Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

Mumi jau sukako 5 mėn bet valgo tik MP bandysim obuoliuką ryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(jovituxss @ 2010 04 15, 01:13)
Mumi jau sukako 5 mėn bet valgo tik MP bandysim obuoliuką ryt  g.gif

Kodel nuo obuoliuko pradedate?
Mums gydytoja sake, kad pradeti reikia nuo bulves, tada nuo bulves+morkos, t.y. nuo darzoviu. Nes priprates prie vaisiu, saldesnio maisto vaikas darzoviu nenores.
Be to, dar sake, kad pradeti butinai reikia nuo naminiu darzovieniu, nes gatavos pirktines, atseit, yra paskanintos, ir velgi paragaves ju kudikis nenores valgyti naminiu. Nezinau kiek tame tiesos, mes dar tik virtos bulves ragave unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 04 15, 13:12)
Kodel nuo obuoliuko pradedate?
Mums gydytoja sake, kad pradeti reikia nuo bulves, tada nuo bulves+morkos, t.y. nuo darzoviu. Nes priprates prie vaisiu, saldesnio maisto vaikas darzoviu nenores.
Be to, dar sake, kad pradeti butinai reikia nuo naminiu darzovieniu, nes gatavos pirktines, atseit, yra paskanintos, ir velgi paragaves ju  kudikis nenores valgyti naminiu. Nezinau kiek tame tiesos, mes dar tik virtos bulves ragave unsure.gif

šiaip aš ir galvojau apie bulvę,bet kažkaip sesutė sako kad dar vis valgo tik MP tai pabandykit kokiu vaisinių tyrelių pradžiai.Pamaniau kad po vaisiniu tyreliu tikrai nenorės darzoviu tai pabandėm naminįobuoliuka,bet reakcija buvo ojojoj schmoll.gif raukės vaipės galop net žiaukčiot pradėjo verysad.gif taigis reiškia pradėsim nuo bulvės tik galvojuar ne per anksti dar g.gif kolkas lyg ir užteka pienelio unsure.gif
Atsakyti
As irgi manau, kad kiekvienas vaikutis valgo skirtingai, mano mazius valgo kruopu koses, bet jos turi buti paskanintos obuoliu, bananu, vaisiu tyrelem. Darzoviu visai negaliu isiulyti nei bulves, nei morkos, jeigu ir pavalgo po to viska atpila, tai gydytoja patare valgyti kruopu koses netgi ir su mesa. Pasak gydytojos mesa tinka visokia ir kiauliena pradzioj, anksciau rekomenduodavo pradeti nuo vistienos, versienos. Turbut reiks visgi pradeti nuo kokios vistienos, tik nezinau ar dar neperanksti nuo 5men su puse men jau duoti mesa. ax.gif
Atsakyti
O mes pradejom nuo obuolio, paskui ragavom banana, paskui maisem banana su obuoliu, dabar isviriau morkytr is su obuoiu sutryniau.. Po truputi valgom. Bulve yra sunkus maistas, juolab dabar kiek nusiperkam, tai nespejus nulupti juoduot ima, baisu vaikui ir duoti...
Atsakyti
sveikutės,

nors mums dar tik 4 mėn, bet ir jau ne už kalnų košių maitinimosi sezono atidarymas... prisipažinsiu, jūsų temelę jau seku, gal nuo pirmo savo mažės mėn ir turiu jau nemažai atsikopinus naudingų patarimų thumbup.gif
jau va vakar pati valgydama bananą, daviau truputėlį ir mažei- nedrąsiai, bet pasiraukydama nurijo... aišku, kai jau gausim daktarės palaiminimą, tai pradėsim ko gero nuo dribsnių košių... nes jau praeitą kartą daktr klausiau,- ką reikės daryti, juk daržovės pernykštės... tai sako, pradėsit nuo kruopų bei dribsnių... tai bus matyt, ką nuspręsim per 4 mėn TA, nes bent jau praeitą mėn mažė priaugo normaliai svorio, nors matinasi daugiau mišiniu, nei MP, kurio jau nelabai turiu...o aš čia teisingai girdėjus, kad mišiniu besimaitinantiems, anksčiau įvedamos košės?
ar čia priklauso pagrinde nuo svorio prieaugio?

na, ir nors nemaitinu pati dar košėm, bet Svajonei 35 galiu patarti, nepradėti dar dėti į košes vištienos, nes vat mano sukauptuose užrašuose, net paryškintas sakinys, kad vištiena įvedama tik apie 10 mėn, nes ji gali alergizuoti... nežinau, kiek tame tiesos, bet čia iš kt merginų patirties... aš planuoju naudoti triušieną ar stirnieną, jei pavyks gauti...

gero apetito jūsų mažyliams, o mamytėms kantrybės verdant skanias košeles, bei maitinat mažius 4u.gif

beje, turiu mažylių košelių receptų knygelę atskanuotą, tai jei kuri norit, rašykit man į až savo e-mailą, persiųsiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 22 balandžio 2010 - 23:21
QUOTE(sidrulka @ 2010 04 23, 00:16)
sveikutės,

labu..
mes vištieną valgome nuo penkto mėnesio. ir tas įvedimas vienokios ar kitokios mėsos priklauso nuo paties vaikučio. mums ta vištiena puikiai tinka, taip pat valgom triušieną, kiaulieną (viską išbandėm jau penktą mėnesį). o mėsą įvedžiau todėl, kad vienų daržovių jis nevalgo. mums tuoj septyni mėnesiai, o kruopų košių po šiai dienai neee nono.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mums jau irgi sestas menuo eina ir mes pradejome nuo Hipp ankstyvuju morkyciu. Kiek as domejausi, tai siuo metu pediatres tvirtina, kad reikai pradeti nuo drazoviu, pradzioje nuo morkyciu, paskui ivesti palaipsniui kitas, paskui ragauti kruopas, nuo 6 men. pobiski pradeti mesyte ragauti, o jau paskui vaisius...Dydziajam sunui pries 9 metus pradejau duoti paragauti kita maista nuo oboliuko ir banano, bet po to sunku buvo isiulyti darzoves. Tai si karta pradejau nuo darzoviu biggrin.gif
Atsakyti
mes tai pradejome nuo bulvytes paskui morkytes paragavome tada kopustuko veliau burokelio obuoliuko banano smile.gif db ragaunam kosyciu tiesa labai neskubam prie nauju produktu pratintis nes ir taip storuliukai esam 5men beveik 9 kg.db mes valgome ryte pienelio apie 1val darzovienes pienelio vakare jau duodo obuoliuka ar banano smile.gif labai megstam darzoviene apetitu nesiskundziame biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,turiu problema. Mano sunui jau penki menesiukai su trupuciu.Valgom ivairias kosytes,bet tik karta per diena,kitus keturis kartus valgom misinuka,problema tame,kad maniskis nepriima pienuko ir sunkiai geria ivairius skyscius,isgeres viska atpila.Jei kosyte skysta ir ta pila lauk,tad esu kankinama klausymo ar galiu jau duoti kosytes bent tris kartus per diena. blush2.gif Esu ne Lietuvoje,tad su daktarais konsultuotis negaliu,o sioje salyje daktaru poziuris i kosytes toks,kad tik nuo puses metu. doh.gif Tad patarkit ka daryti,nes jau gaila vaiko,kad taip drasko skranduka verysad.gif ,juk tas atpilinejimas nieko gero neduoda. doh.gif Laukiu patarimu
Atsakyti
zinoma kad galima tik vakare jam duokite nesunkaus maistelio tarkim banano ar obuoliuko per pietukus tai rimtesnio smile.gif mano maziukas iki 4men atpilinedavo db visai neatpila
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau jūsų paklausti, o kaip gi jūs tas pirktines košytes duodat? Ar jas pašildote? Ar tiesiog taip iš stiklainiuko ir duodate?
Atsakyti