Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Čiunčia @ 2007 07 05, 08:55)
Jau vien šis pasakymas daug pasako apie žmogaus mąstymą  doh.gif Rūšiavimas į gerus ir blogus  blink.gif , na, atsiprašau, bet jums paprasčiausiai nepasisekė su pedagoge, jei tik yra galimybė, keiskit grupę ar net darželį, čia jau kalbėjęs ar ne kalbėjęs kaži ką pakeisi, jei ji taip skirsto vaikučius  schmoll.gif Nenorėčiau, kad mano dukrytė eitų pas tokią auklėtoją  schmoll.gif  Sėkmės jums dar kartą  4u.gif

Šiandien su auklėtoja pasišnekėjau.. Tai ji jau ko gero žinojo kad aš ateisiu.. nes atrodė labai išsigandusi.. Drebėjo širdelė ir man ir jai. Tai aš jos taip ir paklausiau kas atsitiko, kad mano dukra jusu siaubingai bijo?? Tai ji man papasakojo, kad ji jos neklause ir nemiegojo, kalbino kitus vaikus ir ji tada supyko ir liepė jai išlipti iš lovos ir liepė stovėti ant žemės, jei miegoti nenori, tai tada mergaitė labai issigando ir prapliupo verkti ir tada auklėtoja išsigando. Ji atseit nesuprato kodėl vaikas taip išsigando, ka ji tokio padarė, na ji galvoja, kad gal smarkiau užšaukė, pripratusi atseit prie didelių vaikų.. Tai sakau kad jei vaikas nemeiga, tai gal jam pasakėle kokia paskaityti..ai ka ir šnekėti širdi skaudėjo beprotiškai, kad taip elgėsi, kad išdrąskė ta vaika iš lovytės ant grindu ir klausimas kiek dabar laiko vaikas apie tą išgąstį galvos.. Palikau šiandien klykiančią iš siaubo. Širdis man vos ne perplyšo. Auklėtoja pažadėjo pasistengti atitaisyti padarytą žala, nes nežinojo, kad ji lanko darželi dar vos tik 3 menesiai ir pateko i tokia aplinka, kurioje visi svetimi ir dar skriaudžia, drasko iš lovytės ant šaltų grindų.. Nebenoriu galvot. Neteisinga. Nei vienai mamai nelinkiu išgyventi tokiu kad ir smulkių situacijų, po kuriu vaikas pasidaro nestabilus, bailus, nors jau buvo pripratusi.. jau džiaugiausi..kad jau pasilieka.. ir še tau.. mišrios grupės..naujos šaltos auklėtojos.. Suksimės kažkaip kad galėtume ištrinti slogius prisiminimus.
Ačiu visoms už patarimus ir nuomones 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad nemiegojimo problema aktuali kiekvienam darželiui ir ją auklėtojos turėtų spręsti, pasiūlydamos alternatyvą negalintiems užmigti. Ką reiškia mažamečiui pasakyti "pagulėk"? Kiek jis gali ramiai išgulėti, 5-10 minučių? Prisimenu savo darželio laikus, tai plaukai ant galvos šiaušiasi - nemiegančius vaikus statydavo basus vienmarškinius į kampą (gerai, jei vasara, o jeigu šaltasis metų laikas) arba tempdavo į kitą grupę visiems vaikams parodyt kaip didžiausią nusikaltėlį - atseit, žiūrėkit, šitas nemiega blink.gif
Manau, fizinio ir psichologinio teroro ir dabar pilna darželiuose, todėl, mamytės, būkit atidžios, ir vos pastebėjusios ką nors įtartina, kreipkitės, aiškinkitės, jei reikės, ir kovokite, kad tik nebūtų per vėlu - kai kurie dalykai nepasimiršta visą gyvenimą...
Atsakyti
QUOTE(Lakūdra @ 2007 08 10, 17:26)
na žiūrint iš šono, tai ko gero ir mama šiek tiek viską pernelyg skaudžiai paėmė į širdį  4u.gif

nemanyčiau schmoll.gif
ir linkėčiau geriau pervest vaiką nors į kitą grupę,nes tokios auklėtojos aš netoleruočiau.o vaikas nuo jos gali labai kentėt.žinau iš savo patirties.mano vaikinas po auklėtojų nesamonių atsidūrė ligoninėj-o viskas tik todėl kad nenorėjo daug vaikų grupėj,reikėjo sušaldyt.o mūms komplikacijos dar plius.rezultatas vaikas 2metus negalėjo eit iš namų-gyvenom tik stiprių vaistų dėka,kurie naikina imunitetą doh.gif
Atsakyti
Kokią alternatyvą,? jei jūsų vaikas nemiega pietų, nors tai labai keista (vaikui sveika pailsėti bent pusvalandį) skaitykite literatūrą apie tai siūlyčiau veskite vaiką į privatų darželį, kuris turi atskirus kambarius nemiegantiems vaikams.Nes jei leisi vienam nemiegoti po savaitės jau norės nemiegot 80 procentų grupės vaikų ,o likusiųjų poreikis pailsėti tokiu atveju kaip? vaikai nemoka tyliai žaisti ir kalbėtis o apacioje (kitose grupėse ir už kaimyninių sienų taip pat ilsisi kitų grupių vaikai . Jei jau taip mylite savo vaiką prašome rasti būdą jį pasiimti per pietus arba samdyti aukl;ę
Papildyta:
Kažin ką ten ta ramioji dukrelė darė per pietukus jei jau net auklėtoja buvo priversta ja iš lovos iškelti? joooooo tikriausiai tyliai gulėjo ir netrukdė kitiems vaikams ilsėtis pas mano sūnų ir yra toks vaikas (turintis elgesio sutrikimų) tai visą grupę iš rikiuotės išveda ir niekam pailsėt neleidžia o pedagogai nieko padaryti negali nes rankos surištos tai va gal ne auklėtoja visai kalta
Atsakyti
QUOTE(vėdrynė @ 2007 08 15, 12:39)
Kažin ką ten ta ramioji dukrelė darė per pietukus jei jau net auklėtoja buvo priversta ja iš lovos iškelti? joooooo tikriausiai tyliai gulėjo ir netrukdė kitiems vaikams ilsėtis  pas mano sūnų ir yra toks vaikas  (turintis elgesio sutrikimų) tai visą grupę iš rikiuotės išveda ir niekam pailsėt neleidžia o pedagogai nieko padaryti negali nes rankos surištos tai va gal ne auklėtoja visai kalta

paskaičiau žodžius su tokia pašaipa parašytus doh.gif tai čia tipo ir ši mergaitė turi elgesio sutrikimų blink.gif sakyčiau perlenki lazdą mirksiukas.gif tuoj eisim įdarželį,tai man viskas aktualu,o kai paskaitai,kad tokie dalykai vyksta doh.gif aš pati prisimenu,tokių bajerių savo vaikystėj doh.gif jkad dabar pagalvojus baisu darosi,pavyzdžiui kai valkas nenori valgyt yra tremkiama su šaukštu per dantis,o paskui jie kliba doh.gif arba vaikas kišamas po karštu vandeniu vien todėl jog po pietų miego,jo lova šlapia unsure.gif
kas nori gint auklėtojas,tai visda ieškos priežasčių vaikuose,bet tokiame darbe turi būt sugebėjimas suprasti ir susitvardyti,jei to nėra,prašom eit dirbt ką lengvesnio cool.gif

Atsakyti
man patinka daželiuose, kad yra režimas.Vaikam lengviau ,kai žino, kad kai papietaus ir pamiegos eis namo. bigsmile.gif Žino ką veiks namie thumbup.gif .Todėl nesuprantu tėvų ,kurie atveda vaiką 10 val į darželį ir prašo kad vaiko neguldytų miegoti.Taigi prisitaikyti reikia prie darželio gyvenimo pirmiausia turi šeima, dėl savo vaiko. g.gif
Siūlot auklėtojai skaityt nemiegančiam vaikui pasakas ar dar ką , bet o kas žiūrės miegančius vaikus.....gal apklot reiks, ar dar ką...todėl manau jei nenorit vaiko migdyt darželyje išeitis viena ....pasiimti namo ir netrukdyti kitiem miegot : thumbup.gif
Atsakyti
Taip ir pelėdai jos vaikas gražus ir į kalėjimą kitos laksto su lauknešėliais visą gyvenimą Aš savo sūnaus darže matau realiai kaip šiuolaikinis ugdymas gadina vaikus ir auklėtojos yra bejėgės ką nors keisti.aš tik pvz pateikiau visko būna bet nevertėtų atmesti .Iš kitos pusės auklėtojai kas -prabėgs tie 3 metai o paskui pačios vargsim nemanau ,kad visada tik pedagogas kaltas. Gal ir atžala su griekeliu?A? pakalbėkite su vaiku ir išsiaiškinti kas gi suerzino tą auklėtoją .O kad nebeleidžia vaiko tai dar didesnė klaida- kitą kartą kad ir nieko nebus nutikę vaikas norėdamas likti namie pradės meluoti sakys ,kad buvo kaip tada?Reikėjo viską išsiaiškinti iš pradžių ,o paskui spręsti ką toliau daryti o ne daryti,o paskui aiškintis.Žinoma tai tik mano nuomonė .
Na jau netikiu as kad vaikus po vandeniu kiša ir dantis baršikna čia jau iš fantastikos srities .Tie sovietmečio darzeliai jau senai praeityje ,o jei taip bijote tai neleisk į daržą samdyk auklę .Juk tai didžiausias Jūsų turtas.taip mylite savo vaiką kam to streso ir komunos gyvenkite šiuolaikiškai .Brangu sutinku bet už kokybę reikia mokėti ir tada galėsite auklę ant ausų statyti ji nepyks . doh.gif
Papildyta:
PUPA TU FANTASTIŠKA tiesiog kalbi MANO lūpomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vėdrynė @ 2007 08 15, 14:26)
Na jau netikiu as kad vaikus po vandeniu kiša ir dantis baršikna čia jau iš fantastikos srities .Tie sovietmečio darzeliai jau senai praeityje ,o jei taip bijote tai neleisk į daržą samdyk  auklę .Juk tai didžiausias Jūsų turtas.taip mylite savo vaiką kam to streso ir komunos gyvenkite šiuolaikiškai .Brangu  sutinku bet už kokybę reikia mokėti ir tada galėsite auklę ant ausų statyti ji nepyks . doh.gif

Netiki ,kad taip buvo?Buvo ir tikrai bajeris su šaukštu man asmeniškai,taip kad fantastika yra, tik kažkur kitur biggrin.gif aš juk nesakiau,kad dabar tai vyksta,o beje nieks negali patvirtinti,kad niekur taip dabar nevyksta,taip kad čia galima ginčytis mirksiukas.gif
asmeniškai jei man siūlai auklę,tai aš prieš jas iš principo,taip kad tikrai abi merginos lankys darželį,bet noriu užtikrinti ten savo ir kitų,beje,vaikų saugumą ir norą jame būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikiu. Tik kad ta tikimybė be galo maža. Šiuo metu darželiuose dirba tik diplomuotos ir profesionalios auklėtojos. o nesusipratimų buvo ir bus juk visi esam tik žmonės .tokie dalykai tikrai nepastebėti neliktų ne šį tai kitą kartą užkliūtų doh.gif tik galvoju, kad negalima iškarto pulti žmogaus bei daryti skubiotas išvadas .Nereikia į visas auklėtojas žiūrėti kaip į manjakes ar isterikes ir Programuoti savęs neigiamai Sakoma ,kad mintis materiali .Todėl galvot reikia kad Jums papuls pačios nuoširdžiausios ir mieliausios pedagogė visoj planetoje
Atsakyti
QUOTE(Ingoša @ 2007 08 15, 15:55)
asmeniškai jei man siūlai auklę,tai aš prieš jas iš principo,taip kad tikrai abi merginos lankys darželį,bet noriu užtikrinti ten savo ir kitų,beje,vaikų saugumą ir norą jame būti mirksiukas.gif

principai? Kokie gali būti principai jei kalba eina apie vaikus?
Aš manau ,kad ne apie savo ambicijas reikia galvoti , o apie vaiko grovę. Darželis -puiku bet ten dirba žmonės yra darbo rėžimas ir galioja tam tikros taisyklės :valgyt- kartu, miegot - kartu ir t.t. todėl kam netinka-aukles. Ne netaikau tik Ingošai, kalbu bendrai. Negali vienas vaikas vesti visų iš rėžimo, tai neteisinga kitų atžvilgiu. O kad vaikas nestresuotų mama turi su juo apie tai kalbėti. Tada auklėtoja nebus baubas.
o dėl sušaldymo.
yra tokia higienos norma Nr75 ten viskas aprašyta kada turi Būti vėdinamos grupės, kiek kartų vaikai privalo būti vedami į lauką ir t.t. paprašykite , kad auklėtojos supažindintų manau sutaupysine daug savo nervų, žinosite kaip kas daroma spręsite ar tai jums priimtina ar ne .
Atsakyti
QUOTE(pupa663 @ 2007 08 15, 15:09)
.Todėl nesuprantu tėvų ,kurie atveda vaiką 10 val į darželį ir prašo kad vaiko neguldytų miegoti.Taigi prisitaikyti reikia prie darželio gyvenimo pirmiausia turi šeima, dėl savo vaiko. g.gif
super

swoon.gif tu ką swoon.gif šiais laikais ? prisitaikyt ? jokiu būdu-tik reikalaut reikalaut ir dar kartą reikalaut savo teisių aggressive.gif
aš , žinoma juokauju, smarkai perdedu, tačiau tuo noriu pasakyti, kad lazda yra stipriai perlenkta (kalbu bendrai , nes diskusija įgavo bendrą pobūdį), tarybiniais laikais buvo vienas kraštutinumas, šiais laikais -kitas kraštutinumas.Visur.
Aš asmeniškai nepamirštu paklausti savo vaiko kaip jis elgėsi, ką jis sakė.Nors jam tai ir skaudu prisipažinti, gal netgi gėda, tačiau visuomet paaiškinu , kad myliu ir mylėsiu, kad ir ką padaręs, kad ir ką pasakęs, tačiau noriu žinoti viską kaip buvo.
labai užjaučiu temos autorės mergytę, kad taip jautriai sureagavo, kad taip nemiela pasidarė darželyje, tačiau noriu paklausti mamos, ar viską su dukryte išsiaiškinot iki galo ?
Atsakyti
As sutinku, kad darzelyje turi buti rezimas, ir nieko neturiu pries jei aukletoja sudrausmina vaikus. Bet tas "sudrausminimas" turi buti protingas. Tam aukletojos ir mokosi, kad perprasti vaiko psichologija, tam, kad moketu bendrauti su mazyliu.
Mano vaikas irgi ne sventasis ir jam buvo labai sunku priprasti miegoti. Taciau aukletoja vietoje terrorizavima atejo prie vaiko lovytes ji nuramint. Pats mazius sake, kad auklyte ji pagailejo.
Atsakyti