Nu nerealiai ziauru, as apakus nuo tooookio "aukletoju" elgesio...
Arba man pasiseke su darzeliu vaikysteje, arba viskas liko pasamoneje, nors nezinau, jei kazkas sukrete tai ir liko, tai ko gero man nuskilo ir panasaus elgesio patirti neteko...
Jei suzinociau, kad su mano vaiku panasiai elgiamasi, aukletojai butu sakes - bo as impulsyvi...
na bet ir pasitaiko slykstyniu darzeliuose pamenu mane vaikystej aukletoja buvo pririsus prie tvoros, nes perlipau darzeliot tvora
man kai kurie parašymai labiau asocijuojasi su žeminimu ir asmenybės žlugdymu, o ne su auklėjimu. Keista, kad kažkam tai atrodo normalu.
Siaubiakų tema
Pirmiausia, tai manau mamos, NETYLĖTI.
Tas principas "bus mano vaikui po to blogai", tai čia tų smurtautojų įvaryta iš ankstinė gynyba, kad visi pakęstų jų smurtą.
O kaip netylėti: ir vėją auklėtojai pakelti, ir su kitais tėvais kartu vėją pakelti, ir pas vedėją nueiti, dar yra švietimo skyrius, kur ojojoj kaip darželiai bijo jų patikrinimų, vaikų teisės.
per televizorių rodė, net du kartus mačiau, kaip vaikų teisių įsikišimas padėjo atleisti net pora auklėtojų, viena iš jų terorizavo vaikus ar net 20 metų... jau jos "auklėti" vaikai vesdami į darželį savo vaikus tą vėją užkėlė.
kitas atvejis buvo neįgaliukų darželyje...tai irgi vaikų teisės įsikišo.
Šiaip tie smurtautojai yra bailūs iš principo ir melagiai...
Jeigu bijot toj pačioj grupėj likti, tai galima paskui įsiprašyti į kitą.
Susiduriau ir aš su tuo auklėtojų smurtu savo vaiko atžvilgiu, dviese su kita mama 'davėm velnių', aš telefonu, nes vaiko daugiau ten nevedžiau, ta kita mama tiesiai į akis nuauklėjo. Įdomioji dalis buvo ta, kad auklėtojos žodžiais mano vaikas nieko nedarė, buvo geras ir ji jam nieko nedarė, nors tiek mano vaikas, tiek kitos mamos vaikas pasakojo visai kitaip. Vaikų žodžiais jie irgi nieko nedarė, "prisidirbo kitas", bet nukentėjo ne vienas ir ne tik tas, kur prisidirbo...
Gal čia reikia temą užvesti, kur konkrečiai darželis, grupė, auklėtoja daro tą ir tą, gal tas viešumas suveiktų ir galvotų prieš darant, ar čia papulti į tą juodą sąrašą?
o dėl smurto tolerancijos, tai kai kam ir žudymas nieko tokio atrodo.... siaubas
Pirmiausia, tai manau mamos, NETYLĖTI.
Tas principas "bus mano vaikui po to blogai", tai čia tų smurtautojų įvaryta iš ankstinė gynyba, kad visi pakęstų jų smurtą.
O kaip netylėti: ir vėją auklėtojai pakelti, ir su kitais tėvais kartu vėją pakelti, ir pas vedėją nueiti, dar yra švietimo skyrius, kur ojojoj kaip darželiai bijo jų patikrinimų, vaikų teisės.
per televizorių rodė, net du kartus mačiau, kaip vaikų teisių įsikišimas padėjo atleisti net pora auklėtojų, viena iš jų terorizavo vaikus ar net 20 metų... jau jos "auklėti" vaikai vesdami į darželį savo vaikus tą vėją užkėlė.
kitas atvejis buvo neįgaliukų darželyje...tai irgi vaikų teisės įsikišo.
Šiaip tie smurtautojai yra bailūs iš principo ir melagiai...
Jeigu bijot toj pačioj grupėj likti, tai galima paskui įsiprašyti į kitą.
Susiduriau ir aš su tuo auklėtojų smurtu savo vaiko atžvilgiu, dviese su kita mama 'davėm velnių', aš telefonu, nes vaiko daugiau ten nevedžiau, ta kita mama tiesiai į akis nuauklėjo. Įdomioji dalis buvo ta, kad auklėtojos žodžiais mano vaikas nieko nedarė, buvo geras ir ji jam nieko nedarė, nors tiek mano vaikas, tiek kitos mamos vaikas pasakojo visai kitaip. Vaikų žodžiais jie irgi nieko nedarė, "prisidirbo kitas", bet nukentėjo ne vienas ir ne tik tas, kur prisidirbo...
Gal čia reikia temą užvesti, kur konkrečiai darželis, grupė, auklėtoja daro tą ir tą, gal tas viešumas suveiktų ir galvotų prieš darant, ar čia papulti į tą juodą sąrašą?
o dėl smurto tolerancijos, tai kai kam ir žudymas nieko tokio atrodo.... siaubas
QUOTE(Karolytė @ 2008 07 14, 14:19)
Gera mintis. Viesumas issprendzia daug problemu.
Cia paskaicius pradejau savo vaiko klausineti, ar neskriaudzia darzelio. Tai lyg tai viskas gerai. Tik sako, kad issiganda, kai kitus vaikus sudrausmina.
QUOTE(Zitra @ 2008 07 14, 16:42)
Gera mintis. Viesumas issprendzia daug problemu.
Cia paskaicius pradejau savo vaiko klausineti, ar neskriaudzia darzelio. Tai lyg tai viskas gerai. Tik sako, kad issiganda, kai kitus vaikus sudrausmina.
As ir pritariu, kad reiketu parasyti apie negerus darzelius ir aukletojas, kurios skriaudzia vaikus.
Labai is tikruju nustebau, kas buvo parasyta apie aukletoja Meile ( Lopselis/ darzelis "Giraite" as vedu savo vaika i sita darzeli (tik i kita grupe), bet si aukletoja man pasirode lb maloni, ko negaleciau pasakyti apie jos porininke Aldona...... kiek kartu girdejau ja rekiancia ant vaiku:( kad jie prikakino i pampersus ir kad ji dabar nesiruosia jo keisti...
Kadangi dabar yra akletoju atostogu metas ir siaubingai daznai keiciasi aukletojos, tai as daznai paklausineju savo vaiko, kaip sekasi, ir is tikruju, kartais neramu pasidaro, kai mazylis pasako, kad ji "baude"....
Ieskojau temos su pavadinimu- Aukliu ir auklyciu pareigos.
Bet neradau. Siaip noriu jusu nuomones.
Auginu jau antraji vaika ir antrasis jau eina i darzeli. I kita.
Tai vakar vyras sugryzo ir baisiai nusivyles pasakojo, pasijutes tikru asocialu.
Na, ir gavo prikakotas kelnias dukrytes.
Gryzau velai vakare na ir imuos tvarkyti siuntynuko. Dieve, su visu SUUU... sukistos suveltos su vandeniu sulietos- is kvapo aisku, kad dar pries pietus ivykis.
Tai vat ir kilo man toks klausimas- ar cia taip ir turi atiduoti auklytes su visu SUUUU... ar vis tik turetu iskratyti?? Siaip, jei vaikisko kakucio nepernesi, tai gi ir neik i toki darba. Na, siaip tai labai nustebino, nes sunui irgi visokiu bedyciu ivykdavo, bet kazkaip ,atsimenu, syki, net prasiau auklytes , kad kelnyciu neplautu... o cia, tai ...Ar mano taip skant, pretenzijos nepagristos??
Dar, ka daryti- nepatinka man ten nei aukletoja (hitlerio veidu) nei auklyte, kuria rekiancia ant mokinuku girdejau... Kazkaip nejauku man toj grupej...
Tai vakar vyras sugryzo ir baisiai nusivyles pasakojo, pasijutes tikru asocialu.
Gryzau velai vakare na ir imuos tvarkyti siuntynuko. Dieve, su visu SUUU... sukistos suveltos su vandeniu sulietos- is kvapo aisku, kad dar pries pietus ivykis.
Tai vat ir kilo man toks klausimas- ar cia taip ir turi atiduoti auklytes su visu SUUUU... ar vis tik turetu iskratyti?? Siaip, jei vaikisko kakucio nepernesi, tai gi ir neik i toki darba. Na, siaip tai labai nustebino, nes sunui irgi visokiu bedyciu ivykdavo, bet kazkaip ,atsimenu, syki, net prasiau auklytes , kad kelnyciu neplautu... o cia, tai ...Ar mano taip skant, pretenzijos nepagristos??
Dar, ka daryti- nepatinka man ten nei aukletoja (hitlerio veidu) nei auklyte, kuria rekiancia ant mokinuku girdejau... Kazkaip nejauku man toj grupej...
nu nezinai jai negali sunku iskratyti ta suda,tai tikrai kaip gali ten dirbt???
nezinau ar noreciau vaika po to ten vest,tai kazkokia nepagarba tiek vaikui tiek jo tevams,antzmogizka.
nors ir nebutu malonu,bet niekada taip nepasielgciau
pati pradejau vesti sunu i darzeli,ir yra baime kad tik kokios traumos vaikui neivarytu,pvz jai netycia i kelnytes pridarytu
nezinau ar noreciau vaika po to ten vest,tai kazkokia nepagarba tiek vaikui tiek jo tevams,antzmogizka.
nors ir nebutu malonu,bet niekada taip nepasielgciau
pati pradejau vesti sunu i darzeli,ir yra baime kad tik kokios traumos vaikui neivarytu,pvz jai netycia i kelnytes pridarytu
QUOTE(Crassula @ 2008 09 04, 20:23)
Man atrodo i ju pareigas neieina vaiku drabuzeliu plovimas
Kažkaip neteko parsinešti su tokiu turiniu , bet nešvarias tai taip (be priedų ) Nemanau,kad auklėtojos turėtų skalbti drabužėlius, bent pareigybėje jų nieko apie tai neužsimenama...
vajetau kokiu baisybiu cia prisiskaiciau o as tik pradedu vest savo dukryte i darziuka man jau dabar neramu darosi bus dvi aukletojos kurios dirba po pusdieni, viena( kol kas ja tik ir maciau) tai patiko labai sauniai tvarkosi su vaikuciais grupei ir maloni tokia , o kitos dar nemaciau bet girdejau nekokiu atsiliepimu apie ja kad skirsto vaikus, turtingesniu teveliu vaikucius daugiau myli negu kitus na ziuresim kaip bus tikiuosi kad tai yra netiesa , beja nesiruosiu tylet jei kas ne taip bus