Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(eda9 @ 2010 09 30, 09:40)
Ne, maniskei nieko nesake, cia kitiems. Yra skirtumas, kai isidukusius ramina ir kai siaip uzsiemus, o vaikai neturi ka veikti. Siaip kiek maciau grupej, tai +/- visi klauso, tik kol aukletojos guode naujokus, o senbuviai garsiai zaide, tai sake, kad visus nubaus, jei tyliai nebus. Nu cia pamatyt reikia, SM nepapasakosi, atmosfera ne ta smile.gif
Viena naujoke kosmaras kaip verke, dusdama net. Tai jai pasake, kad jei dar verks, tai aukletoja nepaskambins mamytei ir ji neateis. Man tai cia irgi  schmoll.gif
As kazkaip visada bandau isivaizduoti ka jaucia vaikas, o ne as ar aukletoja  4u.gif

Pasakymas aukletojos tikrai ne pavyzdinis, bet pabandykite suprasti aukletoja. grupeje 20 vaiku, reikia prie visu suspeti, jei sedes apsikabinusi viena verkiancia mergaite, kiti 19 grize gali skustis namie, kad aukletoja myli tik viena vaikai, o i juos net neziuri.. tuo labiau aukletoja pati zino, kad jei nuo pat pradziu sedes prie tos mergaites, tai ji tada visus metus jos ir nepaleis.. gal ta aukletoja jau buvo isbandziusi visus budus, kuriuos sugalvojo, tai mergaitei apraminti ir tai buvo paskutinis dalykas ka ji sugalvojo? nemanau, kad reikia smerkti aukletoja del to, kad netinkamai kazka pasako vaikui. kiek kartu mes ka nors pasakom savo vaikui ne taip kaip reiketu? o jis pas mus tik vienas, tik nuo vieno pavargstam, tik su vienu vaiku nesugebam rasti kalbos, o tokiu dienu tikrai buna visoms.. o darzelyje 20 vaiku... reikia suprasti, kad rugsejis pats baisiausias menuo metuose, kas liecia darzelius. norite, kad vaikas pajustu kuo mazesni stresa darzelyje pirmomis dienomis, neleiskite naujoku rugsejo pradzioje... nes esu maciusiu ir tokiu vaizdu, kad aukletoja papurto vaikus, kai jie nebegali nurimti... o tai tikrai baisiau uz pasakytus zodzius.
todel norint lengvesnes adaptacijos reiktu vaika vesti i darzeli nuo spalio men.
QUOTE(fainulkina @ 2010 09 30, 11:20)
Hmmm na čia tai jau kitas reikalas.. Verkiantį vaiką raminti, o ne gazdinti reikia  4u.gif Mūsų grupėje lygiai tas pats, 10 naujų, tai auklėtojai pirmomis savaitemis ohoho kiek ašaryčių reikėjo nušluostyti. Bet darė tai be jokių grasinimų  schmoll.gif  Ji aplamai, matosi, moteris vaikus mylinti, verkiantį panešios, pakalbins, paglostys.. Manau, čia reikėtų tėvams su pačia auklėtoja kalbėtis. Pasakyti, kad tokiais auklėjimo metodais esate nepatenkinti, juolab vyksta adaptacija ir vaikai ir taip labai pažeidžiami. Šiaip jos į tėvų nepasitenkinimą dažniausiai sureaguoja, bijo, kad toliau nenueitų  4u.gif Jei kas nepatinka - nebijokit išreikšti tą žodžiais, galų gale paliekam joms tai, kas mums brangiausia. O ir darželis ne kareivinės kokios ir tas griežtumas ypač tokiems mažiukams irgi turi turėti ribas..
Dėl atmosferos, čia tikrai ta atmosfera, juk ir renkamės tam ,kad pasiguosti, paraminti viena kitą  4u.gif Iš pradžių kogero nesupratom, tokių auklėtojos žodžių priežasties  4u.gif

O jus visiskai teisi, kai matai problemas, visu pirma reikia kalbeti su aukletoja. nes visi esam zmones, visiems reikia patarimu. o ir auklejimai vaiku seimose skiriasi, taip kad kuo daugiau tevai kalbes apie tai, kaip jie ziuri i auklejima ir kaip jie su vaiku elgiasi namuose, tuo lengviau ir aukletojai buna su tuo vaiku bendrauti...

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

O kaip reaguoti ir ką sakyto tokiai auklėtojai, kuri vaikam sako- " jei rytoj neatsinešite tualetinio popieriaus- valysitės pirštais" blink.gif blink.gif Arba: " Jei nemiegosit ateis pabaisos arba išvesiu pas čigonus" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piranija: 11 spalio 2010 - 13:54
QUOTE(Piranija @ 2010 10 11, 15:54)
Sveikos 4u.gif

O kaip reaguoti ir ką sakyto tokiai auklėtojai, kuri vaikam sako- " jei rytoj neatsinešite tualetinio popieriaus-  valysitės pirštaisblink.gif  blink.gif Arba: " Jei nemiegosit ateis pabaisos arba išvesiu pas čigonusdoh.gif

tas ,,valys tongue.gif ites pirstais"' tai kazkoks kosmaras, juk ne vaikai uzdirba tam tualet popieriui, o teveliai...
o akd cigonais pagasdina, nematau tragedijos, mane maza irgi mociute zydais gasdindavo, akd neiciau i gatve, pasakodavo, kad jie kazkokius patiekalus is vaiku daro... tai labai bijodavau vaikystej barzdotu vyru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2010 09 30, 09:32)
eda 9 O kaip jūs siūlote drausminti įsiaiutėjusius vaikus? Ar manote, kad jie gali daryti viską ką jų fantazija ledzia? Kaip elgtis su vaiku kuris visiškai neklauso ir nereaguoja į auklėtojos prašymus? Mano manymu, jei jų ten nei kiek nedrausmintų ir darytų tai ką jie nori, mes atėję jų pasiimti tikrai neapsidžiaugtumėme.. Gal jūs paklauskite dukrytės, kodėl taip auklėtoja pasakė ir paaiškinkite, kad išdykauti darželyje negalima. Tada ir auklėtojai drausminti tokiais metodais nereiks  4u.gif

Sveiki,
maniškiai jau toli gražu nedarželinukai, bet aš vis dar su šypsena prisimenu vaikus pasiimant iš daržėlio kaip jie pasakojo, kad geografijos mokėsi smile.gif Pasirodo, mūsų mišrios grupės (3-6 metų vaikų) auklėtojos buvo pakabinę pasaulio žemėlapį kampe prie spintos ir įsisiautėjusius vaikus siūsdavo jo pastudijuoti, kad ką nors surastų, nu ne bausmė, bet susikaupimo reikalaujantis užsiėmimas biggrin.gif Pasekoj mano dvyniai neblogai žinojo kur Italija randasi lotuliukas.gif Bet aš auklėtojas pateisinu, jos rado gerą būdą sutvardyt vaikus, jiems tai nebuvo bausmė, greičiau naujas užsiėmimas.
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2010 10 11, 20:31)
tas ,,valys tongue.gif ites pirstais"' tai kazkoks kosmaras, juk ne vaikai uzdirba tam tualet popieriui, o teveliai...
    o akd cigonais pagasdina, nematau tragedijos, mane maza irgi mociute zydais gasdindavo, akd neiciau i gatve, pasakodavo, kad jie kazkokius patiekalus is vaiku daro... tai labai bijodavau vaikystej barzdotu vyru doh.gif

As matau ir dar kaip. Pasikalbeciau su aukletoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lidija @ 2010 10 11, 20:40)
Sveiki,
maniškiai jau toli gražu nedarželinukai,  bet aš vis dar su šypsena prisimenu vaikus pasiimant iš daržėlio kaip jie pasakojo, kad geografijos mokėsi  smile.gif Pasirodo, mūsų mišrios grupės (3-6 metų vaikų) auklėtojos buvo pakabinę pasaulio žemėlapį kampe prie spintos ir įsisiautėjusius vaikus siūsdavo jo pastudijuoti, kad ką nors surastų, nu ne bausmė, bet susikaupimo reikalaujantis užsiėmimas  biggrin.gif Pasekoj mano dvyniai neblogai žinojo kur Italija randasi  lotuliukas.gif  Bet aš auklėtojas pateisinu, jos rado gerą būdą sutvardyt vaikus, jiems tai nebuvo bausmė, greičiau naujas užsiėmimas.

Hmmm norečiau pamatyti, kaip realiai nemokantis skaityti nei rašyti dvimetis ar trimetis Italija randa blink.gif Mes šiaip kalbėjom apie lopšelinius vaikus, o ne apie tuos, kurie jau rengiasi mokyklai.. Be to, nebūtinai jau tie vaikai turi ir pulte pulti prie to žemėlapio ko nors ieškoti. Ką daryti su tais, kurie geografijos mokintis atsisako? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2010 10 11, 22:03)
Hmmm norečiau pamatyti, kaip realiai nemokantis skaityti nei rašyti dvimetis ar trimetis Italija randa  blink.gif  Mes šiaip kalbėjom apie lopšelinius vaikus, o ne apie tuos, kurie jau rengiasi mokyklai.. Be to, nebūtinai jau tie vaikai turi ir pulte pulti prie to žemėlapio ko nors ieškoti. Ką daryti su tais, kurie geografijos mokintis atsisako?  bigsmile.gif

Norint, prisikabint galima prie visko 4u.gif
Randa ir dar kaip, jei prieš tai auklėtoja pasako, kad Italija panaši į batą, vaikai, užduotis atlieka noriai, o ne iškart nusiteikę prieš (ne taip kaip suaugę)
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 10 11, 21:58)
As matau ir dar kaip.

Aš irgi matau ir tai man visai nepatinka schmoll.gif Tuo labiau, kad pas mus grupėje yra čigoniukas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lidija @ 2010 10 11, 20:40)
Sveiki,
maniškiai jau toli gražu nedarželinukai,  bet aš vis dar su šypsena prisimenu vaikus pasiimant iš daržėlio kaip jie pasakojo, kad geografijos mokėsi  smile.gif Pasirodo, mūsų mišrios grupės (3-6 metų vaikų) auklėtojos buvo pakabinę pasaulio žemėlapį kampe prie spintos ir įsisiautėjusius vaikus siūsdavo jo pastudijuoti, kad ką nors surastų, nu ne bausmė, bet susikaupimo reikalaujantis užsiėmimas  biggrin.gif Pasekoj mano dvyniai neblogai žinojo kur Italija randasi  lotuliukas.gif  Bet aš auklėtojas pateisinu, jos rado gerą būdą sutvardyt vaikus, jiems tai nebuvo bausmė, greičiau naujas užsiėmimas.

Va čia tai medalį reik auklėtojoms duot 4u.gif Ir naudinga, ir tuo pačiu raminantis užsiėmimas. Galų gale ne tuščiai kampus ramstyt thumbup.gif

QUOTE(fainulkina @ 2010 10 11, 22:03)
Hmmm norečiau pamatyti, kaip realiai nemokantis skaityti nei rašyti dvimetis ar trimetis Italija randa  blink.gif  Mes šiaip kalbėjom apie lopšelinius vaikus, o ne apie tuos, kurie jau rengiasi mokyklai.. Be to, nebūtinai jau tie vaikai turi ir pulte pulti prie to žemėlapio ko nors ieškoti. Ką daryti su tais, kurie geografijos mokintis atsisako?  bigsmile.gif

Dar ir kaip gerai trimečiai prie žemėlapio orientuotis gali. Užtenka kartą kitą parodyt, jeims net skaityt mokėt nereikia. O tas nori-nenori čia tikrai ne prie ko. Juk ne už gražų elgesį tą žemėlapį siunčia pastudijuot lotuliukas.gif
Ačiū už idėją, bus proga žemėlapį vaikų kambary pakabint, arba gaublį galų gale įsigyt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranija @ 2010 10 12, 09:11)

Papildyta:
QUOTE(doremifasolasi @ 2010 10 12, 11:50)

Papildyta:
atsiprasau , prispaudziau kazko nereikalingo g.gif
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2010 10 12, 10:51)
Papildyta:

Papildyta:
atsiprasau , prispaudziau kazko nereikalingo g.gif

O ką norėjote pasakyti? ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranija @ 2010 10 12, 11:52)
O ką norėjote pasakyti?  ax.gif  g.gif

na tokiu atveju, jei yra grupeje cigoniukas, cigonais gasdinti neetiska.
Atsakyti