Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! naujagimiai kačiukai

Mano kycinas irgi buvo rastas paliktas be mamos, jam tada buvo 2 ir daugiu savaičių, dar plikom letenytėm i pilvuku, akytės užtraiškanoję, baisuokliukas toks. cypė visą dieną kieme. Pagailo ir paėmėm su vyru. Kaimynai siūlė užmušt aišku... fool.gif O trapus kaip paukštukas. Na tada paskaitėm info internete. Nupirkom dirbtino kačių pienuko ir maitinom per gyvūnėlių žinduką. Pavalgius masažuodavau pilvely. Iškart pratinom prie dėžutės. Ir jis labai lengvai tai išmoko. Vos į tą dėžę įsiropšdavo, o lipdavo. Bet jis ir kai dar nepratinom pirmas dvi dienas labai nepatogiai jausdavosi i guoly pasysinęs. Tada užkietėjo viduriukai. Įsidėjau patį mažiausią rankinuką ir nešiau pas veterinarę. Musiškį mažiuką gydytoja manu įsimylėjo. Pagydėm. O po savaitės išlindo jį užpuolęs rinotrachėitas. Šiaudėjo. Kosėjo. Tai vargšiuką mėnesio kleckiuką teko kiekvieną dieną nešiot leisti antibiotikus ir vitaminus. Akytes lašinau namie. Rinotrachėitas šiaip ne taip praėjo, tai susirgo sloga. Ir vėl pas gydytoją vaikščiojom.

Na dabar jam jau pus antrų metų kažkur. Žaismingas linksmas ir naglas katinas. Tik biški mažesnis nei įprasti katinai.

Tai va dabar džiaugiuosi kai skaitau, kaip jūs nenusisukat nuo mažiulių našlaitėlių wub.gif
Atsakyti
Su mažais kačiukais daug problemų būna ir todėl, kad kažkaip žmonės įsivaizduoja jog tai yra normalu pasiimti 1 mėn.-1.5 mėn kačiukus. doh.gif Kažkada teko ieškoti 2 mėn. kačiukui namų, tai kas labai nustebino kad vos ne pusė paskambinusių nenorėjo kačiuko nes "per didelis". doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 01 12, 00:56)
Su mažais kačiukais daug problemų būna ir todėl, kad kažkaip žmonės įsivaizduoja jog tai yra normalu pasiimti 1 mėn.-1.5 mėn kačiukus.  doh.gif Kažkada teko ieškoti 2 mėn. kačiukui namų, tai kas labai nustebino kad vos ne pusė paskambinusių nenorėjo kačiuko nes "per didelis".  doh.gif


Nežinau, kažkaip nemačiau kad kas dalintų tik 1 mėn kačiukus. Atsimenu vaikystėj kai ėmėm kyciną tai jis jau 2 mėn buvo. O kai močiutė iš kažko ėmė, tai buvo 2,5 mėn beveik.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 01 12, 16:03)
Nežinau, kažkaip nemačiau kad kas dalintų tik 1 mėn kačiukus. Atsimenu vaikystėj kai ėmėm kyciną tai jis jau 2 mėn buvo. O kai močiutė iš kažko ėmė, tai buvo 2,5 mėn beveik.


Na paprastai tai berods ir dalina dažniausiai apie 2 mėn., tiesiog labai nustebino kai kurių skambinusių reakcija. g.gif 3-4 mėn kačiukai būna "pats tas" kaip sakant, bet kažkaip žmonės ieško jaunesnių. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 01 12, 18:46)
Na paprastai tai berods ir dalina dažniausiai apie 2 mėn., tiesiog labai nustebino kai kurių skambinusių reakcija.  g.gif 3-4 mėn kačiukai būna "pats tas" kaip sakant, bet kažkaip žmonės ieško jaunesnių.  g.gif


Gal tiesiog mažai apie juos išmano.

Niekada nepamiršiu kaip Ščiogolovaitė pasigyrė spaudoje kad turi 3 savaičių katytę. Nu siaubas tokią mažuliukę nuo mamos paimt. Kai dar žysti turi.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 01 12, 21:50)
Niekada nepamiršiu kaip Ščiogolovaitė pasigyrė spaudoje kad turi 3 savaičių katytę. Nu siaubas tokią mažuliukę nuo mamos paimt. Kai dar žysti turi.


Tokie atvejai tai praktiškai gyvūno kankinimas, tokį mažutį auginti labai daug pastangų reikia įdėti, ir žindyti, ir kad jam šilta būtų, ir pageidautinai kito kačiuko kompanija. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 01 13, 14:16)
Tokie atvejai tai praktiškai gyvūno kankinimas, tokį mažutį auginti labai daug pastangų reikia įdėti, ir žindyti, ir kad jam šilta būtų, ir pageidautinai kito kačiuko kompanija.  doh.gif


Aš kai tą savo klecką radau, tai jis man instiktyviai rankas žysdavo. O kol kitu gyvunų nematė tai bandydavo ant dviejų kojyčių stovėt. Po to pamatė šuniuką tai liovėsi bandyt. Kartu ir juokinga ir graudu budavo
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 01 13, 19:13)
Aš kai tą savo klecką radau, tai jis man instiktyviai rankas žysdavo. O kol kitu gyvunų nematė tai bandydavo ant dviejų kojyčių stovėt. Po to pamatė šuniuką tai liovėsi bandyt. Kartu ir juokinga ir graudu budavo


Vargšiukas. biggrin.gif

Mes kažkada buvom priglaudę apie mėnesio katytę (radau darbe rūsy gailiai kniaukiančią, visą šlapią, tai ir parsinešiau namo), bet matyt jau kai truputį didesnė, gal kažkiek ir prisiminė kaip ten su kitom katėm buvo. Tada dar visokių spec. pienukų nebūdavo, tai lakinom grietinėle ir šėrėm malta mėsyte - alia nieko, per mėnesiuką iš kaulų maišelio kačiukas kaip reikalas pasidarė. lotuliukas.gif Dabar jau kažkur turbūt 15-tus metus kysia traukia pas pažįstamus, labai meili katė.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 01 13, 20:48)
Vargšiukas.  biggrin.gif

Mes kažkada buvom priglaudę apie mėnesio katytę (radau darbe rūsy gailiai kniaukiančią, visą šlapią, tai ir parsinešiau namo), bet matyt jau kai truputį didesnė, gal kažkiek ir prisiminė kaip ten su kitom katėm buvo. Tada dar visokių spec. pienukų nebūdavo, tai lakinom grietinėle ir šėrėm malta mėsyte - alia nieko, per mėnesiuką iš kaulų maišelio kačiukas kaip reikalas pasidarė.  lotuliukas.gif Dabar jau kažkur turbūt 15-tus metus kysia traukia pas pažįstamus, labai meili katė.


tai gerai ja rupinasi, jei tiek ilgai gyvena smile.gif super
Atsakyti
Kačiukus nuo mamos atskiria ne jaunesnius kaip 3 mėn. Jie turi pakankamą laikotarpį maitintis motinos pienu, užaugti psichologiškai ir socialiai.
Baisiu, kad atiduoda 3 sav.!!! Tikrai, gyvūnų kankinimas, ne kitaip.
Atsakyti
Nelabai zinau kur rasyti, tai.. Rasau cia.

Pries kelias dienas sode viena laukine kate (jai mazdaug 1 metai amziaus) ativede kaciukus. Atsivede lauke, kazkur pasislepus. Kiek ju tiksliai yra nezinau, bet... Vakar prie mano akiu, pradejo juos pernesineti i kita vieta. Suskaiciavau 5, bet 3 is ju lyg ir buvo negyvi (pati pirmaji atsinese visai maziuka, neissivysciusi ir tikrai negyva, paskui atsinese du burbuliukus tokius ( smile.gif ), kniurksincius, ir galiausiai vel 2, lyg negyvus,nejudejo, kai nese, jokio garso neleido, bet jau didesni buvo).

Man daug neaiskumu kilo.. Gal kas paaiskint galetu?

1. Ar galejo kaciukai susalti per nakti? Pagal apskaciavimus, jiem kokios 3 dienos buvo. O gal tiesiog per retai juos maitino? Kodel neisgyveno?
2. Kodel kate persinesa ir negyvus kaciukus? Ar dar nesupranta, kad negyvi?
3. Ar like kaciukai isgyvens?

Nezinau ka daryti.. Ar eiti bandysi ieskoti maziuku ir atskirti nuo mamos (nors jie dar ir labai mazuciukai) ir bandyti maitinti... As tokioj nezinomybej... Siaip ta kate yra labai meili, net persinesus viena mazyli atejo pamurkti, pavalgyti, pasiglaustyti... Visi kaimynai myli ja.

Gal kazkam yra teke susidurti. Prasau, patarkit.
Atsakyti
QUOTE(Justencita @ 2009 05 04, 11:01)
Man daug neaiskumu kilo.. Gal kas paaiskint galetu?


Galėjo kačiukai ir sušalti, ir katė pieno per mažai turėti, ir gimti negyvi.
Jeigu katė turi pieno pakankamai ir jais rūpinsis, tai gal ir išgyvens.
Jeigu imti, tai tik su kate kartu, nes jums reikės kas 3 val juos maitinti, masažuoti pilvukus, kad išsituštintų.
Ir jeigu juos dabar paimsite, katė vėl sumorčiaus netrukus, ir vėl bus kačiukų. Susimeskite su kaimynais ir sterilizuokite ją.
Atsakyti