Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

As savo suneliui tik 5,5men daviau obuoliuko paraugauti, o darzovienes valgo nuo 6men. Dabar jam 6,5men, bet jis dar ragaves bulve,morka,moliuga,brokoli. O mesyte zadu duoti ne anksciau kaip 7men. Nera kur skubeti, lai po biskuti organizmas pratinasi prie kitokio maisto. 4u.gif
Atsakyti
sveikos,esu naujoke taigi noreciau jusu mamytes patarimo..mano angeliukei 5 men, valgom obuoliuka,banana,tyreles..noreciau suzinoti ar nuo 6 menesiu kosytes 3 kartus i diena duoti ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 03 05, 17:21)
sveikos,esu naujoke taigi noreciau jusu mamytes patarimo..mano angeliukei 5 men, valgom obuoliuka,banana,tyreles..noreciau suzinoti ar nuo 6 menesiu kosytes 3 kartus i diena duoti ar kaip?

sveika prisijungus 4u.gif
trijų košių per dieną tikrai nereikia nuo šešto mėnesio pradėt duot...viskas po truputį: kai jau išmoks valgyti, tada vieną maitinimą pakeiskite koše (bent aš tai vaisiene pavakariams daviau, bet paprastai mamytės nuo daržovių pradeda) ,apsiprasit, tada dar vieną maitinimą galėsit pakeisti koše ir t.t.
sėkmės su naujais potyriais smile.gif
Atsakyti
o tai pavyzdziui tik pietums duot kose, o ryte ir vakare nereikia?
Atsakyti
Mano vaikas pradejo valgyti papildoma maista nuo 4men., tai 5men. mes jau valgom 3 kartus per diena, ryte kose kruopu, pietums darzoviu, vakare vel kruopos, uzsigeriam vandenuku. Desertines koseles arba bananas, obuolys priespieciam ir pavakariam. Kai sulauksim 6men. jau i darzoviene idesiu mesytes.
Atsakyti
bent jau aš tai iš pradžių su maistais neskubėjau, leidau ramiai priprast valgyt. ax.gif maždaug kas mėnesį po maitinimą keičiau smile.gif pradėjau nuo ketvirto mėn. tai per ketvirtą mėnesį išragavom tyreles kelių skonių, pasiekėm normalią "dozę", penktą mėn pridėjau daržovienę (valgydavom vaisius priešpiečiams, o daržovienę pietums), šeštą mėnesį jau kruopų košes pratinamės (pavakariams pridėjom)...dabar artėja septintas mėnuo, tai mėsytės jau bandysiu dėt...tai vat toks pas mus maitinimo planas 4u.gif
Atsakyti
savo mergyte maitinu mp, galvoju kaip cia reiks pradeti po biski maitinti? ar nuo sulciu ar nuo vaisiu? o vaisiu -obuoli zalia duodate?
Atsakyti
Sveikos mamytes. Mano dukrytei jau beveik 5 men. Nuo 4 men. mum ivede darzoviu kosyte. Gamimu pati ir mazylei lb patinka. I kosyte ipilu bishki misinuko ir alejuko pora laseliu ir iberu bishki druskos, kaip gyditoja sake, daryti taip , kad pachiai butu skanu. Vaisines kosytes dar neduodu, gyditoja patare ispradziu pripratinti prie darzoviu, nes buna kad po vaisiniu kosychiu darzovines navalgo g.gif . Bet kiek viena diena keichiu kosytes sudeti ( viena diena bulyte, morks, kopustai. Kita diena bulve, morkos galima krapu ideti, kita diena vel idedu kopustu ir pn.) Dukrytei patinka ir tai svarbiausia smile.gif
Papildyta:
o del oboliuko, nzn, lig tai is pradziu duoda banana, o po jo eina obuoliukas g.gif
Atsakyti
sveikutes,
mano mazyliui bevek 5men. nuo gimimo maitinu MP. obuoliuka tarkuota pradejau duoti nuo 3men. bulve nuo truputi veliau. dabar verdu tyreles is obuoliu ir slyvu, ir darzoviu koseles. jau isbandem bulves, morkas, brokolius, kalafijorus. as viska verdu garu puode, o po to sutrinu su blenderiu, gaunasi thumbup.gif
maitinu 5kart per diena. per pietus darzoviu kose+MP, pavakariams vaisiu tyrele+MP, kitus kartus tik MP.
mazylis sveicia koseles tik duok, ir taip nuo pat pradziu. viska perku ekologiskus. o del bananu tai nzn g.gif man jie atrodo turetu buti su daug chemikalo, o dar neauga musu klimato zonoj. as daugiau uz obuoliuku ir dar geriau is savo arba seneliu sodo bigsmile.gif
Papildyta:
kiek man daktares sake ir kiek skaiciau tai vaikiukams negalima druskos, cukraus ir visu kitu prieskoniu
Atsakyti
As ir taip maniau, kad negalima, bet kai gyditoja pasake kad galima truputi iberti, tai lb nustabau g.gif . Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu. Vieni skako vienaip kiti kitaip
Atsakyti
O mes savo suneli nuo mazumes pratinom prie visko po truputi, Kai buvo du menesiukai duodavau 30ml pasaldinto vandenuko i diena viena karta. Tryju menesiu dar i diena po viena arbatini sauksteli sultyciu naturaliai spaustu obuoliu, morku. Ketvirta menesi pradejau duoti po truputi vaisiniu tyreliu. Dabar pati verdu bulve morka kopusta nu irt.t viska valgo ir dar reikalauja. Maitinu savo pienu smile.gif Bet gyditoja jau liepe viena maitinima daryti be savo pieno grynai kokiu darzoviu, ar kosyte ir uzsigert sultitemis arba arbatele smile.gif Puikiai sekasi nieko nesiskundziam thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,mano panelyte visiskai atsisako bet kokiu tyreliu,kuriose yra obuolio,tai yra,bet ko,kas nors kiek rugstu,ar mano darytu,ar pirktiniu...gal kas susiduret su tuo?kaip kovoti?juk vaisiu,uogu vistiek reiks duot....darzoves issisiepusi valgo,o vaisines tyreles,tai tik susiraukia ,lupas suspaudzia ir niekaip..
gal kokiu gudrybiu yra ax.gif 4u.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruska1979: 10 kovo 2010 - 18:09