Įkraunama...
Įkraunama...

5mėn. vaikiuko dienos meniu

QUOTE(Valentine @ 2009 12 11, 16:16)
absurdiskesnio dalyko nesu girdejusi!
kur jau kur, bet mamos piene tai tikrai netruksta gelezies. jame yra visko, ko reikia vaikucio organizmui.  stai karves piene gelezies nera.
ir kur jus visos su ta mesa taip skubat?! atsivalgys jos vaikai dar per gyvenima. as be kokio 8-9 men nesiruosiu jos duoti. ar manot, kad hormonais prisertu ir brutaliai nuzudytu gyvunu mesa jusu vaikams labai daug naudos duoda? nebukit naivios, mamos...

Jei Jus negirdejusi, vadinas absurdas? ax.gif Manau blogai girdit. Labai teisinga yra tai, kad vaikui apie 6 men. ima trukti gelezies. Motinos piene, jos yra permazai, per diena vos 1.5g, kai tuo tarpu poreikis yra 5-7g. Mamos pienas geras tuo, kad turi baltyma laktoferina, kuris padeda gelezi pasisavinti. Tai nereiskia, kad suejo 6 menesiai ir jau vaikui is karto mazakraujyste, bet, kad jos isvengti mazdaug nuo 7 men rekomenduojama ivedineti mesa. Neisnesiotiems kudikiams, dar anksciau. Ir tai ne absurdas.

Dar kazkuri mamyte sake, kad vaikelio kraujas nusedes buvo maitinant savo pienu 3 men amziuje. Tokiame amziuje kudikiams budinga fiziologine mazakraujyste, todel hemoglobinas nuo 110g/l laikomas norma. Taigi jei vaikelis nesirgo jokiomis ligomis, gime isnesiotas ir svoris auga gerai, sunerimti neverta.
Atsakyti
Labas mamos 4u.gif
Na mes irgi maitinames is ryto misinuku,paskui kosyte(ryziai su bananais) arba darzoviene,misinukas ,tyrele misinukas ,nakciai misinukas.Bandziau duoti darzoviene -savo gamybos du-trys saukstukai ir daugiau ne.O va pirktines bandem ir bulve su morka,ir su moliugu,ir su kalafiorais thumbup.gif tik duok.Sakau gal reik daugiau morkytes deti,kad butu biskeli saldziau? Net nzzn.O mamos kazkuri rase apie kiausini--tai zinokit seniau nuo keturiu men trini(virta) duodavom.Dabar niekas apie tai nekalba smile.gif ir mesytes jau ragaudavom nuo 5- 5,5 men. dabar irgi niekas nieko nesako sako duokit koses-grudu,senais laikais duodavom 7-8 men smile.gif .Vnz keiciasi laikai,keiciasi meniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija79 @ 2009 11 19, 15:36)
Mes tai beveik 5men.pradejom darzoves valgyti, daviau morkyte. Pirma diena puse arb,saukstelio, nieko, viskas gerai. Antra diena porcija padidinau - vakare zandukai kaista, tustinasi su kraujingomis gleivemis. Palikom morka ramybeje.... smile.gif  Pradejom nuo bulves, savaite valgem, nieko, viskas gerai. Paskui idejau moliuga,irgi gerai. Po to palaipsniui - brokoli, cukinija, siandien ragavome ziedini kopusta (kartu su bulve, moliugu). Mano maziui labai patinka darzoviu kosytes!!!! biggrin.gif  thumbup.gif

maniskei irgi vakarais raudoni zandukai, buvau pagalvojus,kad irgi nuo morkos, arba misinuko g.gif
Atsakyti
daug kur pasiskaitineju, kad vaisiu tyreles valgo, o darzoviu nelabai,tai man atvirksciai, tos vaisines jai rugscios ar ka, mieliau valgo namie virtas arba pirktines darzovienes.
moliuga su bulve, bulve su cukinija.vakar viriau moliuga,bulve,zirnelius.
Atsakyti
labai skanu bulve su obuoliu virti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
nu jau visiškai pasimečiau doh.gif skaitau, kad jūs pradėjot vaikus pratinti prei košių duodamos daržovines košytes, o man daktarai sako, kad reikia pradėti nuo kruopinių pieniškų košių g.gif tai kaip čia yra iš tikrūjų: pirmos kruopinės ar daržovių košės? g.gif g.gif
Atsakyti
[quote=Rudnosiukas,2009 12 30, 15:45]
Sveikos,
nu jau visiškai pasimečiau doh.gif skaitau, kad jūs pradėjot vaikus pratinti prei košių duodamos daržovines košytes, o man daktarai sako, kad reikia pradėti nuo kruopinių pieniškų košių g.gif tai kaip čia yra iš tikrūjų: pirmos kruopinės ar daržovių košės? g.gif g.gif

arba daryk kaip gyd. sako arba maitink pagal save smile.gif Cia jau tavo teise rinktis
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiukas @ 2009 12 30, 16:45)
Sveikos,
nu jau visiškai pasimečiau doh.gif skaitau, kad jūs pradėjot vaikus pratinti prei košių duodamos daržovines košytes, o man daktarai sako, kad reikia pradėti nuo kruopinių pieniškų košių  g.gif  tai kaip čia yra iš tikrūjų: pirmos kruopinės ar daržovių košės? g.gif  g.gif

Sveikutes 4u.gif

Ir nuo to galima pradet ir nuo to. Tiesiog jeigu pradejai nuo darzoviu tai toliau ivedineji mesyte, o tik veliau kruopines kosytes mirksiukas.gif

Pvz. as pradejau nuo bulves su morka, morku negailiu lotuliukas.gif veliau dadejau kalafijora ir cukinija. Po men. i darzoviene dedu mesos kukuli, plius duodu vaisines tyreles hipp (obuoliu su bananais, bananu, slyvu, obuoliu).
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiukas @ 2009 12 30, 16:45)
Sveikos,
nu jau visiškai pasimečiau doh.gif skaitau, kad jūs pradėjot vaikus pratinti prei košių duodamos daržovines košytes, o man daktarai sako, kad reikia pradėti nuo kruopinių pieniškų košių  g.gif  tai kaip čia yra iš tikrūjų: pirmos kruopinės ar daržovių košės? g.gif  g.gif

as pradejau nuo darzoviu,kaip ir daugelis, nieko neatsitiko smile.gif tik turbut truputi alergija morkoms,labai gaila.
o gydytoja nieko man nesake,sakiau ,kad duodu,sake gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperMorkyte @ 2009 12 18, 00:53)
Nesuprantu, kodel cia daugelis mamyciu taip su tom kosytem skuba? Juk dabar visi daktarai tik nuo 6 men. pataria maziukus primaitint. O jus cia daugelis sukat galvas, kodel 4men. mazius kosiu nevalgo g.gif  Tai gal jam tai per anksti?

mums tai 4 su puse men tai pati gyditoja sake pradeti pratinti prie tyreliu, ispirmo duot bulve pora dienu po to prijunginet morka, cukinija... t.t sakel ispirmo pora sauksteliu... bet mum nereikejo tiek, pirma diena isiuliau tik pora sauksteliu, antra jau visa porcija suvalge thumbup.gif tai suvalgo po 150gr kazkur ir dar papraso thumbup.gif
o bulve, morka, cukinija, kopusta.... perku viska is eko turgelio ar is mociuciu (tik ne is kokios maximos) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roberta_a: 02 sausio 2010 - 10:28
QUOTE(Anema @ 2009 12 31, 15:51)
as pradejau nuo darzoviu,kaip ir daugelis, nieko neatsitiko  smile.gif  tik turbut truputi alergija morkoms,labai gaila.
o gydytoja nieko man nesake,sakiau ,kad duodu,sake gerai  smile.gif

pabandyk moliuga kaip ir morkyte saldumo turi ir vaikams patinka
Atsakyti
O kokia "norma" jus duodat?Nes as tai darzovienes ar kruopu koseles-tyreles duodu tris is penkiu paros maitinimu po 50 ml+170ml. misinuko. nuo siandien 100 ml. +130 ml. misinuko.Tarp maitinimu obolio ir banano.
Atsakyti