Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(Fėja* @ 2010 02 04, 17:13)
aš tai mieliau duočiau trečią tyrelę nei mišinį vesčiau... o mišinys tai jau super lengvas maistas sakot g.gif man rodos daržovienė tikrai lengvesnis, natūralesnis maistas g.gif

Del naturalumo sutinku, bet del lengvumo atleiskit man, bet tada visi vaikai jau vos ne nuo gimimo galetu darzoves ar vaisius valgyt. Kur pienas, o kur pvz tarkim morka, nuo kurios net man kartais skrandis sustoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2010 02 04, 18:27)
Del naturalumo sutinku, bet del lengvumo atleiskit man, bet tada visi vaikai jau vos ne nuo gimimo galetu darzoves ar vaisius valgyt. Kur pienas, o kur pvz tarkim morka, nuo kurios net man kartais skrandis sustoja. g.gif

ne, apie morką tai aš jau pasisakiusi, kad pvz aš asmeniškai su ja neskubėsiu...

mišinys tai vistiek ne pienas... nu milteliai ten kažkokie....koks ten pienas...nekalbu aš apie naujagimius, o apie 6 mėn vaikiukus. Jų žarnynas jau kitoks nei naujagimio.

aš tai nematau, ko čia reiktų bijot trečios košės, o jau mišinys tai gerai g.gif g.gif g.gif tai tada jau gal geriau karvės ar ožkos pienas....skiestas g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2010 02 04, 18:33)
ne, apie morką tai aš jau pasisakiusi, kad pvz aš asmeniškai su ja neskubėsiu...

mišinys tai vistiek ne pienas... nu milteliai ten kažkokie....koks ten pienas...nekalbu aš apie naujagimius, o apie 6 mėn vaikiukus. Jų žarnynas jau kitoks nei naujagimio.

aš tai nematau, ko čia reiktų bijot trečios košės, o jau mišinys tai gerai g.gif  g.gif  g.gif tai tada jau gal geriau karvės ar ožkos pienas....skiestas g.gif  g.gif  g.gif

Maniske valgo morka, viskas ok. Bet misinys yra is pieno milteliu ir lygint su darzovem cia nera ka. Kad ir kaip man misiniai nepatinka, bet man niekas neirodys, kad jis sunkiau virskinamas. schmoll.gif Bijot 3 koses gal ir nereik, bet kam taip skubet ir maitint vos ne kaip suaugusi normaliu maistu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(flamencita @ 2010 02 04, 18:26)
sveikos mamos,

mums alergologe siandien patare ivesti i raciona kosytes pamazu.siule pradet nuo soru (jos visai nealergizuoja ir turi daug gelezies).mazius labai aktyviai rodo nora ragauti ka nors nauja.iki siol gavo tik MP.gal galit man neismanelei parasyti kaip tas primaitinimas vyksta/ blush2.gif ta prasme is pradziu duoti po kelis saukstelius?per kiek laiko kosyte pakeis viena MP maitinima?koks tas kiekis turetu buti vienos pilnos porcijos?aciu uz atsakymus 4u.gif

Jus nepatingekite pasiskaitineti nuo pradziu, rasite visus atsakymus i savo klausimus 4u.gif
Atsakyti
as netingiu smile.gif .neturiu kada.maziui dantys dygsta ax.gif .nepaleidzia mamos visai doh.gif
Atsakyti
Kaip anksti dantukai smile.gif Maniskiui dar nesikala, o ir kiek zinau, tai sako pirmieji apatiniai neskausmingi jiems, bet ka gali zinoti smile.gif
Del primaitinimo: reikia pradeti nuo pvz bulves, isvirti, pertrinti, galit savo pienuku ar misinuku ar tiesiog su tuo skistymeliu, kuriame vire bulvyte pamaisyti, kad tyrele skystesne butu ir duoti ragauti vaikui. Pirma karta 1 sauksteli, kita diena 2 ir t.t... Poto po keliu dienu, jei nematysite jokios alergijos pozymiu pridesite morkyte, dar veliau ir kopustuka ir t.t.. Darzovienes kolkas darykite viena kart dienoj, apie pietus, biski po pietu.Uzvalgius darzovienes duokite MP.Na ir tiek tu trumpu ziniu. Na bent jau as taip pradejau daryti 4u.gif O del kruopu tai kiek zinau reikia duokite gerokai veliau. Na pvz as duosiu jam kruopu koses, kuomet isragausime jau darzoves, o jos bus tokios: bulve, morka, moliugas, kopustas, kalafioras, cukinija.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 04 vasario 2010 - 21:02
QUOTE(Ramce @ 2010 02 04, 18:55)
Maniske valgo morka, viskas ok. Bet misinys yra is pieno milteliu ir lygint su darzovem cia nera ka. Kad ir kaip man misiniai nepatinka, bet man niekas neirodys, kad jis sunkiau virskinamas. schmoll.gif Bijot 3 koses gal ir nereik, bet kam taip skubet ir maitint vos ne kaip suaugusi normaliu maistu. g.gif

žinot, mūsų pvz daktarė sako, kad maniškei va, jau 6 mėnesiai. Ir pvz jei aš verdu šeimai sriubą, tai ji tinka ir maniškei, ir grūdus duot ir mėsą jau duot... pagal ją aš stabdis labai didelis, nes tik daržovienę kartą dienoje duodu biggrin.gif Supratau iš jos kalbų, kad mamos per daug šika į kelnes....perkeltine prasme. Tai ta trečia košė pagal mūsiškę pediatrę toks menkniekis būtų, kad ji tikrai nesuprastų, ko čia tiek laiko apie tai šnekama doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2010 02 04, 21:05)
žinot, mūsų pvz daktarė sako, kad maniškei va, jau 6 mėnesiai. Ir pvz jei aš verdu šeimai sriubą, tai ji tinka ir maniškei, ir grūdus duot ir mėsą jau duot... pagal ją aš stabdis labai didelis, nes tik daržovienę kartą dienoje duodu biggrin.gif Supratau iš jos kalbų, kad mamos per daug šika į kelnes....perkeltine prasme. Tai ta trečia košė pagal mūsiškę pediatrę toks menkniekis būtų, kad ji tikrai nesuprastų, ko čia tiek laiko apie tai šnekama doh.gif  biggrin.gif

Oho, idomi pediatre. lotuliukas.gif Na as siaip esu uz neliteraturini maitinima, mama geriausiai zino, esat saunuole mama, kad neskubat. 4u.gif Ir nera kur, pabukit stabdziu. biggrin.gif Bet vaikui visko per daug irgi negerai, viskam savas laikas, pvz mes valgom 2 koses, viena darzoviu, kita kruopu, nuo 7men pradesim mesyte, paskui po kiek laiko bandysim jau ir 3 kose. smile.gif Nera reikalo vaiko apsunkint tokiu maistu, juk jam dar labai tinka pienelis. wub.gif Na cia tik mano tokia nuomone. smile.gif
Atsakyti
Ogo, kaip jus drasiai savo maziukus maitinat 4u.gif as tai kol kas dar MP daugiausiai, o darzoviene kas antra diena tesiulau. Gal jau rimciau pradet maitint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2010 02 03, 19:56)
Oho, 3 koses dienoj? g.gif Kiek zinau taip patariama tik nuo 7-8men. Ir kai jau mesa valgo. g.gif

mes irgi nuo 5 menesio vidurio valgom i diena tris koses, tarpuose obuolys, sultys, ryte misinio...vaikas auga normalus, svoris pagal ugi, viskas normaliai.Maziau patarimu ir ale rekomendaciju reiktu ziureti, geriausias rodiklis yra tavo vaikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bubuke: 05 vasario 2010 - 06:59
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 05, 01:17)
Ogo, kaip jus drasiai savo maziukus maitinat 4u.gif  as tai kol kas dar MP daugiausiai, o darzoviene kas antra diena tesiulau. Gal jau rimciau pradet maitint? g.gif

As irgi duodu dar tik karta dienoj darzoviene, bet kasdiena, na ir po obuoliuko skiltele, kartais dvi smile.gif
Mano irgi ta pacia diena gime kaip ir Jusu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 02 05, 12:08)
As irgi duodu dar tik karta dienoj darzoviene, bet kasdiena, na ir  po obuoliuko skiltele, kartais dvi  smile.gif
Mano irgi ta pacia diena gime kaip ir Jusu  wub.gif

4u.gif smagu, nes trbt pirma leliuka tokia pacia diena gimusi sutikau cia drinks_cheers.gif doh.gif tiesa, nupirkau koses alergiskiems leliukams, be pieno ir daviau paragaut, tj visa dubeneli isvalge, o kita diena jau nebenorejo g.gif prisipazinsiu, as jai gal nuo 3men pabaigos retkarciais obuoliuko sauksciuku pagremzdavau, iseidavo mzdg puse ar visas sauksciukas to obuolio per diena, zinau, kad lb anksti, bet suvalgydavo ir nk nepasidare rolleyes.gif
Atsakyti