Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(Anema @ 2010 01 14, 13:59)
sakau,mano dukros tai megstamiausia,visa indeli suvalgo  smile.gif

siandien sauksteliu jau nebeskaiciavau kiek suvalge,bet netoli puses indelio thumbup.gif issigandau,kad per daug nebutu ir nebedaviau daugiau. Pienuko mano net nebeuzsigere.

Man vis buna sunku nuspresti - duoti MP atsigerti dar ar ne po kosytes. siandien nedaviau,nes paziurejus matesi,kad vaikas jau sotus . Nebuvo jokiu asaru,tai manau nieko blogo nepadariau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(floridija @ 2010 01 14, 12:04)
Misinukas ir MP visiskai pakeiciamas kitu maistu nuo 1 metuku.

Mano drauge savo dykrytei duoda misinuko,nors jai jau 2 metukai,bet labai nevalgi,tad galvoja nors tiek daugiau,gal ir naudos daugiau yra. Tik kai jau vaikutis turi dantukus, po misinuko reikia juos isvalyti,arba bent duoti pagerti vandenuko,kadangi misunuke yra saldikiu,ant nesvariu dantuku kaupiasi eduonis. Tik jei valote dantukus,tai darykite po 20 min po maitinimo... Oi cia odontologija... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viokleta @ 2010 01 14, 15:34)
siandien sauksteliu jau nebeskaiciavau kiek suvalge,bet netoli puses indelio thumbup.gif  issigandau,kad per daug nebutu ir nebedaviau daugiau. Pienuko mano net nebeuzsigere.

Man vis buna sunku nuspresti - duoti MP atsigerti dar  ar ne po kosytes. siandien nedaviau,nes paziurejus matesi,kad vaikas jau sotus . Nebuvo jokiu asaru,tai manau nieko blogo nepadariau  blush2.gif

negali buti daug puse indelio, jusu vaikuciui jau virs 5 men,tai ir kosytes turetu suvalgyt apie 150ml, bet aisku tiek nesuvalgo. as tai duodu misinuko, kiek nori pageria,nenori negeria.kai jau suvalgys 200ml koses,tada tai jau vandenuko reikia duot atsigert.
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2010 01 14, 21:47)
negali buti daug puse indelio, jusu vaikuciui jau virs 5 men,tai ir kosytes turetu suvalgyt apie 150ml, bet aisku tiek nesuvalgo. as tai duodu misinuko, kiek nori pageria,nenori negeria.kai jau suvalgys 200ml koses,tada tai jau vandenuko reikia duot atsigert.

Bet as duodu kosele tik nuo ano penktadienio, tai manau kieki reikia didinti palaipsniui. Labai sunku nuspresti apie ta vaika - valgo, kazkuom uzsiima, krapstosi, juokiasi - taip ir nesuprasi kiek gali suvalgyti biggrin.gif Kiek duodu sauksteliu, tiek ziojasi smile.gif Kai jau nors kiek raukosi, spajuna po truputi lauk, tada nebeduodu.
O nei vandenuko,nei sultyciu negeria - ziauriai raukosi, purtosi. Tai po truputi pratinsiu kazkaip prie sultyciu, bet kad ir is buteliuko nelabai moka gerti g.gif
Atsakyti
Maniskis valgo 4-5 kartus per para. Ryte-apie 8 duodu 130 nl. koses (darzovienes arba kruopoenes)+100 ml. misinio, iki pietu obuolio arba banano, apie 13 val. vel ta pati norma kaip ir ryte, po pietu, tam tarpe tarp vakarienes sulciu arba obuolio, vakariene apie 18 val., apie 150 ml. koses+100 ml. misinio.Pakui valgo nakti 200 ml. misinuko. As nezinau kaip cia su tuo misinuku, gal jo mazinti, o didinti kose?Ka jus darot naktim?
Atsakyti
QUOTE(viokleta @ 2010 01 15, 17:18)
Bet as duodu kosele tik nuo ano penktadienio, tai manau kieki reikia didinti palaipsniui. Labai sunku nuspresti apie ta vaika - valgo, kazkuom uzsiima, krapstosi, juokiasi - taip ir nesuprasi kiek gali suvalgyti  biggrin.gif  Kiek duodu sauksteliu, tiek ziojasi smile.gif Kai jau nors kiek raukosi, spajuna po truputi lauk, tada nebeduodu.
O nei vandenuko,nei sultyciu negeria - ziauriai raukosi, purtosi. Tai po truputi pratinsiu kazkaip prie sultyciu, bet kad ir is buteliuko nelabai moka gerti  g.gif

na taip, dar nesenai duodat tada.
mano irgi negeria vandens,sulciu isvis, bet duodu vandens,arbatos, truputi patraukia,pakramto soski,tai siek tiek vistiek isgeria.
bet niekaip neiseinam is 6 kartu maitinimo, praktiskai vis kas 3 val.kad kokiu vaisiu valgytu, gertu, tai gal ilgiau istemptume.nakti dar 1 karta keliasi.arba 6 val ryto.priklauso kada uzmiega
Atsakyti
As kai pradejau duoti kosyte per pietus (kol kas tik 1 karta per diena duodu), tai valgymo rezimas kazkaip pasikeite smile.gif seniau budavo kas 2.5-3val valgo, o dabar ryte pavalgo MP apie 9-10val (priklauso kada atsikeliame), tada valgo kosyte tik apie 12.30. O tada jau kaip gaunasi - kartais istempia ir 3val be valgio,kartais 4val - nenori ir viskas, nieko neikisi i burnyte doh.gif o kartais ir toliau valgo kas 2-2.5val .Taip kad seku vaiko norus - kada jau zyzia,pyksta kazko - tada ir pasiulau MP arba pamiegoti.O nakti keliasi dazniausiai 2 kartus, buna kad ir 1 karta. O smagiausiai buna,kai ismiega visa nakti biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viokleta @ 2010 01 17, 15:01)
As kai pradejau duoti kosyte per pietus (kol kas tik 1 karta per diena duodu), tai valgymo rezimas kazkaip pasikeite smile.gif  seniau budavo kas 2.5-3val valgo, o dabar ryte pavalgo MP apie 9-10val (priklauso kada atsikeliame), tada valgo kosyte tik apie 12.30. O tada jau kaip gaunasi - kartais istempia ir 3val be valgio,kartais 4val - nenori ir viskas, nieko neikisi i burnyte doh.gif o kartais ir toliau valgo kas 2-2.5val .Taip kad seku vaiko norus - kada jau zyzia,pyksta kazko - tada ir pasiulau MP arba pamiegoti.O nakti keliasi dazniausiai 2 kartus, buna kad ir 1 karta. O smagiausiai buna,kai ismiega visa nakti  biggrin.gif  thumbup.gif

jo,buna labai smagu,aki ismiega biggrin.gif siaip skaiciau,kad nuo 6men reiki apratint nesikelt nakti, bet kaip tai padaryt g.gif matyt klykint kokios arbatos siulant neisivaizduoju
Atsakyti
sveikos

mes jau savaite laiko valgom kosytes. Gal dar buciau nedavus, bet mergina per 10d. nepriaugo visiskai svorio ir dar 200g tapo lengvesne. Tad musu pediatre jau liepe duot papildomo maisto. Ir ka? Bulviene- sueina linksmai! Avizu kose- linksmai (tik daviau 2x pagalvojus, kad nuo tu kruopieniu staigiai soks svoris), bulve, morka- irgi super su pasispardymais ir pasispygavimais. Aisku, mp sumazejo akivaizdziai. Jei maitimndavau kas 2-2.5 h, tai dabar kas 3-4 h. Gal dar koki menesiuka ir istempsim. Nakti visa savaite kaip visada: reikalauja mp kas 1.5-2 val. g.gif

Noriu paklaust tu, kurioms po vaikuciu ugtelejimo tarkim po 3-4 men sumazejo mp ir galiausiai po primaitinimo ji nutrauket visai...Nakciai duodat misinio? Arbateliu juk nepakanka. Teks, ko gero, po 6 men ir mums misinuko, ka?

Tik as nustebau jusu duodamu kosyciu kiekiu...Man rekomendavo 150 ml kosiu visai dienai!!! O ne vienam valgiui! Tad pasiimu pirktini indeli su 90 ml ir prisidedu darzovienes 60-70 ml ir taip pora kartu per diena. I tarpus mp. Nebaisu, kad skrandukas issitampys? As pakankamai daznai sveriu savo mergike, tad kai pradejo valgyt koses per savaite +500g cool.gif Ryt mums lygiai 5men ir sveriam 7,7 kg, 66 cm ugis. O kaip kiti bendraamziai???
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2010 01 17, 22:27)
sveikos

mes jau savaite laiko valgom kosytes. Gal dar buciau nedavus, bet mergina per 10d. nepriaugo visiskai svorio ir dar 200g tapo lengvesne. Tad musu pediatre jau liepe duot papildomo maisto. Ir ka? Bulviene- sueina linksmai! Avizu kose- linksmai (tik daviau 2x pagalvojus, kad nuo tu kruopieniu staigiai soks svoris), bulve, morka- irgi super su pasispardymais ir pasispygavimais. Aisku, mp sumazejo akivaizdziai. Jei maitimndavau kas 2-2.5 h, tai dabar kas 3-4 h. Gal dar koki menesiuka ir istempsim. Nakti visa savaite kaip visada: reikalauja mp kas 1.5-2 val. g.gif

Noriu paklaust tu, kurioms po vaikuciu ugtelejimo tarkim po 3-4 men sumazejo mp ir galiausiai po primaitinimo ji nutrauket visai...Nakciai duodat misinio? Arbateliu juk nepakanka. Teks, ko gero, po 6 men ir mums misinuko, ka?

Tik as nustebau jusu duodamu kosyciu kiekiu...Man rekomendavo 150 ml kosiu visai dienai!!! O ne vienam valgiui! Tad pasiimu pirktini indeli su 90 ml ir prisidedu darzovienes 60-70 ml ir taip pora kartu per diena. I tarpus mp. Nebaisu, kad skrandukas issitampys? As pakankamai daznai sveriu savo mergike, tad kai pradejo valgyt koses per savaite +500g  cool.gif Ryt mums lygiai 5men ir sveriam 7,7 kg, 66 cm ugis. O kaip kiti bendraamziai???

Oi, su tais maitinimais tai idomiai. Mano suneliui dabar 5men ir poa dienu, 8kg ir 70cm. Tai sian daktare sake, kad jau duoti darzoviene. Tik kazkaip nustebau, kad ji liepe duoti butinai bulve su morka iskart kartu unsure.gif , nors jai ir sakiau, jog kiek esu girdejusi ir skaiciusi, tai reikia pradeti nuo vieno produkto, pvz.: bulve, po savaites morka, po dar savaites bulve+morka ir t.t... tai nutariau neklausyti, o duoti po viena produkta.

Beje, mamos turiu klausyma, kokiuose induose jus verdate kosytes? Man noretusi kokio mazycio puodo, truputi didesnio nei "kavinukas" (kavai virti indelis su rankenyte ilga), nes ir vandens maziau reikia, daugiau vitaminu manau lieka ir patogiau galu gale, butu vaiko indas atskiras rolleyes.gif
Kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 01 18, 19:12)
Oi, su tais maitinimais tai idomiai. Mano suneliui dabar 5men ir poa dienu, 8kg ir 70cm. Tai sian daktare sake, kad jau duoti darzoviene. Tik kazkaip nustebau, kad ji liepe duoti butinai bulve su morka iskart kartu  unsure.gif , nors jai ir sakiau, jog kiek esu girdejusi ir skaiciusi, tai reikia pradeti nuo vieno produkto, pvz.: bulve, po savaites morka, po dar savaites bulve+morka ir t.t... tai nutariau neklausyti, o duoti po viena produkta.

Beje, mamos turiu klausyma, kokiuose induose jus verdate kosytes? Man noretusi kokio mazycio puodo, truputi didesnio nei "kavinukas" (kavai virti indelis su rankenyte ilga), nes ir vandens maziau reikia, daugiau vitaminu manau lieka ir patogiau galu gale, butu vaiko indas atskiras  rolleyes.gif
Kaip jus manot?

Teisingai, pradek nuo bulves, o paskui tik po keliu dienu pridek morka, keista, kad gydytoja parekomendavo kitaip...
As tai verdu nedideliame puode, bet ji naudoju ne tik vaiko kosytems, bet ir sau jeigu verdu bulves vienam kartui.
Atsakyti
O as tai biski nesuprantu kodelgydytojai Lietuvoje liepia anksti pradeti primaitinti vaikus??????? g.gif
Juk dabar rekomenduojama vaikus primaitinti tik nuo 6 men. Taigi kam skubeti jei vaikas normaliai valgo, priauga svorio, nepradeda labai daznai isalkti - matosi kad pienuko/misinuko jam uztenka. Gal geriau palaukti kol pilnai rimtesnio maisto virskinimui pasiruos leliuko zarnynas ir skrandukas doh.gif
Atsakyti