Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(1cesna1 @ 2010 11 10, 13:54)
Siaubas tikras sad.gif. Skaitau ir visi plaukai piestu stojasi  unsure.gif. Nejau šiais laikais dar yra tų baisybių darželyje? Aš maniau, kad tik aš vaikystėje išgyvenau kratymus, vanojimus per užpakalį su šokdyne, kad vis neužmiegu pietų miegelio... ir dar daug n dalykų. Pasirodo, čia ir šiai dienai propaguojama sad.gif. Ir kas per auklėtojų (moterų/mamų) žiaurumas.

Noemary 21, o kodėl tėvai kiti tyli? Savo vaiko negaila? Aš nepalikčiau ramybėje. Tik dar jokia normali mintis nešauna į galvą kaip kovoti su tokiu žiaurumu sad.gif.

Na, čia tikriausiai auklėtoja iš "senų laikų" biggrin.gif baisu, kaip moteriškės nevaldo savo pykčio, ir tai išlieja ant mažųjų... verysad.gif
Atsakyti
O man baisu prisiminti, kai atėjau pasiimti iš darželio savo krikšto dukrelės. Atėjau pietų metu, kad kai visi vaikiukai miegos nuvesčiau ją pas dantistę, o ką pamačiau, tai man buvo šokas. Atsisukau į grupės pusę būtent tada, kai mergytė išvėmė tiesiai ant lėkštės kepenėles, o auklėtoja su šeimininkute stovi abi prie mergaitės ir rėkia ant jos, kad dabar viską atgal vėl suvalgyk. Visi vaikai sėdi aplink stalą galvas nuleidę, matosi, kaip rankose šakutės dreba iš baimės. Buvau šokiruota. Jau nebegalvojau, kad reikia gražiai išsiaiškint. Ką ten aiškintis, kai viską pati pamatai savo akimis? O auklėtoja jauna, pedagogė gi mat. Ir čia sveiko proto žmogus gali taip elgtis su ketverių metų vaiku? Kai abi mane pamatė, tai net pažaliavo iš baimės. Kaip poto mergaitė pati papasakojo, kad taip būna kiekvieną kartą, kai pietums būna kepenėlės. Siaubas. Tėvams pranešiau, tai tėvam buvo šokas, nes juk auklėtoja su šeimininkute atrodė tikrai malonios. Va tai tau ir moteriškės dirba su vaikais. Tai suprantu, kad galima pabart vaiką už ožius, kad jis nevalgo tų kepenėlių, bet kai vaikas iš šleikštulio net apsivemia ir jam liepiama viską suvalgyt atgal??? Kraupu. fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anoniminė: 20 lapkričio 2010 - 17:12
Išties baisu, bet aš netikiu, kad jos liepė suvalgyti. Tik gąsdina. Juk joks sveiko proto žmogus nevers vaiko suvalgyti to, ką jis išvėme.
Vis svarstau ir niekaip nesuprantu, kodėl tokios moterys pasirenka pedagoginį darbą. Juk akivaizdu, kad jos nemyli vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 11 20, 23:50)
Vis svarstau ir niekaip nesuprantu, kodėl tokios moterys pasirenka pedagoginį darbą. Juk akivaizdu, kad jos nemyli vaikų.

O jūs tikrai tikite, kad visos, kurios dirba auklėtojomis, myli vaikus? Beje, šeiminkutės nėra pedagogės.
Atsakyti
Tai aš suprantu, kad tik gąsdino, bet ar tokiais dalykais gąsdinti vaiką...

Suprantama, kad ne visos auklėtojos myli vaikus. Mažai dabar žmonių dirba iš idėjos, tačiau juk sveiko proto žmogus, o tuo labiau pedagogas turėtų suprasti, kad tokio amžiaus vaikai, su kokiais jos dirba labai lengvai gali būti psichologiškai traumuoti. Pati iš savo patirties galiu pasakyti, kad tokią žalą sunku atitaisyti.

Nesakau, kad čiučiuotų tuos vaikiukus ir nepabartų ir neauklėtų, kai to reikia, juk toks ir yra jų darbas, bet elementaraus supratimo reikia, kad negalima elgtis su jais taip lyg jie nieko nejaustų ir nesuprastų.

Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 11 21, 00:00)
O jūs tikrai tikite, kad visos, kurios dirba auklėtojomis, myli vaikus? Beje, šeiminkutės nėra pedagogės.

Turėjau galvoje ne tik pastarąjį aprašytą atvejį, bet ir kitus panašius.
Aš juk nerašiau, kad visos auklėtojos myli vaikus. Akivaizdu, kad taip nėra. Man tik keista viena- kodėl tokios moterys pasirenka pedagoginį darbą. Juk šis darbas joms turėtų būti kančia.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 11 21, 13:04)
Turėjau galvoje ne tik pastarąjį aprašytą atvejį, bet ir kitus panašius.
Aš juk nerašiau, kad visos auklėtojos myli vaikus. Akivaizdu, kad taip nėra. Man tik keista viena- kodėl tokios moterys pasirenka pedagoginį darbą. Juk šis darbas joms turėtų būti kančia.

Ale va man irgi iškilo toks klausimas. g.gif
Atsakyti
jusu visu nuomone, ar aukletoja turi teise neleisti vaiko i tualeta kada jis nori (konkreciu atveju pietu miego metu),argumentuodama tuo, kad: jis jau pries puse valandos buvo; kad uzsimane todel, nes neima miegas ir tiesiog nori pasivaikscioti; kad tada visi dvidesimt vaiku uzsimanys; kad, mamyte, supraskite, jus turite tik viena vaika, o man reikia visus 20 suziureti, todel jokiu budu neleisiu vaikui eiti i tualeta kada jis tik uzsimano. ir kaip reiktu reaguoti zinant, kad vaikas galimai pilna pusle buvo priverstas isguleti 2 valandas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 23 lapkričio 2010 - 10:57
QUOTE(primavera @ 2010 11 23, 11:27)
jusu visu nuomone, ar aukletoja turi teise neleisti vaiko i tualeta kada jis nori (konkreciu atveju pietu miego metu),argumentuodama tuo, kad tada visi dvidesimt vaiku uzsimanys. ir kaip reiktu reaguoti zinant, kad vaikas galimai pilna pusle buvo priverstas isguleti 2 valandas.

Laba diena primavera mirksiukas.gif Kaip galima atsakyti teigiamai - KAD TAIP GALI NELEISTI blink.gif blink.gif blink.gif Žinoma tokios situacijos aš nepakesčiau,duočiau atsiprašau liaudiškai tariant tokiai auklėtojai velniu nono.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 23 lapkričio 2010 - 10:55
QUOTE(Tėtsi @ 2010 11 23, 10:55)
Laba diena primavera mirksiukas.gif  Kaip galima atsakyti teigiamai - KAD TAIP GALI NELEISTI  blink.gif  blink.gif  blink.gif  Žinoma tokios situacijos aš nepakesčiau,duočiau atsiprašau liaudiškai tariant tokiai auklėtojai velniu nono.gif

virsuje papildziau dar savo pasisakyma. paklausta kodel neleido i tualeta, pazere begales priezasciu. Pasak jos, vaikas galimai nenorejo i tualeta, nes jau pries puse valandos buvo ir tiesiog, kad uzmusti laika uzsimane pasivaikscioti (nors zinojo, kad esam anksciau tureje problemeliu su prisisiojimais i lova). pasakiau, kad noriu jog vaikas eitu i tualeta kada tik jis uzsinori nepriklausomai nuo tuo metu daromos veiklos. i tai atsake, kad jokiu budu neleis eiti vaikams kada jie tik uzsimano, nes kitaip kas butu jei visi 20 vaiku pradetu lakstyti kada tik nori. bet dabar sedziu ir nesuprantu. neatmetu galimybes, kad galbut vaikas ir nenorejo taip stipriai i tualeta, kad neeme miegas ir sugalvojo pasivaikscioti ir t.t., bet kas, jei tikrai norejo g.gif ir ar gali pedagogas sakyti, kad nesusitvarkytu su vaikais tokiu ir tokiu atveju, nes kitaip kyla klausimas, kodel dirbi sita darba g.gif kaip cia surasti aukso viduri sitoj situacijoj. bandau kiek tik imanoma suprasti aukletoja, bet pasipiktinima kelia jos pasakymas, kad neleis vaikui eiti i tualeta kada tik jis nori.
Atsakyti
Apie ejima i tualeta.
Bet jei aukletoja sako, kad vaikas pries pusvalandi jau buvo, tai kaip gali buti pilna pusle?
tarp kito, vaikai daznai uzsimano _ noriu i tualeta, noriu valgyti, noriu gerti, kad tik neguleti lovoj ir nemiegoti.
Supraskite ir aukletoja: jei visi 20 vaiku uzsimanytu daryti ka jie nori, ir jei ta aukletoja butumet Jus.
Tik padirbejus ta darba, gali suprasti ir aukletojas (mokytojas), kodel kartais jos daro ne taip, kaip Jus tikejotes...
Atsakyti
tai va, bandau suprasti aukletoja, bet negaliu ignoruoti ir vaiko, tuo labiau, kad esam tureje problemeliu su sisiojimu. tai jus irgi neleistumet, sakydama, kad pries puse valandos jau buvo? nu bet jeigu is tikro nori? kas tada. budavo taip, kad neleisdavo, ar vaikas bijodavo pasiprasyti, prisisiodavo i lova, gaudavo velniu uz tai. ir taip eina uzdaras ratas.
Atsakyti