Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Poskis @ 2007 07 04, 10:18)
Nutiko toks dalykas, kuris visa ta laika, kai dukra ejo i darzeli nebuvo nutikes.. 
Dukryte man vakare atsigulusi pasakoja: mane aukletoja Ruta skaudziai stume..  verysad.gif klausiu kaip suprast stume..sako as niekaip negalejau uzmigti ir ji mane tempe is lovytes ir stume ant grindu ir sake stovek cia jei nemiegi.. 
Tai ji maze aisku pradejo verkti, o ta ragana dar prigrasino, kad nebandyk mamai isplepeti  verysad.gif 
Kadangi mes su mazyle esam labai artimos ji man papasakojo tai man kojos rankos nutirpo, nes to nebuvau patyrusi per visa ta laika kiek lankeme. aggressive.gif
Dukryte paprase, kad tai raganai nieko nesakyciau, kad pasakyciau tik labas rytas atejusi, na jos siandien ryte ir nebuvo, bet as tikrai to taip nepaliksiu!!!:banned2:
Galvoju rytoj issiaiskinti viska su ja dukrai nematant, nes pazadejau saugoti musu paslapti.
Ryte mazyle atsikelusi sako: mamyte, as nenoriu eiti i darzeli, nenoriu kad aukletoja Ruta man taip darytu  bash.gif
Kaip reaguoti?? Ka daryti?? kol kas neturim kur jos isvezti, turesim tik po savaites..      help.gif

Mano nuomone tik keisti grupe ar darzeli,nes vaikiukiui ji tikrai daugiau miela nebebus,o ir paciai pedagogei reiketu issitirti ar ji dirba sirdziai miela darba g.gif
Atsakyti
a gal kas nors iš tokiu mandru mamų nori padirbti auklėtojom???Kai grupeje 24 vaikai Jus ieskokit priezasciu savyje kaip Jus auklejat savo vaika(jeigu jis stovi rubinej tai ne siaip sau o su priezastim-tai reiskia jis trugdo miegot 23 vaikams,tai jau Jusu blogo auklejimo padarinys)tai laikikit ji name.kai kurios mamos negali susitvarkyti ir su vienu vaiku.Perskaicius Jusu komentarus ir atsiliepimus galima pagalvoti ,kad darzeliuos edirba vien zveriai..... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2007 09 13, 20:10)
a gal kas nors iš tokiu mandru mamų nori padirbti auklėtojom???Kai grupeje 24 vaikai Jus ieskokit priezasciu savyje kaip Jus auklejat savo vaika(jeigu jis stovi rubinej tai ne siaip sau o su priezastim-tai reiskia jis trugdo miegot 23 vaikams,tai jau Jusu blogo auklejimo padarinys)tai laikikit ji name.kai kurios mamos negali susitvarkyti ir su vienu vaiku.Perskaicius Jusu komentarus ir atsiliepimus galima pagalvoti ,kad darzeliuos edirba vien zveriai..... doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Dirba ne vien žvėriai,yra ir labai gerų auklėtojų.Kažin kodėl vienos auklėtojos moka ir gali dirbti su vaikais be smurto,o kitos ne??? Ir stovėdavo ne rūbinėj,o tualete plikom kojytėm ant plytelių blink.gif Bet nuėjus pas pavaduotoja pašnekėt,kažkodėl baigėsi visi statymai tualetuose.Iš pasisakymo iškart matau kad esi arželio auklytoja,ir turbūt taip pat smurtauji prieš vaikus,kad taip gini auklėtojas,ir smerki tėvus.Neturi teisės mane kaltint,kad aš blogai auklėju ir kad turėčiau laikyt vaiką namuose,jis ne koks monstaras yra,kad turėčiau uždarius laikyt doh.gif O jei nemoka auklėtojos dirbt tokį darbą,lai nedirba,yra kas moka ir sugeba.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Teisybe jusu, bet bijau , kad jei ir toliau pedagogai gaus tokius atlyginimus, tai situacija tik bloges! Ir tikrai labai truksta darbuotoju darzeliuose, o jau super mokanciu dirbti - dar labiau truksta. g.gif
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
[/quote]
deja bet situacija visiškai tokia apie kokią rašote liūdna bet pačios geriausios žino savo vertę ir katorgoje dirbi nenori .taip pat ir jaunos pažiūri ir dingau daro .tad lieka tik senos ir nukvakusios. atsiprašau jei ką įžeidžiau nenorėjau blush2.gif įdėkite adr vienas pirštines ir problema išsispręs mylėkite savo vaiką pirmiausiai pati o kiti tada bus priverti jį mylėti, nes matys kokia rūpestinga mam esate
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėdrynė: 18 rugsėjo 2007 - 19:35
QUOTE(Inesute J @ 2007 01 27, 00:42)
Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios.  Jų darbas yra prižiūrėti vaikus.

Norėčiau tau tokiai IŠPRUSUSIAI pasakyt, kad tik prižiūrėt vaikus yra auklių, bet ne auklėtojų darbas. Vaikas į darželį ateina, kad įgytų soacialinių įgūdžių ir pasiruoštų mokyklai, todėl darželiai ir vadinami ikimokyklinėm įstaigom.

QUOTE(sandratiske @ 2007 02 06, 20:37)
gal dabar madinga vaikus engti,kankinti ir tt...   verysad.gif   verysad.gif   verysad.gif pradedu sirgt paranoja! g.gif

Ojėzus, kur čia tokios siaubūnės dirba.

QUOTE(Adalija @ 2007 02 07, 13:42)
Na nezinau, visi tik blogai apie darzeli sneka schmoll.gif Chm, mano dukrai patinka darzelyje ir man nera kuo skustis unsure.gif

Aš tik nesuprantu tų, kurios rašo, kad auklėtojos siaubūnės, pabaisos ir t.t tai kokio velnio iš vis į tą darželį einat. Taigi niekas ten jūsų nelaiko Yra gi privatūs, kaip viena forumietė minėjo: vaikas apžiūrėtas, apšokinėtas ir t.t . Tik gaila nepaminėjo mėnesinės įmokos už jį mirksiukas.gif .

Tai va išvada tokia:
1. Jaunos auklėtojos darželyje yra nykstanti rūšis. Darbas sunkus, be galo atsakingas, o atlyginimas - kapeikos. Taip kad reikia tenkintis tuo, ką turim. Neįsivaizduoju, kas po 20 metų dirbs darželiuose, kai ir šitos išeis .
2. Valdžia gali tik įspėti auklėtoją, jos iš darbo nelabai atleis, nes nėr kam dirbt.
3. Nepatinka auklėtoja, bandykit keist grupę, jeigu yra galimybė, bet kadangi grupės perpildytos, tai vargu ar išeis.
4. Nepatinka, kad tavo vako neapšokinėja. Ieškokites auklės. Pvz maniškė vakar parėjo su išvirkščiais triusikėliais. Nu ką dabar man skandalą kelt? Greičiausia po miego rengėsi ir pati apsižioplino, o auklėtoja viena nepajėgia apšokinėt visų ir sužiūrėt. Dėl to rašyt skundą į ministeriją - būtų tiesiog juokinga

P.s. Aš visai ne auklėtoja, tik galvoju, kad mano vaikas nėra pasaulio bamba, apie kurį turi visi šokinėti. Jei 4 m. vaikas atvirkščiai apsiavė batus tai ne tik auklėtojos kaltė, bet ir tėvų. Mokinkit patys, nekraukit atsakomybės vie tik auklėtojom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 18 rugsėjo 2007 - 20:25
Dar kai mokiaus pedagoginiam universitete tai atlikom apklausas darželiuose ir mokyklose kad išsiaiškint tėvų nuomonę ir poreikius. Tai labai daug (pabrėžiu, kad dauguma, o ne visi) tėvų pasisakė kad jaunos auklėtojos ir mokytojos iki 50 metų yra geresnės, nes labiau myli vaikus, turi daugiau sveikatos ir noro su jais užsiimt, ne tokios nervuotos. Vyresnės labiau reikalauja ramybės, ramesnių užsiėmimų , o kaip žinia darželio grupėje ir ramybė ir tyla retas svečias. dar jos pripratusios prie tarybinės tvarkos, nepripažysta netikėtumų, joms viskas turi vykti pagal planą. Tėvai įvardino tokius atvejus, kad vyresnės auklėtojos liepia vaikams žaisti tyliai nes joms skauda galvą, kad lauke ramiai žaistų, nes joms ką nors irgi skauda ir jos negali jų prižiūrėti ir sugaudyti po teritoriją ir t.t.. Dalis tėvų netgi pasisakė, kad jų vaikai labiau myli ir mieliau prieina prie jauno žmogaus nei prie ~60 m. Dauguma įsivaizduoja, kad jaunas, tai reiškia geras ir švelnus. Dauguma pirmenybę skiria švelnumui ir mokėjimu prieiti prie vaiko, o ne praktiką ir išdirbtų metų stažą.
Ir iš dalies aš pritariu, kad išdirbtų metų skaičius nenusako, tavo mokėjimo bendrauti su vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 20 rugsėjo 2007 - 19:51
ne as nesu aukletoja,bet daznai net per daznai lankausi darzelyje ir siaip macaiu daugybe situaciju su skirtingais vaikais....jeigu vaikas tikrai geras ir namuos eir darzelyje,megsta ir moka bendaruti su vaikuciais tai jokiu problemu tikrai nekyla....ir aukletojos myli tokius vaikus jiems tiesiog malonu su tokiais dirbti ir cia net neeina kalba apie stovejima basam tualete itt.O yra tokiu vaiku su kuriais tikrai neimanoma dirbti ir net nera noro su juo geroju susitarti nes jis nieko nenori girdeti nieks jam nemiela jis nieko nemyli ir tik skriaudzia ir viska daro atvirksiai ....taigi manau problema slypi seimuose kur auga vaikas......nieko nenoriu pasakyt blogo nei i Jusu adresa nei siaip tiesiog gal pas Jus tikrai nelabai mokanti atlikti savo darba aukletoja bet yra kaip yra..... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 03 12, 18:23)
pliku tai neturi teises vesti, bet kazka daryti privalo. Nes man pvz nusispjauti, kad kazkoks vaikas vaidina labai dideli ir nenori miegoti pietu miego. O mano vaikai miega ( dazniausiai ne savo noru nueina miegoti, bet kazkodel greitai nuluzta ir bent jau valanda ismiega) ir jeigu darzelyje yra tam skirtos valandos, tai ir nenoriu, kad kiti vaikai neleistu maniskiam pailseti.

Visiškai su tuo sutinku thumbup.gif . Man labai nepatinka, kai dėl kitų vaikų mano vaikas būna pavargęs ir neišsimiegojęs g.gif

QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 29, 20:22)
Mano draugė yra darželio auklėtoja,tai sako na ir drąsios tos auklėtojos,kaip nebijo už tokius dalykus išlėkt iš darbo  doh.gif

O ko čia bijot, jei algos jos gauna tik 1000Lt., na gal kokiu šimtu daugiau rolleyes.gif . Mažesniuose miestuose gal ir įmanoma už tiek pragyventi, bet didesniuose... schmoll.gif . Užtat ir nebijo iš darbo išlėkti tongue.gif .
Aš ne auklėtoja, bet tiesiog suprantu ir užjaučiu darželio auklėtojas (ir LABAI nepavydžiu joms).
Bet, aišku, aš noriu kad mano vaikas būtų prižiūrėtas, saugus, ir jam dainuotų daineles, ir mokytų eilėraščių ir t.t.... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britva: 21 rugsėjo 2007 - 22:18
QUOTE(Katty @ 2007 09 20, 20:48)
ne as nesu aukletoja,bet daznai net per daznai lankausi darzelyje ir siaip macaiu daugybe situaciju su skirtingais vaikais....jeigu vaikas tikrai geras ir namuos ir darzelyje,megsta ir moka bendaruti su vaikuciais tai jokiu problemu tikrai nekyla....ir aukletojos myli tokius vaikus jiems tiesiog malonu su tokiais dirbti ir cia net neeina kalba apie stovejima basam tualete itt.O yra tokiu vaiku su kuriais tikrai neimanoma dirbti ir net nera noro su juo geroju susitarti nes jis nieko nenori girdeti nieks jam nemiela jis nieko nemyli ir tik skriaudzia ir viska daro atvirksiai ....taigi manau problema slypi seimuose kur auga vaikas......

PRITARIU drinks_cheers.gif
Mūsų auklėtoja vieną berniuką paskundė mamai, kad su juo negalima susitvarkyti, jis visiškai neklauso, kalba tik neiginiais: nedarysiu, nevalgysiu, neisiu, nedraugausiu, nemiegosiu ...
O mamytė stovi akis išpūtus ir sako " namuose tai jis auksinis vaikas, kaip mes su juo sutariam ir t.t." Nežinau koks jis vaikas namuose, bet bent toj pačioj rūbinėlėj mama jį rengia kokį pusvalandį, nes šis išsidirbinėja iš mamos kiek galėdamas, mėto drabužius ne tik savo, bet ir kitų vaikų. Vieną kartą sudrausminau, pasakiau, kad negalima lysti į svetimas spinteles ir mėtyti vaikų drabužėlių, tai mamytė sudrausmino mane pačią, kad taigi čia vaikas jis dar nieko nesupranta. Nieko sau vaikui beveik 4m, o jis dar nieko nesupranta doh.gif Taigi čia auklėt reikia pačią mamą. Juokingi man tokie pasisakymai "Jau mano vaikas tai taip nedaro, auklėtoja išsigalvoja, auklėtoja be reikalo vaikus baudžia ir t.t. " Aišku fizinės basumės netoleruotinos, bet jei pliaukštelėjo per užpakalį nematau tame nieko blogo. Nemanau, kad be reikalo pliaukštelna.
Ir išvis daržely yra taisyklės, režimas, grupėje yra 20 vaikų ir nematau niekam taikyt išimčių, tokių kaip "tegu jis nemiega, tegu geriau pasėdi kur nors ir kt.". Nori eit į darželį - laikykis taisyklių.
Atsakyti
Labukas.Mes turim problemą,mūsų vaikų auklėtoja yra gana agresyvi ir visai neturi kantrybės.Vakar pamatėm kaip ji stūmė mergaitė ir piktu bei pakeltu tonu grąsino.
Mes šio reikalo taip nepaliksim ir vaikų į kitas grupes nevesim tik pasistengsim ,kad tokie žmonės nedirbtų tokio darbo su mūsų ateitimis!
Atsakyti
QUOTE(Britva @ 2007 09 21, 23:09)
Visiškai su tuo sutinku thumbup.gif . Man labai nepatinka, kai dėl kitų vaikų mano vaikas būna pavargęs ir neišsimiegojęs g.gif
O ko čia bijot, jei algos jos gauna tik 1000Lt., na gal kokiu šimtu daugiau rolleyes.gif  . Mažesniuose miestuose gal ir įmanoma už tiek pragyventi, bet didesniuose... schmoll.gif .  Užtat ir nebijo iš darbo išlėkti tongue.gif .
Aš ne auklėtoja, bet tiesiog suprantu ir užjaučiu darželio auklėtojas (ir LABAI nepavydžiu joms).
Bet, aišku, aš noriu kad mano vaikas būtų prižiūrėtas, saugus, ir jam dainuotų daineles, ir mokytų eilėraščių ir t.t.... rolleyes.gif

pažįstu vieną mamą,kuri savo atžalą aukleja keiksmazodžiais,trankymu per galvą už kiekvieną judesį netinkamą. manau,kad yra ir daugiau tokių. verysad.gif bet pati papasakojo ,kokį skandalą sukelė darželyje už tai,kad jos vaikas baramas... cool.gif tik nesuprantu, kaip galima auklėtojoms ramiai susikalbėti su tokiu mamos SUGADINTU vaiku,kuris nebereaguoja i jokia normalia pastabą?kuris paklūsta tik ujamas. tai kaip darzelyje humaniskai tvakytis su vaikais,jei mamos,ar tevai paseja patys pagrinda smurtui? zinoma, ne visi,bet tokie labiausiai reiskia pretenzijas del atzalos,arba kaltina visuomene,darzeli,mokykla.
Atsakyti
Sunku net rasyt, ..
vakar pasiemiau vaiki (mums du metukai) is darzo, paemiau uz rankytes, sako, ne, kita ranka, kita tai kita. Atejom i aikstele, ziuriu, kad akmenukus ima, ir siaip viska stengiasi daryti su viena ranka. Klausiu, kas rankytej, sako "popa", o kas atsitiko: "auka mute" (aukletoja muse) ir rodo, kaip duoda per rankyte Klausiu ir ka sake, rekia " i gupa, i gupa, negama pe dulu" ( i grupe, negalima prie duru). Man sokas... nu tikiu, kad aprekia mazuosius, su tiek vaikuciu nervai pilnai gali neatlaikyti... Bet musti... Nu negalejo prisigalvoti, ne tas amzius dar... O ir per rankas gyvenime namuose nera gaves, nebent lengva pliauksta per sikniuka... Ir taip gaila maziuko verysad.gif Eiti aiskintis su aukletoja? Ka sakyti? Juk atsakys, kad prisigalvojo...
Atsakyti