QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 28, 22:04)
Papildyta:
prisiminiau ivyki is savo vaikystes darzelyje. (Dabar berods vadinasi Boruzele Vilniuje)Nenorejau miegot, gal kalbinau greta gulincia kaimyne. Tai mane is pirmo pastate i kampa ir dar pora vaiku. Pastovejom. Tada vienam is vaiku liepe eit gult, pamaniau kad man, tai aukletoja uz ta mano nesupratima labai supyko ...
uzklijavo man kartu su seimininkute lipnia juosta burna. Viena laike rankas, kita klijavo.Aukletoja Meile, linkejimai jums , jei netycia skaitot
tikiuosi smarkiai pasenot ir prazilot
Karta per pietus i musu grube uz bausme istreme berniuka is kitos grupes. Pastate ji prie atskiro stalo, nedave kedes ir irankiu. Pamenu kaip jis rankomis knisosi po lekste ir dejo i burna maista. net sriuba
dar pamenu ateidavo aukletoju giminaites ar siaip kazkokios pazistamos, net nezinau. Jei per pietu miega nemiegodavom, numaudavo mums kelnes ir liepdavo stovet ant lovu. Kai bausmes laikas budavo baigtas, mums suduodavo per uzpakalius, apmaudavo kelnaites ir imesdavo i patalus.
Syki parengiamojoj aukletoja ant manes supykusi nusivede i tualeta ir sveite mane i langa, jog tas visas subarshkejo.
Daaaug tokiu istoriju iki pat pradines mokyklos buvo. ..
atsimenu tokius dalykus, gal pacia siek tiek sokiruoja dabar prisiminus, bet tai manes visiskai netraumavo
Yra pasauly didesniu nelaimiu, mirtinu ligu, butino skausmingo gydymo, pagaliau stai Afrikoj vaikai badauja. Zmogus- ne porcelianas
O man yra nuoskauda is darzelio laiku ir butent del tokio tyciojimosi is vaiku
Suzinociau, kad su mano vaiku taip pasielgtu - tuoj pat imciausi atitinkamu priemoniu. O tarybiniais laikais aukletojos, kaip ir pardavejos, buvo dievai - elgesi kaip norejo ir niekam cia nepasiskusi, o ir vaikai tevams nepasisakydavo. Augindavo mus kazkokius uzslopintus, pratindavo kantrybes ir susitaikymo patys uzguiti budami.. Dar dabar pamenu kelias bausmes kai vaikas negaledavo uzmigti: liepdavo lipt is lovos ir virs galvos laikyt pagalve, nutraukdavo antklode ir saudydavo su kelniu guma per plikas kojytes, uzdedavo ant akiu virtuvini chlorke ir dar bile kuo dvokianti irudusi skudura (geresniu atveju ranksluosti), o jei butu kuriam akiu uzdegima itaise? tas skuduras tai tikrai nerealios slykstybes turejo buti, jei net vaikui buvo neapsakomai bjaurus (o juk vaikai bjaurastims pakantesni nei suauge). Man to dziaugsmo patirti neteko, buvau ramus vaikas, greit ikaliau sistema, kad reik uzsiklot galva ir zaist su nupintais nuo kasu bumbuliukais, taip ir uzmigdavau, bet kitiems daznai nepasisekdavo.. Liudna ir skaudu prisiminus. O pats baisiausias dalykas kuri praktikuodavo kava begerdamos kaimyniniu grupiu aukletojos: nusikaltusi vaika istumdavo i svetima grupe (vaikui jau vien nuo to trauma, kad aplink visi svetimi) ir liepdavo numauti jam kelnes
Sito teko ir man paragaut. Dar dabar aiskiai pamenu, kaip raiciausi ant zemes klykdama nesavu balsu, paskendusi asarose ir laikiau tas prakeiktas pedkelnes kai tuntas "svetimuju" tarsi suzvereje bande man jas nuplesti. Takart nepavyko, gal labai kraupiai rekiau, kad aukletojos liepe paleisti...
Tikiuosi toms auklytems nenusiseke gyvenimas..ne kiek nesigailiu del savo zodziu - manau ne vienam vaikui tas psichologinis zalojimas ivare ivairiu kompleksu ir pakreipe gyvenimus ne pacia geriausia kryptim... Daug ka pamirstam is vaikystes, vaikai linke nuslepti nuoskaudas, uzgniauzti ir prisitaikyti, bet daznai del nesekmiu gyvenime kaltos butent vaikysteje patirtos traumos.
Kaip gerai, kad laikai kazkiek pasikeite ir vaikai drasesni, tikiuosi maniskis pradejes lankyti darzeli manim pasitikes ir pasipasakos apie savo problemas.