Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(lininis @ 2010 02 21, 13:23)
aciu visoms uz patarimus, tikrai kartais ju reikia ypac kai auginame mazyte vieni su vyru, esam jauni, pirmas vaikutis nelabai ka ir ismanome, kartais tenka ir paeksperimentuoti.Sumazinau as jei visus kiekius ryte pienuko geriam 180ml, daugiau mazinti kaip ir nelabai galius nes po tiek ji jau valgo nuo 3 menesiu ir kas 4 valandas, kiek pasikalbedavau su medikais sake kad normaliai nes mergina yra tikrai didele ir jei reikia daugiau, plius pienuka gerem elergiskiems vaikuciams ir jis yra liesesnis.po 4 valandu valgome vaisius dabar duodu maza indeli tai yra apie 130ml ir miegam pietuku kaip minimum 2 valandas, apie 18 val pienuko 180ml, apie 9 val kose su 150 ml ir apie 22.30 15o ml pienuko ir i lovyte iki ryto 9.kad mergina ne judri ir nepasakyciau, vartosi i abi puses ant pilvuko be jokiu problemu, medikai leido sodinti pas save ant kelius, nes jei paguldai tai buna isikimba i kelnias ir rieciasi i raga.Vandenuka jai suliau nuo keliu savaiciu nes ji nuo pat gimimo labai dideliais kiekiais valgo paskui tik kaip nuo 2 men paeme pagaliau soske truputi pagavom ritma, bet jau nuo antro menesio valge po 120 kas 3 valandas jei neduodavau rekia ir visai nemiega.Tustinasi jinai ir sakyciau kad normaliai3-4 kartus per diena, is po nakties buna kakutis kietesnis nes isvakaro buna valgiusi koses, o paskui tokia varskyte, pilvelio jai neskauda.

aukit sveiki ir praneskit kas ir kaip wub.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 21, 13:10)
aga, linini, geriau dazniau gal ir po maziau...O skysciu juk reikia gert. Gal vandenuko pasiulykit? As kai koses ivedziau ir savo mp apmazinau, pamaciau pamperse jau ne skysta mase, o kukuliukus. Tai zenklas, kad mazokai manoji geria. Ugis jusu didelis, todel su svoriu i ta puse kaip "normalu"
Mes cia su savo patarimais, manau, tik gero jums linkim! 4u.gif

o nuo kosiu ir neturetu kietokai kakot? manoji irgi labao mazai geria, siandi valare net reke, kai bandziau arbata duoti.
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 02 21, 22:53)
o nuo kosiu ir neturetu kietokai kakot? manoji irgi labao mazai geria, siandi valare net reke, kai bandziau arbata duoti.

mums atrodo, kas ta kose?...Nekaltas reikalas. Ziurint kaip ji pagaminta. KAkai, aisku, kad keisis, nes tai jau papildomas maistas, nebe mp. Papildomai gerti butina, jei mazinat mp. As pagal sauskelnes sprendziu. Jei tik kakoja, o ne siusioja- reikia duot gert. Jei suaugusiajam dienos metu 2l rekomenduojama, tai kudikeliui tiek mlsimtuju, koks jo svoris. Tarkim, manoji sveria 8500 kg, turetu isgert per para apie 800 ml. Grubiai skaiciuoti AVENTO 3 buteliukai, kur po 260 ml. Su mp ar misinuku tiek ir gaunas, ar ne? O jei vaikelis valgo koses jau ir geria mp, tai, aisku, kad nepamatuosi, kiek jis isgeria. Sauskelnes turetu buti rodiklis. Bet, manau, kad tos mamytes, kurios tik pardejo ivest koses, duoda mp tiek, kiek vaikelis pats praso. Tada nereikia sau sukt galvos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2010 02 18, 12:56)
nežinau, ar tai jūsų pirmas vaikelis, bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad teks kokius 3-4 metus žindyt, jei norėsite laukt kol pats vaikas atsisakytų krūties  biggrin.gif

aš pirmąjai tai 1 metų griežtai užraukiau papulius biggrin.gif
o man tai atvirkščiai kiek sutinku visos daktarės siųlo primaitinti nuo 4 - 5 mėnesio biggrin.gif o aš nuo 6 primaitinu biggrin.gif pastovi kova, tsakant.... biggrin.gif su pirmąja tai net išėjau iš daktarės užpykusi, ale ir šita tą patį gieda, tai jau dzin, net pyktis neima biggrin.gif
ir ne nuo daržovių pradėt liepia, o nuo kruopų.... bet aš nuo daržovių pradedu... biggrin.gif

nea, iki tiek gal nenores, o jei nores tai nezinau doh.gif esu maciusi pavyzdziu kai 5m vaikai zinda, bet tik namuose, zmones tai truputi traumuotu toks vaizdas lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 22, 20:12)
nea, iki tiek gal nenores, o jei nores tai nezinau doh.gif  esu maciusi pavyzdziu kai 5m vaikai zinda, bet tik namuose, zmones tai truputi traumuotu toks vaizdas lotuliukas.gif  4u.gif

cia jau tikrai nenormalu mano nuomone
Atsakyti
mes jau taip pat pradejome valgyti papildomai, pradzioje duodu po labai nedaug, man net keista kad jam labai patiko darzoviu tyres, slamscia net ausys liksta, ir taip noriai, net nezinau kiek gramu tokiam kleckui galima duoti, as jam duodu viena sauksta, bet matau kad jis dar nori, nes kai nustoju duoti verkti pradeda, o paskui pasiulau MP.. Mane domina ar jam iskart galima duoti MP po maitinimo ar siek tiek luktelti (kiek jis ji isgeria nezinau, nes maitinu is kruties)... Beje ar galima duoti vakarysktes kosytes, nes vistiek jos dar lieka,ar reikia nauja virti?
Papildyta:
darzoviu tyres duodu per pietus, pavakariams dar padarau vaisiu tyreles, tikiuosi kad galima ja duoti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 02 23, 08:45)
mes jau taip pat pradejome valgyti papildomai, pradzioje duodu po labai nedaug, man net keista kad jam labai patiko darzoviu tyres, slamscia net ausys liksta, ir taip noriai, net nezinau kiek gramu tokiam kleckui galima duoti, as jam duodu viena sauksta, bet matau kad jis dar nori, nes kai nustoju duoti verkti pradeda, o paskui pasiulau MP.. Mane domina ar jam iskart galima duoti MP po maitinimo ar siek tiek luktelti (kiek jis ji isgeria nezinau, nes maitinu is kruties)... Beje ar galima duoti vakarysktes kosytes, nes vistiek jos dar lieka,ar reikia nauja virti?
Papildyta:
darzoviu tyres duodu per pietus, pavakariams dar padarau vaisiu tyreles, tikiuosi kad galima ja duoti... g.gif

mes kai pradėjom viską ragaut tai taip pat nepavyko po šaukštelį pratint, turbūt antrą kartą suvalgė visą lėkštę thumbup.gif žinoma tai buvo vienos daržovės tyrelė ir stebėjau kaip jaučiasi, bet viskas buvo gerai smile.gif
dėl MP, tai siūlyčiau negalvot apie gramus, vaikiukas pats geriau žino, kiek jam norisi, ypač jei to pienuko sočiai drinks_cheers.gif

ir vaisius galite duoti, tik neduokit kelių naujų produktų vieną dieną, juk tada nežinosit, kam alergiškas (duok Dieve, kad niekam, bet jei ką)... 4u.gif
Atsakyti
matai, kokie valgus musu vaikai! As irgi pirma karta del koses buvau nusiteikus pazaisti. Bulvienes daviau is kaimo. Ir ka? Kokie 5 s. Ant rytojaus visa indeliuka sukapojo. Ir taip su kiekvienu nauju produktu. Neberia, virskina.
MP rekomenduojama duoti po 20 -30 min valgymo. Bet man budavo, kad vidury koses pradeda verkt, spjaut, vadinasi, nori atsigert. Atsigerdavo ir toliau su sypsena tesdavo valgymus.
Atsakyti
aisku, siandien jau trecia diena kaip valgysim, reiskias duosiu daugiau, bet as is kart daviau dvi bulve ir truputis morkos (bent man gydytoja taip sake, kad galiu duoti dvi)... del vaisiu mes anksciau pradejom po truputi jas ragauti banano,obuolio, vakar kelias melyniu uogytes imaisiau...
O kaip del maistelio sildymo, man vakar daugiau issivire ir jos dar liko, ar galiu pasildyti ir duoti ar nauja virti... Turiu knygute kurioje parasyta, kad negalima duoti, bet jose ir nurodyta primaitinti nuo 6 men., todel nelabai noriu knygomis vadovautis... ax.gif
Papildyta:
aspasiziurejau parduotuveje tokio amziau HIPP tyreles tai jos 125 g, tai manau kad cia tokia vienkartine norma... jauna nepatyrusi mama.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 02 23, 11:11)
aisku, siandien jau trecia diena kaip valgysim, reiskias duosiu daugiau, bet as is kart daviau dvi bulve ir truputis morkos (bent man gydytoja taip sake, kad galiu duoti dvi)... del vaisiu mes anksciau pradejom po truputi jas ragauti banano,obuolio, vakar kelias melyniu uogytes imaisiau...
O kaip del maistelio sildymo, man vakar daugiau issivire ir jos dar liko, ar galiu pasildyti ir duoti ar nauja virti... Turiu knygute kurioje parasyta, kad negalima duoti, bet jose ir nurodyta primaitinti nuo 6 men., todel nelabai noriu knygomis vadovautis... ax.gif
Papildyta:
aspasiziurejau parduotuveje tokio amziau HIPP tyreles tai jos 125 g, tai manau kad cia tokia vienkartine norma... jauna nepatyrusi mama.. blush2.gif

pirktines galite saldytuve,juk iki rytojaus laikyti, per puse pasidalinkit, puse pasisildykit
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 02 23, 10:11)
Papildyta:

na gal mane supermamytės ir supeiks, bet aš iš karto verdu dviem dienom daržovienę ax.gif vos sutrynus dedu vieną porciją lėkštėn, o kitą į Avent via indelį, užsuku ir į šaldytuvą, kitą dieną pašildau tą porciją ir mažylė patenkinta suvalgo smile.gif žinoma, savaitei gi nevirsi puodo, bet bent vieną parą šaldytuve, manau, tikrai gali daržovės pastovėt 4u.gif
o dėl porcijų, tai daugmaž 120-150 ml turėtų sukirst, bent maniškė tiek valgydavo ir gydytoja sakė, kad pats tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 02 23, 14:33)
pirktines galite saldytuve,juk iki rytojaus laikyti, per puse pasidalinkit, puse pasisildykit

as nenaudoju pirktines, verdu savo, tik paziurejau indelio kieki, nes ten vienkartine porcija bent jau to mazo indelio manau, tai nusprendziau tiek ir duoti...
Papildyta:
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 02 23, 15:01)
na gal mane supermamytės ir supeiks, bet aš iš karto verdu dviem dienom daržovienę ax.gif  vos sutrynus dedu vieną porciją lėkštėn, o kitą į Avent via indelį, užsuku ir į šaldytuvą, kitą dieną pašildau tą porciją ir mažylė patenkinta suvalgo smile.gif  žinoma, savaitei gi nevirsi puodo, bet bent vieną parą šaldytuve, manau, tikrai gali daržovės pastovėt 4u.gif
o dėl porcijų, tai daugmaž 120-150 ml turėtų sukirst, bent maniškė tiek valgydavo ir gydytoja sakė, kad pats tas biggrin.gif

kalbejau su drauge, ji daro ta pati... smile.gif ai bet as nusprendziau virti nauja, ir anyta patare, tiek jau to.... biggrin.gif
Atsakyti