na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas geriausia butu pakeisti grupe pries tai aisku gerai apsiziurejus....
QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 21:18)
na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas geriausia butu pakeisti grupe pries tai aisku gerai apsiziurejus....
Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba
QUOTE(Inesute J @ 2007 01 29, 22:22)
Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba
Sutinku! Mano mama darzelyje jau nedirba, bet ji kuo puikiausiai iki 2.5 metu priziurejo mano dukra. Kai nusprendeme, kad jau laikas i darzeli, tai vaikas daug ka jau mokejo. Pagal amziu ja paskyre dar i mazesniuju grupe, bet jai ten neidomu buvo, nes ji jau daug ka mokejo. Tai va uz tai esu dekinga savo mamai, nes ji su ja uzsieiminejo.
Papildyta:
QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 22:18)
Nesutinku. Patirtis siame darbe yra labai svarbi. Ir as daug ramiau jauciuosi, kai palieku savo vaika darzelyje su aukletoja, kuri jdarzelyje isdirbo jau 18 metu!
o as manau,kad nesvarbu,kiek darzely isdirbo ,jauna ar sena svarbiausia atsidavimas tam darbui ,kitaip tariant pasaukimas turi buti(taip rasau,nesdarzeli lankem daug aukletoju turejom),o viena mama labai teisi,kad reikt grupe pakeist,nes ir tame paciame darzeli visokiu aukletoju sekmes
Aš taip pat manau, kad jaunesnės auklėtojos yra geriau Nors kai sūnus lankė ir vieną auklėtoją išleidom i pensiją labai liūdna buvo Tokia gal griežtoka, bet taip mokėjo dirbt su vaikais. Labai buvo atsidavus savo darbui . O yra ir tokių kurios tik atstumia laiką ir psio jokio pašaukomo
Auklėtoja auklėtojai nelygi.. Net ir tam pačiam daržely..
Manau, reiktų dar su savąja pakalbėt, o jei rezultatų nebūtų- keist grupę
Manau, reiktų dar su savąja pakalbėt, o jei rezultatų nebūtų- keist grupę
Aš irgi buvau nepatenkinta kai kuriais auklėtojos darbo metodais. Pasakyti į akis sunku, nes auklėtoja su manim ir mano vaiku labai maloni. Bet iš vaiko pasakojimų žinau, kaip ji elgiasi su kitais vaikais. Man nesvarbu, mano vaikas ar ne mano - man visų mažiukų gaila, o jie galbūt nepasiskundžia tėvams (nes jei auklėtoja mane bara ir užgaulioja, vadinasi aš blogas, ir tėvams geriau nesakyt, nes dar daugiau gausiu). Paskambinau vedėjai, gražiai pasikalbėjom. Vedėja buvo dėkinga už pastabas, ji kaip tik laukia tėvų atsiliepimų apie auklėtojų darbą. Problemėlė buvo išspręsta, bet dar liko nemažai kitų...
Pastebėjau, kad auklėtojos malonesnės su tais tėvais, kuriuos mato kasdien. T.y. ateikit su vaiku į grupę, ir kol jis rengiasi, pasisveikinkit ir pabendraukit su auklėtoja. Nes daugybė tėvų ryte skuba į darbą ir paleidžia vaikus prie darželio vartelių arba tik atidaro lauko duris, o į grupę net neužeina. Va tokių tėvų vaikiukai, galima sakyti, 'nurašyti'. Aišku, nesakau, kad visuose darželiuose taip. Bet toks mano pastebejimas
Pastebėjau, kad auklėtojos malonesnės su tais tėvais, kuriuos mato kasdien. T.y. ateikit su vaiku į grupę, ir kol jis rengiasi, pasisveikinkit ir pabendraukit su auklėtoja. Nes daugybė tėvų ryte skuba į darbą ir paleidžia vaikus prie darželio vartelių arba tik atidaro lauko duris, o į grupę net neužeina. Va tokių tėvų vaikiukai, galima sakyti, 'nurašyti'. Aišku, nesakau, kad visuose darželiuose taip. Bet toks mano pastebejimas
Manau, kad viena is didziausiu problemu ta, jog aukletoju darzeliuose truksta. Mazai, kas nori eiti dirbti i darzeli uz tokius pinigus
sveikutes!teisingai pastebėta,kad bet kokiu atveju bendravimas yra būtinas,nes kaip kitaip juk ir neįmanoma,aš čia apie tevų ir auklėtojų santykius.Bet žinai,kad nemažai yra tokių aukletojų,kurios nemoka su tėvais bendraut,o su vaikučiais jos nuostabios (aišku yra išimčių) ir patys vaikai jas myli ir gerbia kad ir gauna bart.Aš nekartą bandžiau savo pupos klaust gal kas negerai ,gal muša ,gal taip kas nepatinka nu dėkui Dievui,kad ji yra laiminga ten ir myli abi auklėtojas ir gerai jaučiasi.Man buvo ,kad kartais kaikas nepatikdavo,bet nejaučiačiau kad nepatiktų pupai,tai ir nebuvo problemų.
[quote=JURGAKUKTIENE,2007 01 25, 11:18]
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės?
[/quote
Siaubinga situacija ir taip palikti negalima. Pirmiausia pasakyciau aukletojai, kad neketinu pakesti tokio elgesio su savo ir kitais vaikais. Ju darbas visapusiskai rupintis vaiku. Ir jei ji nekeis savo poziurio ir elgesio kreipsiuos i direktore, jei tai nepades eisiu toliau. Juk vaikas yra svarbiausia Ir tegu pabando kersyti vaikui. Tuomet uz savo veiksmus... Juk keturmetis jau gali papasakoti daug.
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės?
[/quote
Siaubinga situacija ir taip palikti negalima. Pirmiausia pasakyciau aukletojai, kad neketinu pakesti tokio elgesio su savo ir kitais vaikais. Ju darbas visapusiskai rupintis vaiku. Ir jei ji nekeis savo poziurio ir elgesio kreipsiuos i direktore, jei tai nepades eisiu toliau. Juk vaikas yra svarbiausia Ir tegu pabando kersyti vaikui. Tuomet uz savo veiksmus... Juk keturmetis jau gali papasakoti daug.
Zinoma,negalima nutylet. Jei dabar nieko nesakysi-tai veliau gali dar daugiau problemu buti.Tik nelabai suprantu,kaip aukletojos gali nepaisyti tevu pastabu,ir juolab saipytis is ju. Is karto kreipciausi i vedeja.
O kas kitas jei ne tu kovosi už savo vaiką? Jis dar mažiukas, todėl jam reikia pagalbos. Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios. JOs turbūt pačios neturi vaikų. Jų darbas yra prižiūrėti vaikus. Kovok už savo vaikutį. Man buvo problema kai mano sūnelis pareidavo namo su mėlynėm, ir tai tęsėsi 2 mėnesius, pradėjau kelti tą problemą į viešumą ir žinai pasikeitė
aš pažistu net keleta auklėtojų ir jos visos net labai išprususios . O toke nesusipratimai dažniausei kila tada kai tėvai patis vaiku normalei nežiuri ir jų nemoko , bet jei darželyje auklėtoja viena karta padare ką netaip tai jau ir dirbti jei ten ne vieta ir auklėtoja bloga .
aš pažistu net keleta auklėtojų ir jos visos net labai išprususios . O toke nesusipratimai dažniausei kila tada kai tėvai patis vaiku normalei nežiuri ir jų nemoko , bet jei darželyje auklėtoja viena karta padare ką netaip tai jau ir dirbti jei ten ne vieta ir auklėtoja bloga .