Tas suliesejimas nuo organizmo priklauso. Man kaip stoejo virs 12 kg taip stovejo 4.5 men, kol pradejau eit 4 x i sporto kluba. Sedziu ant baltiminio maisto 80% ir po 1.5 h kruvio salej, tad jau jau ledai pajudejo iki -3 kg. O kur dar 10?? Ir ne is tu esu, kurios vaika pamaitinuios isalksta ir puola i saldytuva. Taip, kad - kiekvienai savo
Mano mazoji kosuli pasigavo toki smarku, kad net antibiotikus geriam. Nueinam pasitikrint, o sesele: Tai gal nezindot, kad serga? ne. zindau. Keista, kad serga! MP yra kaip apsauga nuo visokiu virusu. Tai tas sakinys is galvos man neiseina. Dicke augo ant misinuku ir neserga, nors tu ja basa ant sniego laikyk. 3-4 d. slogyte- rimciausia liga. O mazoji- gauna stebuklai gerojo MP- ir budama 2 sav sloga nuo seses pasigavo, dabar tie kosejimai-murkimai kviepuojant ir antibiotikai...Netikejau MP kaip stebuklinguoju vaistu, bet zindziau tik del to, kad su antraja nestresavau ir lengvai viskas ejosi nuo pat pirmu dienu. Ir viduj kuzka kazkoks balsas, kad misinuke bus sudeti visi reikalingi vitaminai, o tam MP kazko daugiau, kazko maziau..Isbrisim is tu ligeliu ir rimtai galvoju apie misinuka...Tik kaip man ji ivest, kai dabar mergina salia 2 kosiu 5-7 x MP gauna??? Noriai kojom spardosi, kai mato, kad gaus.Kazkaip kirba sakinys galvoj: gaus misinuko, sustipres...Ir uzmetykit mane akmenais, bet ..nuo pirmu dienu antroji ir fiziskai silnesne. Pirmoji tokiu pat periodu buvo ir siek tiek sunkesne, ir JAU ropojo bei stovejo lovytej. O va, sitoji- tik po gero menesio bandys stotis...
QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 13, 12:14)
Tas suliesejimas nuo organizmo priklauso. Man kaip stoejo virs 12 kg taip stovejo 4.5 men, kol pradejau eit 4 x i sporto kluba. Sedziu ant baltiminio maisto 80% ir po 1.5 h kruvio salej, tad jau jau ledai pajudejo iki -3 kg. O kur dar 10?? Ir ne is tu esu, kurios vaika pamaitinuios isalksta ir puola i saldytuva. Taip, kad - kiekvienai savo
Mano mazoji kosuli pasigavo toki smarku, kad net antibiotikus geriam. Nueinam pasitikrint, o sesele: Tai gal nezindot, kad serga? ne. zindau. Keista, kad serga! MP yra kaip apsauga nuo visokiu virusu. Tai tas sakinys is galvos man neiseina. Dicke augo ant misinuku ir neserga, nors tu ja basa ant sniego laikyk. 3-4 d. slogyte- rimciausia liga. O mazoji- gauna stebuklai gerojo MP- ir budama 2 sav sloga nuo seses pasigavo, dabar tie kosejimai-murkimai kviepuojant ir antibiotikai...Netikejau MP kaip stebuklinguoju vaistu, bet zindziau tik del to, kad su antraja nestresavau ir lengvai viskas ejosi nuo pat pirmu dienu. Ir viduj kuzka kazkoks balsas, kad misinuke bus sudeti visi reikalingi vitaminai, o tam MP kazko daugiau, kazko maziau..Isbrisim is tu ligeliu ir rimtai galvoju apie misinuka...Tik kaip man ji ivest, kai dabar mergina salia 2 kosiu 5-7 x MP gauna??? Noriai kojom spardosi, kai mato, kad gaus.Kazkaip kirba sakinys galvoj: gaus misinuko, sustipres...Ir uzmetykit mane akmenais, bet ..nuo pirmu dienu antroji ir fiziskai silnesne. Pirmoji tokiu pat periodu buvo ir siek tiek sunkesne, ir JAU ropojo bei stovejo lovytej. O va, sitoji- tik po gero menesio bandys stotis...
Ech kaip gaila, kad mamos nori nutraukti zindyma, geriau jau net neskaityti tokiu minciu
Visi vaikai skirtingi, todel ir skirtingai auga,vystosi. Pagimdysit trecia vaika, tai ir jis ne lygiai tuo pat metu jums sesis, stosis ar aplamai ims kruti..
Tiesa sakant nelabai ir noriu pletoti si klausima ir ikalbineti maitinti MP savo vaikeli. Cia tik Jusu reikalas. Bet mano manymu kazkada, gal ne po metu ar penkiu, bet viduj siek tiek jus graus sazine uz tokius poelgius..
Kai man buvo pieno krize, sunui buvo 1men, viduje apsidziaugiau, kad nebereikes maitinti, nes buvo labai sunku, kad reikejo save varzyti ar kitaip tariant atsisakyti daug maisto produktu, kas tai man tragedija, nes niekad gyvenime negalejau sau kazko drausti, o ypac maisto. Taigi, kai pagere jis misinuko pora dienu ir man susitvarke laktacija, as supratau, kad tai visiskai kvaila, kad nebenoriu serti vaiko ta chemija, nes pamenu, kad kai vaikas pavalgydavo misinio, jis jausdavosi apsunkes,toks tikrai soootus, o va pavalges MP jausdavosi kur kas geriau, lengviau ir pan..
Isipleciau ziuriu
Zodziu, Jusu mamos cia reikalas, nebesikisiu as i tai
bet, avilinka, as ne 1 men, ne 2-3 men, maitinu ir noriu nutraukt. Puse metu bus kita savaite. Nutraukimas per 1d. neivyksta. Visiskas MP atsisakymas mano atveju gali buti 7 men.- 7.5 men. Mano galva- as savo pareiga busiu atlikusi ir tikrai nemanau, kas kazkada gailesiuos, jog nemaitinau iki 1.5 m. ar 2m. Paciai mamai yra kur kas sunkiau nutraukt MP nebedavima nei vailekiui. Juk maisto jis gaus!
QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 13, 12:58)
bet, avilinka, as ne 1 men, ne 2-3 men, maitinu ir noriu nutraukt. Puse metu bus kita savaite. Nutraukimas per 1d. neivyksta. Visiskas MP atsisakymas mano atveju gali buti 7 men.- 7.5 men. Mano galva- as savo pareiga busiu atlikusi ir tikrai nemanau, kas kazkada gailesiuos, jog nemaitinau iki 1.5 m. ar 2m. Paciai mamai yra kur kas sunkiau nutraukt MP nebedavima nei vailekiui. Juk maisto jis gaus!
As irgi puse metu maitinu ir tuo labai dziaugiuosi ir viduje gal didziuojuosi savimi, nes mano mama ir sesuo tik iki 4men matindavo.. Mano planuose pvz buvo kuo ilgiau maitinti, taciau ne ilgiau nei 1,5m, geriausia butu , jei maitinciau iki 1m, bet ne anksciau, taciau manau, jog nedatrauksiu iki 1m.
Na, nutaret, tai nutaret, Jusu reikalas Sekmes
QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 11, 15:41)
Dziaugtis dziaugiuosi. Gerai, kad yra. Vaikui irgi gerai. Bet visa laika nemaitinsi. Man nera suprantama, kai vaikai virs metu ir daugiau dar gauna MP. Bet cia mano tokia pozicija. Jei vaikas gauna papildomo maisto, ivedama net mesyte- MP islieka kaip atsigerimas, o ne pagrindinis maistas. TAda ir reiktu mastyti apie MP nutraukima. Bet cia ir vel tik mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su kitu
Zinoma, kiekvienai mamai savo, bet as maitinsiu tiek kiek ji nores... Nezinau kiek tai truks, bet man nepamainomas toks artumas, kai abi gulim.. atsipalaidavimas nerealus... Manau cia kaip dovana kokia, maitint vaika krutimi. Esu tiek daug straipsniu skaiciusi kai mamos is proto eina, kai nera pienuko... Stengiasi visokiais budais paskatint laktacija... Aisku, yra rasoma, kad iki 6men vaikui uztenka vien mamos pieno, bet kodel ji nutraukt kai sueina tie 6men? Vat seip idomu man, gal jau raset tik nepastebejau, bet kodel norit nutraukt zindyma??? Maitinti krutimi nera pareiga-tai malonumas, bendravimas.. Bent jau man.
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 13, 15:59)
Zinoma, kiekvienai mamai savo, bet as maitinsiu tiek kiek ji nores... Nezinau kiek tai truks, bet man nepamainomas toks artumas, kai abi gulim.. atsipalaidavimas nerealus... Manau cia kaip dovana kokia, maitint vaika krutimi. Esu tiek daug straipsniu skaiciusi kai mamos is proto eina, kai nera pienuko... Stengiasi visokiais budais paskatint laktacija... Aisku, yra rasoma, kad iki 6men vaikui uztenka vien mamos pieno, bet kodel ji nutraukt kai sueina tie 6men? Vat seip idomu man, gal jau raset tik nepastebejau, bet kodel norit nutraukt zindyma??? Maitinti krutimi nera pareiga-tai malonumas, bendravimas.. Bent jau man.
Nesureiksminu as to maitinimo. Taip, malonu man TIk su dukryte buti tuo metu. Bet kai nemaitinu bunu irgi, Tas bendravimas, artumas kai maitinu- man taip pat labai laimes priduoda. Bet nemaitinat as laiminga ir traip, bendrauju ir toliau, spinduliuoju ir toliau. Ne vien tik kai maitinu. Nezinau, kaip kitoms, bet man zindant absoliuciai nesinori myletis. Turiu vyra, kuris paiso mano noru, tad sioj srity...jau nebekalbesiu nieko iskaiciuojant dar ir paskutinius nestumo menesiu, o dar nestumas pries tai...Taip, kad yra dar ir kita medalio puse: as negaliu koncentruotis TIK i zindyma. Reikia grizti i normalu kasdienini gyvenima, kuriame ir vyras, ir vyresnioji 2m. Gal ir keistai nuskambes, bet as nors ir pieno turiu, nors ir komfortiskai jauciuosi zindydama, laukiu, kadsa to nebereikes daryti.
P.S. zinoma, tai mano pacios apsisprendimas, bet siom dienom TUO tik ir gyvenu. Norisi pasikalbet...
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 13, 15:59)
Papildyta:
[quote=visai kitokia,2010 02 13, 18:58]
Nezinau, kaip kitoms, bet man zindant absoliuciai nesinori myletis.
Nelabai sito supratau
Sakote, jog norite pasikalbeti, taciau nemanau, kad labai yra apie ka kalbeti, kai visos uz tai, kad maitinti, o Jus pries.
As galiu pasakyti tik viena, kad man laaabai gaila, kad Jus taip galvojate ir priimate si sprendima, taciau vienaip ar kitaip Jus turite tokia teise, nors be proooto gaila
as galima sakyti isvis nemaitinau, nebuvo pieno, gal kazkada ir butu atsirades, tai nei stresavau, nei ka. ka jau padarysi.
buvo beprotiskai nugrauzus spenelius per kelias dienas, istisai verkdavo be maisto matyt.
pamaitins mamyte iki 7 men kaip sake, manau uztektinai, veliau nei tas mamos pienas toks maistingas
buvo beprotiskai nugrauzus spenelius per kelias dienas, istisai verkdavo be maisto matyt.
pamaitins mamyte iki 7 men kaip sake, manau uztektinai, veliau nei tas mamos pienas toks maistingas
QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 13, 18:58)
Nesureiksminu as to maitinimo. Taip, malonu man TIk su dukryte buti tuo metu. Bet kai nemaitinu bunu irgi, Tas bendravimas, artumas kai maitinu- man taip pat labai laimes priduoda. Bet nemaitinat as laiminga ir traip, bendrauju ir toliau, spinduliuoju ir toliau. Ne vien tik kai maitinu. Nezinau, kaip kitoms, bet man zindant absoliuciai nesinori myletis. Turiu vyra, kuris paiso mano noru, tad sioj srity...jau nebekalbesiu nieko iskaiciuojant dar ir paskutinius nestumo menesiu, o dar nestumas pries tai...Taip, kad yra dar ir kita medalio puse: as negaliu koncentruotis TIK i zindyma. Reikia grizti i normalu kasdienini gyvenima, kuriame ir vyras, ir vyresnioji 2m. Gal ir keistai nuskambes, bet as nors ir pieno turiu, nors ir komfortiskai jauciuosi zindydama, laukiu, kadsa to nebereikes daryti.
P.S. zinoma, tai mano pacios apsisprendimas, bet siom dienom TUO tik ir gyvenu. Norisi pasikalbet...
Pirmiausiai tai as nieko nesmerkiu Myletis ir man nesinori, bet del kitu priezasciu, bet seip hormonai tai itakoja linkiu sekmes
QUOTE(SuperMorkyte @ 2009 12 17, 23:53)
Nesuprantu, kodel cia daugelis mamyciu taip su tom kosytem skuba? Juk dabar visi daktarai tik nuo 6 men. pataria maziukus primaitint. O jus cia daugelis sukat galvas, kodel 4men. mazius kosiu nevalgo Tai gal jam tai per anksti?
QUOTE(Ramce @ 2009 12 18, 10:18)
Mes valgom misinuka ir pradejom nuo 4, net kokia savaite anksciau, nes truksta svorio, o valge ir valgo labai gerai. Ir ne visi gydytojai liepia nuo 6men primaitint. Cia tie turbut kur gyvena pagal literatura ir PSO.
QUOTE(Anema @ 2009 12 18, 16:13)
man daktare isvis nieko nesake.nuo 6men tik,kai MP maitinami.jei pradesi nuo 6,tai tik 7,5 prades tas koses normaliai valgyt, tai jau tikrai nieko gero.
o maniskei ne 4men, o daugiau. ji ir misinuko nebenori, kosyciu 2 saukstukai nepakenks
o maniskei ne 4men, o daugiau. ji ir misinuko nebenori, kosyciu 2 saukstukai nepakenks
Aisku, kiekvienas vaikas skirtingas ir kiekvienas kitaip vystosi, vienam gal jau 4men. kosiu reikia, o kitas ir 6men. dar nepasiruoses jas valgyt. Ir kiekviena mama pati nusprendzia, kada vaika prades primaitint. Bet man tik keistas kai kuriu mamyciu skubejimas, turbut cia ir mociuciu itaka, juk seniau vos ne 2-3men vaika jau pradedavo prie visokiu manu kosiu pratint Man irgi mociutes ir tetos "spaudima" dare: "Kaip cia dabar 5men. vaikas, o tu tik kazkokiu skystimeliu ji maitini??? Taigi badu numarinsi!" Bet nekreipiau demesio i tai, o vaika pradejau 6men. primaitint, kaip ir daktare patare. Nei mano vaiko, nei draugu ar pazistamu, nereikejo pusantro menesio prie maisto pratint. Jau po poros savaiciu kokius 150g sutvarkydavo, dar po savaites- ir pilna porcija: apie 200g. Tai va, jokiu problemu neturim
Negyvenu vien tik literatura (nors ir daznai paskaitineju, be to, nemazai patirties pries tai su leliukais turejau, taigi, galiu daug ka saviskiui pritaikyt). Nezinau, kokie daktarai, bet tie, su kuriais man teko susidurt, tai nuo 6men. pataria primaitint
Taip is tikro tai nera kur skubet... Iki 6men pienuko pilnai pakanka, bet kai vaikas mazai priauga svorio tai primaitint tikslinga.
Maniske kas menesi apie 1k priaugdavo. Bet kai 4.5 men per 10d. svoris nustojo augt (as ja kas antra diena sverdavau pati) ir lygiai po 10d. net buvo minus 200g- pediatre pasake: "Viskas aisku. Mazeja pieno. Teks pradet duot koses". O paskutinio vizito metu net kalbos apie koses nebuvo. "Su tokiu stabiliu priaugimu, koses duosim nuo 6 men", sake. O va, kaip gavos. Dabar po savaiteles bus 6 men, o mes jau trecia diena sernienos labai noriai valgom! Buvau nusiteikus zaist su kosem, kol ipras. Bet mazoji valge su toookiu apetitu, kaip ne pirma karta! Ir naujus ivedamus produktus labai mielai su paciauskejimais sutvarko! Nemgsta...saldziu tyreliu!