Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai. Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra.
Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30)
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę.
Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais
Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais
sutinku su tokia vaikų bausme,kad juos tik taip baustų ir mamoms niekada nekiltų naras -eiti pas vyr.darželio vedėjas ir vaikai į darželius eitų su dideliu noru.
Kaip sakoma:MANO VAIKAS -MANO PASAULIS
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30)
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai. Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra.
Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais
Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus.
O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas??? Bet nemanau ,nes kaip su daug kuo pakalbu tai labai nustemba,kad dar šiais laikais taip auklėtojos gali daryti.Mano draugė yra darželio auklėtoja,tai sako na ir drąsios tos auklėtojos,kaip nebijo už tokius dalykus išlėkt iš darbo
QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 29, 20:22)
Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus.
O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas??? Bet nemanau ,nes kaip su daug kuo pakalbu tai labai nustemba,kad dar šiais laikais taip auklėtojos gali daryti.Mano draugė yra darželio auklėtoja,tai sako na ir drąsios tos auklėtojos,kaip nebijo už tokius dalykus išlėkt iš darbo
As manau, kad smurtaujanciu aukletoju neturi buti! Todel jums reiketu pakalbeti su ja, o po to su direktore. Problema galetu kazkiek issispresti. 5 metu vaikas jau pasakys, kas jam blogai. Blogiausiu atveju gal yra galimybe pakeisti grupe, jei aukletojos negalima pakeisti. O ar kiti teveliai nesiskundzia panasiu aukletojos elgesiu? Reiketu gal grupes tevams susivienyti ir bandyti spresti sia nenormalia padeti vaiku labui. Tevai siais laikais didele jega!
Nutiko toks dalykas, kuris visa ta laika, kai dukra ejo i darzeli nebuvo nutikes..
Dukryte man vakare atsigulusi pasakoja: mane aukletoja Ruta skaudziai stume.. klausiu kaip suprast stume..sako as niekaip negalejau uzmigti ir ji mane tempe is lovytes ir stume ant grindu ir sake stovek cia jei nemiegi..
Tai ji maze aisku pradejo verkti, o ta ragana dar prigrasino, kad nebandyk mamai isplepeti
Kadangi mes su mazyle esam labai artimos ji man papasakojo tai man kojos rankos nutirpo, nes to nebuvau patyrusi per visa ta laika kiek lankeme.
Dukryte paprase, kad tai raganai nieko nesakyciau, kad pasakyciau tik labas rytas atejusi, na jos siandien ryte ir nebuvo, bet as tikrai to taip nepaliksiu!!!:banned2:
Galvoju rytoj issiaiskinti viska su ja dukrai nematant, nes pazadejau saugoti musu paslapti.
Ryte mazyle atsikelusi sako: mamyte, as nenoriu eiti i darzeli, nenoriu kad aukletoja Ruta man taip darytu
Kaip reaguoti?? Ka daryti?? kol kas neturim kur jos isvezti, turesim tik po savaites..
Dukryte man vakare atsigulusi pasakoja: mane aukletoja Ruta skaudziai stume.. klausiu kaip suprast stume..sako as niekaip negalejau uzmigti ir ji mane tempe is lovytes ir stume ant grindu ir sake stovek cia jei nemiegi..
Tai ji maze aisku pradejo verkti, o ta ragana dar prigrasino, kad nebandyk mamai isplepeti
Kadangi mes su mazyle esam labai artimos ji man papasakojo tai man kojos rankos nutirpo, nes to nebuvau patyrusi per visa ta laika kiek lankeme.
Dukryte paprase, kad tai raganai nieko nesakyciau, kad pasakyciau tik labas rytas atejusi, na jos siandien ryte ir nebuvo, bet as tikrai to taip nepaliksiu!!!:banned2:
Galvoju rytoj issiaiskinti viska su ja dukrai nematant, nes pazadejau saugoti musu paslapti.
Ryte mazyle atsikelusi sako: mamyte, as nenoriu eiti i darzeli, nenoriu kad aukletoja Ruta man taip darytu
Kaip reaguoti?? Ka daryti?? kol kas neturim kur jos isvezti, turesim tik po savaites..
Pašnekėk su auklėtoja, tik skandalo nekelk, žiūrėk, ką ji tau pasakys. Gal viskas ne taip baisu buvo, pvz, gal tiesiog pakėlė iš lovos vaiką ir pastatė, gal dar pabarė, tai vaikui ir pasirodė...Čia tik spėlioju...Šiaip ar taip, pasakyk auklėtojai, kad to netoleruosi. Ir dukrytei leisk suprasti, kad visad ją ginsi.
O kokio amžiaus dukra? Pirmiausia reiktų su auklėtoja pasikalbėti ir žiūrėti, kaip ji į tai reaguos, koks bus tolesnis elgesys su vaiku. Pabandyk pakalbėti su kitų vaikų tėvais, kaip su jų vaikais elgiamasi. Jei niekas nesikeis - kreipkis į darželio direktorę. Jei ir tai nepadės, teks kreiptis aukščiau.
Manau nereiktų iš karto užsipulti auklėtojos vien dėl to, kad neišduot dukrytės, nes jei auklėtoja iš tiesų tokia ragana, tai vėliau tik dar labiau gali kabinėtis prie vaiko (nekalbu apie tai, jog pedagogui iš viso nedera taip elgtis ). Gal situaciją bandyt apeiti šiek tiek gudraiu, paklausti, ar mano dukrytė visada miega pietukus, ar greit užmiega, ką daro, jei nesiseka užmigti? Yra nemažai penkemečių ir šešemečių, kurie visiškai neužmiega pietų metu, bet tuomet jie gali ramiai pagulėti ir auklėtoja neturėtų draskyti vaiko, jei jam sunku ar visai nesinori miego. Tereikia supratingos auklėtojos, su kuria pirmiausia ir reikėtų kalbėtis SĖKMĖS
Man tai ji is viso kazkokia laukine pasirode, kazkokia nepatenkinta gyvenimu, nei sveikinasi ryte, nei sypsosi, gaila nematau ka ji ten veikia su tais vaikais dienos metu.. As nusprendziau neleisti jos si menesi daugiau i darzeli, issisuksim su seneliu daline prieziura, nes eiti ir pataikauti jai nenoriu, norisi ja taip patampyti.. Viena mama parase, kad ji grieztoka, bet kad myli gerus vaikus.. Tai ka tai reiskia?? Ji turi myleti visus vaikus!!!
As siaip labai jauciu zmones ir ji man is pirmo zvilgsnio jau nepatiko!!!
Netgi galvojau toki varianta: nueisiu ir sakysiu, kad mes dar nesenai lankome darzeli, o cia dabar toks balaganas, kad dukrytei sunku..kad prasau daugiau jos meiles, silumos ir supratimo savo vaikui ir nunesu dovanu..
Bet is kitos puses blokuojuosi, kodel as tokiai furijai turiu nesti dovanu, jei ji skriaudzia vaikus???
Taip ir blaskausi..rytoj jau ji bus, tai reikia iki rytojaus nuspresti ka as jai sakysiu..kai dukryte nematys.. Nes pazadejau saugoti musu paslapti..
Netgi galvojau toki varianta: nueisiu ir sakysiu, kad mes dar nesenai lankome darzeli, o cia dabar toks balaganas, kad dukrytei sunku..kad prasau daugiau jos meiles, silumos ir supratimo savo vaikui ir nunesu dovanu..
Bet is kitos puses blokuojuosi, kodel as tokiai furijai turiu nesti dovanu, jei ji skriaudzia vaikus???
Taip ir blaskausi..rytoj jau ji bus, tai reikia iki rytojaus nuspresti ka as jai sakysiu..kai dukryte nematys.. Nes pazadejau saugoti musu paslapti..
QUOTE(Poskis @ 2007 07 04, 15:40)
Man tai ji is viso kazkokia laukine pasirode, kazkokia nepatenkinta gyvenimu, nei sveikinasi ryte, nei sypsosi, gaila nematau ka ji ten veikia su tais vaikais dienos metu.. As nusprendziau neleisti jos si menesi daugiau i darzeli, issisuksim su seneliu daline prieziura, nes eiti ir pataikauti jai nenoriu, norisi ja taip patampyti.. Viena mama parase, kad ji grieztoka, bet kad myli gerus vaikus.. Tai ka tai reiskia?? Ji turi myleti visus vaikus!!!
Pati dirbu darzelyje..niu ne aukletoja,bet...ir bent jau mano poziuro y waiku prieziura nekeicia atnese tewai man dowanele ar nea...Y wisus waikus ziuriu wienodai..wienodai wisus myliu ir kartais wienodai ant ju supykstu
O sioje situacijoje manau butina pasikalbeti pirmiausia su aukletoja,bet jokiu budu nerekiant ar pan...imti ir ramiai dwiese pasikalbeti....o toliau ka daryti jau spresti pagal situacija(pagal tai ka ji kalbes)...
As tai irgi pirmiausiai eiciau su aukletoja pasneketi (ir nelaukciau, o is karto kai ji dirbs) ir pasnekeciau. Jei kiltu bent maziausias itarimas, kad dukra viska suprato teisingai eiciau pas vedeja ir parasyciau skunda. Tikrai issispres, tik nenusileisk.
O dukrai paaiskink, kad aukletoja taip negali elgtis ir kad tu padarysi viska, kad jai butu darzelyje malonu. Ir tikiesi, kad mazoji tau pades pasakodama viska.
O dukrai paaiskink, kad aukletoja taip negali elgtis ir kad tu padarysi viska, kad jai butu darzelyje malonu. Ir tikiesi, kad mazoji tau pades pasakodama viska.
QUOTE(Poskis @ 2007 07 04, 16:40)
Viena mama parase, kad ji grieztoka, bet kad myli gerus vaikus.. Tai ka tai reiskia??
Jau vien šis pasakymas daug pasako apie žmogaus mąstymą Rūšiavimas į gerus ir blogus , na, atsiprašau, bet jums paprasčiausiai nepasisekė su pedagoge, jei tik yra galimybė, keiskit grupę ar net darželį, čia jau kalbėjęs ar ne kalbėjęs kaži ką pakeisi, jei ji taip skirsto vaikučius Nenorėčiau, kad mano dukrytė eitų pas tokią auklėtoją Sėkmės jums dar kartą