QUOTE(Aladina @ 2011 10 19, 14:59)
juk tie vaikai ant tų čiužinių vaikšto su batukai/tapkutėm, kas ką numetęs sutrypęs... o kažkieno vaikiukas išvargęs gulasi ant jo, deda veiduką. O dar- kaip apsaugoti, kad ant to miegančio nežliptų besiduodantys kiti vaikai...fui.. tikrai labai nesaugu ir nehigieniška, jau geriau tarybinis palikimas ir švari vaiko lova ir šiltas maistas.
1. Na, aš nesakiau, kad tie čiužinukai būtų bendroje patalpoje, gali būti kaip ir dabar miegamieji, tiesiog vaikutis nueina į atskirą patalpą ir atsigula kada jis pavargo ant čiužinuko.
2. Na vaikai juk ne laukiniai ir bendroje patalpoje juk nevaikšto su lauko batais... o tam ir yra tapkutės ar tam skirti bateliai į grupę.
3. "Besiduodantys vaikai"... Juk jie ne vieni palikti, yra auklėtojos, kurios organuzuoja jų užimtumą. Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kad auklėtoja ramiai žiūrėtų į tai, kad vienas vaikutis lipa kitam ant galvos su savo batais ar pan...
4. O higiena... jūs turėjot galvoje dėl batų ar dėl čiužinuko? Jei dėl čiužinuko tai jie irgi lygiai taip pat yra valomi ar skalbiami kaip ir balta patalynė.
Na, čia yra mano asmeninė nuomonė Užtai man labai priimtina yra skandinavų praktika, ypač Švedijos.