Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(liolia79 @ 2010 01 18, 18:42)
O as tai biski nesuprantu kodelgydytojai Lietuvoje liepia anksti pradeti primaitinti vaikus??????? g.gif
Juk dabar rekomenduojama vaikus primaitinti tik nuo 6 men. Taigi kam skubeti jei vaikas normaliai valgo, priauga svorio, nepradeda labai daznai isalkti - matosi kad pienuko/misinuko jam uztenka. Gal geriau palaukti kol pilnai rimtesnio maisto virskinimui pasiruos leliuko zarnynas ir skrandukas doh.gif

jau kiek kartu apie tai kalbeta.kai valgo MP kas 2 val,tai nemanau, kad uztenka.
kol ismoksta koses valgyt ir suvalgo pilna porcija,praeina apie 2 men, tai negi vaikas iki 8 men bus gyvas misiniu ar MP, kai jau mesytes reikia duoti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 17, 22:27)
sveikos

mes jau savaite laiko valgom kosytes. Gal dar buciau nedavus, bet mergina per 10d. nepriaugo visiskai svorio ir dar 200g tapo lengvesne. Tad musu pediatre jau liepe duot papildomo maisto. Ir ka? Bulviene- sueina linksmai! Avizu kose- linksmai (tik daviau 2x pagalvojus, kad nuo tu kruopieniu staigiai soks svoris), bulve, morka- irgi super su pasispardymais ir pasispygavimais. Aisku, mp sumazejo akivaizdziai. Jei maitimndavau kas 2-2.5 h, tai dabar kas 3-4 h. Gal dar koki menesiuka ir istempsim. Nakti visa savaite kaip visada: reikalauja mp kas 1.5-2 val. g.gif

Noriu paklaust tu, kurioms po vaikuciu ugtelejimo tarkim po 3-4 men sumazejo mp ir galiausiai po primaitinimo ji nutrauket visai...Nakciai duodat misinio? Arbateliu juk nepakanka. Teks, ko gero, po 6 men ir mums misinuko, ka?

Tik as nustebau jusu duodamu kosyciu kiekiu...Man rekomendavo 150 ml kosiu visai dienai!!! O ne vienam valgiui! Tad pasiimu pirktini indeli su 90 ml ir prisidedu darzovienes 60-70 ml ir taip pora kartu per diena. I tarpus mp. Nebaisu, kad skrandukas issitampys? As pakankamai daznai sveriu savo mergike, tad kai pradejo valgyt koses per savaite +500g  cool.gif Ryt mums lygiai 5men ir sveriam 7,7 kg, 66 cm ugis. O kaip kiti bendraamziai???

maniskei neuzilgo 6 men ir sveria apie 7500g, pradejus valgyt kose, priauga po 500-600g, valgo kosyte jau pusantro menesio, aisku is pradziu ten po sauksteli, tai nemanau, kad issitampys, valgo kiek nori, per prievarta neikisi.jei misinio 170ml,tai panasiai ir koses turetu buti, bet suvalgo daugiausia 120ml.
o ,kad savaite vien bulve duot irgi nesamone, kazi ar yra bulvei alergisku...
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 01 18, 17:45)
jau kiek kartu apie tai kalbeta.kai valgo MP kas 2 val,tai nemanau, kad uztenka.
kol ismoksta koses valgyt ir suvalgo pilna porcija,praeina apie 2 men, tai negi vaikas iki 8 men bus gyvas misiniu ar MP, kai jau mesytes reikia duoti  doh.gif

As rasiau del tu atveju kai gydytojai liepia mamoms primaitinti vaikus, kai vaikas normaliai valgo, priauga svorio, nepradeda labai daznai isalkti - matosi kad pienuko/misinuko jam uztenka. O ne apie tai kai vaikui truksta pienuko/misinuko mirksiukas.gif
Ir ko stebetis kai 4-5 men leliukas nevalgo tu koseliu - jam gal dar per anksti jas valgyt paprasciausiai g.gif
Atsakyti
Nepykit mamos, bet kai kurios isradineja dviracius. schmoll.gif Prisiskaitot tu PSO rekomendaciju papirktu ir auginat vaikus pagal knygas, jus savo mamu paklauskit kaip jus maitino, nebuvo tada jokiu PSO, pati idomumo delei parsinesiau is mamos 1988m knyga ir ten jau nuo 3.5 men rekomenduojamas kiausinio trynys, karves pienas ir darzoves. Ir as taip valgiau ir va sveika, gyva rasau. bigsmile.gif O siaip reik ziuret pagal situacija, vaiko svori, ka valgo, MP ar misini, kiek priauga. Ir aisku visagale mamos nuojauta ir intuityvus zinojimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums gydytojai liepe primaitinti vaikiuka del to,kad labai stipriai atpila-sako skranduke turi buti tirstesnio maistelio. Galiu pasakyti - padeda thumbup.gif
Duodu darzoviene tik 1 karta per diena, per pietus. Isidedu i indeli pirktini,kur 125ml ir kiek suvalgo,tiek.Daugiausiai buvo suvalgyta puse indelio. MP atsigerti po kosytes neduodu. O toliau valgymo intervalas buna kaip kada - 2val, 2.5 kartais 3val. Po kosytes ir dar ilgiau istempia thumbup.gif Tada geriausia kur nors vaziuoti toliau,nes lelius sau ramus miega.
Mano lelius, kaip kazkuri mamyte klause, yra 5men ir 2sav. Ugis 72cm, o svoris 7500. Jau pastaruosius menesius priauga po 400gr.
Gydytoja taip ir nepasake, po kiek ml reikia suvalgyti per diena ir kiek pvz reiktu duoti isgerti arbatytes ar vandenuko. Sake duokit ir stebekit - kai nebenores vaikas,tai ir nebeduokite, nes mazyliams per prievarta nieko neikisi smile.gif Tai stebiu ir vadovaujuosi savo nuojauta.

Kas liecia papildoma gerima - arbateles,vanduo - tai mes vis dar tik del vaizdo geriame - sunkus reikalas su buteliuku ir su naujais skoniais doh.gif biggrin.gif o su kosytemis viskas ok- skoniai tinka.

Darzoves verdu mazame puodelyje metaliniame - ten darau sau valgyti mazomis porcijomis ir kleckiukui savo.
Atsakyti
QUOTE(liolia79 @ 2010 01 18, 20:46)
As rasiau del tu atveju kai gydytojai liepia mamoms primaitinti vaikus, kai vaikas normaliai valgo, priauga svorio, nepradeda labai daznai isalkti - matosi kad pienuko/misinuko jam uztenka. O ne apie tai kai vaikui truksta pienuko/misinuko mirksiukas.gif 
Ir ko stebetis kai 4-5 men leliukas nevalgo tu koseliu - jam gal dar per anksti jas valgyt paprasciausiai g.gif

Mano manymu Jus teisi, jog nustebote lygiai taip pat kaip ir as, kad mano gydytoja jau pasiule primaitinti suneli, nors jam tik 5men. Mano vyras kazko irgi jau siulo beje kaip ir anyta jau duoti kito maistelio (ir jam uztikrintai sakiau, pamatysi ir gydytoja tau pasakys, kad dar palauktume, o pasirodo klydau), taciau as kazkaip jauciu, kad dar galiu ir palaukti, juk jam mano pienelio kolkas pakanka ir svoris gerai auga. Maniau, kad gausiu dar ir velniu nuo jos, kad jau pradejau duoti ragauti jam obuolio ir tai pradejau duoti pries pora dienu ir negramdau, o tiesiog idedu i maitintuva ir jis sau zaidzia, ciulpia ji smile.gif o cia se tau, jau ir darzoviene liepia duoti ir dar plius jau maisyta unsure.gif
Taigi, matysiu pati ar laukti iki 6men ar jau duoti..
Mano nuomone mamos pacios zino, gal jaucia kaip, ka ir kada savo vaikeliui paduoti, na aisku su protu mirksiukas.gif

Papildyta:
VIOKLETA, o tas mazas puodas, tai greiciausiai bus kokiu 16cm diametro ar ne? Na pas mane pats maziausias puodas yra 16cm, taciau kaip vaikeliui tai vistiek per didelis, noretusi dar mazesnio, bet niekur nerandu pirkti unsure.gif
Uzmaciau toki puoda (puoduka) pas bobute, ji norejo man atiduoti, bet neemiau, nes ji labai dznai ji naudoja, gaila buvo atimti ax.gif , tad nutariau toliau ieskoti, o pasirodo ji pirko ji pries kelis metus Maximoj, o dabar nors su ziburiu ieskok. Buvau radusi viena panasu, taciau buvo emaliuotas, o tokio naudoti negaliu el.kaitlentei netinka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 01 18, 20:54)
Mano manymu Jus teisi, jog nustebote lygiai taip pat kaip ir as, kad mano gydytoja jau pasiule primaitinti suneli, nors jam tik 5men. Mano vyras kazko irgi jau siulo beje kaip ir anyta jau duoti kito maistelio (ir jam uztikrintai sakiau, pamatysi ir gydytoja tau pasakys, kad dar palauktume, o pasirodo klydau), taciau as kazkaip jauciu, kad dar galiu ir palaukti, juk jam mano pienelio kolkas pakanka ir svoris gerai auga. Maniau, kad gausiu dar ir velniu nuo jos, kad jau pradejau duoti ragauti jam obuolio ir tai pradejau duoti pries pora dienu ir negramdau, o tiesiog idedu i maitintuva ir jis sau zaidzia, ciulpia ji smile.gif o cia se tau, jau ir darzoviene liepia duoti ir dar plius jau maisyta  unsure.gif
Mano nuomone mamos pacios zino, gal jaucia kaip, ka ir kada savo vaikeliui paduoti, na aisku su protu  mirksiukas.gif 

clap.gif ne viena as galvoju kad jei viskas gerai, nereikia skubeti vaikelio primaitinti. Tuo labiau del jusu gydytojos pasiulymo esu apakus, kadangi maitinate MP g.gif
As, matot, gyvenu ne Lt, tai man visi gydytojai sake ziureti pagal vaika ir paciai spresti, o ne vienas nepasake, kada tureciau pradeti dukryte primaitinti. Jie pasake, kad vaikuti reikia primaitinti kai jis vis dar alkanas, nors davete papildomai pienuko, labai domisi suaugusiuju maistu, pats gali sedeti be jokios pagalbos. Taip pat sako, kad su vaiku daugiausia laiko praleidzia mama, o ne gydytojas, todel kas kitas jei ne mama gali zinoti ko vaikui reikia smile.gif
Todel as ir parasiau, kad esu apakus del gydytoju liepimu vaikus primaitinti, o ne patarimais mamai kodel verta laukti, ar kodel verta anksciau mazuli primaitinti. O sprendimas jau turetu buti paliekamas mamai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 01 18, 22:54)
Mano manymu Jus teisi, jog nustebote lygiai taip pat kaip ir as, kad mano gydytoja jau pasiule primaitinti suneli, nors jam tik 5men. Mano vyras kazko irgi jau siulo beje kaip ir anyta jau duoti kito maistelio (ir jam uztikrintai sakiau, pamatysi ir gydytoja tau pasakys, kad dar palauktume, o pasirodo klydau), taciau as kazkaip jauciu, kad dar galiu ir palaukti, juk jam mano pienelio kolkas pakanka ir svoris gerai auga. Maniau, kad gausiu dar ir velniu nuo jos, kad jau pradejau duoti ragauti jam obuolio ir tai pradejau duoti pries pora dienu ir negramdau, o tiesiog idedu i maitintuva ir jis sau zaidzia, ciulpia ji smile.gif o cia se tau, jau ir darzoviene liepia duoti ir dar plius jau maisyta  unsure.gif
Mano nuomone mamos pacios zino, gal jaucia kaip, ka ir kada savo vaikeliui paduoti, na aisku su protu  mirksiukas.gif 

Papildyta:
VIOKLETA, o tas mazas puodas, tai greiciausiai bus kokiu 16cm diametro ar ne? Na pas mane pats maziausias puodas yra 16cm, taciau kaip vaikeliui tai vistiek per didelis, noretusi dar mazesnio, bet niekur nerandu pirkti  unsure.gif
Uzmaciau toki puoda (puoduka) pas bobute, ji norejo man atiduoti, bet neemiau, nes ji labai dznai ji naudoja, gaila buvo atimti  ax.gif  , tad nutariau toliau ieskoti, o pasirodo ji pirko ji pries kelis metus Maximoj, o dabar nors su ziburiu ieskok. Buvau radusi viena panasu, taciau buvo emaliuotas, o tokio naudoti negaliu el.kaitlentei netinka  verysad.gif

Taip,mano puodukas kazkur plius minus apie 16cm - bet as jo nepirkau Maximoje biggrin.gif Tai yra palikimas dar nuo mano mazos laiku thumbup.gif smile.gif Kadangi jis man labai mielas, tai ir savo leliui verdu jame valgyti.
Atsakyti
as irgi nerandu mazo puoduko.
o del maitinimo,tai maniske jau seniausiai ziuri issiziojus,kai ka nors valgai,moka ziotis sauksteliui, tai vadinasi ne per anksti
Atsakyti
Paziurejau, mano puoduko diametras 14 cm, tai pats tas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 01 19, 12:54)
as irgi nerandu mazo puoduko.
o del maitinimo,tai maniske jau seniausiai ziuri issiziojus,kai ka nors valgai,moka ziotis sauksteliui, tai vadinasi ne per anksti

Ai, zinokite jie ziuri ne todel, kad nori paragauti Jusu valgomo maisto, o as manau, kad jie tiesiog domisi, kas cia per daiktas, kodel mama deda ji i burna, ir kur jis dingsta poto biggrin.gif Jie juk sitaip pazista pasauli smile.gif Maniskis irgi griebia ir puoduka is manes, kai geriu arbata, kartais jei juoda arbatyte ir nesaldinta tai duodu paragauti jam vos vos is puoduko, tai jauciasi labai jau didvyris lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(floridija @ 2010 01 19, 14:52)
Paziurejau, mano puoduko diametras 14 cm, tai pats tas  thumbup.gif  thumbup.gif

14cm tai super, manau pats tas thumbup.gif
Tik matuojasi ne dugnas puoduko, o virsus mirksiukas.gif

O man bobute sian sake surado toki pati koki ir norejau, tai nebereikes ieskoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 17, 22:27)
sveikos

Tik as nustebau jusu duodamu kosyciu kiekiu...Man rekomendavo 150 ml kosiu visai dienai!!! O ne vienam valgiui! Tad pasiimu pirktini indeli su 90 ml ir prisidedu darzovienes 60-70 ml ir taip pora kartu per diena. I tarpus mp. Nebaisu, kad skrandukas issitampys? As pakankamai daznai sveriu savo mergike, tad kai pradejo valgyt koses per savaite +500g  cool.gif Ryt mums lygiai 5men ir sveriam 7,7 kg, 66 cm ugis. O kaip kiti bendraamziai???

Mums vakar suejo lygiai penki menesiai, taigi ta proga siandien pasisverem ir pasimatavom: 7.8 kg ir 70.5 cm. Gydytoja liepe ivesti kruopu kose, bet as nenoriu jos isvesti schmoll.gif . Nes augam puikiai - manau, kad dar spesim prisiragauti ivairaus maisto. Bent jau kokias dvi savaites tikrai dar palauksim g.gif . Nuo 3.5 men maitinames misiniu. Nuo 4 men ir 1 savaites pradejome ragauti darzoviu kose ir mums ji labai patinka, ypac ta kuria ruosia pati mamyte thumbup.gif . Gydytojos klausiau kiek gali darzovienes suvalgyti tokio amziaus kudikiai, jos atsakymas ir 50 ml, ir 100 ml, supratau kad iki 200 ml norma blink.gif Siandien pietums mes darzovienes suvalgem 60 ml ir isgerem 60 ml misinio. Taip pat skanaujame vaisiu tyreles, bent po kelis saukstelius i diena. Tiesa i darzoviene baigiant virti idedu truputeli obuolio, nes kitaip mazajam pipirui nesivalgo taip skaniai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitukas80: 19 sausio 2010 - 15:52
na, aš tai neskubu primaitint.... nors jai jau 5,5 mėnesio....ir valgo MP tikrai kas 2 val, gal dažniau... bet tai nereiškia, kad jai trūksta maisto. Liejas pienas per kraštus... tiesiog, manau "užmuša kirminą" , pačiunkia kokius 50 ml o po kiek laiko vėl nori... viskas normaliai manau... Naktį keliasi 1-2 kartus 4u.gif
Atsakyti