ne gerbkim auklėtojų,mokytojų, tėvų,.....atsakykit mieli tėveliai tai į ką vaikams lygiuotis į bendrą amžius. Tai ką turėsim ???????
Ar mūsų tėvai,seneliai ,pagaliau mes ,blogai buvom auklėti?
Pastebiu dabar vaikai teisių labai daug turi o pareigų 0,pirmenybe teikiam užsieniui ,nors pasimokyt iš ten nėra ko.
ATSIPEIKĖKIT NĖJAU PAS MUS BUVO VISKAS TAIP BLOGAI
tikrai taip nemanau.
Niekaip nesuprantu, kokios jums dar LAIVĖS trūksta Turime pasirinkimo laisvę - valstybinis darželis, privatus darželis, auklė, pati auginu... Va kiek tik rinkis... O dėl "tarybiškumo", tai manau, kad tokių auklėtojų jau labai nedaug, tokioms turėtų jau būti gerokai virš 50... Stebiu kaip dirba jaunos - na jau ne, man labiau patinka vyresnės, kaip sakoma su patirtimi... O ,be to, mūsų vaikai yra geriausi vertintojai, jei mano vaikui auklėtoja patinka ir ją myli, tai kodėl ji turėtų man nepatikti O režimas vaikui yra labai reikalingas, vaikui padeda nesiblaškyti tiek dabar , tiek padės ateityje , pvz. mokykloje, jis bus organizuotesnis ir viską suspės... ir ne prie ko čia tas "tarybiškumas "
QUOTE(eziene @ 2011 11 06, 17:19)
Niekaip nesuprantu, kokios jums dar LAIVĖS trūksta Turime pasirinkimo laisvę - valstybinis darželis, privatus darželis, auklė, pati auginu... Va kiek tik rinkis... O dėl "tarybiškumo", tai manau, kad tokių auklėtojų jau labai nedaug, tokioms turėtų jau būti gerokai virš 50... Stebiu kaip dirba jaunos - na jau ne, man labiau patinka vyresnės, kaip sakoma su patirtimi... O ,be to, mūsų vaikai yra geriausi vertintojai, jei mano vaikui auklėtoja patinka ir ją myli, tai kodėl ji turėtų man nepatikti O režimas vaikui yra labai reikalingas, vaikui padeda nesiblaškyti tiek dabar , tiek padės ateityje , pvz. mokykloje, jis bus organizuotesnis ir viską suspės... ir ne prie ko čia tas "tarybiškumas "
taip. Svarbiausia, kad vaikas gerai jaučiasi šalia žmogaus, kuris su juo praleidžia nemažai laiko, o ir auklėtojos amžius svarbus tik tėvams, nes vaikui tikrai ne tai svarbiausia. Yra ir vyresnių labai puikių pedagogių
QUOTE(primavera @ 2010 11 23, 10:27)
jusu visu nuomone, ar aukletoja turi teise neleisti vaiko i tualeta kada jis nori (konkreciu atveju pietu miego metu),argumentuodama tuo, kad: jis jau pries puse valandos buvo; kad uzsimane todel, nes neima miegas ir tiesiog nori pasivaikscioti; kad tada visi dvidesimt vaiku uzsimanys; kad, mamyte, supraskite, jus turite tik viena vaika, o man reikia visus 20 suziureti, todel jokiu budu neleisiu vaikui eiti i tualeta kada jis tik uzsimano. ir kaip reiktu reaguoti zinant, kad vaikas galimai pilna pusle buvo priverstas isguleti 2 valandas.
darželis jau senų seniausiai baigtas,bet iki šios prisimena kaip aukėtoja neleisdavo eiti į tuoletą (ji nenorėdavo kai liepdavo prieš pietų miegą daryt),tekdavo kentėt
QUOTE(Germinė @ 2010 11 24, 18:48)
Deja,auklėtojų tikrai visokių būna-mūsų dukrą vertė valgyti,nors tris kartus primygtinai prašėme to nedaryti.Atsakymas:negalime leisti nevalgyti,nes kiti vaikai paseks jos pavyzdžiu.Man dzin kiti vaikai,o mano mergaitę pradėjo pykinti,skaudėti pilvą ir aplamai ėmė bijoti darželio,auklėtojų ir mokyklos.Viskas vyko perėjus į paruošiamojo ugdymo grupę,iki tol problemų nebuvo.
lygiai tas pats liepdavo viską suvalgyti ir atsakymas visiškai toks pats būdavo:yra nevalgiukų ir turi jie matyti kaip skanu yra ir kad reikia valgyti.atsirado problemos su virškinimu,aišku jau viskas seniai išsiaiškinta...bet dar vis širdį skauda prisiminus kratosi to darželio iki šiol
o iki vedant į darželį visad norėjau pasigyrti ir pasidžiaugti ,kad mano dukrai ten labai patinka ir laukia kito ryto kuo greičiau skuosti tenai deja...
turim ir mes problemų su auklėtoja. amžiais atlekia su pretenzijom, aš jau pati kai ją pamatau stresuoju, o vaikas išgirdęs, kad jos pamaina, pradeda verkti. elgesio problemų jis neturi, su rėžimu irgi viskas normaliai. pradžioj pretenzijos buvo dėl rūbų, nes jis neviską moka apsirengt, keitėm į patogesnius, kad nieko užseginėt nereiktų. dabar prikibo kodėl jis miega su mėgiamu savo "skuduru", (na turi įprotį, čia kaip miegot apsikabinus mėgiamą žaislą, beto pradžioj klausiau ar galima, sakė galima), mat jis vakar "su juo žaidė ir neužmigo". bet aš žinau, kad be to "skuduro" jis tuo labiau neužmigs, ir neužmigo ne dėl jo, tiesiog būna retkarčiais dienų, kai jis neužmiega pietų miego. ir jei jau reikia atpratinti nuo to "skuduro", tai tebūnie, bet manau reiktų tą daryti nesukeliant jam streso (nes tas skuduras jam tapatinasi su mama). turiu įtarimą, kad ji tingi dirbti ar nemėgsta savo darbo, nes kažkodėl kitai auklėtojai visa tai neužkliūna. kita auklėtoja auksinė, griežta, bet šilta ir teisinga, randa laiko ir užsegti ką reikia, ir su logopedais pasitarti dėl mano vaiko, ir net pamaitinti mano nevalgiuką (buvau išsižiojus, kad ji įkalbėjo (ne versdama, o įkalbėdama) maniškį paragauti apelsino). šiaip grupė faina, šeimininkutė iš vis kaip gimtoji močiutė visus pamyluoja pakalbina. nu bet ta ragana ne kartą girdėjau ir pakeltą balsą ant vaikų ir keistą ironiją/pašiepimą. toks jausmas, kad jei ji jam sega diržą tai segdama dar ėda jį ir bara, kodėl jis pats to nemoka (nors ten tiesiog reikia daugiau jėgos, kurios jam dar neužtenka). ji vis akcentuoja kitų vaikų patyčias, mol kiti vaikai juoksis bet įtariu, kad ji pati tas patyčias savo elgesiu skatina, o manau turėtų atvirkščiai - mokyti vaikus tolerancijos, priimti kitam kitokį (juk mes visi skirtingi), nekelti problemų lygioj vietoj.. ir jei kitas vaikas mano vaiko paklausia kam jam tas skuduras, gal tai paprasčiausias vaiko smalsumas, o ne patyčia kaip ji sako.. ką daryt, bijau kelt vėją, kad paskui ant vaiko neatsigriebtų dar labiau ir nežinau kaip vedėja reaguotų į mano nusiskundimus. ką mano kiti grupės tėvai nežinau, nes nieko taip gerai nepažįstu, lankyti tik šiemet pradėjom.. kita vertus sėdėti rankas sudėjus ir nieko nedaryti irgi negaliu..
QUOTE(trr @ 2011 11 08, 12:42)
turim ir mes problemų su auklėtoja.
perskaičiau Jūsų pasakojimą ir apėmė liūdesys, kad tokia auklėtoja dirba su vaikais... tokių žmonių ugdymo srityje tiesiog neturėtų būti. jau vien tas paniekinantis įvardinimas "skuduras" Juk tas skuduriukas - koks jis bebūtų - suteikia vaikui saugumo, kurio jam prie tokios auklėtojos dar labiau trūksta - bandysit atimti, atpratinti - sukelsit vaikui tik dar didesnį stresą.
Jūsų pyktis ir nepasitenkinimas yra visiškai teisėti ir kažką daryti reikia, nes auklėtoja tokiu savo elgesiu vaikui galimai privarys kompleksų su kuriais jam teks visą gyvenimą gyventi...
Neturiu patirties kaip kovoti su tokia nekompetencija ir, bendrai, nemeile vaikams, gal kitos mamos kažką patars, bet aš už tai, kad visada geriau kažką padaryti, nei bijoti ir nedaryti nieko.
QUOTE(Voro_kojos @ 2011 11 04, 18:10)
Neįsižeiskite, bet jūsų poste aš matau tik jūsų asmenines psichologines bėdas, kurios dažniausiai atsiranda dėl artimiausios aplinkos (t.y. šeimos) poveikio.
Manau, kad augau lygiai taip pat, kaip jūs, bet nesijaučiu suvaržyta, nuolat siekiu savo tikslų, turiu tvirtą savo nuomonę, kurios nebijau garsiai išsakyti. Galbūt todėl, kad namuose visada jaučiau palaikymą ir meilę.
Tad "tarybinis" režimas čia niekuo dėtas.
Manau, kad augau lygiai taip pat, kaip jūs, bet nesijaučiu suvaržyta, nuolat siekiu savo tikslų, turiu tvirtą savo nuomonę, kurios nebijau garsiai išsakyti. Galbūt todėl, kad namuose visada jaučiau palaikymą ir meilę.
Tad "tarybinis" režimas čia niekuo dėtas.
tai kaip jus galejote augti lygiai taip pat kaip as, jei jus namie jautete palaikyma ir meile? as juk aiskiai parasiau, kad nukentejau nuo griezto rezimo, nes ir NAMIE, ir darzely as nejauciau kaip jus meiles ir palaikymo. Todel man labai del to skaudu, as be galo stengiuosi, kad to nebutu nei darzelyje , nei namie, as noriu kad vaikas augtu ramybeje, meileje, laisveje, kurios as neturejau. ir tikrai nereikia cia visiems saipytis, kad grieztas rezimas yra reikalingas ir naudingas, as parasiau savo nuoskaudas, jei jis jum dave naudos-tai valio, visi mes skirtingi. zodi ''tarybinis'' pakeisiu ''grieztas'', gal jums bus aiskiau, nes as ji norejau panaudoti visai kitoje prasmeje, nes tarybiniais laikais buvo ir labai geru aukletoju, nuostabiu mokytoju, as tos santvarkos nesmerkiu. Mazai kur vaikai auklejimi kaip individualistai,kaip asmenybes, daznai juos nori padaryti vienodus. Pvz mūsų vaiką grupėje jau puola, kad jis nemoka uzsiristi batu ar apsivilkti, neva jau petriukas 2m viska moka, o jis dar ne, bet musu vaikas jau zino visus skaicius, visas raides, jau moka sudeti zodzius,piesia grazius piesinius, bet tai niekam neidomu, nes to nereikalaujama pagal programa.
Aš jus užjaučiu, kad namuose jums nesisekė, bet juk ir parašiau: "Neįsižeiskite, bet jūsų poste aš matau tik jūsų asmenines psichologines bėdas, kurios dažniausiai atsiranda dėl artimiausios aplinkos (t.y. šeimos) poveikio. " Jei šeimoje būtų ir meilės, ir supratimo, ir palaikymo tiek, kiek reikia, jokie režimai žmogaus nesugadins.
QUOTE(trr @ 2011 11 08, 12:42)
turim ir mes problemų su auklėtoja. amžiais atlekia su pretenzijom, aš jau pati kai ją pamatau stresuoju, o vaikas išgirdęs, kad jos pamaina, pradeda verkti.
Kaip viskas pažįstama... ta pati situacija - viena aukletoja ir seimininkele myli, o kita aukletoja... Ir su miegu tas pats, tik vietoj "skudoro" pas mus dar blogiau - soskyte, tai sako - reik būtinai šito atsisakyt. Sutinku - būtinai reikia. Bet kad ji nesugeba vaiko net su ta soskyte uzmigdyt!! Sakau - gi jai ir taip stresas, palaukim kol pripras miegot čia, ir tada bandysim atsisakyt. Sako - ne ne, labai daug čia jautrumu del to. Kokiu dar jautrumu??? Taip turbut ji vadina ta epizoda, kai per pietus keičiasi auklėtojos, ir kai mylima auklyte išeina, o ateina ta kita - tai maniske iskart pradeda verkt. Ir aišku, vaikas neuzmiega. Nors namie puikiai miega pietu, ir su gerąja aukletoja irgi miega... O kai verkdama mergyte pasako, kad nori tos kitos auklėtojos (na tos, kuria myli), tai jai paaiškina - kad nuo tavo rėkimo auklytei pradėjo skaudeti galva, todėl ji isejo namo. Ar tai normalu?
Žinau, kad ne vien mano mergaite nemėgsta tos auklėtojos, daugeliui vaikučių ten taip yra. Bet lygiai taip pat zinau, kad realiai nieko padaryt negalima. Ką jus tikites laimėti is pokalbio su direktore? Ji nieko negales padaryti... Todėl, kad atleidimo procesas yra laaabai sudėtingas, be to tam reikia rimtu priežasčių.... Bijau, kad nesugebėjimas dirbti su vaikais gali būti nepakankamai rimta priežastis... Todėl aš savo vaiką kol kas vedu pusei dienos, laukiu - gal apsipras. Tuo pačiu dairausi kitu darželių...
QUOTE(mazuika @ 2011 11 15, 16:46)
O kai verkdama mergyte pasako, kad nori tos kitos auklėtojos (na tos, kuria myli), tai jai paaiškina - kad nuo tavo rėkimo auklytei pradėjo skaudeti galva, todėl ji isejo namo. Ar tai normalu?
nu nieko sau, kokia karvė, tyčia sukelia vaikui kaltės jausmą, argi tai ne stresas negatyvus kalbėjimas, kaltinimai, pašiepimai neigiamai veikia net suaugusį žmogu, o čia mažiukas.. aš tai manau, kad daug kas priklauso nuo direktorės ir tos auklėtojos santykių, bei nuo tos auklėtojos santykių su kita auklėtoja. jei jos pūs vieną dūda tai nieko nepadarysi, bet kartais būna, kad vadovybė tik ir laukia realių skundų, kad atsikratyti tuo darbuotoju. ypač kai žinot, kad yra ir daugiau taip manančių tėvelių, kurie savo pastebėjimus galėtų išdėstyti raštu visi kartu (kuo daugiau nepatenkintų tuo geriau). aš būdama piemenė studentė taip vieną dėstytoją išrūkiau iš darbo, perpykus dėl jo dėstymo nekonstruktyvumo ir iš lempos rašomų pažymių, parašiau pareiškimą (tik reik kuo daugiau faktų surašyt), surinkau bendramokslių parašus ir žinokit didžiai mano nuostabai vadovybė net padėkojo mums, nes sako matėm, kad prastai dirba, bet nieko negalėjom padaryt..
Na gal jus ir teisi...
Bet trumpai papasakosiu, kodel manau, kad tai yra lb sudetinga.
Mano artimas žmogus vadovauja vienai mokyklai, kur dirbo viena laabai nekompetetinga mokytoja. Buvo daug nepatenkintų tėvu, bet zinau, kaip sunkiai ir ilgai truko atleidimo procesas. Gerai, jei žmogus turi kazkiek sąžinės ir pasitraukia be dideliu skandalu, bet deja yra tokiu, kurie pradeda skųstis ten, kur tik įmanoma ir nelabai... Nuo profsąjungų iki ministerijų... Į teismą net paduoda. Patikėkit, reikia labai daug kantrybės, nervų, kompetencijos tureti, kad sugebetum tai atlaikyti. Jau nekalbu apie visokias mokykla uzpludusias patikras, komisijas. Galiausiai ta mokytoja atleido, bet nežinau, ar dar karta žmogus galetu ryžtis pradeti tokį procesa, jei tik žinotų, kiek nervų kainuos. Tai va po tokios patirties net sunku ryžtis kažką daryti. Juk viskas gali trukti net keletą metu, o tuo metu tas žmogus vis tiek bus su tavo vaiku, kuris absoliučiai niekuo nekaltas ir tikrai nesugebės apsiginti. Tai vat ir tyli sau po šluota. Jei vis tik nuspresim keisti darželį, tada direktorei būtinai nurodysiu priežastį... Bent jau tiek gal padesiu kitiems
Bet trumpai papasakosiu, kodel manau, kad tai yra lb sudetinga.
Mano artimas žmogus vadovauja vienai mokyklai, kur dirbo viena laabai nekompetetinga mokytoja. Buvo daug nepatenkintų tėvu, bet zinau, kaip sunkiai ir ilgai truko atleidimo procesas. Gerai, jei žmogus turi kazkiek sąžinės ir pasitraukia be dideliu skandalu, bet deja yra tokiu, kurie pradeda skųstis ten, kur tik įmanoma ir nelabai... Nuo profsąjungų iki ministerijų... Į teismą net paduoda. Patikėkit, reikia labai daug kantrybės, nervų, kompetencijos tureti, kad sugebetum tai atlaikyti. Jau nekalbu apie visokias mokykla uzpludusias patikras, komisijas. Galiausiai ta mokytoja atleido, bet nežinau, ar dar karta žmogus galetu ryžtis pradeti tokį procesa, jei tik žinotų, kiek nervų kainuos. Tai va po tokios patirties net sunku ryžtis kažką daryti. Juk viskas gali trukti net keletą metu, o tuo metu tas žmogus vis tiek bus su tavo vaiku, kuris absoliučiai niekuo nekaltas ir tikrai nesugebės apsiginti. Tai vat ir tyli sau po šluota. Jei vis tik nuspresim keisti darželį, tada direktorei būtinai nurodysiu priežastį... Bent jau tiek gal padesiu kitiems
QUOTE(mazuika @ 2011 11 16, 00:02)
nu tai ir svarbiausia juk tikslą pasiekė o karo žaizdas išsilaižys.
aš vistiek manau pirma reikia pakalbėti su direktore, žiūrėti kaip reaguos, jei nepadės, tik tada keisti darželį.