Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

na turetu aulketojos tiesiai sviesiai pasakyti,o ne aplinkui,ir as turiu vis klausti kaip sekesi,sako neklauso schmoll.gif o kaip neklauso????vislo ir namie buna,bet nemanau kad visa laika ir neklauso.Noriu tiketi kad neignoruos vaiko,nes nesedziu ,nefilmuoju kaip ten jos elgiasi su vaikais.Sirdi spaudzia,gal per daug pergyvenu,manau kiekviena mam turi kovoti uz vaika....
Atsakyti
QUOTE(gendrita29 @ 2009 02 12, 21:55)
Sveikos, mums tai irgi nelabai sekasi su aukletojomis.... mano sunus aktyvus, judrus penkiametis, jau nuo rugsejo eina i nauja grupe su truputi vyresniais vaikais ir tik siandien is aukletojos suzinojau,kad mano vaikas blogas...kitoks negu visi (isskyrus dar viena berniuka), kad piktybinis ir tt. O kiekviena kart iki sios dienos pasiimant vaika, klausiu kaip einasi, ar viskas gerai-negirdejau jokiu pastabu, apart,kad judrus..... tai taip sirdi suspaude..... tai kodel gi tas mano vaikas blogas??? ir ka reiskia -blogas. Tai jis vargsas nera mylimas aulkletojos reiskia......  verysad.gif

na yra tokiu vaiku piktybiniu. jam svarbu pribegus kuo skaudziau ikasti ar ignybti savo bendraamziui. Kito asaros, o jam juokas. ir i jokias kalbas nereguoja. Nesakau kad taip daro butent jusu vaikas bet gal vertetu susesti ir pakalbeti su vaiku paaiskinti jam kaip galima ir kaip nelabai elgtis.
Maniski va pastoviai skriaude toks piktybinis vaikas kol mano kantrybe truko ir pamokiau saviskiui kaip i nosi duoti jei kas lenda.. be to ir aukletojas perspejau kad taip dabar bus lys ir gaus, nes nusibodo jau guosti. Auginau toki gerieti, sakiau kad negalima kitu skriausti.........
Atsakyti
ne jis kitu vaikuciu neskriaudzia,tik kaip liepia valgyti,praustis sako NEEE,na kiek zinau visiems buna toks metas kaip priestarauti nori ax.gif tikuos viskas bus gerai,viena diena ir mano vaikas gryzo apdraskytas,nekeliau skandalo,nes kita karta gal jis taip padarys,ir taip pat liepiau nepasiduoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ervina @ 2009 04 03, 10:20)
na yra tokiu vaiku piktybiniu. jam svarbu pribegus kuo skaudziau ikasti ar ignybti savo bendraamziui. Kito asaros, o jam juokas. ir i jokias kalbas nereguoja. Nesakau kad taip daro butent jusu vaikas bet gal vertetu susesti ir pakalbeti su vaiku paaiskinti jam kaip galima ir kaip nelabai elgtis.
Maniski va pastoviai skriaude toks piktybinis vaikas kol mano kantrybe truko ir pamokiau saviskiui kaip i nosi duoti jei kas lenda.. be to ir aukletojas perspejau kad taip dabar bus lys ir gaus, nes nusibodo jau guosti. Auginau toki gerieti, sakiau kad negalima kitu skriausti.........

Ir teisingai.. drinks_cheers.gif
Teko stebeti darba su vaikais (izulieji tuos geriecius stumdo, zaislus atimineja... o aukletojos tik moko jiems nusileisti, atleisti, demesio nekreipti ir dar su pakeltu tonuuuuuu) skaudu ziureti... o tie daro ka nori ir juokesi is visu. Gal turetu pedagogai daugiau su psichologais padirbeti-pasikonsultuoti... mastau.gif
Jeigu patiems tevelems nelabai rupi sis klausimas- zinoma juk ju vaikuciai uz save pastovi, ju niekas neskreudzia.. o jei jau kas uzkabina tai tik ziurek kad TEVELIAI tau akiu neiskabintu vietoj to kad bandytu issiaiskinti situacija ir ja sprestu.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 04 03, 12:34)
Gal turetu pedagogai daugiau su psichologais padirbeti-pasikonsultuoti...  mastau.gif

Manyčiau ne pro šalį ir patiems tėveliams su psichologais pasikonsultuoti. Labai veiksminga tokias problemas spręsti į grupės tėvų susirinkimus pasikviesti psichologą. Nes šiaip tėveliai pasibara per susirinkimus, kad va, mano vaikas per tavo vaiką nenori į darželį eiti ir t.t. ir viskas tuo pasibaigia arba galiausiai būna apkaltintos auklėtojos, kad vaikų nežiūri.
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2009 04 08, 19:49)
Manyčiau ne pro šalį ir patiems tėveliams su psichologais pasikonsultuoti. Labai veiksminga tokias problemas spręsti į grupės tėvų susirinkimus pasikviesti psichologą. Nes šiaip tėveliai pasibara per susirinkimus, kad va, mano vaikas per tavo vaiką nenori į darželį eiti ir t.t. ir viskas tuo pasibaigia arba galiausiai būna apkaltintos auklėtojos, kad vaikų nežiūri.

Butu labai gerai kad teveliai pabendrautu su psichologais (judriu, piktu, hiperaktyviu vaikuciu) bet jiems ju vaikai nerupi, juk ju niekas neskreudzia..
O tu kurie leti, jautrus ir taip nemaza dalis teveliu su psichologais bendrauja wub.gif
Tik nesutinku su tuo kad geras paklusnus turi buti spaudziamas is visu pusiu kaip bendraut, kaip atleist, nekriept demesio, pakentet ir t.t.
O tie museikos jiems viskas ...
Todel ir sakau kad darzeliuose turetu buti psicologai.. kad [B]nors kas
uzsiimtu judriuju auklejimu[/B] cool.gif
Papildyta:
Suprantu kad aukletojoms nepaprastai sunku dirbti su tokiomis didelemis grupemis ir dar teveliu puldinejimu..
Toks sudetingas ju darbas, auginti zmoguti. O noretusi dar kad ir nebetkoki o gerieti biggrin.gif
Todel ir sakau kad darzelyje reikalingi netik logopedai bet ir psichologai..
Atsakyti
QUOTE(ignasser @ 2009 02 10, 20:46)
Žinot, dar mokykloje turėjom tokią gerokai psichinę fortepijono mokytoją. Per rankas daužydavo, staugdavo nesavu balsu. Per vieną pamoką taip man vožtelėjo per rankas, kad kita mokytoja net iš kito aukšto atbėgo pažiūrėt kas čia darosi, nes žliumbiau kaip pjaunama. Kita mokytoja pasakė mano mamai. Ir, skirtingai nuo sovietinių standartų, mano mama nuėjusi pas tą mušieką trumpai, be jokių isterijų ir skandalų pasakė: jei mano vaikas, dar nors kartą pas tave pamokoj apsiverks, tai ne tik kad svetimų vaikų negalėsi mokyti, bet ir savus matysi tik per šventes. Nuo tada jokio ignoravimo, jokio rėkimo ir mušimo per nagus nebuvo. Moralas: gerbiu savo mamą, kad nepraleido pro ausis mano problemų, nuėjusi griežtai pasakė, kokios yra ribos bendraujant su manimi. Niekada nelaukite, visada kalbėkite su auklėtojom, ieškokite sprendimo.
Pas mus atėjus naujai auklėtei, syki išgirdau, kaip ji užrėkė ant grupėje likusių vaiku. Jau kitą dieną pasakiau auklėtojai, ką girdėjau ir pabrėžiau, kad to netoleruosim (esu grupės komitete). Auklytė gavo pastabą, suprato, kad yra stebima ir dabar viskas tvarkoje. Jokio vaikų engimo tikrai nėra.

[FONT=Arial][SIZE=1]
Atsakyti
Skaitydama viena tema atradau kita, apie vaiku darzelius, tiklsiau problemos su aukletojomis. Pamaniau, gal atsiras norinčių smulkiau pakalbėti apei tai. Nu nezinau, bet as matau darzelyje dar didele problema del aukletoju poziurio i vaikus. kartais atrodo kad ten karviu melzejos dirba.
Pries kelias dienas baisiausiai issiliejau ant auklytes. Bet siandiena galvoju gal nereikejo, bet kitas balsas sako, kodel ne, jeigu matei problema. O issiliejau stai del ko: grpeje kaip visada 2 aukletojos ir auklyte. Viena aukletoja vaikus visada vedasi i lauka, visada sukasi tarp ju grupeje. Kita - vaikus isveda paskutine minute pries ateinant tevams arba visai ju neveda. Ir ateina viena diena, saulyte sviecia, ziuriu vaiku lauke musu nera. Ateinu i grupe ir matau vaizda: auklyte skaito knyga savo malonumui prie rasomojo stalo, auklėtojos iš vis nėra, nes ji išleista (na būna pas visus visokiu problemu, visi žmonės esam) grupeje like 2 vaikai, neturi ka veikti, susilinde po stalu "šluosto grindis". Žinokit kaip užsiutau, raudonis kap jaučiui išpylė. 17.10 val, oras leizia vaikus vesti i lauka, o jei sedi kaip kalėjime, sunku vaikus i lauka išsivesti keturmecius, kurie net patys apsirengia. Nulėkiau net pas vedėja, kuri žadėjo pataisyti situacija. Bet dabar vėl gi, bijau vaika i darželi vesti, kad ant jo neužsisėstų. Aišku, galėjau visa ši reikala taktiškiau išspręsti, bet atsitiko kitaip, nes matyt per ilgai savy nešiojau, kol pratrūkau.
Atsakyti
Suprantu norą, kad vaikai būtų lauke, bet kam rėkti ir iš pykčio raudonuoti? Kam nuo to geriau? Juk buvo galima tą patį pasakyti ramiai. Man apskritai keista ir nesuprantama, kai žmonės ant kitų rėkia g.gif Bijau, kad po viso to liaudiškai sakant, auklytė neturės ant jūsų vaiko akies. Juk jo mama pikčiurna.
Atsiprašau, jei užgavau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 06 19, 15:51)
Suprantu norą, kad vaikai būtų lauke, bet kam rėkti ir iš pykčio raudonuoti? Kam nuo to geriau? Juk buvo galima tą patį pasakyti ramiai. Man apskritai keista ir nesuprantama, kai žmonės ant kitų rėkia g.gif Bijau, kad po viso to liaudiškai sakant, auklytė neturės ant jūsų vaiko akies. Juk jo mama pikčiurna.
Atsiprašau, jei užgavau 4u.gif

Na gal sakyciau, truputi perdetai parasiau, siaip nerekiau ten kaip beprote bet tiesiog garsiai issakiau savo norus, ir aisku piktai. Siaip del to as nesigailiu visai, nes vaikus irgi gerbti reikia, bet tik bijau kad tikrai akies ant vaiko gali nebetureti. Teks keisti darzeli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolisa @ 2009 06 19, 15:03)
Na gal sakyciau, truputi perdetai parasiau, siaip nerekiau ten kaip beprote bet tiesiog garsiai issakiau savo norus, ir aisku piktai. Siaip del to as nesigailiu visai, nes vaikus irgi gerbti reikia, bet tik bijau kad tikrai akies ant vaiko gali nebetureti. Teks keisti darzeli  g.gif

Nesijaudinkit del tokiu smulkmenu smile.gif jei protingas zmogus supras ir bus tik geriau.. jau jeigu uzsieme aukletojos pareigas tegu ir jas atlieka arba tegu neusiima.. Labai gerai kad issaket ka jauciat ir galvojat thumbup.gif

As vienasyk atnesiau i darzeli pazyma ir su liudesiu pranesiau- manoji vel serga, o tik dvi dieneles lankem darzeli. Aukletoja uzraudo ir pilnu inirsiu isreze: o tai ko jus norit va puse grupes serganciu.. tai ka nepriimt.. Rodos nei ka baisaus nepasakiau nei as ja kaltinau biggrin.gif Labai jau priprato prie to kad mamos vis nutyli daug blogu dalyku aukletoju saskaita.. vis del tu vaikeliu, galvodamos kad jiems bus blogiau. Vargu biggrin.gif Galiu drasei pasakyt nebetylesiu ir tikrai bus tik geriau ax.gif
Atsakyti
As savo maziukes akletojom nei vieno blogo zodzio pasakyt negaliu ir realiai niekad nemaciau nieko netinkamo ju elgesy... tik vat drauge pasakojo anadien, serga jos mazius, o ji nuejo i darzeli (i kita, ne i musu) per peitu miega pasiimt cekio, sumoket uz darzeli, sako nueinu, grupej nieko nera, sedziu...laukiu...nieks nei nekrusteli, nu sako kad atvaziavau is kito miesto galo tai palauksiu, dar laukia...tada sako- apejau visas grupes patalpas, net i miegamaji nusibeldziau, i WC, nu zodziu i visus kambarelius apejo- nieko nera, kai kurie vaikai guli, kiti miega..nu sako sedziu, laukiu , tai prasedejo ji lygiai 20min tai tikrai, ir dar daugiau, ir nieks neatejo, nei viena aukletoja, auklyte nepasirode!-vaikai vieni palikti buvo, dvieju metu maziai... vat cia tai man baisu, baisiau ir but negali, galas zino ka jie galejo pasidaryt...Po tokio "reikalo" tai turbut as irgi labai labai nepatenkinta buciau...ir turbut itgi pasakyciau ka galvoju ir turbut gerokai pakeltu tonu.
O su tuo i lauka vedimu arba meniu neivairumu (kazkurioj temoj buvo kalbama kad reiktu "uzsakyt" patikrinima darzeliui kazkokiam, kad atseit meniu perziuretu), tai as nesureiksminu labai...
Atsakyti