Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Semile @ 2008 09 07, 22:27)
vajetau kokiu baisybiu cia prisiskaiciau blink.gif o as tik pradedu vest savo dukryte i darziuka man jau dabar neramu darosi fear.gif bus dvi aukletojos kurios dirba po pusdieni, viena( kol kas ja tik ir maciau) tai patiko labai sauniai tvarkosi su vaikuciais grupei ir maloni tokia , o kitos dar nemaciau bet girdejau nekokiu atsiliepimu apie ja unsure.gif kad skirsto vaikus, turtingesniu teveliu vaikucius daugiau myli negu kitus unsure.gif na ziuresim kaip bus tikiuosi kad tai yra netiesa , beja nesiruosiu tylet jei kas ne taip bus 4u.gif

Nebijokit ne visur juk taip blogai... mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai aš pati lankiau lopšelį Vilniuje, Antakalnio gale, tai pas mus buvo tokia šeimininkutė Liudmila, kurios vaikas taip pat mūsų grupėje buvo, tai ji leisdavo tam savo vaikui tampyti kitus vaikus už plaukų, žeminti, tyčiotis, mušti, kandžiotis ir pan. Kartais ji surengdavo tokias egzekucijas, kai pradėdavo tyčiotis iš vienos mergaitės, kuri neturėjo tėvelių ir ją augino močiutė doh.gif verysad.gif unsure.gif Man tada buvo maždaug 2-3 metukai, bet visą tą siaubą atsimenu po šiai dienai. Ir žinau, kad visi šitie dalykai vykdavo, tik tada kai nebūdavo auklėtojos. Tai dažniausiai arba iš ankstyvo ryto, arba po pietų blink.gif O prie auklėtojos ir tėvų, šita šeimininkutė elgėsi pabrėžtinai maloniai, nors mama pasakydavo man, kad jai ji kažkodėl nepatinka g.gif
Kažkada viską papasakojau mamai, o ji vis tiek niekaip negali patikėti, kad taip galėjo būti doh.gif Aš neatsimenu, kad mane ten būtų skriaudę, bet atsimenu tą siaubą, kai tėvai palikdavo mane darželyje blink.gif blink.gif blink.gif Vos tik ateidavom į daržą, pirmiausiai klausdavau kokia šiandien auklėtoja ir šeimininkutė bus unsure.gif Mama negali patikėti, kad taip buvo, bet pati sako, kad kai persikėlėm kitus gyventi ir perėjau į kitą darželį, tai jau į jį eidavau noriai, be ašarų ir net nenorėdavu namo rolleyes.gif Man tie įvykiai tikrai paliko širdyje tam tikrus randus....

O dabar prieš dvi dienas mažąją vedžiau pirmą kartą į lopšelį, tai man visi vaizdai iš tų laikų išplaukė į paviršių blink.gif blink.gif Pirmą dieną, kai ėjom į darželį, tai mane ir pykino ir galva sukosi, ir dar daug "gerų dalykų" iš nervų darėsi doh.gif Labai bijau, kad mažąjai netektų to patirti doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erbe: 12 rugsėjo 2008 - 08:38
O siaube ! Čia tai prisiskaičiau... užmigt negalėsiu... Aš kaip tik dukrytę pradėjau šįmet leisti į darželį. Tik deja, nuėjom tris dienas ir susirgom. Ėjo noriai, be ašarų. Bus matyt, kaip toliau. Bet dabar man baisu, ar nėra tokių baisių auklėtojų, kaip kad anksčiau... Nes kai kuriuose vietose paskaičiusi, net ašarą nubraukiau... Jei jau suaugusios moterys atsimena tokius dalykus iš darželio, tai kokią jos psichologinę traumą turėjo patirti jau tada, būdamos mažos....
Nuoširdžiai užjaučiu.
Atsakyti
QUOTE(snupe @ 2008 09 13, 00:06)
O siaube ! Čia tai prisiskaičiau... užmigt negalėsiu... Aš kaip tik dukrytę pradėjau šįmet leisti į darželį. Tik deja, nuėjom tris dienas ir susirgom. Ėjo noriai, be ašarų. Bus matyt, kaip toliau. Bet dabar man baisu, ar nėra tokių baisių auklėtojų, kaip kad anksčiau... Nes kai kuriuose vietose paskaičiusi, net ašarą nubraukiau... Jei jau suaugusios moterys atsimena tokius dalykus iš darželio, tai kokią jos psichologinę traumą turėjo patirti jau tada, būdamos mažos....
Nuoširdžiai užjaučiu.

gal ir nėra dabar taip baisu,kaip anksčiau.Gi čia visi pasakojimai iš mamų vaikystės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(abrakadabra bum @ 2008 09 13, 16:24)
gal ir nėra dabar taip baisu,kaip anksčiau.Gi čia visi pasakojimai iš mamų vaikystės. g.gif

tai tie vaikučiai,kai užaugs gal irgi tik tada visa tai sureikšmins,dabar jiems,kaip sakoma nerūpestinga vaikystė g.gif

mano sūnus kai lankė darželį,rodos ir nesiskūsdavo,nu taip tiesiai neklausdavau,ar tave gal skriaudžia,tiks kiekvieną vakarą paklausdavau,ar smagu buvo,esu klaususi ar patinka auklėtojos,ar patinka šeimininkutė,sakydavo,kad patinka.Bet vieną kartą reikėjo man užpildyti anketą darželiui,ir pildyt reikėjo kartu su vaiku,kai buvo klausimas,ar patenkinti auklėtojomis,šeimininkute,maniškis pasakė,kad šeimininkutė pastoviai rėkia ant vaikų,tai aš taip ir parašiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2008 09 08, 13:52)
Nebijokit ne visur juk taip blogai...  mirksiukas.gif

as manau, kad ne tai kad "ne visur", o galbut tik "labai labai mazai kur".
As taip tikiuosi 4u.gif

o siaip pagalvoju apie vaikystes atsiminimus is darzelio ir nesuprantu-kodel niekad tevams nesakiau ka patyriau ? gal jie niekad neklause ? g.gif o gal maniau, jog taip turi buti ?
Reik savo vaikams paaiskint, kad nieks neturi teises su jais blogai elgtis, kad tai nera norma ir standartas. Ir reikia visada pasiklaust, kaip jiems sekesi darzely, ar viskas patiko. O gal kas nuskriaude ?
Atsakyti
na čia ir prisiskaičiau doh.gif manau, jei yra galimybė, tai reiktų tiesiog pastebėti (juk galima pabūti kartu grupėje), kaip auklėtojos užsiėma su vaikais. Juk tainiekas nedraudžia. Bet galim anetikėtai ateiti vienu ar kitu laiku ir paaiškėtų galbūt daugelis dalykų. O be to visada reikia albėtis su auklėtojomis, o jei nepadeda kreiptis į direktorę. 4u.gif mano vaiką versdavo viską suvalgyti ( na tiesiog liepdavo valgyti ir tiek) ir nesvarbu mėgsta jis tai ar ne. Jis pareidavo ir sakydavo, kad pvz sultys buvo surūgę. na aš galvojau kaip jau ten 5 m. vaikas gali suprastikad jos surūgę, bet po kelių tokių pasisakymų , parėjus jį pykindavo ir vemdavo. Pradžioj ir aš kalbėjau su auklėtoja, kad neverstų valgyti, ir lyg susišnekėjom be jokių pykčių ir nesusipratimų. bet problemos būta kitos. mūsiškis ne vienintelis toks pasirodo būdavo ( bloguojantis). Tad iškviečiau kelis kartus higienistus patikrinimui. Ir tikrai rado daug nusižengimų gaminant maistą. bet užtai dabar jokių nusiskundimų - nei iš vaikų nei iš auklėtojų (kad nevalgo)
Svarbiausiai nelaukit ilgai, kad problema neįsisenėtų. Spręskit tuoj pat, ir būtinai pajunkit i kitus grupės tėvus 4u.gif
Atsakyti
Aš širdį pasidžiaugiau, kad paskaičiau šią temą. Iš pradžių mane aišku apėmė šokas, kad tokie dalykai dedasi darželiuose. Nebuvau anksčiau girdėjusi apie tokius dalykus ir labai palankiai vertinau darželių veiklą. Bet pasiskaičiau ir nusiėmiau "rožinius akinius", bei atidžiau pradėjau stebėti kas vyksta grupėje, taip pat retkarčiais ir ateinu netikėtu laiku.
Na ir tikrai, nėra ten viskas taip gerai... Per pora savaičių labai didelių blogybių nepastebėjau, bet kaip dukra pasako, kad šeimininkutė rėkia (o ir pati išgirdau, kokiais žodžiais išplūdo apsikakojusį vaiką), ar ją taip skaudžiai pasodino ant klozeto, kad jai ir po dviejų dienų dar skauda užpakalį, tai jau ja tikiu verysad.gif . Anksčiau maniau, prisigalvoja.
Atsakyti
doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vėdrynė @ 2007 08 15, 12:39)
Kokią alternatyvą,? jei jūsų vaikas nemiega pietų, nors tai labai keista  (vaikui sveika pailsėti bent pusvalandį) skaitykite literatūrą apie tai siūlyčiau veskite vaiką į privatų darželį, kuris turi atskirus kambarius nemiegantiems vaikams.Nes jei leisi vienam nemiegoti po savaitės jau norės nemiegot 80 procentų grupės vaikų ,o likusiųjų poreikis pailsėti tokiu atveju kaip? vaikai nemoka tyliai žaisti ir kalbėtis o apacioje (kitose grupėse ir už kaimyninių sienų taip pat ilsisi kitų grupių vaikai . Jei jau taip mylite savo vaiką prašome rasti būdą jį pasiimti per pietus arba samdyti aukl;ę
Papildyta:
Kažin ką ten ta ramioji dukrelė darė per pietukus jei jau net auklėtoja buvo priversta ja iš lovos iškelti? joooooo tikriausiai tyliai gulėjo ir netrukdė kitiems vaikams ilsėtis  pas mano sūnų ir yra toks vaikas  (turintis elgesio sutrikimų) tai visą grupę iš rikiuotės išveda ir niekam pailsėt neleidžia o pedagogai nieko padaryti negali nes rankos surištos tai va gal ne auklėtoja visai kalta

tai kam vedam vaikus i darzelį ????
kad išmokytų kaip reikia elgtis , kada miegoti , kada žaisti ir pan. ne visi taip greit priima taisykles ir ne visi miega , žaidžia, valgo tada kai jiems pasakai, asmenybės kiekvienas.

o jeigu dirbi auklėtoja - tokį atsakingą darbą, tai būk miela ir elkis normaliai, ką reiškia ištempė iš lovos, pastatė, užrekė ??? išdaužysiu kiekvienai dantis ir nurausiu plaukus, jei tik sužinosiu, kad kaip nors nepriimtinai man arba ne pagal priimtas valstybėje normas elgsis su mano vaiku. negali būt auklėtoja tai prašau būk vadove, direktore, prezidente !
Atsakyti
QUOTE(FaTaFeE @ 2008 11 24, 23:31)
tai kam vedam vaikus i darzelį ????
kad išmokytų kaip reikia elgtis , kada miegoti , kada žaisti ir pan. ne visi taip greit priima taisykles ir ne visi miega , žaidžia, valgo tada kai jiems pasakai, asmenybės kiekvienas.

o jeigu dirbi auklėtoja - tokį atsakingą darbą, tai būk miela ir elkis normaliai, ką reiškia ištempė iš lovos, pastatė, užrekė ??? išdaužysiu kiekvienai dantis ir nurausiu plaukus, jei tik sužinosiu, kad kaip nors nepriimtinai man arba ne pagal priimtas valstybėje normas elgsis su mano vaiku. negali būt auklėtoja tai prašau būk vadove, direktore, prezidente !

atsiprasau, bet biski toks post'as prajuokino biggrin.gif juk ne kokios shunu patales esam, gal galima civilizuotai issiaiskint ? Ir siaip, man regis, kalta pirmine nuostata, jog darzely viskas blogai. Kai to nesitiki, tai ziurek viskas ir buna gerai. Vakare mano vaikai dziugiai mane pasitinka, bet is ju elgesio ryte, kai jie bega apsikabinti su aukletojom suprantu, kad visa diena jie praleidzia graziai , taikiai ir saugiai. Ir nors abu isdyke, aisku kartais nuo aukletoju gauna velniu, bet namie ju irgi sociai gauna rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenele Raganele: 25 lapkričio 2008 - 08:50
QUOTE(FaTaFeE @ 2008 11 24, 21:31)
išdaužysiu kiekvienai dantis ir nurausiu plaukus, jei tik sužinosiu, kad kaip nors nepriimtinai man arba ne pagal priimtas valstybėje normas elgsis su mano vaiku

gal prireiks,jei jau tokios necivilizuotos emocijos unsure.gif
(8 800) 2 88 88

Anoniminė psichologinė pagalba telefonu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 25 lapkričio 2008 - 13:26