Įkraunama...
Įkraunama...

Ar geriau Pilaitės, ar Mažvydo vid. m-kla?

dar gi reikia pabalsuoti, ten kokį tai lapelį vaikas atsinešė, bet ten nėra pasirinkimo c) visai reorganizacija nereikalinga, aš už tai.

Ramiai mokysis vaikai savose mokyklose, nes į svetimą labai jau maniškis nenorėjo eiti.
Atsakyti
QUOTE(TATAIGIS @ 2010 05 03, 19:21)
dar gi reikia pabalsuoti, ten kokį tai lapelį vaikas atsinešė, bet ten nėra pasirinkimo c) visai reorganizacija nereikalinga, aš už tai.

Ramiai mokysis vaikai savose mokyklose, nes į svetimą labai jau maniškis nenorėjo eiti.

Tokio pasirinkimo mes ir neturim.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 03, 21:51)
Tokio pasirinkimo mes ir neturim.

sako, kad dar nežinia kaip čia bus po rinkimų, kalbėjausi su viena moterim, kuri švietimo ministerijoj dirba, tai sakė, kad gali iš viso stoti šita pertvarka, nes labai didelio pasipriešinimo tėvų sulaukia.
na, o aš tai net nežinau...

mano manymu Pilaitėje gali mokytis ir mažučiai vaikai ir didieji, čia mokytojai tikrai geri, atmosfera, bent jau pradinėse klasėse irgi šilta.
Atsakyti
QUOTE(TATAIGIS @ 2010 05 04, 17:12)
sako, kad dar nežinia kaip čia bus po rinkimų, kalbėjausi su viena moterim, kuri švietimo ministerijoj dirba, tai sakė, kad gali iš viso stoti šita pertvarka, nes labai didelio pasipriešinimo tėvų sulaukia.
na, o aš tai net nežinau...

mano manymu Pilaitėje gali mokytis ir mažučiai vaikai ir didieji, čia mokytojai tikrai geri, atmosfera, bent jau pradinėse klasėse irgi šilta.

Gali būti, kad tas sustabdymas yra susijęs su Lietuvos Tėvų Forumo veikla, kuri ypač aktyvi Kaune...Jie surinko daugybę parašų, kad nebūtų ardomos vidurinės mokyklos, man teko redaguoti tą tekstą, po kuriuo rašėsi tėvai, mokytojai...
Pilnai užtektų keletą klasių permesti iš Mažvydo mokyklos į Pilaitės, kad nebūtų ten antros pamainos...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 15:17)
Pilnai užtektų keletą klasių permesti iš Mažvydo mokyklos į Pilaitės, kad nebūtų ten antros pamainos...

Aš manau, kad jei mokyklos sąžiningai laikytųsi teritorinio principo, tai klasių permetinėti net nereikėtų- viskas ir taip išsilygintų biggrin.gif Bet kol mokyklos pasirinkimą lemia sienų būklė, tai doh.gif
Atsakyti
Gal nelabai į temą, bet tėvams aktualu: kodėl vaikai nenori mokytis http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 05, 11:39)
Gal nelabai į temą, bet tėvams aktualu: kodėl vaikai nenori mokytis http://www.youtube.c...feature=related

Ne visi mokytojai yra tokie , kaip čia bandoma parodyti, aišku, daug kur yra sistemoje trūkumų, bet visada yra kaltinama tik mokykla, mokytojai. O vaikai? Vaikai ateina kai kurie tikrai baisūs, iš kur tokie? Ar ne iš namų? Tėvai mano taip pat galintys sakyti mokytojui bet ką, bet kaip reikšti priekaištus, reikalauti, rėkti.... o dažniausiai atsakymo į vaikų nenorą mokytis ir reikia ieškoti ŠEIMOSE, kokia motyvacija šeimoje, taip ir mokiniai mokosi. Tik visi labai dažnai pamiršta, kad mokytis vaikai gal ir nori, bet jiems labai trukdo elgesys, kuris ir yra tikroji mokymosi kliūtis.
Atsakyti
QUOTE(Spyglys @ 2010 05 05, 14:11)
Ne visi mokytojai yra tokie , kaip čia bandoma parodyti, aišku, daug kur yra sistemoje trūkumų, bet visada yra kaltinama tik mokykla, mokytojai. O vaikai? Vaikai ateina kai kurie tikrai baisūs, iš kur tokie? Ar ne iš namų? Tėvai mano taip pat galintys sakyti mokytojui bet ką, bet kaip reikšti priekaištus, reikalauti, rėkti.... o dažniausiai atsakymo į vaikų nenorą mokytis ir reikia ieškoti ŠEIMOSE, kokia motyvacija šeimoje, taip ir mokiniai mokosi. Tik visi labai dažnai pamiršta, kad mokytis vaikai gal ir nori, bet jiems  labai trukdo  elgesys, kuris ir yra tikroji mokymosi kliūtis.

Normalu, kad vaikai, kaip kokiame kalėjime susodinti į suolus, pradeda elgtis ne taip, kaip to pageidautų mokytojai smile.gif
Atsakyti
Yra vaikų, kurie visur elgias normaliai, ar jie suoluose sėdi, ar jie namuose.
Vis tik didžioji dalis problemų yra atsinešamos iš namų ir iš tėvų. Jei tėvai nepadės jų spręsti, mokytojai bejėgiai. Tas pats ir atvirkščiai, turi būti abipusis bendradarbiavimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neglaite: 05 gegužės 2010 - 14:39
QUOTE(Neglaite @ 2010 05 05, 14:38)
Yra  vaikų, kurie visur elgias normaliai, ar jie suoluose sėdi, ar jie namuose.
Vis tik didžioji dalis problemų yra atsinešamos iš namų ir iš tėvų. Jei tėvai nepadės jų spręsti, mokytojai bejėgiai. Tas pats ir atvirkščiai, turi būti abipusis bendradarbiavimas smile.gif

Aišku, kad turi būti, bet jo, deja, nėra. Sakau iš savo asmeninės patirties.
Atsakyti
aš irgi visada stengiuosi remtis asmenine smile.gif galėčiau ginčytis smile.gif.

Tik reik paminėt, kad yra daug skirtingų atvejų ir patirčių, nėra vieningos nuomonės ir sutarimo sad.gif. Tad pirma tiek tėvams, tiek mokytojams reiktų prieiti rimtų sprendimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neglaite: 05 gegužės 2010 - 14:47
QUOTE(Neglaite @ 2010 05 05, 14:45)
aš irgi visada stengiuosi remtis asmenine smile.gif galėčiau ginčytis smile.gif.

Tik reik supaminėt, kad yra daug skirtingų atvejų ir patirčių, nėra vieningos nuomonės ir sutarimo sad.gif. Tad pirma tiek tėvams, tiek mokytojams reiktų prieiti rimtų sprendimų.

Dabar remiuosi savo, kaip mamos, ne tik kaip buvusios mokytojos patirtimi. Tu dirbi kitoje mokykloje, gal pas jus kitaip smile.gif
Atsakyti