Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokestis

QUOTE(Kamilija @ 2008 09 08, 07:30)
o jeigu skirtumas 0 unsure.gif
t.y. pardavimas ir ivertinimas sutampa rolleyes.gif

Tai nieko nereikes moketi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2008 09 08, 10:18)
Tai nieko nereikes moketi  smile.gif

dar taip buna blink.gif jokiu mokesciu valstybei doh.gif
Atsakyti
gal kas žinote ,kokio dydžio mano neapmokestinamos pajamos .kiek žinau ,kažkaip priklauso nuo vaiku šeimoje skaičiaus .pas mane šeši ,du jau pilnamečiai ,bet jie dar mokosi mokylose.sodrai tai 2 ar 3 procentai nuo visos algos atrodo skaičiuojasi .o su pajamu mokesčiais painiava man gaunasi . g.gif
Atsakyti
Padėkit susigaudyt....

Praeitais metais pirkom auto uz 5200 Lt....pardavėm šiais metais už 13000Lt fiziniam asmeniui.Ką toliau?....auto neišlaikytas 3 metų....tai turiu sumoketi 15 proc(t.y.1170 Lt) nuo pelno VMI?
Ir jei taip kokiu būdu turiu sumokėti....pavedimas VMI nurodant įmokos kodą? Ar kaip pildysiu pajamų deklaraciją? blush2.gif

Atsakyti
Sveikos supermamytes, noreciau paklausti tokio klausymelio. Jei mano vyras dabar paimtu vaiko prieziuros atostogas iki vaikui sukaks 3 metai ir isvaziuoti dirbti i Anglija. Ar galimas toks variantas? Kur galima gauti daugiau info apie tai?
Sorry, neten pataikiau. O istrint nesigauna doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ateresa: 14 rugsėjo 2008 - 09:39
Laab smile.gif Matau čia gudrių merginų esama tai norėčiau paklausti ????
Mes pardavėme žemės sklypą, nepraėjus 3 metams nuo jo įsigyjimo ir žinoma tai padarėme brangiau negu pirkome smile.gif Taip pat žinome kad reikai sumokėti 15 proc.... bet šiuo metu neturime atliekamų pinigų ir galvojame kažin kokie delspinigiai yra mokesčių inpekcijoje ???? Įdomu kas geriau imti iš banko paskolą ir sumokėti ar luktelti kol parduosime butą ir tada sumokėti ???????
Atsakyti
Klausimai:
1. Gautas palikimas ( nekilnojamas turtas) , kodėl sakoma, kad reikia skubėti per tris mėnesius sutvarkyti popierius, persirašyti ir pan.? Ar po trijų mėnesių, jei nesutvarkai palikimo turi valstybei didesnius mokesčius mokėti? g.gif

2. Palikimas paliktas pilnamečiui. Kodėl tas pilnametis, norėdamas persirašyti palikimą turi nešti savo mamos pasą? (mama - palikimo davėjo dukra, pilnametis - palikimo davėjo anūkas, testamentu viskas palikta anūkui).

3. Jei, tarkim, nutinka taip, kad nei anūkas, nei ta dukra nesutvarko dokumentų, kaip teisiniai reikalai klostosi toliau? Yra dar viena ( antra) dukra, bet testamente jai nieko nepalikta, dar viena blogybė, kad Sovietiniais laikais dėl tam tikrų priežasčių, tai dukrai nebuvo suteikta tėvo pavardė, dabar palikimo davėjas ( davėjai), mirę, kaip įrodyti, kad ji yra teisėta dukra, kokios jos teisės į turtą, jei turto nesusitvarko paveldėtojai?

Iš anksto, labai ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2009 04 23, 14:35)
Klausimai:
1. Gautas palikimas ( nekilnojamas turtas) , kodėl sakoma, kad reikia skubėti per tris mėnesius sutvarkyti popierius, persirašyti ir pan.? Ar po trijų mėnesių, jei nesutvarkai palikimo turi valstybei didesnius mokesčius mokėti? g.gif

Praleide si termina turesit kreiptis i teisma, kad jis jums si termina atstatytu (del pateisinamu priezasciu). Jei paveldetojas vienas, tai problemu dazniausiai nekyla, bet jei keli, tai gali kilti problemos del paveldetos nuosavybes su kitais paveldetojais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 09 10, 16:16)
Padėkit susigaudyt....

Praeitais metais pirkom auto uz 5200 Lt....pardavėm šiais metais už 13000Lt  fiziniam asmeniui.Ką toliau?....auto neišlaikytas 3 metų....tai turiu sumoketi 15 proc(t.y.1170 Lt) nuo pelno VMI?
Ir jei taip kokiu būdu turiu sumokėti....pavedimas VMI nurodant įmokos kodą? Ar kaip pildysiu pajamų deklaraciją? blush2.gif

kaip pildysit GPM metinė deklaracija
Atsakyti
Sakykit, čia nežinau ar visai į temą, bet gal kas žino kiek darbdavys moka mokesčių už vieną darbuotoją, dirbantį pusę etato (minimumo)? Būčiau LABAI dėkinga?
Papildyta:
Sakykit, čia nežinau ar visai į temą, bet gal kas žino kiek darbdavys moka mokesčių už vieną darbuotoją, dirbantį pusę etato (minimumo)? Būčiau LABAI dėkinga?
Atsakyti
Sveiki,turiu tokia neaiskia situacija del PNPD,gal kas pades issiaisint smile.gif
Kai turejom 3 vaikus ir man ir vyrui taike PND uz tris vaikus,kai as isejau i dekreta ir gavau dekretines,man nueme PNPD motyvuodami,kad gavus daugiau nei nustatyta suma(lyg 3 tukst minejo),PNPD nebetaikoma blink.gif todel dabar gaunu maziau,si menesi turetu pradet moket uz abu vaikus(t.y. 2 vaikam nera 2 metu,tai gausiu uz viena 100% ir uz kita 85%),tai gausis,kad ir dabar virsysim ta nustatyta suma g.gif tai man to PNPD nebetaikys? Kada ji vel gales taikyt,dabar jau uz 4 vaikus g.gif jei man netaiko,tai gal vyrui gali taikyt visa suma,nesuprantu kodel mes prarandam tuos pinigelius g.gif
Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2009 11 06, 13:35)
Sveiki,turiu tokia neaiskia situacija del PNPD,gal kas pades issiaisint smile.gif
Kai turejom 3 vaikus ir man ir vyrui taike PND uz tris vaikus,kai as isejau i dekreta ir gavau dekretines,man nueme PNPD motyvuodami,kad gavus daugiau nei nustatyta suma(lyg 3 tukst minejo),PNPD nebetaikoma blink.gif todel dabar gaunu maziau,si menesi turetu pradet moket uz abu vaikus(t.y. 2 vaikam nera 2 metu,tai gausiu uz viena 100% ir uz kita 85%),tai gausis,kad ir dabar virsysim ta nustatyta suma g.gif tai man to PNPD nebetaikys? Kada ji vel gales taikyt,dabar jau uz 4 vaikus g.gif jei man netaiko,tai gal vyrui gali taikyt visa suma,nesuprantu kodel mes prarandam tuos pinigelius g.gif
Is anksto dekoju 4u.gif

nepriklausomai nuo pajamų didžio , už vaikus taikomas PNPD

8. Nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus (įvaikius) iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, už kiekvieną auginamą vaiką (įvaikį) yra taikomas papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (toliau – PNPD). Už pirmą vaiką (įvaikį) taikomas 100 litų PNPD, už antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) – 200 litų PNPD.
Atsakyti