Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

Pas mum vaikai lauke nebuna tik kai lyja ax.gif Jau va ir vejas pastarosiom dienom didesnis, tai galvojau tupes grupej, bet nuejus nustebau, kad laksto pypliai po lauka visi patenkinti.Nu ir gerai, kazkaip dziaugiuosi, kad nelepina situo atzvilgiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 09 16, 09:09)
Pas mum vaikai lauke nebuna tik kai lyja  ax.gif Jau va ir vejas pastarosiom dienom didesnis, tai galvojau tupes grupej, bet nuejus nustebau, kad laksto pypliai po lauka visi patenkinti.Nu ir gerai, kazkaip dziaugiuosi, kad nelepina situo atzvilgiu  rolleyes.gif

Ir man patinka kai vaikai i lauka eina, bet pas mus grupej dauguma mamu pyksta, kad i lauka veda kai vejuota.
Atsakyti
Gal kas man pasakysite, ar darzelio aukletojos savo profesine diena svencia spalio 5 d., kaip ir mokytojai g.gif ? Kada jas sveikinti su profesine diena mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 09 20, 21:29)
Gal kas man pasakysite, ar darzelio aukletojos savo profesine diena svencia spalio 5 d., kaip ir mokytojai g.gif ? Kada jas sveikinti su profesine diena mirksiukas.gif ?

Taip
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2010 11 24, 19:48)
Deja,auklėtojų tikrai visokių būna-mūsų dukrą vertė valgyti,nors tris kartus primygtinai prašėme to nedaryti.Atsakymas:negalime leisti nevalgyti,nes kiti vaikai paseks jos pavyzdžiu.Man dzin kiti vaikai,o mano mergaitę pradėjo pykinti,skaudėti pilvą ir aplamai ėmė bijoti darželio,auklėtojų ir mokyklos.Viskas vyko perėjus į paruošiamojo ugdymo grupę,iki tol problemų nebuvo.

Kaip suprasti VERTĖ.. gal būtų galima pasakyti, kad auklėtojos liepė valgyti. Žodinis liepimas tai ne fizinis vertimas. Jei bus leista nevalgyti vienam, kitam, dar kitiems leista nemiegoti, nes tėvai to nori.. tai apie tvarką grupėje galima pamiršti.
Atsakyti
Pradėjome eiti į lopšelį. Paprašiau jeigu bus šilta numauti pėdkelnes ir užmauti kojinytes. Auklėtoja pareiškė, kad mes tai jau pėdkelnių ir kelnių nepermausime. Daug vaiku (9 blink.gif ) ir nėra kada . Tegu vaikšto su pėdkelnėm ir šortais. Man tai čia kažkokia tragedija taip rengti vaiką.
Ar auklėtoja turėtu pervilkti vaiką ar čia aš pati per daug noriu. Gal tai yra normalu ir aš ko nors nežinau. Vaikui 1metai 10 mėn.
Gyvename rajone. Gal jau ieškoti kito darželio?
Atsakyti
QUOTE(liuka69 @ 2011 09 26, 11:06)
Pradėjome eiti į lopšelį. Paprašiau jeigu bus šilta numauti pėdkelnes ir užmauti kojinytes. Auklėtoja pareiškė, kad mes tai jau pėdkelnių ir kelnių nepermausime. Daug vaiku (9 blink.gif ) ir nėra kada . Tegu vaikšto su pėdkelnėm ir šortais. Man tai čia kažkokia tragedija taip rengti vaiką.
Ar auklėtoja turėtu pervilkti vaiką ar čia aš pati per daug noriu. Gal tai yra normalu ir aš ko nors nežinau. Vaikui 1metai 10 mėn.
Gyvename rajone. Gal jau ieškoti kito darželio?

Nereikia Jums ieškoti kito darželio, manau užtektų nueiti pas l/d direktorę. O auklėtojoms nebijokite atsakyti taip pat kategoriškai, kaip kad ir jos. Tai jų darbas prižiūrėti vaikus, o spėja, ar ne tai ne tėvų rūpestis. Netylėkit.
Atsakyti
QUOTE(Aladina @ 2011 09 26, 20:24)
Nereikia Jums ieškoti kito darželio, manau užtektų nueiti pas l/d direktorę. O auklėtojoms nebijokite atsakyti taip pat kategoriškai, kaip kad ir jos. Tai jų darbas prižiūrėti vaikus, o spėja, ar ne tai ne tėvų rūpestis. Netylėkit.

na jau siuo metu laiku dar kol kas ped kelniu po kelnemis tikrai nreikia, manau, kad aukletojos tolerantiskai, bet ne kategoriskai turetu paaiskinti, kad grupeje plaiekan vaikauti, pedkelnes numautumete, paliktomete kelnytes ir kojines, taip, kad grupeje nebutu per karsta. o einant i lauka, jau pagal oro salygas, tai aukletojos turetu aprengti tinkamai...na, o sortukai, ant pedkelniu, jeigu dar sauskelnes, nemanau, akd patogu vaikuciui, atgyvena mano akim.
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2011 09 15, 19:13)
pas mus ta pati situacija,viena karve tingine kazkokia,o kita mes ja tiesiog dievinam.parduotuveje pasisveikina su mazyliu,ir siaip maloni.o ta kita truputi stamboka todel ir tingi i lauka eit.taipat buvo grazi diena ,kitu grupiu vaikai lauke,ateinam o ji vaikus dar rengia  doh.gif
vaikas darzelyje sunegalavo ,o ji ne nepaskambino.po sunegalavimo ir toliau vaikui valgyt dave  doh.gif

Kaip jus nepagarbiai kalbat apie žmogų kuris būna su jūsų vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justukė: 28 rugsėjo 2011 - 21:50
QUOTE(Pakalnute26 @ 2011 01 03, 10:09)
Pritariu visu 100 proc. Musu patirtis tokia pati - aciu Dievui, nesergam nuo kiekvieno sloguojancio, bet lauke praleidziam praktiskai visus savaitgalius, nesvarbu ar +20 ar -20 lauke. Nuolat lauke, nuolat darzoves, mazai Tv, daug judesio, daug veiklos ir vaikas sveikas bus. Nereik tinget su vaiku eit i lauka. Nerra blogo oro, yra tik neteisingas poziuris ir bloga apranga.

Bukim visi sveiki ir uzsigrudine  thumbup.gif

oi tik nusispjaukit tris kartus per peti. Viska dariau, kaip cia pasakius, teisingai....vaikai visiskai nesirgo iki 8 men., veliau tik kokia slogyte karta/du i metus.....tv neziurim beveik visiskai, lauke vasara praleidziam min po 6 val, ziema zinoma maziau, po kokias 3-4 tik gaunasi, na jei -20 tada po pora valandeliu. maistas visad sviezias, darzoves savo augintos. Vaikus pati maitinau MP iki 2.3 m, iki 6 men tik MP ir tt ir pan....ir ka....tik nueina i kolektyva ir suserga....i darzeli paejo du pusdienius paskui dvi savaites slogavo kosejo doh.gif lauke jei sutinka koki serganti vaika dazniausiai uzsikrecia doh.gif viskas prasidejo praeita ziema...iki tol ir as buvau tokia "teisuole" va mazdauk, paziurekit, mano vaikai neserga tongue.gif dabar tai ima neviltis....siemet dar sedes namiem nes sese turim 6 men, tai nesinori sargdint dar tokios mazos....kitais metais bijau ir pagalvot kas bus....reiks man i darba...o jei jie taip sirgs doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Lyra* @ 2011 02 04, 16:31)
Šiaip tai vaikų darželio maistui yra labai griežti reikalavimai.

bet tuos reikalavimus sudarineja visiski idijotai na arba darzeliai ju nepaiso....sasysku ir slapiankos niekaip nepriskirciau vaikams tinkamo maisto kategorijai.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 29 rugsėjo 2011 - 06:22
man atrodo kad prie viso to kad vaikas valgo tik sveiką maistą ir daug veiklos turi, nepakanka kad nesirgtu, manau kad mažyliai turi kažkiek gauti ir tų bacilų kad imunitetas stiprėtu, o va jūs wytaute iškart savo mažąją ir saugot kad tik ne duog dieve namie nieks nesirgtu nes ir ji susirgs.. tai nesusirks dabar susirgs į darželį nuėjus, o dabar gal biškuti pasloguos igaus imuniteto, mamos pienelis gal apsaugos, o darželyje pienelio nebebus. Na aišku čia kiekvienam vaikui invidualiai, maniškis mp gavo tik iki 4 mėn teko valgyt ir pirktines košes ir pirktines daržoves vasarą pastoviai basas, po balas laksto kai kiti vaikai su striukėm ir guminiais, kiti stebisi sako vai vai kaip negerai, neprižiūrėtas vaikas.. bet mums beveik 2 metai, du kart buvo užkilus temperatūra bet per vieną dieną ir praėjo,kelis kart šiektiek pakosėjo bet į nieką rimtą kosulys neisirutuliojo ir greit baigėsi.. šiais metais teko išleisti į lopšelį, tfu tfu tfu dar jokios ligos nepasigavo. Manau per daug vaikų saugoti irgi nereikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūtkė: 29 rugsėjo 2011 - 08:08
Aš irgi panašiai galėčiau pratęsti tą sirgimo temą. Maitinau vaiką MP iki 2 metų ir 2 mėnesių, daug būdavom lauke (kol dar nevaikščiojo, tai po 6 val. su pertraukomis pamaitinti), saldainio (šokolado) pirmą kartą paragavo 2 metų ir 3 mėn. Iki darželio buvo vieną kartą sukarščiavęs ir turėjo 2 operacijas (1 mėn. ir 6 mėn., bet tai jau buvo įgimti dalykai). Daugiau niekuo nesirgo. Į lopšelį išėjo pustrečių metų. Po 2 savaičių prasidėjo: sloga – kosulys. Pirmieji metai baigėsi plaučių uždegimu. Nebetikiu ta MP galia, matyt, kiti dalykai lemia imunitetą. Gal genai? Nesu medikė, nežinau. Žiūriu, darželyje eina kiti vaikai sloguojantys, kosėjantys, ir nieko. O jis iki šiol bent greit tas slogas pasigaudavo iš kitų. O su sloga jau tik namie. Gal šie metai bus kitokie? Dar nebuvome darželyje, nes rugsėjo pirmąją išoperavo adenoidus. Be to, jam dar ir lengvos eigos bronchų astma. Nekaltinu auklėtojų, kad mano vaikas suslogavo. Aišku, kitą kartą atrodo, kad galėtų truputį patarti, kaip rengtis į lauką, nes iš ryto ateinam vienaip, juk vėsiau, o į lauką eina jau sušilus, tai juk nereikia leisti visko susirengti, tuo labiau, kad laksto ir labai greitai sušyla.
Atsakyti