Sveiki,na mes ta pacia problema turejom,virtu darzoviu nevalgo visai,tik hipp ir tai jei imaisau i kose grikiu,tada atrodo nepastebi ir suvalgo.Mano nuo 2 menesio jau ant misinuku,tai as 4 men pradejau duoti hipp kosiu,nes kitu nenorejo ir iki siol nenori,pradejau nuo saldziu,labai jam patiko,po to perejau prie nesaldziu,irgi patiko:) siandien bandziau versienos duot saukstuka,tai sunkiai aisku...o siap tai pradzioje visai mazai darzoviu i kosyte dejau,po to daugiau ir t.t.
Mes jau 2 menesiai kaip pratinames valgyti su shakshteliu ivairias koshytes ir HIPP tyreles su mesyte, ish pradziu tai buvo tragedija, bet dabar jau koshes valgom normliai, uztad tyreles vis dar problema - jei su vishtiena, tai dar puse velnio, bet jei vershiena, jautiena arba ne Hipp firmos tyrele vel rekimai
musu mazoji darzoves valgo nuo 4 men. gaminu pati namie, nes nemanau kad kzkas ypatingo yra tose pirktinese darzovese, ypac kai dabar viskas sviezia tai kol kas valgo kaip sakant atbulais dantim, bet nespjauna o vaisiu tyreliu dar nedaviau, ziuresim kaip i jas reaguos
QUOTE(madlena @ 2006 07 21, 14:54)
Mano dukrytei 5men.Nuo 4men valgom HIPP tyreles jas labai valgo,dabar ant karto suvalgo visa indely tyreles....... na va o su darzovem turiu beda,JOKIU JOKIU nevalgo,nebent tos kur yra nuo 4men su mesyte,bet ir tai valgo vos ne per prievarta bandziau virti ir bulves su morkytem ir su kopustu NIEKO ....saku nezianu ka daryti,pirktiniu darzoviu ir nevalgo,tik idedi sauksta burnon ir spjauna atgal arba iskart verkai iki uzkimimo......siandien bandziau isvirti kruopu kose(grikiu)nes gydytoja sake duoti grikius,,,,,galvojat valge,pirma dar nurijo,na o paskui spjauna ir rekia..... gal jums kuriai taip buvo?kaip pratinti man mazyle prie kosiu?
pas mus tokia pat problema, hippa labai gerai valgo, o mano padaryta darzoviu kose net neziuri. dabar pradejau i darzoves ideti trinto banano. tai sulapnoja visa dubeneli. pabandyk ir tu idet i kose ta ka ji megsta. mano nazoji (6 men) labai megsta avizine kose, bet ir turiu ideti kokios nors vaisiu tyreles .
įdėkit truputi mėsytės arba praskiet koše su pienuku. Tiesiog, aš darau tokia košę,kad ir man skanu būtų,tada ir vaikas valgo.
O jūs pačios bandėt tą trintą bulvę valgyt? Įsivaizduokit, pusę metų žmogus valgė vien tik saldoką maistą (mišinukai tikrai gan saldūs), o čia kažkoks beskonis marmalas... Pamėgink nuryti
o jei rimtai, galima pamėginti vaiką taip apgauti: vienas šaukštelis mėgiamos tyrelės, antras šaukštelis neskanios košės, vėl šaukštelis mėgiamos tyrelės arba sulčių ir vėl šaukštelis "brudo". Maniškiui gerai veikia Be to, į daržovių tyrelę pilu šlakelį sultinio - nuo 6 mėn. jau galima. Vis skaniau O kruopas verdu ant vandens, o kai jau būna gatava, įdedu šiek tiek mišinuko miltelių. Vis panašiau į įprastą skonį...
o jei rimtai, galima pamėginti vaiką taip apgauti: vienas šaukštelis mėgiamos tyrelės, antras šaukštelis neskanios košės, vėl šaukštelis mėgiamos tyrelės arba sulčių ir vėl šaukštelis "brudo". Maniškiui gerai veikia Be to, į daržovių tyrelę pilu šlakelį sultinio - nuo 6 mėn. jau galima. Vis skaniau O kruopas verdu ant vandens, o kai jau būna gatava, įdedu šiek tiek mišinuko miltelių. Vis panašiau į įprastą skonį...
Mūsiškė irgi jokių daržovių nevalgo.... nei morkų, nei brokolių, nei bulvių nei ko nors nebent su obuoliuku tyrelė būna. kankinamės... reikia gi valgyti. užtat visokius vaisius tai laaaabai mėgsta
Gal pradejai nuo saldziu tyreliu?Tada tai problematiska truputi.O gal pabandyk palaukt kol vaikas isalks ir tada pasiulyk.
va, tuoj bus 5 mėnesiai kaip daržoves turėtų valgyti. Bet ne, neįsiūlysi. Spjauna viską lauk visaip išbandžiau. Pati valgau, o jam vis tiek netinka
Maniškis irgi ne super mėgsta daržovienę, tai aš įmaišau dar grūdų košės, tada labiau limpa.
Maniškė Hipp tyrelės valgo su mielu noru, o vat kai šiandien pasiūliau namų gamybos bulvių košė - spjaudėsi ir vaidino kad springsta. Šiaip įtariu, jog ji nemėgsta bulvių (anksčiau galvojau kad moliūgo), tačiau moliūgą su obuoliais kramto noriai.
Na, nežinau, reik bandyti, tik tiek galiu patarti. Kai nenorėjo valgyti moliūgo su bulvėm, įmaišiau dar moliūgo su obuoliais, kitąkart - slyvų tyrelės ir valgė. taip kad turbūt tik bandymais galima kažko pasiekti... sėkmės
Na, nežinau, reik bandyti, tik tiek galiu patarti. Kai nenorėjo valgyti moliūgo su bulvėm, įmaišiau dar moliūgo su obuoliais, kitąkart - slyvų tyrelės ir valgė. taip kad turbūt tik bandymais galima kažko pasiekti... sėkmės
Mes pradejom nuo banano, obuoliuko 4,5men. Veliau nuo 5men. vaisiu tyreles. Labiauiai valgo slyvas, bananu, obuoliu. Pries kelias dienas jau paragavom bulves. Tai labai nepatiko Tada imaisiau morkytes ir paskaninau savo pienu Skaniai suvalge Dar valgom labai po nedaug ir apie kosytes dar negalvojam. Bet jauciu, kad padariau klaida, kad pradejau nuo saldziu tyreliu.. Bet taip patere daktare