aš irgi turiu savo maminės patirties ir ji nėra jau tokia džiaugsminga, žiūrint iš mamos pusės. Bet aš dirbu su savo vaiku kaip mama, stengdamasi bendradarbiauti su mokytojais, o ne pulti juos.
Viskas priklauso nuo požiūrio ir nusistatymo. Jei ateini į mokyklą su neigiamu nusistatymu, greičiausiai ir vaikas jį turės. Nors tai nėra taisyklė.
Kad jau paminėjai, tai aš turiu ir mokytojos patirties. Ir esu pasiruošusi padėti ten kur galiu, kur sugebu. Ir manau, kad didelė dalis kitų mokytojų irgi tai daro. O idealių nėra, nė vieno.
Visada reikia pradėti nuo savęs. Visada klausiu savęs - ar aš moku sutarti su visais žmonėmis? Ne, ir ne visi moka sutarti su manimi. Tad visi pirma turim mokytis sutarti vieni su kitais, suprasti vieni kitus, o ne nuteisti kažką už akių, vien paminėjus gražias sienas.
Turiu patirties ir kaip mokytoja, ir kaip mama, ir kaip mokyklos tėvų komiteto bei tarybos narė. Žinau tą visą virtuvę, bet apie jos kvapus viešai nenoriu čia rašyti.
Iš darbo mokykloje išėjau būtent todėl, kad nenorėjau būti kalėjimo prižiūrėtoja ir ruošti tik egzaminui. O dabar pati matau, kaip mano paaugliai sūnūs, grįžę iš mokyklos, trenkia kuprinę į kampą ir rėkia: nekenčiu mokyklos. Nėra jie dvejetukininkai, nėra mokykloje žinomi skandalistai, bet man, kaip mamai, skauda širdį tai matant. Ir aš nieko negaliu pakeisti.
Iš darbo mokykloje išėjau būtent todėl, kad nenorėjau būti kalėjimo prižiūrėtoja ir ruošti tik egzaminui. O dabar pati matau, kaip mano paaugliai sūnūs, grįžę iš mokyklos, trenkia kuprinę į kampą ir rėkia: nekenčiu mokyklos. Nėra jie dvejetukininkai, nėra mokykloje žinomi skandalistai, bet man, kaip mamai, skauda širdį tai matant. Ir aš nieko negaliu pakeisti.
kažin ar kurio vaiko paklausus sulauksi atsakymo- taip aš labai noriu eiti į mokyklą, nes ten daug ko išmokstu . O mes patys? Labai degėm noru mokytis?
Niekas gi nesako, kad švietimo sistema yra tobula ir ten nieko keisti nereikia, bet kartais tai nušviečiama taip kad viskas yra tik blogai. Juk galim įžvelgti ir gerus dalykus. O bloguosius reikia spręsti. Tik čia kelias ilgas ir ne vieno, o daug žmonių darbo bei pastangų reikalaujantis.
Mokykloje turi būti drausmė, kad vaikas suprastų, kad tai ne tik draugai ir nevaržoma laisvė. Taisyklės riboja, bet juk taip yra visur kur bepasisuksi. Tėvai irmokytojai turi padėti vaikams tas taisykles priimti kaip paprastą suvokiamą dalyką. Turi būti bendros pastangos visų.
Aš nenoriu pasakyt, kad kažkas nesistengia, aš visiškai nenoriu niekam pamokslauti. Tik kaip išmokyti suaugusius žmones, kad jų vaikų likimai labai labai priklauso nuo tėvų elgesio.
vaižgante, nepriimk asmeniškai, aš rašau apibendrintai, ypatingai turėdama mintį tuos kurie daug šaukia, bet nieko nedaro.
Niekas gi nesako, kad švietimo sistema yra tobula ir ten nieko keisti nereikia, bet kartais tai nušviečiama taip kad viskas yra tik blogai. Juk galim įžvelgti ir gerus dalykus. O bloguosius reikia spręsti. Tik čia kelias ilgas ir ne vieno, o daug žmonių darbo bei pastangų reikalaujantis.
Mokykloje turi būti drausmė, kad vaikas suprastų, kad tai ne tik draugai ir nevaržoma laisvė. Taisyklės riboja, bet juk taip yra visur kur bepasisuksi. Tėvai irmokytojai turi padėti vaikams tas taisykles priimti kaip paprastą suvokiamą dalyką. Turi būti bendros pastangos visų.
Aš nenoriu pasakyt, kad kažkas nesistengia, aš visiškai nenoriu niekam pamokslauti. Tik kaip išmokyti suaugusius žmones, kad jų vaikų likimai labai labai priklauso nuo tėvų elgesio.
vaižgante, nepriimk asmeniškai, aš rašau apibendrintai, ypatingai turėdama mintį tuos kurie daug šaukia, bet nieko nedaro.
Kol orientavimasis bus tik į paruošimą egzaminui, tol jokių pokyčių mokyklose nebus. Pamenu, nuėjau pernai pas savo penktoko gamtos mokytoją pasikalbėti, ir akis išverčiau, kai išgirdau, kad jeigu jis toliau taip mokysis, biologijos egzamino neišlaikys. Jau penktokai pradedami gąsdinti egzaminais? Argi tai ne kalėjimo metodika- gąsdinti???
Kad ir mokytojai tuo yra gąsdinami čia visos Lietuvos bėda, žmonės pastoviai laikomi įtampoj, atsikvėpt nėr kada. Ir tai liečia ne tik mokyklą...
QUOTE(Neglaite @ 2010 05 05, 21:08)
Kad ir mokytojai tuo yra gąsdinami čia visos Lietuvos bėda, žmonės pastoviai laikomi įtampoj, atsikvėpt nėr kada. Ir tai liečia ne tik mokyklą...
Nes kažkam tai yra naudinga...Kaip ir ši chaotiška pertvarka...
visiškai sutinku
http://www.delfi.lt/...php?id=27160703
Galim tik pavydėti tokių mokyklų švedams...
Rusai ir tie turi http://lt.netlog.com...deoid=lt-672345
Galim tik pavydėti tokių mokyklų švedams...
Rusai ir tie turi http://lt.netlog.com...deoid=lt-672345
Bet Jūs, ponia vaižgante, ir pagiežinga. Jei taip nepatinka mokykla, leiskite į privačią. Ten moko kitaip.
Nuo rugsėjo leisiu sūnų į Pilaitės mokyklą ir tikrai esu nusiteikusi tik pozityviai. Viską galima išspręsti geranoriškai, nemanau, kad mokykloje dirba žvėrys, juk mokytojai ir patys vaikų turi, juos irgi į tokias pačias mokyklas leidžia.
Nuo rugsėjo leisiu sūnų į Pilaitės mokyklą ir tikrai esu nusiteikusi tik pozityviai. Viską galima išspręsti geranoriškai, nemanau, kad mokykloje dirba žvėrys, juk mokytojai ir patys vaikų turi, juos irgi į tokias pačias mokyklas leidžia.
QUOTE(Vėpla @ 2010 05 07, 10:43)
Bet Jūs, ponia vaižgante, ir pagiežinga. Jei taip nepatinka mokykla, leiskite į privačią. Ten moko kitaip.
Kurioje vietoje esu parašius, kad mokykloje žvėrys dirba?
Su mokytojais bendraudama visada būnu pozityviai nusiteikus, tik ne visada tą patį iš jų sulaukiu. Tai nėra tik šios mokyklos problema. Tai yra visos sistemos problema.
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 18:17)
Gali būti, kad tas sustabdymas yra susijęs su Lietuvos Tėvų Forumo veikla, kuri ypač aktyvi Kaune...Jie surinko daugybę parašų, kad nebūtų ardomos vidurinės mokyklos, man teko redaguoti tą tekstą, po kuriuo rašėsi tėvai, mokytojai...
Pilnai užtektų keletą klasių permesti iš Mažvydo mokyklos į Pilaitės, kad nebūtų ten antros pamainos...
Pilnai užtektų keletą klasių permesti iš Mažvydo mokyklos į Pilaitės, kad nebūtų ten antros pamainos...
manau, kad tai būtų geriausia, nes dabar ir mokytojai, kokie tai įsitempę, nes pažystu mokytojų ir iš vienos ir iš kitos mokyklos, juk kaime gyvenam, tai nežinomybė dėl savo ateities tiesiog ir juos varo į neviltį
Tai vis gi bus ta gimnazija, ane?