, valgom darzovienes. visai skani kose siandien isejo:morka+cukinila+moliugo ir bulves tyrele+aliejus+misinukas saldi ir skani net man
zadu jau pradėti matinti daržovienėmis, pirma ašku bulve, o ar duodate vėliau žiedinius kopustus ar cukinijas? Kaip patiekti cukinija, nes prisiauginom ju tai manau ir leliui veliau tiks
Sveikos,
as irgi is tu mamyciu , kurioms penelis ne upemis tekejo ir senokai misinuku maitinamas sunelis. As irgi buvau pradejusi nuo morkos ir bulves, bet man atrodo jam nuo to ziauriai viduriai kietejo, tai man paranoja nuo situ darzoviu. Todel kol kas tik tyreles duodu, pagrinde dziovintu slyvu, o siandien jau obuoliu pabandziau (pirktines). Cukinija sake gerai, tai jauciu darysiu su biskiu morkos ir bulves...
as irgi is tu mamyciu , kurioms penelis ne upemis tekejo ir senokai misinuku maitinamas sunelis. As irgi buvau pradejusi nuo morkos ir bulves, bet man atrodo jam nuo to ziauriai viduriai kietejo, tai man paranoja nuo situ darzoviu. Todel kol kas tik tyreles duodu, pagrinde dziovintu slyvu, o siandien jau obuoliu pabandziau (pirktines). Cukinija sake gerai, tai jauciu darysiu su biskiu morkos ir bulves...
QUOTE(Palme22 @ 2010 07 30, 06:59)
zadu jau pradėti matinti daržovienėmis, pirma ašku bulve, o ar duodate vėliau žiedinius kopustus ar cukinijas? Kaip patiekti cukinija, nes prisiauginom ju tai manau ir leliui veliau tiks
Drąsiai galima ir žiedinius kopūstus, ir brokolius ir t.t.Žinoma, reikia Stebėti kaip reaguoja.Aš brokolį maišiau su bulvyte, paskui morkos įdėjau.Žiedinius kopūstus irgi maišau su bulvyte, morkyte.Na, čia nuo fantazijos ir vaikučio skranduko reakcijos jau priklauso.Manoji kad kerta bele kokias košes - tai aš ir žirniukų pridėjau virtų prie bulvės ir kopūsto.Tik manau, kad trup pakietino kakutį.Cukinija taip pat, virti - be galo skanu, ir viduriukams gerai.Sėkmės
QUOTE(jusku @ 2010 06 03, 09:16)
Mes pradejom bandyti tyreles Hipp nuo 4 men po truputi. Dabar per diena valgom: ryte atsikelus misinuka, paskui arba misinuka arba darzoviu tyrele 125g, paskui grikiu kosyte arba pieniska ryziu kosyte, po kosyciu ir tyreliu duodu atsigerti silto vandenuko, paskui misinukus valgom, dar vakarais kartais duodu labos nakties tas saldzias tyreles tai suvalgo visa 190g dar vaisiu tyreliu kartais duodu, bet nelabai noriai tuos vaisius valgo..
Tiesa, mums jau penki menesiai ir dvi savaites
Tiesa, mums jau penki menesiai ir dvi savaites
oho koks racionas mums tiek laiko,tai dar tik bulvyte-morkyte valgom (ragaujam)
Sveikutes
Gal kur is rasete, bet gal pasikartosite, kaip jus tas koseles ruosiate?
Ryt pradesiu nuo moliugo, tai net nzn. kaip ir ka daryti? Kiek laiko virti? Su kuom trinti, nes skaiciau kad su metaliniu sauksteliu ar blenderiu tai dalis vitaminu zuva? Tai gal geriau su mediniu saukstu? Ir po kiek duodate?
Ai ir dar idomu o sulciu kokiu nors duodate? Nes mums sake, kad galime gerti obuoliu sulciu ir bet kokiu vaisiu kokie dabar yra, bet kad dabar jau lygtais pasibaige visi lietuviski vaisiai apart obuoliu, o man jie nelabai patinka tai ir vaikiui nesinori nuo ju pradeti. Ka dar galime pabandyti? Ir ar reikia jas skiesti?
Va kiek daug klausimu
Ryt pradesiu nuo moliugo, tai net nzn. kaip ir ka daryti? Kiek laiko virti? Su kuom trinti, nes skaiciau kad su metaliniu sauksteliu ar blenderiu tai dalis vitaminu zuva? Tai gal geriau su mediniu saukstu? Ir po kiek duodate?
Ai ir dar idomu o sulciu kokiu nors duodate? Nes mums sake, kad galime gerti obuoliu sulciu ir bet kokiu vaisiu kokie dabar yra, bet kad dabar jau lygtais pasibaige visi lietuviski vaisiai apart obuoliu, o man jie nelabai patinka tai ir vaikiui nesinori nuo ju pradeti. Ka dar galime pabandyti? Ir ar reikia jas skiesti?
Va kiek daug klausimu
QUOTE(Hegira @ 2010 08 16, 21:13)
Sveikutes
Va kiek daug klausimu
Va kiek daug klausimu
Del koseliu virimo: mes pradejom ragauti irgi nuo moliugo, nors musu gydytoja patare nuo morkytes taigi, 3 dienas ragavom moliuga, paskui tris dienas morkyte, tada dvi bulvyte, o paskui pradejau miksuoti.. vakar daviau cukinijos..
Ruosiu: i verdanti virinta vandenuka, imetu darzovytes, paverdu iki suminkstes, tada sublenderiuoju iki tyreles. Ipulu laseli salto spaudimo, svelnaus skonio alyvuogiu aliejaus ir dar misinuko, jog skystesne butu.. kitos mamytes pila MP arba vandenuka kuriame vire darzoves. Pirma diena, tai vos viena arbatini sausksteli sauksteli paragavo, kita panasiai.. zodziu, kiekia kol kas labai mazi gydytoja minejo, jog reikes kantrybes pakol prades normaliai valgyti, tai mums taip ir buvo
Sultyciu daviau svieziu morku paragauti, bei obuoliuku.. pirktiniu privengiu.. o siaip tarp maitinimu duodu virinto vandenuko kelis mililitrus..
Mes irgi verdam darzovienes pradejom nuo bulvytes su morka, o dabar jau ragaujam ir cukinija, burokelius, kopustus, pupeles kasdien verdu vis kitokia maisau darzoves, kad neatsibostu ir pagardinu savo pienuku tiesa dar uogyciu po truputi paragaujam
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 08 17, 14:52)
Del koseliu virimo: mes pradejom ragauti irgi nuo moliugo, nors musu gydytoja patare nuo morkytes taigi, 3 dienas ragavom moliuga, paskui tris dienas morkyte, tada dvi bulvyte, o paskui pradejau miksuoti.. vakar daviau cukinijos..
Ruosiu: i verdanti virinta vandenuka, imetu darzovytes, paverdu iki suminkstes, tada sublenderiuoju iki tyreles. Ipulu laseli salto spaudimo, svelnaus skonio alyvuogiu aliejaus ir dar misinuko, jog skystesne butu.. kitos mamytes pila MP arba vandenuka kuriame vire darzoves. Pirma diena, tai vos viena arbatini sausksteli sauksteli paragavo, kita panasiai.. zodziu, kiekia kol kas labai mazi gydytoja minejo, jog reikes kantrybes pakol prades normaliai valgyti, tai mums taip ir buvo
Sultyciu daviau svieziu morku paragauti, bei obuoliuku.. pirktiniu privengiu.. o siaip tarp maitinimu duodu virinto vandenuko kelis mililitrus..
QUOTE(Kreizy @ 2010 08 18, 15:53)
Mes irgi verdam darzovienes pradejom nuo bulvytes su morka, o dabar jau ragaujam ir cukinija, burokelius, kopustus, pupeles kasdien verdu vis kitokia maisau darzoves, kad neatsibostu ir pagardinu savo pienuku tiesa dar uogyciu po truputi paragaujam
Aciu uz atsakymus.
Niu mes jau paragavome moliugo ir ka vaikas labai noriai valgo (trys tpfu, kad neprisisnekeciau ) Tik moliuga zalia sudejau i dar neverdanti vandeni. Reikes pasitaisyti
O kada pilate aliejuko i kosyte? Kazkur skaiciau, kad ipylus reikia dar uzvirinti. Bet jei skiedziu su MP, tai kaip tada? Jo juk negalima virinti. O ir kiekiai labai jau mazi, net puodo dugno neuzdengsiu
Ir dar - o kita darzove viena ivedineti reikia? ta prasme po moliugo kelias dienas virti tarkime tik cukinija? Ar galiu sumaisyti per puse moliugo ir puse cukinijos?
O kaip ragaujate uogyciu? As turiu melyniu, bet vis prisibijau duoti.
QUOTE(Hegira @ 2010 08 18, 22:10)
Aciu uz atsakymus.
Niu mes jau paragavome moliugo ir ka vaikas labai noriai valgo (trys tpfu, kad neprisisnekeciau ) Tik moliuga zalia sudejau i dar neverdanti vandeni. Reikes pasitaisyti
O kada pilate aliejuko i kosyte? Kazkur skaiciau, kad ipylus reikia dar uzvirinti. Bet jei skiedziu su MP, tai kaip tada? Jo juk negalima virinti. O ir kiekiai labai jau mazi, net puodo dugno neuzdengsiu
Ir dar - o kita darzove viena ivedineti reikia? ta prasme po moliugo kelias dienas virti tarkime tik cukinija? Ar galiu sumaisyti per puse moliugo ir puse cukinijos?
Aliejukas, pienukas ir t.t. ipilama i jau sublenderiuota kosyte (cia bent jau as taip darau). Aliejuko slakelis,jog geriau butu pasisavinami vitaminai, o pienuku mamytes siaip gardina kosyte arba praskiedzia, jog butu skystesne.
Nauja darzove ivedinejau kas 3 dienas, taip man patare gydytoja. Moliuga su cukinija gali drasiai maisyti.. mano dukrytei moliugas ir niam niam
Uogyciu kol kas neduodu.. tik obuoliuka alyvini ir gerai sunokusi su sauksteliu pagramdau..