Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 10 06, 14:21)
as ne ciniskai pasakiau,as pasakiau realiai 4u.gif jums ne dzin,bet nenutylejote,tik savo vaiko atzvilgiu,todel ir matau tokia tendencija 4u.gif (beje ne tik cia,bet ir realiai).
Visos nekvailos ir mamytes ir aukletojos,bet visi tik...zmones,visi klysta.Kalba bendra rasti galima ir vieni kitus galima teigiama kryptimi nukreipti,pataisyti,aptarti klaidas..ne pulti,rekauti tai nieko neissprendzia.
Ir jokiu budu apie tas klaidas (teveliu,vaiku ar aukletoju) nekalbeti/nesiaiskinti/nemoralizuoti prie paciu vaikuciu.

O as pati labai dziaugiuosi,kad dukros aukletojos puikios ir dukrai laaabai patinka wub.gif

del jusu ir jusu aukletoju labai dziaugiuosi. tikrai.

deja as labai tikejausi to paties ir mane nuvyle.
ir uziniso dar labiau, kad si diskusija rutuliojosi ta linkme kad mama ir vaikas prisigalvojo. o jeigu neprisigalvojo? jeigu issiaiskino konstruktyviai (nes negali gi patiketi kad taip nutinka), pakalbejo graziai su aukletojom, vaikui isaiskino kas nutiko ir kodel, bet visviena as netikiu kad situacija pasikeis, nes darzelyje/grupeje panasu i tai yra ziurima pro pirstus, o tai moteriskei cia gal kaip iprotis. nezadu dar lekti pas direktore, noriu tiketi, bet bijau, kad teks ta moteriske dar karta uz "rankos" pgauti. va po tokios patirties - taip dabar as jau pris jas nusistaciusi tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo friculis: 06 spalio 2009 - 14:26
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 05, 20:28)
Na kaip ir reikejo tiketis...,manote vaikai ,net ir dveju nemoka "prifantazuoti" g.gif ,kaip ir sakiau ,va tokios mamytes,kurios tik mato "blogus"kitus zmones,nesugeba adekvaciai mastyti... doh.gif  blush2.gif
Tiketis "tokio"klausimo reikejo doh.gif Ne,galiu nuliudinti,as nesu nei aukletoja,nei mokytoja...,ir is vis mano darbas net "nekvepia" pedagogika doh.gif ,bet as suprantu ,ir jums patariu...  ax.gif ,nes pretenzijas reiksti greita esate,bet ar pati atliekate visas "mamos"pareigas,labai tuo abejoju,nes "tik tokios" mamytes ,kurios kazko "nepadaro" del savo vaiko,bando reiksti pretenzijas doh.gif  blush2.gif  blink.gif Ir pirmiau reiketu pakalbeti su pacia aukletoja,o ne "aikcioti" cia.... blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Pirmiausia nekėliau pretenzijų, bet išreiškiau nusistebėjimą, kad teigiate, jog 2 metų vaikas gali prifantazuoti. Aš tuo abejoju g.gif
Kokia esu mama, tikrai jau ne jums spręsti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Donata444 @ 2009 10 04, 21:44)
Musu 2 metuku mergaite vakar rode ka jai daro aukletojos darzeli.Paima save uz marskineliu priekio ir tempia.Ir sako,kad i darzeli nenori eit verysad.gif As supratau,kad ja ten skriaudzia.Juk negali 2 metu vaikas tokio isgalvot?

gali doh.gif Mano irgi dvimetis ateina ir sako "bolia musa", tipo brolis muša, o brolis sėdi kitam kambary užsidaręs ir pamokas ruošia. Vieną kartą nulėkiau aiškintis, tai dičkis vos verkt nepradėjo. Vakar irgi prieina ir sako, kad Titas mušą- draugės sūnus, o tas jau dvi dienas pas mus nebuvęs ir tikrai nė piršto prie jo neprikišo niekad. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 04, 23:43)
o kodel jus nenorite paklausti aukletojos,kodel ji "tempia uz marskineliu"? g.gif Gal ji nieko blogo vaikui nedaro,o tik vaikui atrodo ,kad ja skriaudzia doh.gif Prisimenu atveji,kai viena ,mano vaiko grupeje, mergaite susikiso sauksta(arbatini) taip ji vadinasi valge,sukiodama sauksta burnoje,ir "neapskaiciavusi" per daug sukiso,tai gerai ,kad aukletoja suspejo greitai istraukti,tikrai butu ivykusi nelaime doh.gif O mergaite pasiskunde mamai,kad jai aukletoja sudave per veida lotuliukas.gif Tai gerai,protinga mama buvusi,nes pasikalbejusi su aukletoja,suprato kas ivyko,ir subare prie aukletojos ,kad taip nesielgtu doh.gif  mirksiukas.gif Taigi,nereikia daryti skubiu isvadu mirksiukas.gif

o man taip pat buvo, tik pradejau dirbti ateina mama ir sako kad as musiau jos vaika, man buvo sokas swoon.gif tikrai nemusiau o kaip issiaiskinom tai as supratau kad vaikas tik norejo atkreipt i save demesi. va kaip buna as dar tu vaiku nespejau pazint o jau musiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(:)jolka @ 2009 10 13, 19:29)
o man taip pat buvo, tik pradejau dirbti ateina mama ir sako kad as musiau jos vaika, man buvo sokas  swoon.gif  tikrai nemusiau o kaip issiaiskinom tai as supratau kad vaikas tik norejo atkreipt i save demesi. va kaip buna as dar tu vaiku nespejau pazint o jau musiau  doh.gif

Tai va kad kartais teveliai nesugeba yvertinti visko normaliai.Aukletojos priesai,musa vaikus,neduoda valgyt.Kartais pries rasant reikia galvoti ka parasai.O jeigu jau taip nutiko tikrai ir jus esate garantuota,tai rasykite viesai kur tai vyksta,su kokia aukletoja,negalima tik abstrakciai rasyti.Jeigu jau taip yra tai reikia su tuo kovoti o ne tyleti.
Atsakyti
Laba diena visoms mamytėms ir auklėtojoms...
Suradau sau aktualią temą... gal kam taip buvo ir galesit patarti..

1, Nejaučiu auklėtojai simpatijos. Nemanau, kad ji yra bloga auklėtoja, tačiau nuolat vėluoja į darbą . Galėtume eiti į prailgintą grupę, tačiau mano dukra nuolat serga, o ėjimas į kitą grupę -papildomas stresas, kas baigiasi 2-3 savaitem namuose dėl ligos. Auklėtoja atėjusi randa mus laukiančias, bet dėl to visiškai nesijaudina. Ar tai normalu, vėluoti į darbą? (aš savo darbovietėje negaliu sau leisti vėluoti nei vienos min)

2, maži auklėtojų atlyginimai... bet skundziasi tik kai kuriuos auklėtojos. Ar tai reiškia, kad kitų atlyginimai didesni? Aš su malonumu palepinčiau auklėtoją kava, saldainiukais prie kavos ar dar kažkuo, bet tik tuo atveju, kai matau auklėtojos pastangas.

3,Visi vaikai yra su savo ydom, kažkokiais tai bruožais. Ar labai sunku auklėtojai užrišti batukus vaikui, kuiam nepavyksta užsirišti pačiam, priminti užsidėti pirštinytes, paprašyti nebėgioti, jei vaikas dėl kažkokių tai priežaščių bėgioti negali, galų gale - kai langai atidaryti vėdinimui, pasižiūrėti, ar nėra šalia vaikų? Ar tai nepriklauso auklėtojos pareigoms?
Atsakyti
sveikos,musu darzeli tokiu bedeliu negirdejau ir pati labai esu patenkinta vaikai priziureti,ir uzrisa batukus jei reikia,visada priziureti kad vaikai lauke su pirstinem butu su salikais,o pas mus darzelyje langus atidaro kai vaikai lauke arba kokiuose uzsijemimuose,direktore musu saunuole priziuri kad butu tvarka thumbup.gif ir jokiu tokiu bedu niekada neturejom clap.gif ir aukletojos visadalaiku buna darbe thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatazal: 26 spalio 2009 - 19:54
QUOTE(pela @ 2009 10 26, 19:23)
1, Ar tai normalu, vėluoti į darbą? (aš savo darbovietėje negaliu sau leisti vėluoti nei vienos min)

2, maži auklėtojų atlyginimai... bet skundziasi tik kai kuriuos auklėtojos. Ar tai reiškia, kad kitų atlyginimai didesni? 

3,Visi vaikai yra su savo ydom, kažkokiais tai bruožais. Ar labai sunku auklėtojai užrišti batukus vaikui, kuiam nepavyksta užsirišti pačiam, priminti užsidėti pirštinytes, paprašyti nebėgioti, jei vaikas dėl kažkokių tai priežaščių bėgioti negali, galų gale - kai langai atidaryti vėdinimui, pasižiūrėti, ar nėra šalia vaikų? Ar tai nepriklauso auklėtojos pareigoms?

1. Žinoma tai nėra normalu. Kiek minučių ji vėluoja?

2. Auklėtojų atlyginimai gali skirtis labai nežymiai. Tai priklauso nuo turimos kvalifikacinės kategorijos, darbo stažo ir pan. Tai, kad vienos skundžasi, o kitos ne priklauso tik nuo žmogaus. Būna žmonių, kurie net nesant rimtų bėdų, mėgsta dejuoti.

3. Priklauso. Manau, kad dauguma auklėtojų vaikams padeda.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 10 26, 21:12)

2. Auklėtojų atlyginimai gali skirtis labai nežymiai. Tai priklauso nuo turimos kvalifikacinės kategorijos, darbo stažo ir pan. Tai, kad vienos skundžasi, o kitos ne priklauso tik nuo žmogaus. Būna žmonių, kurie net nesant rimtų bėdų, mėgsta dejuoti.

3. Priklauso. Manau, kad dauguma auklėtojų vaikams padeda.

Istikruju aukletoju atlygimai gali skirtis zymiai net labai,bet tai nepateisina aukletojos kuri uzdirba mazai.Nenori nedirbk ,man vaikai patinka.Neziurint
to kad as uzdirbu mazai,bet man su jais smagu.
Atsakyti
QUOTE(Gluosneta @ 2009 10 26, 20:26)
Istikruju aukletoju atlygimai gali skirtis zymiai net labai

Truputį ne į temą, bet atlyginimai nesiskiria labai žymiai. Nebent lyginsime algas auklėtojos, neturinčios aukštojo išsilavinimo, stažo, neauginančios vaikų, žemos kvalifikacinės kategorijos ir auklėtojos, turinčios aukštąjį išsilavinimą, dirbančios 20 m. ar daugiau, auginančios kelis vaikus, turinčios ekspertės ar metodininkės vardą. Tuomet alga labai žymiai skirsis. Vis tik daugumos auklėtojų algos taip žymiai nesiskiria.
Atsakyti
[quote=Nireglina,2009 10 26, 21:12]

gal atrodo ir nedaug 5-10min, tačiau nuo tų min priklauso, papulsi į kamštį ar ne. ypač aktualau, kai pašala...
Atsakyti
QUOTE(pela @ 2009 10 26, 19:23)
1, Nejaučiu auklėtojai simpatijos. Nemanau, kad ji yra bloga auklėtoja, tačiau nuolat vėluoja į darbą . Galėtume eiti į prailgintą grupę, tačiau mano dukra nuolat serga, o ėjimas į kitą grupę -papildomas stresas, kas baigiasi 2-3 savaitem namuose dėl ligos. Auklėtoja atėjusi randa mus  laukiančias, bet dėl to visiškai nesijaudina. Ar tai normalu, vėluoti į darbą? (aš savo darbovietėje negaliu sau leisti vėluoti nei vienos min)

Vėluoti nenormalu, bet reiktų išsiaiškinti, kada tiksliai pradeda dirbti grupė? Jei auklėtoja vėluoja ir į Jūsų pastabas dėl vėlavimo nereaguoja, gal reiktų su vedėja pasikalbėti g.gif Tiesa, lankantis vienam darželyje, užstrigo grupės darbo laikas 7.12 - 17. 42 biggrin.gif Gal ir Jūsų grupė dirba panašiu grafiku g.gif
Atsakyti