Pasipasakosiu:
susivėlinau vieną mėnesį sumokėti už darželį, susivėlinau vieną dieną, tad mano mokėjimo nesimatė vietinėj buhalterijoj, ir koridoriuj skelbime buvome įvardinti skolininkais ( be mūsų dar trys vaikai ). Skola buvo pripliusouta ir už einamą mėnesį. Pasakiau, kad sumokėjau, kad kvito neatnešiu, nes mokėjau internetu, jei nori- galiu atspausdinti tik mokėjimo istorijos nuorašą. O auklėtoja mano vaikui pasakė, kad jis neitų į darželį jei nesugebam sumokėti už jo suvalgomus pietus, ir būrelius ( už būrelius teisybės dėlei sumokėjau pati pirma). O neseniai, esant -7-10 šaltukui mano vaikas buvo lauke be pirštinių....auklėtoja matė....
Liūdna žinokit......labai.
Paskambinau ir paklausiau ar su savo vaiku ji šitaip elgtųsi....pasakė, kad lauke buvo ne ilgai, ir kad ji išeinant pasakė visiems užsidėti pirštines
Apsiverkiau........
va
Vakare vaikas akė, kad jo rankos buvo kaip ledas....ir neleido žaisti su kitais, stovėjo tokiam šalty ir žiūrėjo....
Nebegaliu.....
Papildyta:
Ir per pietų miegą vis gąsdina , kad eitų į kitą grupę. Tai vaikas klausia ''mama ar aš gerai darau, kad neinu''.......
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 02, 12:58)
Pasipasakosiu:
susivėlinau vieną mėnesį sumokėti už darželį, susivėlinau vieną dieną, tad mano mokėjimo nesimatė vietinėj buhalterijoj, ir koridoriuj skelbime buvome įvardinti skolininkais ( be mūsų dar trys vaikai ). Skola buvo pripliusouta ir už einamą mėnesį. Pasakiau, kad sumokėjau, kad kvito neatnešiu, nes mokėjau internetu, jei nori- galiu atspausdinti tik mokėjimo istorijos nuorašą. O auklėtoja mano vaikui pasakė, kad jis neitų į darželį jei nesugebam sumokėti už jo suvalgomus pietus, ir būrelius ( už būrelius teisybės dėlei sumokėjau pati pirma). O neseniai, esant -7-10 šaltukui mano vaikas buvo lauke be pirštinių....auklėtoja matė....
Paskambinau ir paklausiau ar su savo vaiku ji šitaip elgtųsi....pasakė, kad lauke buvo ne ilgai, ir kad ji išeinant pasakė visiems užsidėti pirštines
Apsiverkiau........
va
Vakare vaikas akė, kad jo rankos buvo kaip ledas....ir neleido žaisti su kitais, stovėjo tokiam šalty ir žiūrėjo....
Nebegaliu.....
Papildyta:
Ir per pietų miegą vis gąsdina , kad eitų į kitą grupę. Tai vaikas klausia ''mama ar aš gerai darau, kad neinu''.......
Apsiverkiau........
va
Nebegaliu.....
Papildyta:
Eina sau Kaip gaila vaikucio. Pakalbekit su direktore. Nelabai ka ir padarysit, paklausinek kitu tevu, ar daugiau skundu yra. Kitas darzelis ar grupe kita gal isgelbetu
QUOTE(eda9 @ 2010 12 02, 16:35)
Eina sau Kaip gaila vaikucio. Pakalbekit su direktore. Nelabai ka ir padarysit, paklausinek kitu tevu, ar daugiau skundu yra. Kitas darzelis ar grupe kita gal isgelbetu
Na kažkada girdėjau posakį, kad ''varnas varnui akies nekerta''. Tai direktorė atpuola.
Liko mums vieneri metai, nepilni net.
Buvau šiandien pasiimt vaiko, tai negaliu šnekėti su ta moterimi, net žiūrėti negaliu. O ji lyg niekur nieko pasakoja apie mano sūnaus pasiekimus skaityme...nors niekada to nedarydavo, ir saldainį davė už gerą darbelį...
Skambanti tyla, bandau įlisti į jūsų kailį, bet nežinau ką daryčiau... Vaikiuką stiprinkite geromis savo emocijomis ir ai, net nežinau kuo... Man skaudu
Ana istorija su vėmalų turinio suvalgymu... Žinoma, auklėtoja tai sakydama, nesitikėjo, kad vaikas paims ir suvalgys... Bet palaukite, apie ką šneka sukasi?! Apie suaugusį žmogų, galbūt mamą, močiutę, o svarbiausia pedagogą . Na juk jos puikiai žino kokią emocinę žalą daro tam vaikui!!! Ir kodėl jos tai daro??? O jūs pabandėt įsivaizduoti ką tas vaikas tuomet JAUTĖ? Kas jos mažoje gležnoje širdutėje dėjosi? Mes, pedagogai, dabar skambiai kalbam apie patyčių prevenciją! Tai, kad tūkstančiai pavyzdžių rodo, kad pačios auklėtojos "gimdo"patyčias...
Ana istorija su vėmalų turinio suvalgymu... Žinoma, auklėtoja tai sakydama, nesitikėjo, kad vaikas paims ir suvalgys... Bet palaukite, apie ką šneka sukasi?! Apie suaugusį žmogų, galbūt mamą, močiutę, o svarbiausia pedagogą . Na juk jos puikiai žino kokią emocinę žalą daro tam vaikui!!! Ir kodėl jos tai daro??? O jūs pabandėt įsivaizduoti ką tas vaikas tuomet JAUTĖ? Kas jos mažoje gležnoje širdutėje dėjosi? Mes, pedagogai, dabar skambiai kalbam apie patyčių prevenciją! Tai, kad tūkstančiai pavyzdžių rodo, kad pačios auklėtojos "gimdo"patyčias...
QUOTE(Nireglina @ 2010 11 21, 12:04)
Man tik keista viena- kodėl tokios moterys pasirenka pedagoginį darbą. Juk šis darbas joms turėtų būti kančia.
QUOTE(Anoniminė @ 2010 11 21, 12:15)
Ale va man irgi iškilo toks klausimas.
Dvi pažįstamos yra baigę VPU priešmokyklinį ugdymą Abiejų požiūris į darbą ir vaikus skiriasi kaip diena nuo nakties. Viena beprotiškai dievina pasirinktą specialybę, o kita - tik skundžiasi, dejuoja dėl sunkių darbo sąlygų ir mažo uždarbio. Abiems uždaviau tą patį klausimą: kodėl pasirinko tokias studijas? Pirmoji - nes tai širdžiai mielas darbas, o antroji - į pedagoginį buvo lengviausia įstoti
Stebint, kas pasirenka pedagogines specialybes, peršasi išvada, kad į pedagoginį tikrai stoja tos, kurie neįstoja kitur (tokią nuomonę susidariau iš daugumos pedagoginio studentų pasakojimų ). Sakyčiau, žiauri tiesa. Todėl bevelyčiau, kad norintys tapti pedagogais laikyti psichologinį testą dėl tinkamumo šiam darbui Gal mažiau nepedagogiškų darželio auklėtojų ir mokytojų būtų
Upokšni, aš irgi pritarčiau dėl psichologinio testo laikymo . Bet vėlgi čia toks slidus reikalas-pati mokymo įstaiga, šiuo atveju, pedagoginis, kuris ruošia darželio auklėtojas, turi rimtai į tą testą pažiūrėti . Juk jei tai taptų tiesiog formalumas, problema kažin ar būtų išspręsta .
QUOTE(1cesna1 @ 2010 12 02, 17:04)
Skambanti tyla, bandau įlisti į jūsų kailį, bet nežinau ką daryčiau... Vaikiuką stiprinkite geromis savo emocijomis ir ai, net nežinau kuo... Man skaudu
Ačiū.
Nors šiandien neįstengiau pažiūrėti į tą žmogų, bet jau tvirtai nusprendžiau, kad pasikalbėsiu ateinančią savaitę, pasakysiu, kad stebėsiu, klausysiu ausis ištempusi, ir nebetoleruosiu sekančio karto, kreipsiuos į aukštesnes instancijas.
Man tai gėda, gėda, kad tos moterys iš tiesų yra mamos, močiutės, garsiai deklaruja meilę, o iš tiesų....
Algas dauguma gauna mažas, tai ne priežastis dirbti blogai.
Neprašau mylėti mano vaiko, tik prašau j neskriausti.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 02, 22:47)
Ačiū.
Nors šiandien neįstengiau pažiūrėti į tą žmogų, bet jau tvirtai nusprendžiau, kad pasikalbėsiu ateinančią savaitę, pasakysiu, kad stebėsiu, klausysiu ausis ištempusi, ir nebetoleruosiu sekančio karto, kreipsiuos į aukštesnes instancijas.
Man tai gėda, gėda, kad tos moterys iš tiesų yra mamos, močiutės, garsiai deklaruja meilę, o iš tiesų....
Super . Pats laikas!!! Nedelskite nė vienos akimirkos vaiko labui. Beje, aš šį vakarą mąsčiau intensyviai šia skaudžia tema ir žinote vis klausiu: Po galais, kodėl auklėtojos užima kažkokią a la valdžios poziciją ? Kodėl vaikas nėra svarbiausioje vietoje?!
QUOTE(1cesna1 @ 2010 12 02, 23:51)
Super . Pats laikas!!! Nedelskite nė vienos akimirkos vaiko labui. Beje, aš šį vakarą mąsčiau intensyviai šia skaudžia tema ir žinote vis klausiu: Po galais, kodėl auklėtojos užima kažkokią a la valdžios poziciją ? Kodėl vaikas nėra svarbiausioje vietoje?!
Labai sunku yra dirbti su vaikais, su svetimais vaikais, kai reikalavimai vis didėja, ir didėja. Vaikų daug, jie padykę. Algos mažos, pragyvenimas brangus. Viskas slegia. Na tikrai užknisa. Reik būt neeiliniu žmogum galinčiu dirbti su vaikais. Arba būt tiesiog žmogum.
Kažkodėl mes dažnai gąsdinam vaikus, jei darysi/nedarysi...bus tas ir anas. Na kas davė tokią teisę? Ir tėvams, ir prižiūrintiems asmenims? Juk negerai taip. Labai negerai. Pagalvoju ar negalima vaikams sugulus paskaityti pasakos, ar tiesiog paimti laikraščio pavartyti. Bet juk lengviau išeiti į kitą grupę gert kavos...Galima ir kavintis, bet tuomet nebaubti ant vaikų, kažkaip kitaip tvarkytis.
Arba maistas- juk mamos gali informuoti, ir ko gero informuoja ką valgo, ko nevalgo vaikas, ir neversti valgyti. Jetau kai paskaičiau apie kepenėles .....
QUOTE(Upokšnis @ 2010 12 02, 18:42)
Todėl bevelyčiau, kad norintys tapti pedagogais laikyti psichologinį testą dėl tinkamumo šiam darbui Gal mažiau nepedagogiškų darželio auklėtojų ir mokytojų būtų
Jei neklystu dabar stojant reikia laikyti pedagoginį ar motyvacinį testą Nekartą girdėjau per radiją kalbant apie tai. Tik nepamenu, ar tai jau vyksta dabar, ar bus artimiausioje ateityje.
Skambanti tyla, neiškokite pateisinimų auklėtojai . O kam dabar lengva??? Kiemsargiui, kuris per tokius šalčius vargsta su tuo kastuvu už nedidelę atlygį, bet jis dirba. Arba ar tikrai lengvą etapą išgyvena verslininkas, kurį slegia finansiniai įsipareigojimai ir t.t ir pan., bet jis stengiasi! Ai ir daug pavyzdių yra šiame gyvenime!!! Bet ne tai svarbiausia. Esmė ir yra požiūris į tai. Tik va, gaila, kad pedagoginėje srityje kenčia mūsų mažuliukai
Dievaži, laimingi tie vaikai, su kuriais aš dirbau Ir tikrai ne milijonus gaudavau ...
Dievaži, laimingi tie vaikai, su kuriais aš dirbau Ir tikrai ne milijonus gaudavau ...
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 03, 00:02)
Labai sunku yra dirbti su vaikais, su svetimais vaikais, kai reikalavimai vis didėja, ir didėja. Vaikų daug, jie padykę. Algos mažos, pragyvenimas brangus. Viskas slegia. Na tikrai užknisa. Reik būt neeiliniu žmogum galinčiu dirbti su vaikais. Arba būt tiesiog žmogum.
maža alga nėra pateisinimas terorizuoti vaiką. net tik darželio auklėtojų algos mažos. jei kavinėj padavėja prispjautų į kavą, nes jai maža alga ir viskas užkniso -- pateisintumėt ir tą kavą išgertumėt?