QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 07 21, 10:59)
O kaip malonu sutikti kas butent susijas su siuo darbu
As pati simtakeriopai uz aukletojas, kiek jos darbo ideda i vaika, kiek darbo o dirba tai ne su vienu vaiku pagarba jom.....
O gal si skyreli reikejo pavadinti Darzeliai problemos su TEVAIS................manau tai labiau tiktu
As jus tikrai palaikau 100%.Ka jos gali skustis vedejai kad aukletoja nepaeme vaistu is josios nes jos vaikas serga..........nu cia virsus tai gi neligonine darzelis nu zodziu siaubas, kad tik visos tuos vaikus taip priziuretu ir vestu i lauka kaip aukletojos tai butu labai gerai
yra priimti įstymai aks leidžiama ir kas ne darželiuose
QUOTE(irmusia @ 2009 07 23, 13:35)
Mamos sako: o ka daryti? Kur deti vaikus? Bet palaukit o ka man daryti kai kiti ateina apsisnargleje ir mano vaikas, deja, surenka is visu bacilas, as vel turiu imti biuleteni. Tai ka tuomet man daryti??? Yra vaiku kurie stipresniu imuntetu ri jiems kitas kosejantis nebaisus, o yra ir silpnesniu...
Bande vyras spresti sia problema, nes aukletojos tikrai priimdavo sergancius vaikus. Skambino ir i svietimo istitucijas, bet jam atsake, kad tai vidinis sazines reikalas teveliu ir aukletoju.
Bet jeigu dar suzinociau, kad vedeja bara aukletojas, jog jos nepriima tokiu vaiku, nu tai laikykites tada
Ziuresim kaip bus siais metais, gal visgi isaugs is serganciuju amziaus, bet turbut reikes kalbeti ne viena karta su aukletojom del to. Manau, kad bendras rugseji teveliu susirinkimas butu reikalingas. Ir tiesiog bandyti belstis i kiekvieno tevelio sazine
reikia skambinti į visuomenės sveikatos centra, nes jie daro patikrinimus.
QUOTE(Bekasė @ 2009 07 23, 14:31)
taip gali, nes ne aukletojos kompetencijoje yra tai spresti. Gal vaikas serga letinemis ligomis, gal jam sezonine alergija ir reikia vaistus vartoti ( o vartojama tada ne diena ar savaite, kad butu galima gauti nedarbinguma ir su vaiku buti namuose, o menesiais - o ir poreikia tam jokio nera).
Ir man tikrai butu nusispjauti i toki putojimasi, jeigu kas nors pamatytu kaip as palieku vaistus ar kaip aukletojos priima ir sugirdo.
o mano pozicija yra tokia, kad jeigu yra tik sloga ar nedidelis kosulys be temperaturos, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. O kad neuzsikrestu, reikia stiprinti imuniteta, grudinti.
bekase
ar vaikas gali lankyti lopšely/darželi turi nusprest jo gydytojas. dėl vaistu- neleidžia naudoti skirtų gydyti virusines ligas(umi sloga, kosolys, peršalimas, gripas ir panašias). dėl kitų ligų, pvz kaip minėjot lėtinių tarkim kad ir cukrinis debetas, čia jau reikėtu derinti su darželio vadovybe, kad būtų sudarytos sąlygos. vis gi darželiuose yra bendrosios. praktikos slaugytojos ir manau prireikus jos turėtų suduoti vaistus, o ne auklėtojos, arba auklėtojos turi būt apmokytos tuo klausimų, dirbti grupėje, kai yra sergančių lėtinėmis ligomis. Nes ne duok dieve - sugirdys blogai? atsakyti tai teks darželiui. Bet pakenkta kam bus? o gi vaikučiui.
Taigi jei liga ūmi virusinė/bakterinė- jokių vaistų ir vaikai lankyti darželio negali.
O jei kito pobūdžio (kitaip neukrečiama) ar girdyti vaistukus - tegu sprendžia tėveliai ir vadovybė su auklėtojomis.
Papildyta:
QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 08 07, 00:27)
Iseitis visada yra...o kazkodel einama lengviausiu keliu-numesiu vaika, gal kaip nors...
Papasakosiu is suaugusiuju gyvenimo viena nutikima..kolektyvas 4 moterys vienam kabinete..viena apsirgo, bet nedarbingumo neeme...per 3 dienas susirgo visos 4...o jei ta pirmoji susirgusioji kuri visus uzkrete butu nebijojusi direktoriaus rustybes ir pasiemusi nedarbinguma bent 3 dienom, niekas nenukentetu...o taip darbai buvo sustoje...
Ir dar pastebejimas..sloga uzkreciama...kaip tik man sloga prasideda, po dienos slogoja ir mazas...gerkle ne raudona, niekas neskauda tik slogojam abu namie...
tavo mano labai teisingai viską pasakėte. ir nepamirškim, kad vienas nuo slogos gali ir neužsikrėsti, o kitam tas gali baigtis labai liūdnai. kalbu iš savo patirties, kai buvau 12 toj klasės užsikrėčiu nuo kambariokės, ji slogavo ir nesigydė , o aš po 2 dienų netik suslogavau, bet ir susirgau plaučių uždegimų, ilgai gulėjau ligoninėj. O jeigu tokia situacija mažam vaikui?