Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

Man atrodo, kad kol prasirgs visas darzelines ligas, kiol organizmas ipras prie nuolatiniu virusu, bacilu ir t.t tol vaikas ir sirguliuos...Dicke pirmus metus daugiau nejo negu ejo i darzeli.Antrais metais buvo lengviau, dabar tfu tfu tfu kol kas laikosi.Tu slogu, kosuliu vis maziau ir maziau.Jau ir vejaraupius apturejom, mazas irgi prasirgo, tai ben jau nebeuzsikres kai i darza eis.Ir tikiuos kartu su sese iveiks visus tuos sirgimus jau dabar, tai darziuky jau maziau snargliuosis ax.gif
Atsakyti
vat dėl to rengimo tai man irgi nelabai patinka, iš ryto aprengiu šiltai nes šalta o poto kai eina į laukuti dieną tai jos viską ir aprengia, saulė šviečia vaikas su kepure, kai aš jam tikrai nedėčiau jos, ir vaikas sušiles.. tai kadangi pas mus visai netoli nuo namų iki darželio pradėjau šiek tiek mažiau rengti vaikutį..
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2011 09 30, 09:49)
vat dėl to rengimo tai man irgi nelabai patinka, iš ryto aprengiu šiltai nes šalta o poto kai eina į laukuti dieną tai jos viską ir aprengia, saulė šviečia vaikas su kepure, kai aš jam tikrai nedėčiau jos, ir vaikas sušiles.. tai kadangi pas mus visai netoli nuo namų iki darželio pradėjau šiek tiek mažiau rengti vaikutį..

Pas mus tas pats...Buna, kartais net ne taip aprengiau, bet randa kokias kelnes spintelej ir dar tas uzmauna... ax.gif Tik dabar jau patys rengiasi, tai mazu pati viska ka randa ir velkasi...ech... Naujoj grupej stengiasi, kad viska patys darytu, tai ko gero net nepaziuri.
Atsakyti
Kaip buvo drūtas, taip ir lopšely toks buvo. Žiemą bronchitą turėjo ir tiek, laikomės.
Atsakyti
Na, man taip pat pasirode labai keista, kai papraseme aukletojos vaiko miegui uzvilkti maikute. Toji atreze :"daug vaiku, mes kiekvienam nepervilkinesime,atveskite vaika jau su maikute miegojimui , po apacia apvilkta". Negalejau patiketi, kad galiu sulaukti tokio atsakymo. O uzklausus apie pizamytes apvilkima atsalus orams, arba bent pizaminiu kelniu (juk pampersa uzdejus, vos keleta sekundziu uztrunki ir kelnes apvilkt), pareiske, kad geriau apvilkime patys ilgomis rankovemis marskinelius, su kuriais vaikas miegos, bet jos nepervilkines. Cia manau yra aukletoju nenoras padeti tiems vaikams ir tingejimas. Pilnai suprantu, kad joms nelengva, bet ju toks darbas. Juk kiekvienas sunkiai dirbame, taciau tai kas priklauso padarome. Ir ka daryti tokiu atveju? Kam nors pasiskusi, baisu, kad vaikas del to nekentetu, o jam tik 2 metukai, nei kalbeti dorai nemoka, nei pats persirengti O aukletojos "seno" sukirpimo...
Atsakyti
QUOTE(Melynplauke @ 2011 10 10, 16:41)
Na, man taip pat pasirode labai keista, kai papraseme aukletojos vaiko miegui uzvilkti maikute. Toji atreze :"daug vaiku, mes kiekvienam nepervilkinesime,atveskite vaika jau su maikute miegojimui , po apacia apvilkta". Negalejau patiketi, kad galiu sulaukti tokio atsakymo. O uzklausus apie pizamytes apvilkima atsalus orams, arba bent pizaminiu kelniu (juk pampersa uzdejus, vos keleta sekundziu uztrunki ir kelnes apvilkt), pareiske, kad geriau apvilkime patys ilgomis rankovemis marskinelius, su kuriais vaikas miegos, bet jos nepervilkines. Cia manau yra aukletoju nenoras padeti tiems vaikams ir tingejimas. Pilnai suprantu, kad joms nelengva, bet ju toks darbas. Juk kiekvienas sunkiai dirbame, taciau tai kas priklauso padarome. Ir ka daryti tokiu atveju? Kam nors pasiskusi, baisu, kad vaikas del to nekentetu, o jam tik 2 metukai, nei kalbeti dorai nemoka, nei pats persirengti O aukletojos "seno" sukirpimo...

blink.gif virsune cia, nu ir naglumas , dar ir bjaurumas. nervina tokios fur5ijos, uzimdamos darbo vietas...
Atsakyti
Kai as pakalsausiau apie lopselinuko miego metu naudotina pizama..i mane paziurejo ir pasake mes neturim kada rengti..dvideismt vaiku... atejus po pietu miego..besikeliancius radau keturis vaikus doh.gif bet pizamu jos neregns..nes labai daug vaiku doh.gif
ir pasakykit uz ka tos tetos alga gauna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 17:21)
Kai as pakalsausiau apie lopselinuko miego metu naudotina pizama..i mane paziurejo ir pasake mes neturim kada rengti..dvideismt vaiku... atejus po pietu miego..besikeliancius radau keturis vaikus doh.gif  bet pizamu jos neregns..nes labai daug vaiku doh.gif

g.gif pati dirbu darzelyje, bet tikrai tokiu kuriozu nebuna, po galais, vadinasi galima dirbti, kaip nori... tikrai nesunku yra ivykdyti teveliu prasymus, rankos nenukrenta, ir vitaminus suduodam, ir prisitaikom pagal kiekvieno vaikucio poreikius, stengiames bent...gal visiems ir neitinkam, bet jei mama paprase perrengti, tai perrengiam, isverdam arbateles, jei, pvz., nemegsta kakavos, nematau problemos. bet tenka paskaityt, kad buna visko...deja...
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 10 10, 17:21)
Kai as pakalsausiau apie lopselinuko miego metu naudotina pizama..i mane paziurejo ir pasake mes neturim kada rengti..dvideismt vaiku... atejus po pietu miego..besikeliancius radau keturis vaikus doh.gif  bet pizamu jos neregns..nes labai daug vaiku doh.gif

Vaje... blink.gif Pasiteiravus, ko reikia vaikučiui pietų miegui, pačios auklėtojos pasakė, kad atneščiau pižamą ir neperšlampamą palutę į lovytę (dėl viso pikto). Jokios problemos nekeliamos, kad reikia perrengti vaikus.
Atsakyti
QUOTE(SIMPSONAI @ 2007 01 25, 10:18)
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad  4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką.  Vaikai būna lauke be šalikų ir  ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? verysad.gif

ax.gif JUOKAUJAT?
Tik džiaukitės Lietuvos darželiais ir jų auklėtojomis. Prieš dvi dienas grįžau iš Vokietijos. Ten toks darželių lygis... kad jeigu lauke lyja, tai auklėtoja nuvilks vaikui striukę ir užsigaubs ją sau ant galvos.. Pietų miego nėra, yra tik čiužinukai, vaikas jei pavargo- išsitraukia savo čiužinuką ir gali ant jo pailsėti. Su maitinimais irgi niekas nesiterlioja. Žaislus irgi nešasi patys. Darželis trunka kelias valandas, ne visą dieną kaip pas mus. Vokietijoje niekas nesiskaito su tokiais tėvais, kurie neaugina patys savo vaiko ar neišgali samdytis auklės.
Atsakyti
QUOTE(Snikers @ 2011 10 11, 15:21)
ax.gif JUOKAUJAT?
Tik džiaukitės Lietuvos darželiais ir jų auklėtojomis. Prieš dvi dienas grįžau iš Vokietijos. Ten toks darželių lygis... kad jeigu lauke lyja, tai auklėtoja nuvilks vaikui striukę ir užsigaubs ją sau ant galvos.. Pietų miego nėra, yra tik čiužinukai, vaikas jei pavargo- išsitraukia savo čiužinuką ir gali ant jo pailsėti. Su maitinimais irgi niekas nesiterlioja. Žaislus irgi nešasi patys. Darželis trunka kelias valandas, ne visą dieną kaip pas mus. Vokietijoje niekas nesiskaito su tokiais tėvais, kurie neaugina patys savo vaiko ar neišgali samdytis auklės.

Ir tai visiška tiesa, ir ne tik Vokietijoje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Snikers @ 2011 10 11, 15:21)
Vokietijoje niekas nesiskaito su tokiais tėvais, kurie neaugina patys savo vaiko ar neišgali samdytis auklės.

Ar kenkti mažam vaikui yra tolygu nesiskaityti su tėvais?

Niekada nesuprasiu tokio nežmoniškumo. Juk tokiam darželyje blogai ne tėvams, kurie neišgali gyventi kitaip, o tų tėvų vaikui (kuris ne tik namie negauna to 'pačių auginimo' dėmesio, gal net labai sunkiai gyvena, bet dar ir darželyje atkenčia savo vaikystės dieną..). Sugyvulėjimas visiškas. Vaikai nekalti dėl savo tėvų...
Atsakyti