Manau, kad visi žmonės skirtingi, todėl kategoriškai sakyti kad auklėtojos-baubai ar angelai negalima. Tik vieniems pasiseka pataikyti ar pagal rekomendacijas pakliūti pas profesionalias darbuotojas, o kitos mamos ir jų vaikučiai vargsta su neturinčiomis supratimo apie vaikų auklėjimą auklėtojomis.
Aš pati turėjau ir tokios ir tokios patirties. Tik labai savimi esu patenkinta, kad matydama rimtas auklėtojų darbo spragas viename darželyje, vaiką pervedžiau į kitą. Tik tuomet supratau kad yra ir super auklėtojų. Žinau tik jog nereikia užsimerkti ir galvoti kad viskas išsispręs savaime.
Taip tavo tiesa yra visokiu, bet visko ir reikia Nu musu aukletoja tai tikrai super nieko blogo pasakyt negaliu.Bet esme ta issiaiskinti, ar galima apmazinti vaiku sergamuma darzelyja a??????Butu idomu suzinoti ir kitu mamu patirti......mano pozicija yra tokia kada vaikas visiskaip pasveiksta tada ir eiti i darzeli......nes sloga ar kosulys taip pat yra liga ir nuo jos gali uzsikresti vaikai.ir uzsikrecia, kaip ta problemyte butu galima issprest?
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 07 22, 09:03)
mano pozicija yra tokia kada vaikas visiskaip pasveiksta tada ir eiti i darzeli......nes sloga ar kosulys taip pat yra liga ir nuo jos gali uzsikresti vaikai.ir uzsikrecia, kaip ta problemyte butu galima issprest?
Daznai kosulys yra tiesiog liekamasis reiskinys po ligos ir gali dar uztrukti koki menesi. Ka siulote tokiu atveju tevams daryti - eiti is darbo
Ir dar,kai kada galima griztant is darbo ,nebegti i parduotuves,o nueiti pasiimti anksciau vaikeli,ir su juo eiti parduotuves,va tada ir pabendrausite,ir galesite pabuti lauke,ir nereiks priekaistauti!
Esate labai konfliktine mamyte,uzjauciu aukletojas!!!
[/quote]
na matau, kad si mamyte turi turbut visikai neserganti vaikuti Siulyti su vaiku eiti i parduotuve, tai nezinau..... Kiek dabar visokiu bacilu ir virusu galima parsinesti is parduotuviu, tai net nepatikesite
As pati visada stengiuosi uzeiti i parduotuve be vaiko, nes patikekit sutaupau ir savo ir vaiko nervus bei jo sveikata Ypac saltuoju metu sezonu, kai aplinkui tik ir ciaudeja, koseja...
Isakymas, kad aukletojos negali priimti sergancio vaiko i grupe yra visuose darzeliuose, bet deja...jis taikomas labai mazai kur turbut
Maniske irgi persirgo turbut jau visom ligom. Ypac kai vaiksciojome i lopsiuka buvome labai retas svecias. Ir tikrai manau, kad nuo darzelio. Nes namuose bunant pasveikstam, bandom sustipreti ir tik tada einam...savaite pabunam ir vel 4 savaitem su ligom namuose.
Mamos sako: o ka daryti? Kur deti vaikus? Bet palaukit o ka man daryti kai kiti ateina apsisnargleje ir mano vaikas, deja, surenka is visu bacilas, as vel turiu imti biuleteni. Tai ka tuomet man daryti??? Yra vaiku kurie stipresniu imuntetu ri jiems kitas kosejantis nebaisus, o yra ir silpnesniu...
Bande vyras spresti sia problema, nes aukletojos tikrai priimdavo sergancius vaikus. Skambino ir i svietimo istitucijas, bet jam atsake, kad tai vidinis sazines reikalas teveliu ir aukletoju.
Bet jeigu dar suzinociau, kad vedeja bara aukletojas, jog jos nepriima tokiu vaiku, nu tai laikykites tada
Ziuresim kaip bus siais metais, gal visgi isaugs is serganciuju amziaus, bet turbut reikes kalbeti ne viena karta su aukletojom del to. Manau, kad bendras rugseji teveliu susirinkimas butu reikalingas. Ir tiesiog bandyti belstis i kiekvieno tevelio sazine
[/quote]
na matau, kad si mamyte turi turbut visikai neserganti vaikuti Siulyti su vaiku eiti i parduotuve, tai nezinau..... Kiek dabar visokiu bacilu ir virusu galima parsinesti is parduotuviu, tai net nepatikesite
As pati visada stengiuosi uzeiti i parduotuve be vaiko, nes patikekit sutaupau ir savo ir vaiko nervus bei jo sveikata Ypac saltuoju metu sezonu, kai aplinkui tik ir ciaudeja, koseja...
QUOTE(audrule r @ 2009 07 18, 12:41)
Zinot, pas mus darzely panasi situacija. Direktores isakymu aukletojos negali priimti net sloguojancio vaiko Ziaurei nesutinku nes mums gydytoja del slogos pazymos neraso, o jau to labiau negausiu as ir biliotenio. Tai kur man ta vaikeli su sloga det? Taciau suprantu ir kitu mamu rupesti, jog uzsikres ju vaikai, tai ka daryt tokioj situacijoj? Zinoma ir aukletojos nepatenkintos, karta pasake mano vaikui, pasakyk mamai, kad sloga gydytu.... O tai ka darot jus......?
Isakymas, kad aukletojos negali priimti sergancio vaiko i grupe yra visuose darzeliuose, bet deja...jis taikomas labai mazai kur turbut
Maniske irgi persirgo turbut jau visom ligom. Ypac kai vaiksciojome i lopsiuka buvome labai retas svecias. Ir tikrai manau, kad nuo darzelio. Nes namuose bunant pasveikstam, bandom sustipreti ir tik tada einam...savaite pabunam ir vel 4 savaitem su ligom namuose.
Mamos sako: o ka daryti? Kur deti vaikus? Bet palaukit o ka man daryti kai kiti ateina apsisnargleje ir mano vaikas, deja, surenka is visu bacilas, as vel turiu imti biuleteni. Tai ka tuomet man daryti??? Yra vaiku kurie stipresniu imuntetu ri jiems kitas kosejantis nebaisus, o yra ir silpnesniu...
Bande vyras spresti sia problema, nes aukletojos tikrai priimdavo sergancius vaikus. Skambino ir i svietimo istitucijas, bet jam atsake, kad tai vidinis sazines reikalas teveliu ir aukletoju.
Bet jeigu dar suzinociau, kad vedeja bara aukletojas, jog jos nepriima tokiu vaiku, nu tai laikykites tada
Ziuresim kaip bus siais metais, gal visgi isaugs is serganciuju amziaus, bet turbut reikes kalbeti ne viena karta su aukletojom del to. Manau, kad bendras rugseji teveliu susirinkimas butu reikalingas. Ir tiesiog bandyti belstis i kiekvieno tevelio sazine
pas dukrą darželyje taip pat vaikai nevedami į lauką nuo spalio iki balandžio mėn., kaip paklausiau kodėl neveda vaikų, nors oras puikus, sakė visiem neįtiksi, o yra tėvų nenorinčių kad vaikas eitų į lauką, tai visų ir neveda.
juokinga būtų, jei nebūtų graudu
juokinga būtų, jei nebūtų graudu
Kas del lauko tai jeigu oro salygos leidzia (t.y. nelyja, nesninga ar baisiai vejas nepucia) visada dienos metu pries piet veda, o kadangi dazniausiai mes ja pasiimam apie 16 val, tai po vakarienes dar nebuna gal suspeja susiruosti, nes pasiimu is grupes (cia kai vasara dabar), pavasari kai pasiimdavom veliau, tai irgi daznai lauke rasdavau.
Nesuprantu tevu, kurie nenori, jog ju vaikai butu lauke
Nesuprantu tevu, kurie nenori, jog ju vaikai butu lauke
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 07 22, 09:03)
O gal si skyreli reikejo pavadinti Darzeliai problemos su TEVAIS................manau tai labiau tiktu As jus tikrai palaikau 100%.Ka jos gali skustis vedejai kad aukletoja nepaeme vaistu is josios nes jos vaikas serga..........nu cia virsus tai gi neligonine darzelis nu zodziu siaubas,
taip gali, nes ne aukletojos kompetencijoje yra tai spresti. Gal vaikas serga letinemis ligomis, gal jam sezonine alergija ir reikia vaistus vartoti ( o vartojama tada ne diena ar savaite, kad butu galima gauti nedarbinguma ir su vaiku buti namuose, o menesiais - o ir poreikia tam jokio nera).
Ir man tikrai butu nusispjauti i toki putojimasi, jeigu kas nors pamatytu kaip as palieku vaistus ar kaip aukletojos priima ir sugirdo.
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 07 21, 09:03)
mano pozicija yra tokia kada vaikas visiskaip pasveiksta tada ir eiti i darzeli......nes sloga ar kosulys taip pat yra liga ir nuo jos gali uzsikresti vaikai
o mano pozicija yra tokia, kad jeigu yra tik sloga ar nedidelis kosulys be temperaturos, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. O kad neuzsikrestu, reikia stiprinti imuniteta, grudinti.
[quote=laukinukė,2009 07 23, 11:05]Daznai kosulys yra tiesiog liekamasis reiskinys po ligos ir gali dar uztrukti koki menesi. Ka siulote tokiu atveju tevams daryti - eiti is darbo
[/quote]
Na tokiu atveju siulau atnesti daktares pazyma kad vaikas sveikas ir kad tai tik po ligos reiskinys, o aukletoja su juo pabuvus visa diena matys ar tai pasveikimas, ar tai ligos pradzia
Papildyta:
[quote=irmusia,2009 07 23, 14:35]
Ir dar,kai kada galima griztant is darbo ,nebegti i parduotuves,o nueiti pasiimti anksciau vaikeli,ir su juo eiti parduotuves,va tada ir pabendrausite,ir galesite pabuti lauke,ir nereiks priekaistauti!
[/quote]
[/quote]
oj kokia sita situacija artiima man...maniskis ir taip pat is visu ligas surenka o po ilgai sergam kol pasveikstam... Cia taip reikia su tevais kalbetis, kad viskas gana laikas i darzelius vest vaikus sveikus, jai jau vaikai tevu turtas tai prasau ta turta saugot tiek sav tiek svetimu.
Papildyta:
Kuo toliau i miska tuo daugiau medziu, gerai kaip pas vaikus imunas didelis o ka daryt tu kuriu imunas mazas ir nepasiduoda grudinimui, ir su vaistais............cia daug galima kalbet zinai turi viskam but ribos...........matai siulyciau isiskaityt ka rasau........as kalbu apie konkretu kosuli ir snargly iki keliu, ir kaip aukletoja pasake kad serga ju vaikas tai ji vaistus grudzia...palauk kaip taip galima, isgyk nors viena kart.O apie kazkokias elergijas as net nekalbu mane domina kiti dalykai.
[/quote]
Na tokiu atveju siulau atnesti daktares pazyma kad vaikas sveikas ir kad tai tik po ligos reiskinys, o aukletoja su juo pabuvus visa diena matys ar tai pasveikimas, ar tai ligos pradzia
Papildyta:
[quote=irmusia,2009 07 23, 14:35]
[/quote]
[/quote]
oj kokia sita situacija artiima man...maniskis ir taip pat is visu ligas surenka o po ilgai sergam kol pasveikstam... Cia taip reikia su tevais kalbetis, kad viskas gana laikas i darzelius vest vaikus sveikus, jai jau vaikai tevu turtas tai prasau ta turta saugot tiek sav tiek svetimu.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2009 07 23, 15:31)
taip gali, nes ne aukletojos kompetencijoje yra tai spresti. Gal vaikas serga letinemis ligomis, gal jam sezonine alergija ir reikia vaistus vartoti ( o vartojama tada ne diena ar savaite, kad butu galima gauti nedarbinguma ir su vaiku buti namuose, o menesiais - o ir poreikia tam jokio nera).
Ir man tikrai butu nusispjauti i toki putojimasi, jeigu kas nors pamatytu kaip as palieku vaistus ar kaip aukletojos priima ir sugirdo.
o mano pozicija yra tokia, kad jeigu yra tik sloga ar nedidelis kosulys be temperaturos, tai nera liga ir vaiko tikrai nereikia izoliuoti. O kad neuzsikrestu, reikia stiprinti imuniteta, grudinti.
Kuo toliau i miska tuo daugiau medziu, gerai kaip pas vaikus imunas didelis o ka daryt tu kuriu imunas mazas ir nepasiduoda grudinimui, ir su vaistais............cia daug galima kalbet zinai turi viskam but ribos...........matai siulyciau isiskaityt ka rasau........as kalbu apie konkretu kosuli ir snargly iki keliu, ir kaip aukletoja pasake kad serga ju vaikas tai ji vaistus grudzia...palauk kaip taip galima, isgyk nors viena kart.O apie kazkokias elergijas as net nekalbu mane domina kiti dalykai.
seip tai vaistu nepatartina nesti.....o jeigu kas atsitiks kokia reakcija gausis...po to liks kitas kaltas na kaip pavyzdziu parsivedziau dukra is darzelio viskas tvarkoj ir su sese zaide duko.....pakilo staiga temperatura as daviau vaistus nuo jos geriamu prasidejio traukuliai ir renimacija....acou dievui viskas gerai baigiasi....gerai kad as salia buvau o jei taip darzeli as manau kad vaistus geriau palikt namie ir geriau nerizikuoti niekada nenesiau ir ju nenesiu
QUOTE(irmusia @ 2009 07 23, 14:35)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na miela ponia,istraukete is konteksto sakinius...Va ,butent "Jolisa" kalbejo ne apie sergancius vaikus,o apie vedima i lauka!!! Skaitykite atydziau ir neiskraipykite zodziu!!!
QUOTE(pimpa @ 2009 07 23, 19:14)
seip tai vaistu nepatartina nesti.....o jeigu kas atsitiks kokia reakcija gausis...po to liks kitas kaltas na kaip pavyzdziu parsivedziau dukra is darzelio viskas tvarkoj ir su sese zaide duko.....pakilo staiga temperatura as daviau vaistus nuo jos geriamu prasidejio traukuliai ir renimacija....acou dievui viskas gerai baigiasi....gerai kad as salia buvau o jei taip darzeli as manau kad vaistus geriau palikt namie ir geriau nerizikuoti niekada nenesiau ir ju nenesiu
istikruju kaip gali nutikt net baisu pagalvot, tikrai o jai taip darzeli siaubas tada gali pats isprotet, na aisku su vaistais juoku nera, juos geriau girdyt namuciuose
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 07 18, 17:27)
Taip tokia situacija manau yra visur.Sloga taip pat yra liga, kaip kosulys ir pan jau nekalbu apie temperatura.Pagalvokim jai gr yra apie desimt vaiku o is ju tik koki keturi sveiki o visi sloguoja, nuo slogos ir prasideda visos ligos, zinoma kad yra tevu nepasitenkinimas sloguojanciais vaikais, o ir aukletojom manau nemalonu kekvienam sakyt kad jusu vaikas serga ar pan.kad pagyt ji reiktu.Na as tokiu atveju vezu pas mociute, kol visiskai neisgyje, nes mum buvo taip kad tik issveikstam nuvedu i gr pora dienu paeina ir vel man jis atgula ka noret kad puse gr su sloga.Is padeties visad manau yra iseitis.As savo visada vedu issveikusi, tad ir noriu kad kiti vaikai ir butu sveiki.
O ką daryti tiems, kas tų gerų močiuččių po ranka neturi?O dėl vaiko slogos joks gydytojas biuletenio nerašo. Aš pati turiu galimybę vaiką laikyti namuose, jei serga, bet nekeliu vėjo dėl to, kad kiti grupėj sergantys, nes labai puikiai suprantu tuos tėvus, kurie kitos išeities neturi.