Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! naujagimiai kačiukai

mirksiukas.gif linkiu surastin jiems gerus seimininkus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistiene @ 2007 07 31, 17:38)
PADEKITE, mano persu katyte nakti is sekmadienio i pirmadieni atsivede 5 katukus, vienas buvo negyvas. Siandien nakti dar vienas mire, o perpiet - trecias sad.gif Ji visiskai nesileidzia jiem zysti. Guli prie ju, sildo, laizo, taciau tik jie ima ieskoti spenelio, ji pasprunka. Katukai buvo labai labai laukiami, taciau va kokia beda atsitiko.... Mano katytei tai pirma vada, specialiai veziau pas patina...
Pakabinau likusiem 2 mazyliams lempa (ta, kur visciukus sildo), nupirkau Kitty-Milk ir pradejau juos serti spec.buteliuku. Jie baisiausiai isalke, labai nori maistelio. Ar reikia riboti kieki, ar duoti tiek, kiek jiems norisi? Kaip dar galiu jiem padeti? Maitinsiu kas 2-3 valandas visa para. Klausimas: kiek laiko taip maitinti???? Silumos dabar pakankamai, nes pakabinta sildanti lempa. Pilvukus ismasazuoja pati kate. Ar dar kazka praleidau????? Zinoma, ryt is ryto vesiu kate pas veterinara, nes itariu mastita:((((
Ar galiu tiketis, kad jie isgyvens?.

Sveiki, kaip jums sekasi? Jei mastitas, pieno negalima kačiukams, čia veterinarė taip mums sakė, kai bandėm kitai katei duoti mažylius. Tada turi būti pakilus katės teperatūra. Katę būtų sunku numelžti, bet reikia bandyti, jai pačiai būtų lengviau. Kitty milk nėra labai vitamingas, bet vis šis tas. Mes savo kūdikius maitinome tiek kiek norėdavo (aišku ne tada kai peralkę) ir kai tik pradėdavo cypsėti. tai, kad pavalgę eina liūliuko ir nurimsta - viskas OK. Ne tik lempa šildykite, bet ir galima pūslę įdėti su karštu vandeniu. Sėkmės, lauksim naujienų!

jei kas - galite skambinti 867441554
Atsakyti
Sveiki visi smile.gif Vakar kokia trecia valanda pamaitinau katukus Kitty Milk, o penkta valanda jie jau pakaitalo nebenorejo, nes kate leidosi zindziama smile.gif as tuos katukus kas pora valandu pridedu prie speneliu ir jie man jau kuo puikiausiai valgo ir kate visa patenkinta, murkia. Koks dziaugsmas smile.gif Nakti trecia valanda prabudau nuo itartinos tylos, nubegau pas katukus, o jie sau miega graziausiai (kate pas mane lovoje), taciau ta lempa labai normaliai sildo. Zodziu viskas gerai, kol katukai ramus, kate rami, kai jie cypsi, ji bega maitinti. Tik keista, kad nuolat nebuna...

Tai jei kate jau leidziasi zindziama, vadinasi jai joks mastitas??? Gal tiesiog pogimdyvine depresija buvo g.gif
Atsakyti
blink.gif o kaip katei pamatuoti temperatura? Ir kokia turi buti normali ir kokia sukilusi???
Atsakyti
QUOTE(Aistiene @ 2007 08 01, 07:16)

Tai jei kate jau leidziasi zindziama, vadinasi jai joks mastitas??? Gal tiesiog pogimdyvine depresija buvo  g.gif


QUOTE(Aistiene @ 2007 08 01, 10:23)
blink.gif  o kaip katei pamatuoti temperatura? Ir kokia turi buti normali ir kokia sukilusi???


Katės normali temperatūra - 37,5-39,5. Pamatuot temperatūrą galima su termometru paprastu (per užpakaliuką), bet ar reikia, jei viskas gerai? Tai sukels stresą.
Ne pogimdyvinė depresija jai buvo, o tiesiog nespėjo pienelis pasigamint taip greitai. Pirmas pienas būna tirštesnis, sunkiau ištraukiamas, bet riebesnis - krekenos. Visai nenuostabu, kad jai skaudėt galėjo ir kačiukai nebuvo tokie sotūs.
Atsakyti
gravel, ir as manau, kad jau viskas tvarkoje ir kates nekankinsiu:)

Aciu us patarimus 4u.gif , buvo stresas nerealus blush2.gif
Atsakyti
Dar pora klausimeliu. Katei vienas spenelis buvo "uzsikises", kiek spaudziu, tiek pieniukas nebega, o ant pacio galiuko tokia kaip puslele balta, toks jausmas, kad kanalelis uzsikiso. Tai as su adata nuo svirksto labai atsargiai ta puslele praduriau, pienelis vel teketi eme. Keistenybes vienos g.gif Pastebejau, kad visi like papiukai tokie apytusciai, tik tas, kur uzsikises buvo pilnesnis, patines. Pamasazuoju, gal dar ka reikia padaryti????Dar ir piena jai baigiasi, tai tenka misinuko daduoti is pipetes:)

Taip pat nerealu dalyka vakar pamaciau blink.gif , ogi pas kaciukus radau 2 blusas doh.gif . As nesuvokiu is kur jos. Mano kate niekad ju neturejo, ji tiek popinama, tiek priziurima, maudoma, pudruojama, kasdien sukuojama, i lauka nevedama, guolis visada svarutis. Nesuvokiu is kur jos. Kaip bebutu, bet reikia imtis priemoniu, taciau kokiu? Nemanau, kad tiktu kates kaili istrinti, dar kaciukai prilaizys tu nuodu, o jiems dar tik 4- diena. Gal galite patarti???
Atsakyti
QUOTE(Aistiene @ 2007 08 02, 10:07)
Dar pora klausimeliu. Katei vienas spenelis buvo "uzsikises", kiek spaudziu, tiek pieniukas nebega, o ant pacio galiuko tokia kaip puslele balta, toks jausmas, kad kanalelis uzsikiso. Tai as su adata nuo svirksto labai atsargiai ta puslele praduriau, pienelis vel teketi eme. Keistenybes vienos  g.gif  Pastebejau, kad visi like papiukai tokie apytusciai, tik tas, kur uzsikises buvo pilnesnis, patines. Pamasazuoju, gal dar ka reikia padaryti????Dar ir piena jai baigiasi, tai tenka misinuko daduoti is pipetes:)

Taip pat nerealu dalyka vakar pamaciau  blink.gif , ogi pas kaciukus radau 2 blusas  doh.gif . As nesuvokiu is kur jos. Mano kate niekad ju neturejo, ji tiek popinama, tiek priziurima, maudoma, pudruojama, kasdien sukuojama, i lauka nevedama, guolis visada svarutis. Nesuvokiu is kur jos. Kaip bebutu, bet reikia imtis priemoniu, taciau kokiu? Nemanau, kad tiktu kates kaili istrinti, dar kaciukai prilaizys tu nuodu, o jiems dar tik 4- diena. Gal galite patarti???


kaip keista dėl tos pūslelės blink.gif na gal jau visas susitvarkė... O pienelelio, jei vaikučiai žinda manau turi gamintis, kaip mamom. Gravel gal geriau žino.

na o nuo dviejų blusų manau katuliai nenumirs. Kol kas nelabai galima juos tokius mažulyčius nei maudyti nei tepti. Lukterkit bent dvi savaites, kaip manai, Gravel? Tada yra toka ampulytė neostomozanas, juo reikia išprausti kačiukus, bet tik žiūrėkit, kad neperpūstų. Būna pirkti pas betus ar vet vaistinėse, susakys kaip jis skiedžiamas ir pan.
Atsakyti
Vajezus... Tik dabar perskaičiau. Kas per pūslelės? Tik jau nedurstykit jų gal g.gif Neįmanoma kokio veterinaro išsikviesti į namus? Kuriame mieste jūs gyvenat?

Dėl blusų. Mažiukams dar anksti jas naikint...
Pvz., StrongHold'ą galima naudoti nuo 6 savaičių amžiaus. Kitų vaistų net nežinau g.gif Iš viso su tokiais dalykais nesusidūrus esu. Aš rekomenduočiau veterinaro klaust.
Atsakyti
Del pusleles. Pabandysiu aiskiau ja apibudinti. Ant pacio speniuko galiuko ta puslele buvo. vaizdelis toks, kaip balto mazucio pulingo spuogo, kuri paskaudus jis pratruksta. Na as cia bandau paaiskinti kaip atrodo. Zodziu toks jausmas, kad skylute, pro kuria bega pieniukas buvo uzsikisusi. Kazkoks siaubas, tiek problemu doh.gif . Tai va, as ta "puslele" praduriau labai atsargiai, kate net nepajuto. paskui masazavau ta jos papiuka, tai jai patiko, vadinasi neskaudejo. Ir kaip jau minejau, pradurus pienelis vel laisvai eme teketi....
Pieno ji mazai turi, tai as damaitinus katukus Kitty Milk'u.

Del blusu nurukau pas veta, dave kapsuke "Neostromosan", sake puse jos praskiesti 0,7 l vandens ir istepti vatele katukus ir juos padeti atskirai kol isdzius, as sakiau, kad jiem tik 4 diena.... O kate tept ta likuse puse ampules praskiesta0,5 l. vandens ir irgi kol nudzius uzdaryti nuo katuku, paskui nuvalyti gerai spenelius ir prileisti prie katuku,..
Tos blusos pagal katukus atrodo labai dideles, man baisu, kad ju nesukandziotu, nes jie tikie bejegiai spirgiukai... Nakti jau ramiau miegojo, nors keliausi pora kartu ir kate pas juos vedziau doh.gif , ji pas mane lovoj miega, o ne pas katukus. Labai jau nemamiska sad.gif
Papildyta:
Mes is Siauliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistiene @ 2007 08 02, 12:33)
Mes is Siauliu  4u.gif


Nežinau net ką ir pasakyt. O pas kokį veterinarą lankotės? Brajinską?
Čia?
http://images.bite.l...abd43f98397.jpg
Atsakyti
Lankomes pas Harolda Petkauska. Taciau del tos pusleles as nesikonsultavau... blush2.gif , tik del blusu pasiklausiau ir tiek...
Zodziu nemaniau, kad bus sitiek nesklandumu su tais kergimais ir kaciukais...Buvau kazkur protingo zmogaus komentara skaiciusi, kad nereikia cia eksperimentuoti su veisimu, bet as taip norejau katytei "gera" padaryti ir pas kavalieriu nuvezti, nes morcius jai buvo ojoj koks...
Na nieko, noro as turiu, o kantrybes tikrai uzteks.Susitvarkysiu.

Gravel, tai jus Kornish Rexu myletoja? smile.gif Labai grazio sios kates.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistiene: 02 rugpjūčio 2007 - 12:59