Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Aladina @ 2011 10 19, 14:59)
juk tie vaikai ant tų čiužinių vaikšto su batukai/tapkutėm, kas ką numetęs sutrypęs... o kažkieno vaikiukas išvargęs gulasi ant jo, deda veiduką. O dar- kaip apsaugoti, kad ant to miegančio nežliptų besiduodantys kiti vaikai...fui.. tikrai labai nesaugu ir nehigieniška, jau geriau tarybinis palikimas ir švari vaiko lova ir šiltas maistas.

1. Na, aš nesakiau, kad tie čiužinukai būtų bendroje patalpoje, gali būti kaip ir dabar miegamieji, tiesiog vaikutis nueina į atskirą patalpą ir atsigula kada jis pavargo ant čiužinuko.

2. Na vaikai juk ne laukiniai ir bendroje patalpoje juk nevaikšto su lauko batais... o tam ir yra tapkutės ar tam skirti bateliai į grupę.

3. "Besiduodantys vaikai"... Juk jie ne vieni palikti, yra auklėtojos, kurios organuzuoja jų užimtumą. Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kad auklėtoja ramiai žiūrėtų į tai, kad vienas vaikutis lipa kitam ant galvos su savo batais ar pan...

4. O higiena... jūs turėjot galvoje dėl batų ar dėl čiužinuko? Jei dėl čiužinuko tai jie irgi lygiai taip pat yra valomi ar skalbiami kaip ir balta patalynė.

Na, čia yra mano asmeninė nuomonė 4u.gif Užtai man labai priimtina yra skandinavų praktika, ypač Švedijos.

Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 19, 17:47)
1. Na, aš nesakiau, kad tie čiužinukai būtų bendroje patalpoje, gali būti kaip ir dabar miegamieji, tiesiog vaikutis nueina į atskirą patalpą ir atsigula kada jis pavargo ant čiužinuko.

2. Na vaikai juk ne laukiniai ir bendroje patalpoje juk nevaikšto su lauko batais... o tam ir yra tapkutės ar tam skirti bateliai į grupę.

3. "Besiduodantys vaikai"... Juk jie ne vieni palikti, yra auklėtojos, kurios organuzuoja jų užimtumą. Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kad auklėtoja ramiai žiūrėtų į tai, kad vienas vaikutis lipa kitam ant galvos su savo batais ar pan...

4. O higiena... jūs turėjot galvoje dėl batų ar dėl čiužinuko? Jei dėl čiužinuko tai jie irgi lygiai taip pat yra valomi ar skalbiami kaip ir balta patalynė.

Na, čia yra mano asmeninė nuomonė  4u.gif Užtai man labai priimtina yra skandinavų praktika, ypač Švedijos.

1. Nelabai įsivaizduoju, kaip tai atrodytų - mažas vaikas pavargęs eina į kitą patalpą pakristi ant čiužinio smile.gif
2. Vaikai nelaukiniai, bet su tom pačiom tapkutėm po koriudorių vaikšto. Man nehigieniška būtų net jei ir basom kojytėm tryptų ant miegamųjų čiužinių.
3. Auklėtojos ramiai nežiūrėtų, bet jei čiužinys ten kur ir kiti duodas aš nelabai įsivaizduoju, kaip ta vargšė auklėtoja sužiūrėtų.. na, nebent pasidėtų kėdę šalia užmigusio ir pastoviai ji stebėtų, kad tik kas ant viršaus neužkristų.
4. Juokaujat turbūt.
Gal nebenumeruokim daugiau. Esu savo akimis mačiusi tokias grupes su čiužiniais ant žemės ir maistu "tada kada vaikas nori" (tokiu atvėju valgo vaikai mamos įdėtą valgį, kuris šildomas mikrobangų krosnelėje) ir net nėra ką lygint su lietuviška tvarka ir švariom lovom.
Dažniausiai, per tam tikrą laiką, vaikai pripranta prie to miego meto...o tas kuris vistiek nenori miegot..jis gali ramiai pagulėti, pailsėti ir tai tikrai nėra blogai.
Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 19, 14:12)
Aš tai nelabai suprantu aplamai, kam trūks plyš pietų miegas turi būti lovytėj ir būtinai su pižama  schmoll.gif man svarbiausiai, kad vaikas būtų pavalgęs, sutyvarkyta jo higiena, o auklėtojos turėtų daugiau laiko jų ugdymui  cool.gif Man irgi labai tiktų, kad būtų čiužinukai ant grindų ir vaikučiai tada kada pavargo, užsinorėjo miego atsigultų ir pailsėtų. Čia su tom lovom, baltom patalynėm ir pižamom dienos metu man toks tarybinis palikimas  doh.gif ir dar tas, kad va, pirma valanda - visi turi miegoti! Čia panašiai, kaip tarybiniais laikais maitinimas nustatytą valandą, nesvarbu, kad vaikelis išalko anksčiau ir prašo verkdamas, o mama laukia nustatytos valandos, nes dar ne laikas. Nesamoniu nesamonė  doh.gif

režimas, o ne nesamonė mirksiukas.gif ... reikia auklėti ir mokinti nuo mažens, o ne "ką nori, kada nori tą ir veikia". Šitos "nesąmonės" rezultatus pamatysit vėliau. Tada jau bus per vėlu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2011 10 22, 22:05)
režimas, o ne nesamonė mirksiukas.gif ... reikia auklėti ir mokinti nuo mažens, o ne "ką nori, kada nori tą ir veikia". Šitos "nesąmonės" rezultatus pamatysit vėliau. Tada jau bus per vėlu cool.gif

Kurioje vietoje as tai parasiau? Neiskreipkit mano pasisakymo pagal save mirksiukas.gif

Tik nereikia manes gasdinti biggrin.gif mirksiukas.gif kodel jus nusprendete, kad as savo vaiko neaukleju ir nemokinu?

Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 19, 14:12)
vaikučiai tada kada pavargo, užsinorėjo miego atsigultų ir pailsėtų.

jau matau vazdelį- vienas pavargo 10 ryto, kita pavargo 11 val, trečias 11.30 ir t.t.
o kaip tada pietus pateikti? kaip su grupiniais užsiėmimais, ėjimu į lauką? g.gif

aš negąsdinu, o konstatuoju faktą cool.gif

sekmės auklėjime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2011 10 23, 14:10)
jau matau vazdelį- vienas pavargo 10 ryto, kita pavargo 11 val, trečias 11.30 ir t.t.
o kaip tada pietus pateikti? kaip su grupiniais užsiėmimais, ėjimu į lauką?  g.gif

aš negąsdinu, o konstatuoju faktą cool.gif

sekmės auklėjime biggrin.gif

drinks_cheers.gif tai vadinama betvarke, tokiu būdu galima ugdyti 1-2 vaikus savo namuose, bet ne 20 vienoje grupėje, bet vėlgi, piršti savo nuomonės negalime.. kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2011 10 19, 12:23)
Tai va, įdomu, kas Vokietijoje renginėtų vaikučius pižamomis  blush2.gif
Išsitrauktų vaikutis čiužinuką, nugriūtų ant šonelio- ir būtų labai saldus miegelis......

Mes gyvenam ne Vokietijoje, bet Norvegijoje praktika panasi. Tikra tiesa, cia niekas nesicackina ir pizamomis niekas nevelka, nes juk net lovu nera darzeliuose 4u.gif Mazoji miega su rubais, vezimuke, lauke. Ar lietus lyja, ar sninga, ar saule sviecia.. iki -10 laipsniu visada vezimuke ir lauke thumbup.gif Be galo gera praktika, nes dukryte pradejo pietu miegoti net 2val, kai nuo pat gimimo ismiegodavo maksimum 1val. Cia man jau svente budavo. Ir zymiai geresnes nuotaikos buna grizusi is darzelio, nes tenai minimum pora valandu prabuna lauke. Turi buti labai labai bjaurus oras, didelis vejas su lietum, kad vaikai neitu i lauka. Man asmeniskai, tai zymiai geriau, nei kad sedetu grupese visa diena ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 10 24, 13:27)
Mes gyvenam ne Vokietijoje, bet Norvegijoje praktika panasi. Tikra tiesa, cia niekas nesicackina ir pizamomis niekas nevelka, nes juk net lovu nera darzeliuose  4u.gif  Mazoji miega su rubais, vezimuke, lauke. Ar lietus lyja, ar sninga, ar saule sviecia.. iki -10 laipsniu visada vezimuke ir lauke  thumbup.gif  Be galo gera praktika, nes dukryte pradejo pietu miegoti net 2val, kai nuo pat gimimo ismiegodavo maksimum 1val. Cia man jau svente budavo. Ir zymiai geresnes nuotaikos buna grizusi is darzelio, nes tenai minimum pora valandu prabuna lauke. Turi buti labai labai bjaurus oras, didelis vejas su lietum, kad vaikai neitu i lauka. Man asmeniskai, tai zymiai geriau, nei kad sedetu grupese visa diena  ax.gif

Matot, kaip.. o man visiškai nepriimtinas toks ugdymas. Miegojimas ant čiužinių ar vežimuke man toks žingsnis atgal, bet tai tik mano nuomonė, niekam jos neperšu. O sakykit kaip ten su ugdymo programa.. ar vaikus kažko moko?
Atsakyti
QUOTE(Aladina @ 2011 10 24, 16:26)
Matot, kaip.. o man visiškai nepriimtinas toks ugdymas. Miegojimas ant čiužinių ar vežimuke man toks žingsnis atgal, bet tai tik mano nuomonė, niekam jos neperšu. O sakykit kaip ten su ugdymo programa.. ar vaikus kažko moko?

Mamos nepamini vieno esminio dalyko - kalba eina apie vaikučius iki 3-4 metukų (vyresni keliauja jau į "mokyklėles"). Tokio amžiaus vaikus ir Lietuvoje moko tik pačių elementariausių dalykų...

O kad tokio amžiaus vaikai gali patys pasirinkti savo dienos režimą, tai thumbup.gif . Tik esminis skirtumas kad pvz. daniškuose darželiuse su 12 vaikų dirba 3-5 žmonės, o pas mus tik 2... Iš kitos pusės savo vaikų auklėtojoms (lietuviškuose lopšeliuose ir darželiuose) tik pagyrimus norėčiau rašyti už jų darbus.
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 10 24, 13:27)
Mes gyvenam ne Vokietijoje, bet Norvegijoje praktika panasi. Tikra tiesa, cia niekas nesicackina ir pizamomis niekas nevelka, nes juk net lovu nera darzeliuose  4u.gif  Mazoji miega su rubais, vezimuke, lauke. Ar lietus lyja, ar sninga, ar saule sviecia.. iki -10 laipsniu visada vezimuke ir lauke  thumbup.gif  Be galo gera praktika, nes dukryte pradejo pietu miegoti net 2val, kai nuo pat gimimo ismiegodavo maksimum 1val. Cia man jau svente budavo. Ir zymiai geresnes nuotaikos buna grizusi is darzelio, nes tenai minimum pora valandu prabuna lauke. Turi buti labai labai bjaurus oras, didelis vejas su lietum, kad vaikai neitu i lauka. Man asmeniskai, tai zymiai geriau, nei kad sedetu grupese visa diena  ax.gif

O kiek valandu per diena vaikas buna tame darzelyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cerlina @ 2007 02 05, 14:22)

Pastebėjau, kad auklėtojos malonesnės su tais tėvais, kuriuos mato kasdien. T.y. ateikit su vaiku į grupę, ir kol jis rengiasi, pasisveikinkit ir pabendraukit su auklėtoja. Nes daugybė tėvų ryte skuba į darbą ir paleidžia vaikus prie darželio vartelių arba tik atidaro lauko duris, o į grupę net neužeina. Va tokių tėvų vaikiukai, galima sakyti, 'nurašyti'. Aišku, nesakau, kad visuose darželiuose taip. Bet toks mano pastebejimas  verysad.gif

Tikra tiesa smile.gif Aš nemėgėja kalbėti,tai mano vaikas prie tų "nurašytųjų".Nesu išgirdusi nei vieno gero žodžio apie savo vaiką,tik neigiamą.Juk net ir blogiausiai besielgentis žmogus turi ir gerųjų pusių.Išvis mes Lietuvoj linkę užakcentuoti viską kas bloga,tai mane liūdina. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aladina @ 2011 10 23, 16:38)
drinks_cheers.gif  tai vadinama betvarke, tokiu būdu galima ugdyti 1-2 vaikus savo namuose, bet ne 20 vienoje grupėje

Mūsų auklėtojos dar vis dirba pagal seną "ruso laikų" sistemą- garantuoju, kad Rusijoje darželiuose lygiai ta pati tvarka. Auklėtojos rašo planus, dirba pagal raidę, o "masėms valdyti" taikomas pats seniausias metodas- dienos režimas, kai visi kartu valgo, miega, žaidžia, klauso pasakos, eina į lauką.. Tai nėra blogai, pačioms auklėtojoms tokiu principu netgi lengviau dirbti. Viskas pagal valandas, tikslu ir aišku.
Bet Vakarų Europa, Skandinavija ir Amerika šitos sistemos netaiko. Pagalvokime, kodėl.... g.gif
Atsakyti