Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

Sveikos,mamytes.
Skaitineju temeles ir ieskau info apie mazuju maitinima.Mano vaikeliui 5men ir sav.Gydytoja liepe jau duoti darzovienes po truputi,nes labai stipriai atpilineja vaikelis.Manom,kad nors kiek sumazinsim taip visus atpilimus.
Paragavom jau bulvyte trinta-visa sav.Ka dar galeciau ideti kaip prieda be morkos (ja gydytoja liepe duoti veliau)?Kiek cia prisiskaiciau,visas darzoves reiketu pirkti parduotuveje,nes darzuose jau nebera-cukinija,moliugas ir pan....O parduotuve jau yra kaip parduotuve sad.gif
Ka galetumete patarti?Ar taip ir testi kolkas bulvyte?Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viokleta @ 2010 01 12, 19:09)
Sveikos,mamytes.
Skaitineju temeles ir ieskau info apie mazuju maitinima.Mano vaikeliui 5men ir sav.Gydytoja liepe jau duoti darzovienes po truputi,nes labai stipriai atpilineja vaikelis.Manom,kad nors kiek sumazinsim taip visus atpilimus.
Paragavom jau bulvyte trinta-visa sav.Ka dar galeciau ideti kaip prieda be morkos (ja gydytoja liepe duoti veliau)?Kiek cia prisiskaiciau,visas darzoves reiketu pirkti parduotuveje,nes darzuose jau nebera-cukinija,moliugas ir pan....O parduotuve jau yra kaip parduotuve sad.gif
Ka galetumete patarti?Ar taip ir testi kolkas bulvyte?Aciu smile.gif

tai duokit kopusto,kaliaropes, kalafioro, brokolio. pirktiniu kosyciu nenorit? as tai nuo morkos ir bulves pradejau, bet nuo morkytes manau zandai raudonuoja,tai nebeduodu. labiaus megsta bulve su moliugu.
kaip suprantu savo pienu maitinot?
Papildyta:
QUOTE(Ramce @ 2010 01 09, 11:06)
As manau reikia tik kantrybes, siulyt siulyt ir dar karta siulyt. mirksiukas.gif

gali buti smile.gif bet tik bananas tinka. bandziau oirktini melyniu su obuoliu, tai zandai paraudonavo ir nelabai nori smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bubuke @ 2010 01 12, 12:32)
o ar duodat jus morku sulciu.girdejau, kad duodant morku sultis ir vitamina D, geriau organizmas pasisavina vitamina A is morku.Kokias jus duodat sultis?

bandziau pirktines sultis,nepatinka
Atsakyti
As pradejau duoti morku tyrele,ir nelabai noreciau pirkti,nes pati esu ragavusi darzoviu tyres vaikui,tai nevalgyciau schmoll.gif Darau ivairias, morku bulviu kopustu, ivedu kalafiora,brokoli,cukinija,moliuga riesutini (jis saldstelejas,noriai valgo mazoji:)) Va darzoves tai valgo oho,bet siandien jau pradejau duoti ryziu, oi kaip spjaudesi tongue.gif kaip pripratinti gerti arbateles ar vandeneli? rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Anema,2010 01 12, 22:38]
tai duokit kopusto,kaliaropes, kalafioro, brokolio. pirktiniu kosyciu nenorit? as tai nuo morkos ir bulves pradejau, bet nuo morkytes manau zandai raudonuoja,tai nebeduodu. labiaus megsta bulve su moliugu.
kaip suprantu savo pienu maitinot?
Papildyta:

Taip,maitinu MP.
Na,pirktiniu kosyciu kolkas nelabai noriu duoti.
Na ziuresim,ka mano lelius toleruos toliau smile.gif
Aciu
Atsakyti
Nepykit,jei mano klausimai pasirodys kam nors kvaili,bet tokiu produktu kaip moliugas,brokoliai ir t.... as pati nevalgau ir nelabai moku ruosti blush2.gif
Kazkaip savo vaikeliui noriu po bulves duoti paragauti moliuga. Tai ji paprastai virti kartu su bulve,o paskui sutrinti? Ar kazkaip kitaip - pvz gal jis ilgiau verda ir virti atskirai?
O tokiu darzoviu bus pirkti turgeliuose siuo metu? blush2.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
As verdu morka,bulve,moliuga-tai viena kose. kita-cikinija,bulve morka. Na as visuomet taikau bulve,morka kartu ir dar kokia tai darzove. Jo, pirkti is turgeliu manau butu geriau nei is parduotuves, juk daugiau vitaminu Lietuviskuose darzovese nei atveztinese. Dar skaiciau,jog jei jau perkate atveztines (bulves,morkas) tai nuskustas pamerkite vandenyje ir palaikykite,kad istirptu chemikalai kuriais jos buvo purkstos,o jei darzoves namines -nemirkyti vandenyje,nes dingsta vitaminai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(medaanna @ 2010 01 12, 23:06)
As pradejau duoti morku tyrele,ir nelabai noreciau pirkti,nes pati esu ragavusi darzoviu tyres vaikui,tai nevalgyciau schmoll.gif  Darau ivairias, morku bulviu kopustu, ivedu kalafiora,brokoli,cukinija,moliuga riesutini (jis saldstelejas,noriai valgo mazoji:)) Va darzoves tai valgo oho,bet siandien jau pradejau duoti ryziu, oi kaip spjaudesi tongue.gif  kaip pripratinti gerti arbateles ar vandeneli? rolleyes.gif

man irgi pirktines neskanios, na,bet valgo
Atsakyti
Kadangi siandien moliugo niekur neberadau,tai teko duopti pirktine kosele: bulve+moliugas.
Mano nuostabai valge ir gana skaniai smile.gif Nors man ta kosele ziauriai neskani.... doh.gif smile.gif
Atsakyti
O nuo kurio amziaus vaikai jau gali visai nebegerti MP ar atitinkamai misinuko ?
Atsakyti
QUOTE(viokleta @ 2010 01 13, 23:10)
Kadangi siandien moliugo niekur neberadau,tai teko duopti pirktine kosele: bulve+moliugas.
Mano nuostabai valge ir gana skaniai smile.gif  Nors man ta kosele ziauriai neskani.... doh.gif  smile.gif

sakau,mano dukros tai megstamiausia,visa indeli suvalgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liussy @ 2010 01 14, 00:19)
O nuo kurio amziaus vaikai jau gali visai nebegerti MP ar atitinkamai misinuko ?

Misinukas ir MP visiskai pakeiciamas kitu maistu nuo 1 metuku.
Atsakyti
QUOTE(Liussy @ 2010 01 13, 23:19)

na,kai daugelis maitinanciu sakytu maitinkit,kiek turit pieno, cia maitinant MP, bet siaip manau ziurekit kaip jum atrodo, kaip vaikas nori, jau iki metu misinuko valgo tik karta atrodo
Atsakyti