Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(viokleta @ 2010 01 24, 11:42)
O as vakar pabandziau duoti virta burokelis kartu su bulve. To burokelio aisku dejau nedaug.
Kazkurioje temoje skaiciau, kad mamos duoda burokeli.

Norejau paklausti, kokios mases jums,mamytes, gaunasi kosele, jei smulkinate su blenderiu? As vakar pabandziau, tai gavosi kaip kramtoma guma, tokia tasi ir lipni.....Issigandau, kad gali vaikui burnytej eveltis ta vadinama kosele smile.gif  Teko gerokai vandenuko ipilti,kad prasiskiestu. Kol koseles duodu nedaug,nutariau geriau trinti per sieteli pati. O gal as kazka ne taip darau su tuo blenderiu.... blush2.gif

jei gavosi košytė tąsi, mano manymu mažokai atskiesta vandeniuku buvo... gal bulvės krakmolingos labiau, tada bandyčiau jas keletą valandų pamerkt vandeny ir tik tada vitri....

aš tai pilsiu vandenuką tą kuriame virė daržovės.
Atsakyti

[/quote]

Arba savo pienuka galima pilti, ar misinuka 4u.gif
Atsakyti
[quote=avilinka,2010 01 24, 22:53]
[/quote]

[/quote]

musu gydytoja sake, kad jokiu budu negalima darzoviu koses balinti misiniu. blink.gif Anot jos, tuomet kudikiui duodu ne darzoviu, o balinta darzoviu kose ir kose praranda savo vitaminus blink.gif Na as nesuprantu kaip ipylus siek tiek misinelio darzoviu kose gali prarasti vitaminus g.gif As kartais ipilu ir misinelio ir nematau cia nieko blogo schmoll.gif , o jeigu yra savo pienuko - tai dar geriau thumbup.gif
Atsakyti
musu kose darzovine irgi tokia tasi gaunasi, bet mazas valgo ja, misiniu kazkada ipiliau i darzoviene tai ziaugciojo tad daugiau skiedziu tik tame vandenuke kur vire
ir dar galkute kalakutienos su darzovem duodu 3 kartus savaiteje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 01 25, 11:02)
musu kose darzovine irgi tokia tasi gaunasi, bet mazas valgo ja, misiniu kazkada ipiliau i darzoviene tai ziaugciojo tad daugiau skiedziu tik tame vandenuke kur vire

oho, jūs jau valgote mėsytę... o mes tokio pat amžiaus dar net košytės nepradėję doh.gif biggrin.gif bet jau mąstom mąstom rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=jolitukas80,2010 01 24, 23:16]
[/quote]
musu gydytoja sake, kad jokiu budu negalima darzoviu koses balinti misiniu. blink.gif Anot jos, tuomet kudikiui duodu ne darzoviu, o balinta darzoviu kose ir kose praranda savo vitaminus blink.gif Na as nesuprantu kaip ipylus siek tiek misinelio darzoviu kose gali prarasti vitaminus g.gif As kartais ipilu ir misinelio ir nematau cia nieko blogo schmoll.gif , o jeigu yra savo pienuko - tai dar geriau thumbup.gif
[/quote]
man atrodo, kad gali tukinti, gal del to g.gif
as tik vandenuka pilu
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 01 25, 12:02)

o kodel taip skubi su mesyte? smile.gif as be 7men neduosiu tikrai
Atsakyti
[quote=Anema,2010 01 25, 21:45]
[/quote]
as tik vandenuka pilu
Papildyta:

[/quote]
na labai anksti pradejom banana, obuoli; poto jau grudines Milupos BIO koseles tai avizos, ryziai; na 2 diena duoddu ryte 7 grudu; o darzoves su mesyte valgom antra savaite, juk mums greitai sesi menesiai ir augam tik misinuko deka; labai skaniai valgo darzoviene su mesytes kukuliu as blenderiuoju arba trinu per sieteli; jokiu pilvelio diegliu ar kitokiu reiskiniu nera - darzoviene verdu bulve, kalafioras, morka ir kukulio trecdalis, skystima pagardinu ciut naturaliu sviestu ir viena kruopyte druskos idedu; o jei be mesos verdu tai pamaisau kartais moliugo idedu vietoj kalafioro arba obuolio skiltele, pamato mesos kosyte net dreba kaip nori, tai ju vaikiukas pats signalizuoja kad vien tik misinio negana, manau cia tik mano nuomone o kiekviena mama individualiai elgiasi, as pirmaji auginau knygom vadovaudamasi o dabar isiklausau ko vaikiukui reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=georgiana,2010 01 26, 12:21]
as tik vandenuka pilu
Papildyta:

[/quote]
na labai anksti pradejom banana, obuoli; poto jau grudines Milupos BIO koseles tai avizos, ryziai; na 2 diena duoddu ryte 7 grudu; o darzoves su mesyte valgom antra savaite, juk mums greitai sesi menesiai ir augam tik misinuko deka; labai skaniai valgo darzoviene su mesytes kukuliu as blenderiuoju arba trinu per sieteli; jokiu pilvelio diegliu ar kitokiu reiskiniu nera - darzoviene verdu bulve, kalafioras, morka ir kukulio trecdalis, skystima pagardinu ciut naturaliu sviestu ir viena kruopyte druskos idedu; o jei be mesos verdu tai pamaisau kartais moliugo idedu vietoj kalafioro arba obuolio skiltele, pamato mesos kosyte net dreba kaip nori, tai ju vaikiukas pats signalizuoja kad vien tik misinio negana, manau cia tik mano nuomone o kiekviena mama individualiai elgiasi, as pirmaji auginau knygom vadovaudamasi o dabar isiklausau ko vaikiukui reikia mirksiukas.gif
[/quote]

Saunuolyte Jus thumbup.gif
As pritariu tokiam mastymui, kad mama pati jaucia kada ir ko vaikui reikia, aisku su protu, juk ne kokia 16-mete taip vaika maitina savo nuoziura ir nieko neklausydama.
Mano mama sake, jog kai man buvo 6men as irgi jau desreles kapojau ax.gif
Juolab, jei vaikas valge tik misinuka, tai jam juk truksta vosokiu mikroelementu ir vit, cia juk ne mamos pienas, kai mama viska valgo (kuomet vaikui 5-6men) ir vaikelis viska su jos pienuku gauna..
Zodziu as pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=avilinka,2010 01 27, 12:52]
[/quote]

Saunuolyte Jus thumbup.gif
As pritariu tokiam mastymui, kad mama pati jaucia kada ir ko vaikui reikia, aisku su protu, juk ne kokia 16-mete taip vaika maitina savo nuoziura ir nieko neklausydama.
Mano mama sake, jog kai man buvo 6men as irgi jau desreles kapojau ax.gif
Juolab, jei vaikas valge tik misinuka, tai jam juk truksta vosokiu mikroelementu ir vit, cia juk ne mamos pienas, kai mama viska valgo (kuomet vaikui 5-6men) ir vaikelis viska su jos pienuku gauna..
Zodziu as pritariu drinks_cheers.gif
[/quote]
kazin ar taip jau truksta daug ko smile.gif
o su druskyte GEORGIANA, patarciau neskubeti, as iki metu bandysiu neduoti, nei druskos, nei cukraus
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 01 27, 10:52)

Tuose misinukuose tu mikroelementu ir vitaminu butent tiek kiek reikia vaikuciams pagal amziaus grupes. Ir neverta vaiko primaitint kuo anksciau galvojant, kad kazko truksta.....
Atsakyti
QUOTE(liolia79 @ 2010 01 27, 18:03)
Tuose misinukuose tu mikroelementu ir vitaminu butent tiek kiek reikia vaikuciams pagal amziaus grupes. Ir neverta vaiko primaitint kuo anksciau galvojant, kad kazko truksta.....

O as manau, kad juose tikrai nera tiek kiek reikia vaikucio organizmui, nors maniske valgo misinuka, bet jie man gryna chemija. Ka raso ant dezutes dar ne viskas. schmoll.gif
Atsakyti
Uzaugs su misinukais tvirti, druti, nesergantys! Savo pirmaja teko po 4 sav. misiniu augint. Sirdi skaudejo kokius 5 men...Bet kai mergina 6 men stovet pradejo, 7 men ropot, sedet, 10men pabaigoj vaiskciot, o dantys 4.5 men isdygo ir kalbet pradejo 1m. 7 men (dabar jau 2 m ir jau net atsikalbineja, prasau kad jau tyletu!!), nutilo visi sirdies sopuliai! Gauna jie ten viska su tuo misiniu! Ir demesio, silumos, artumo, meiles. Rysys ohoho!!

Bet as ne apie tai:
antroji mano jau nuo sasio 11d. primaitinama (4.5 men). 2x kosytes, o paskui mp. Naktim ciunkina mane ir toliau nuo gruodzio men kas 1.5 val. Mano krutys nebuna pritvinkuios, a le kazka issciulpia. Priagdavo kas menesi apie 1 kg. Bet kai pradejau primaitint- antra savaite , o merginos svoris tik 100g didesnis.Tai iki vasario 18d. galim dar kokius 200g priaugt. Kad veliau priauga iki kilograma- tai aisku. Bet ar dar cia ne per anksti? Bent 500 g? Gal nakciai man jai misinio duot? Ar jau skambintis pediatrei? MP dienos metu gauna kokius 4 kartus, o naktim- istisai (bet gal daugiau jai norisi su mamyte miegot, nes tik pajunta, kad burnytej kai kas yra, uzmiega)
Ka manot? Pradedu galvot, kad nuo 01.02 nakciai misinuka duosiu. Bet tada man mp zenkliai sumazes ir diena gaus tuos 3-4 kartus...Ir taip iki vasario 18d. kai mums sueis 6 men. O tada? Kvit su MP? Tik misinukas? (as del to labai nenuminsiu, tik isijungia gailestis, kad maziuke negaus mamos pienelio...)
Atsakyti