Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 24, 01:11)
Na, nuomone gali kiekvienas pareiksti :mirksiukas:Bet juokingai atrodo,kai va tokios mamytes,kurias dar pacias reiketu mokinti kaip aukleti vaikucius,bando "mokinti" prisidenge "sausa" teorija  doh.gif  blush2.gif  ,bet...jusu poziuris i pagarba konstitucijai labai jau atgrasus doh.gif Beje ,gal daugiau reiketu gerbti zmones ,o ne ...abstraktuma g.gif
  Issilavinimas svarbu,to neneigiu,bet... ar jus manote,kad prisiskaiciusi knygu isauklesite padoru,kulturinga zmogu g.gif ,ar paneigsite ,kad didelis darbas ,toks kaip pacios pavyzdys ,neisaukles vaiko geresnio,kulturingesnio...Jei ugdytoja ne "sausai" mokindama ,o "gyvais "pavyzdziais rodys vaikams  kaip reikia kalbeti,elgtis,net ir kartais pafantazuodama,bet leisdama suprasti ,kad "fantazuoti- tai ne meluoti",manote,kad tai blogai g.gif Manau vaikai gali,net ir turi fantazuoti,bet tam ir reikalingi tevai,ugdytojai,kad jis skirtu kur yra ribos mirksiukas.gif Tie tevai ,kurie mano ,kad vaikas nemoka prifantazuoti(net ir nebutu dalyku),yra ribotos asmenybes doh.gif
  Na,mano parasas nesako,kad pas mane NERA  vaiku mirksiukas.gif
Turite maza vaika ax.gif ,o sedite prie kompiuterio doh.gif  blush-anim-cl.gif2:Va ir psichologu ,pedagogu pavyzdys(butent apie statistika ,7 min.per diena!!!) ,auklejate savo pavyzdziu g.gif
  Viska perskaiciau ka jus parasete,bet... nieko naujo,ir nieko gero doh.gif  blush2.gif

Kiek suprantu, nemažai laiko praleidote skaitydama, ką ir kur aš parašiau mirksiukas.gif Galėtumėte jį praleisti ir turiningiau, pavyzdinga mamyte lotuliukas.gif Bet, kaip jau ir minėjau, nematau jokio reikalo aiškintis santykius su pagiežingomis moteriškėmis doh.gif Kaip jau minėjau, išsilavinimas, mano manymu, yra labai svarbu, o Pedagoginis ne visuomet tokį suteikia mirksiukas.gif Sėkmės Jums darbuose ir gražesnio požiūrio į gyvenimą. Nepamirškite, kad rodote pavyzdį kitiems mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Bozena83 @ 2010 03 24, 09:37)
drinks_cheers.gif Sutinku, kad turetu but pranesta kitu vaiku teveliams, jeigu kas, bet svarbu ir paciai suzinot apie savo vaika smile.gif

Ir aš sutinku drinks_cheers.gif Pirmiausia, visais atvejais, turi būti pranešta tėvams, kad mažasis kuo greičiau gautų tinkamą pagalbą, po to kitų vaikų tėvams - dėl viso pikto. ir stebėti...

O kad elgiasi kai kurie žmonės nemandagiai... doh.gif Tai žinot, ne visi vienodai įtampas atlaiko, kai kurie išsigąsta, kai kurie supyksta - tai ir reaguoja netinkamai. Žinoma, pasakymas, kad šiandien buvo bloga diena, todėl galiu išsilieti ant kitų - nesąmonė, visiems pasitaiko blogų dienų ir svarbu turėti stiprybės susivaldyti. Tačiau visi mes žmonės, visi klystam (tą rodo net ir kai kurie pasisakymai forume, ypač pagiežingi ir pikti). Manau, geriausia visada pasišnekėti ir išsiaiškinti. Juk ir vaikučiui geriau, kai darželyje tarp mamos ir auklėtojos netvyro įtampa. esu tikra, kad viskas bus gerai ir Jūsų mažylis grįžęs į darželį džiaugsis malonia atmosfera ir draugų dėmesiu. Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
Pirmą kartą supratau, kodėl atsirado osakis "Ilgas plaukas - trumpas protas"... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kengūrytė @ 2010 03 25, 10:40)
Pirmą kartą supratau, kodėl atsirado osakis "Ilgas plaukas - trumpas protas"...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

doh.gif doh.gif Nenorėjau kištis į jūsų su Ilgaplauke diskusiją (nepalaikau nė vienos pusės), bet ar nemanote, kad tai parašiusi peržengiate ribas? Nejau kiekvienas, kuris nepritaria mūsų nuomonei yra kvailys? Man keista, kai žmogus užuot bandęs įrodyti savo tiesas, imasi asmeninių įžeidinėjimų.
Atsakyti
QUOTE(Dūle @ 2010 01 29, 09:48)
O aš labai gerai pamenu Tarybinį darželį, kada auklėtoja gasdino nukirpsianti liežuvį, užmiegant pietų miegelio neleisdavo mirkčioti, pririš prie stulpo ir neduos žaislų, o kartą visą grupę susiruošė išvežti į koloniją. Visus išvarė susirinkti rūbelius, vilktis striukytes, o besirengiat "piešė" širdį drąskančius reginius- nebematysyte daugiau savo mamyčių ir tėvelių, sesučių ir broliukų, nes esate visi blogi ir gyvensite kolonijoje. Kai visi apsirengėme jau išeidinėjome iš grupės, visi vaikai verkė, aš irgi...nieko baisiau patirti daugiau nebuvo įmanoma... smile.gif

siaubas blink.gif
pas mus būdavo, kad į kampą pastato, griežtai pabara, ir šiknon kartais užvažiuodavo, bet kadangi ir tėvai tais laikais tokias priemones taikydavo, be to, tik neklaužadoms, tai nesitraumavom. O jūsų auklėtoja tikra sadistė!
Atsakyti
QUOTE(kengūrytė @ 2010 03 25, 10:40)
Kiek suprantu, nemažai laiko praleidote skaitydama, ką ir kur aš parašiau  mirksiukas.gif Galėtumėte jį praleisti ir turiningiau, pavyzdinga mamyte   Bet, kaip jau ir minėjau, nematau jokio reikalo aiškintis santykius su pagiežingomis moteriškėmis  doh.gif Kaip jau minėjau, išsilavinimas, mano manymu, yra labai svarbu, o Pedagoginis ne visuomet tokį suteikia   mirksiukas.gif Sėkmės Jums darbuose ir gražesnio požiūrio į gyvenimą. Nepamirškite, kad rodote pavyzdį kitiems  mirksiukas.gif
O kad elgiasi kai kurie žmonės nemandagiai...  doh.gifŽinoma, pasakymas, kad šiandien buvo bloga diena, todėl galiu išsilieti ant kitų -  nesąmonė, visiems pasitaiko blogų dienų ir svarbu turėti stiprybės susivaldyti. Tačiau visi mes žmonės, visi klystam (tą rodo net ir kai kurie pasisakymai forume, ypač pagiežingi ir pikti).
Papildyta:
Pirmą kartą supratau, kodėl atsirado osakis "Ilgas plaukas - trumpas protas"...  lotuliukas.gif

Nereikia cia per daug susireiksminti doh.gif Tik daznai jau "krentate" i akis visus mokindama kaip aukleti vaikucius doh.gif Taigi ir siulau ,pirmiau paciai uzauginti padoru,kulturinga... zmogeli,o tada ir mokinkite kaip reikia ar nereikia , o ne svaidykites skambiomis, perskaitytomis is knygu frazemis doh.gif blush2.gif
Taip taip issilavinimas labai svarbu,bet... jis "duoda" tik ziniu,bet ne kulturos,deja schmoll.gif doh.gif blush2.gif
Na nesu supermama,bet ...ne kiekybe,o kokybe svarbiausia su vaiku bendraujant mirksiukas.gif
Siulymas: atkreipti demesi kuria valanda "sedziu" prie kompiuterio,cia tik siaip ,pastaba mirksiukas.gif

Tikrai ,perskaicius jusu si posta,pagalvojau,kad esate dvilype asmenybe,pati sau priestaraujate ax.gif blush2.gif Na tikrai, jusu "pagiezingumas" per kompiuteri "lenda" doh.gif
Na yra ir dar viena patarle: "Duok d...... kelia" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 25 kovo 2010 - 23:57
Man tokie keisti pasisakymai, kad dėl elementarios slogos ar paprasto kosuliuko nevesti vaiko į darželį. Tai gal uždėkite vaikams gaubtą ir įkiškite į inkubatorių, kad neduok Dieve, koks snargliuotis neprilįstų. Bet iš inkubatoriaus neištraukite ir kai eis į mokyklą, nes nuo bet kokios ligos ligoninėje atsidurs. Aišku, kai žali snargliai (t.y. pūlingi) bėga ar kosulys iš vidaus, tai rodo, kad vaikas gana rimtai serga, nors ir nėra temperatūros. Tokio vesti negalima į darželį, bet tuomet ir biuletenį visada gausi.

Mamos, vaiką reikia grūdinti, o ne nuo snarglių saugoti. Daugumai tingisi tą daryti, todėl geriau rėkauti ant kitų. Taip paprasčiau. Ir be to, vaikas turi kažkiek sirgti (ypač pirmais darželio lankymo metais), t.y. organizmas turi susipažinti su visokiais virusais, nes kitaip nesusiformuos imunitetas.
Atsakyti
na cia nieko nepadarysi taip buvo ir bus kad atveda sergancius arba pilnai nepasveikusius, bet kuo vaikas didesnis tuo atsparesnis, aisku reikia grudinti vaikus (bet proto ribose)
Atsakyti
Sveikos mamos, aš gal ir ne įtema bet labai labai reikia pagalbos.
Man reikia jūsų pagalbos esu mama 6men sūnelio ir studente. Rašau bakaluro darba tema:Šeimos ir darbo suderinimo problemos mamų auginančių vaikus iki mokyklinio amžiaus.reikia atlikti tyrimą. Galinčios padėti prašau parašykite man jurgitamuse@yahoo.co.uk
Ačiū. Laukiu.
Atsakyti
QUOTE(kengūrytė @ 2010 03 23, 14:36)
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 16, 23:32)

Mano nuomone, svarbu išsilavinimas , nes kai kurios ir ketvirtą vaiką augindamos dorai to daryti nemoka (beje, tam net tyrimų nereikia lotuliukas.gif ). Beje, jei spręstume pagal parašą (ką darote Jūs) - tai Jūs apskritai vaikų neturite tongue.gif

Labai gaila, kad yra žmonių, kurie vietoje bendravimo su vaiku renkasi kompiuterį. O dar juokingiau, kai perskaitę ir gerai nesuvokę, ką perskaitė mėtosi tokiomis frazėmis, kaip "su vaiku praleidžiame 7 minutes"... doh.gif Paskaičiuokite kada nors, kiek praleidžiate. doh.gif Juokinga. Nei žinote, kokie klausimai apklausoje užduoti, nei, kas joje dalyvavo, nei kokiose šalyse (gal Afrikoje? lotuliukas.gif ) swoon.gif

Bet, čia ne tema aiškintis, kuri gudresnė smile.gif Tiesiog dalinamės savo nuomonėmis.

Jus bandote atrodyti labai protinga,bet rasydama painiojate du zodzius : issimokslinima ir issilavinima. tai kaip kalbate jus, rodo kad daugiu daugiausia esate issimokslinusi moteris, todel galite pakalbeti apie konstitucija ir manau sugebetumete pacituoti dar ne viena knyga. taciau issilavinimas visiskai nesiremia konstitucija, tai remiasi patirtimi ir ismintimi, kuri kalbant apie vaikus igijama juos auklejant.
As suprantu, kad jus neturite pedagoginio issilavinimo, dar neuzauginote savu vaiku, todel esate labai greita teisti zmones pagal knygu autoriu mintis. tokias frazes, kaip "fizines bausmes yra negalimos " zinome visi, bet netikiu, kad uzauginsite vaika ir per visa laika nei karto nesuduosite jam per uzpakaliuka.
Na o del tu 7 minuciu tyrimo, tai manau jei vaidinate tokia issimokslinusia, tai turetumete zinoti, kad jis padarytas ne afrikoj ( nes jei tikrai butumete issilavinusi, tai suprastumete, kad butent ten vaikai sulaukia daugiau demesio, nei issivysciusiose salyse, nes ten mamos sedi su vaikais namuose). sis tyrimas yra padarytas JAV.
Ir nedarykite isvadu, kuri mama kiek praleidzia laiko su vaiku is to, ka ji veikia prie kompo. bendraujant su vaiku svarbu ne kiekybe, o kokybe. ir apie bendravimo kokybe galima spresti tik pakalbejus su paciu vaiku.
jus tikrai atrodote protinga moteris, todel manau, kad jei augindama vaikus sugebesite vadovautis ta teorija, kuria isdestete anksciau, busite ir jus ir jusu vaikai laimingi.
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 24, 00:11)

Issilavinimas svarbu,to neneigiu,bet... ar jus manote,kad prisiskaiciusi knygu isauklesite padoru,kulturinga zmogu g.gif ,ar paneigsite ,kad didelis darbas ,toks kaip pacios pavyzdys ,neisaukles vaiko geresnio,kulturingesnio...Jei ugdytoja ne "sausai" mokindama ,o "gyvais "pavyzdziais rodys vaikams  kaip reikia kalbeti,elgtis,net ir kartais pafantazuodama,bet leisdama suprasti ,kad "fantazuoti- tai ne meluoti",manote,kad tai blogai g.gif Manau vaikai gali,net ir turi fantazuoti,bet tam ir reikalingi tevai,ugdytojai,kad jis skirtu kur yra ribos mirksiukas.gif Tie tevai ,kurie mano ,kad vaikas nemoka prifantazuoti(net ir nebutu dalyku),yra ribotos asmenybes doh.gif

sutinku su jumis del to, ka sakote apie fantazijas. daugelis tevu nepajegia suprasti ir isiklausyti i vaiku fantazijas. ir tai yra labai blogai, nes is vaiku fantaziju galime suzinoti ko jie bijo, ko nori, apie ka svajoja. vaikai ismoksta fantazuoti anksciau nei pradeda kalbeti, nes zaidimas yra savotiska fanazijos forma, kai vaikas sukuria zaislui situacijas, i kurias noretu arba bijotu pakliuti.

ir jus neteisi, sakydama, kad jus ne Supermama, nes kiekviena mama savo vaikui yra super. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 10 27, 21:10)
Vėluoti nenormalu, bet reiktų išsiaiškinti, kada tiksliai pradeda dirbti grupė? Jei auklėtoja vėluoja ir į Jūsų pastabas dėl vėlavimo nereaguoja, gal reiktų su vedėja pasikalbėti  g.gif Tiesa, lankantis vienam darželyje, užstrigo grupės darbo laikas 7.12 - 17. 42  biggrin.gif Gal ir Jūsų grupė dirba panašiu grafiku  g.gif

Sita problema ira ir pas mus blush2.gif Aukles veluja,darzelis dirba ofecialei nuo 7-30. Nu viena puse buna,o kita be 15 8 ateina. As paliku kitoi grupe (ten aukle ateina 7 val) Nu vistek problema. As i darba negaliu velouot nekaip schmoll.gif ira kameru,stukaciu ir darbu gana daug. Ir dar issilavinimas protu ne duoda.
Labai nuoriu sl.kameru grupe,ira itarimu.. kol kas neko nerasisiu.
O jai kalbetis su aukle ar vedeja,bijau kad maziukui bus tik blogiau.
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2010 08 01, 21:51)
Sita problema ira ir pas mus  blush2.gif  Aukles veluja,darzelis dirba ofecialei nuo 7-30. Nu viena puse buna,o kita be 15 8 ateina. As paliku kitoi grupe (ten aukle ateina 7 val) Nu vistek problema. As i darba negaliu velouot nekaip  schmoll.gif  ira kameru,stukaciu ir darbu gana daug. Ir dar issilavinimas protu ne duoda.

na bet budinčioj gr nuo 7,00 auklėtoja yra tai ten vaikas ir turi būti kol paima jį jo gr auklėtoja.Gal; tai vėluojančiai auklėtojai nėra kuo anksčiau atvažiuot,tai ir vėluoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2010 08 01, 20:51)
Sita problema ira ir pas mus  blush2.gif  Aukles veluja,darzelis dirba ofecialei nuo 7-30. Nu viena puse buna,o kita be 15 8 ateina. As paliku kitoi grupe (ten aukle ateina 7 val) Nu vistek problema. As i darba negaliu velouot nekaip  schmoll.gif  ira kameru,stukaciu ir darbu gana daug. Ir dar issilavinimas protu ne duoda.

O tai nebandete kalbeti su direktore, kad perkeltu i ta grupe, kur nuo 7val. dirba aukletoja? gal tada nebutu problemu.. tuo labiau jei jum toj grupej nepatinka... baisu kokiu dar aukletoju siais laikais yra... doh.gif
Atsakyti
ir tevu ojojoj kokiu yra doh.gif
nepalaikau nei vienos puses, bet dazniausiai tevai girdi tik savo vaika ir jo aklai tiki, kartais vaikai tiek prigalvoja kad net....grupeje virs 20 vaiku o aukletoja viena ir vaikas turi buti kuo savarankiskiausias, nes aukletoja nepajegs kiekviena pamaitint, aprengt, nurengt... pas mane 2 vaikai ir nevisada viska suspeju doh.gif
mano dukra viska darzeli daro pati ir as ja tik skatinu ir juokais baru aukletoja kai matau kad jinai uz ja kazka daro
Atsakyti