Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

O ką daryt, jeigu vaikas nekalba? jeigu nemoka kalbėti? Eina į penkiamečių grupę, ir jaučiu jau, kad kažkas ne taip. Be to, su virtuvės darbininke apturėjau konfliktą. Tačiau mano vaikas negali man papasakoti. O jau pradėjo šlapintis į lovą, į kelnes, ir TIK darželyje.
Gal slaptą kamerą įtaisyti, ką? mažą mažą tokią... yra galimybė... Bet kur paskui tai dėti? Nes jeigu jau įrašyčiau ką nors, tai kur - į policiją pranešt ar Vaikų teisėms cool.gif ?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 02 13, 20:52)
O ką daryt, jeigu vaikas nekalba? jeigu nemoka kalbėti? Eina į penkiamečių grupę, ir jaučiu jau, kad kažkas ne taip. Be to, su virtuvės darbininke apturėjau konfliktą. Tačiau mano vaikas negali man papasakoti. O jau pradėjo šlapintis į lovą, į kelnes, ir TIK darželyje.
Gal slaptą kamerą įtaisyti, ką? mažą mažą tokią... yra galimybė... Bet kur paskui tai dėti? Nes jeigu jau įrašyčiau ką nors, tai kur - į policiją pranešt ar Vaikų teisėms  cool.gif ?

Patariu pasišnekėt pirma su aukėtojomis, atskirai. Gal jos kokią problemą mato, bet nesako jums, tėvams doh.gif Galima juk ir kelias val pabūt darže, stebėt, kaip vyksta grupėj "darbas".

Aš pvz, ateinu anksčiau ir stebiu, ką vaikučiai veikia. Tai pvz, maniškis pastoviai atskirai, tarytum "atstumtas" žaidžia, kai tuo tarpu visi kiti su auklėtojomis būna, žaidžia, jiems skaitomos knygelės. Žinau, kad maniškio toks būdas, daugiau mėgsta būt vienas, žaist vienas. Na bet galėtų kažkaip usdomint ar pritraukt jį į visą būrį user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 14, 20:00)
[color=darkviolet]Patariu pasišnekėt pirma su aukėtojomis, atskirai. Gal jos kokią

ai kad žinok man atrodo mažai naudos duoda , vistiek aukletojos išsuks viską tap kad vaikas kalčiausias liktu, o jos ne prie ko... verysad.gif
Atsakyti
maniske irgi pradejo sisioti i lovyte darzely. jei dar mieganti taip darytu, tai suprasciau, bet ji jau buna atsibudusi ir kaip suprantu bijo nueiti i tualeta. o cia jau isivaizduoju prigazdinti jie iki "negaliu", kad tik nedristu krustelt lovose. ateinu jos pasiimti, o aukletoja dar su tokiu priekaistu, tipo, ir vel jusiske apsisisiojo. o kiek esu prasius, kad imtu ja uz rankos ir vestu nieko nelaukdamos. prasau kas diena atejusi. moteris, kuri pavaduoja auklyte labai stengiasi, bet aukletoja tai kazkaip visai padejusi. dar taip neuzknistu jei kas ryt nepriminciau to ir dar tas priekaistingas tonas kai ateinu vaiko pasiimti. norisi riebiai nusikeikti tokiais momentais unsure.gif
karta atejau vaiko pasiimti aukletojoms nesitikint per pietu miega. apsalau...guli ji atskirta nuo vaiku, priesais aukletojos stala, o jos sedi ten dviese, plepasi ir kava geria, o maniske guli atvirom akim ir ziuri i jas. gavau shoka. antras shokas buvo kai pamaciau kad ji ne tik guli atskirta nuo visu, bet ir dar paguldyta prie avariniu plastikiniu duru. gi zinau kaip pro tas plastikines duris ar langus eina saltis ir net vejukas. kita diena kitos aukletojos paklausiau kodel ta ana aukletoja guldo ja atskirai ir prie duru , si pasake, kad jau nebeguldo. net sakyti nieko nereikejo. ta aukletoja pamate mano reakcoja ir be zodziu suprato, kas negerai ir perkele vaika prie kitu vaiku. bet dabar vel nesu tikra kas ten darosi. reiks kada nepranesus per pietu miega uzsukti unsure.gif
irgi kiek kartu esu pagalvojusi apie kameryte. reiks dar su vyru pakalbet, nes kiek mes dar visko nezinom kas ten dedasi. o ta kameryte jauciu galima kokiam vaiko atsinestam minkstam zaisle paslepti g.gif
Atsakyti
arba žinot mamos ką galima daryt jokiu slaptu kameru nedet, o pasakyt atvirai norim idet kameras nes tas tas ir anas.....nes mmano vaikas pradejo ta ir ana...nu pagal situaciaja, ir manau aukletojos žinodamos apie kameras tikrai pakeistu elgesi, tesiog butu priverstos...ką jus i tai?vaje, kaip man butu baisu peržiuret tokia juosta...širdis turbut susitotu..
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 14, 22:00)
[color=darkviolet]Patariu pasišnekėt pirma su aukėtojomis, atskirai. Gal jos kokią problemą mato, bet nesako jums, tėvams doh.gif Galima juk ir kelias val pabūt darže, stebėt, kaip vyksta grupėj "darbas".

aš sėdėjau po kelias valandas pirmas tris dienas. Tai trečioj dienoj prie manęs priėjo direktorė ir pasakė: "mamyte, nėra būtinybės sėdėti čia. Jūsų buvimas trukdo dirbti. Jau yra ir kitų tėvelių nusiskundimų".
Nu vos neapsiverkiau.. Žinai gi, nėščia dar esu... Bet nepuoliau tos dyrikės, nes ji gal visko ir nežino... o va praėjo kiek laiko, aš dabar pilnai jos galiu paklausti, kaip ten su tais "tėvelių nusiskundimais". Nes aš tai tikrai jau turiu nusiskundimų.

O auklėtojų klausinėju kasdien. Tai jos sako: "neklauso ir neina į wc" arba "tai nieko tokio, ir suaugusiems būna visko" doh.gif Tai suprask, ir jos prisimyža į kelnes hihihi.gif

QUOTE(Lera @ 2008 02 14, 22:27)
ai kad žinok man atrodo mažai naudos duoda , vistiek aukletojos išsuks viską tap kad vaikas kalčiausias liktu, o jos ne prie  ko... verysad.gif

nu va, kažkas tokio į dešimtuką...

QUOTE(primavera @ 2008 02 14, 23:23)
maniske irgi pradejo sisioti i lovyte darzely. jei dar mieganti taip darytu, tai suprasciau, bet ji jau buna atsibudusi ir kaip suprantu bijo nueiti i tualeta. o cia jau isivaizduoju prigazdinti jie iki "negaliu", kad tik nedristu krustelt lovose.
...
reiks kada nepranesus per pietu miega uzsukti unsure.gif
irgi kiek kartu esu pagalvojusi apie kameryte. reiks dar su vyru pakalbet, nes kiek mes dar visko nezinom kas ten dedasi. o ta kameryte jauciu galima kokiam vaiko atsinestam minkstam zaisle paslepti  g.gif

siaubas kažkoks.. mano vaikas ankstesniam daržely buvo kasdien mėtomas iš vienos lovytės į kitą. O jis toks tylus, nekalbantis. Tai ir stumdė.
O kamerytę galima būtų žaisle paslėpti. Tik va, kai mano vaikas žaislą atsineša į grupę, tai kažkodėl auklėtoja tuoj tą žaislą į miegamąjį neša, į jo lovytę.

QUOTE(Lera @ 2008 02 15, 13:56)
arba žinot mamos ką galima daryt jokiu slaptu kameru nedet, o pasakyt atvirai norim idet kameras nes tas tas ir anas.....nes mmano vaikas pradejo ta ir ana...nu pagal situaciaja, ir manau aukletojos žinodamos apie kameras tikrai pakeistu elgesi, tesiog butu priverstos...ką jus i tai?vaje, kaip man butu baisu peržiuret tokia juosta...širdis turbut susitotu..

manau, kad pravalas garantuotas. Pirmiausia, pradės rėkti auklėtojos. Kad pažeidžiama teisė į jų privatumą. Po to ištrauks kitą kozirį - pažeidžiamos pačių vaikų teisės. Ir abejoju, ar visi tėvai sutiks su tokia mintim. Nes tai kainuos papildomų pinigėlių. Pati kamera, tvirtinama ant sienos, ir maitinama elektros šaltiniu, nėra brangi. Bet bus brangu peržiūrėt vaizdą. O kaip dauginsit tą vaizdą, į ką perrašinėsit.. Norės gi visi tėvai ir nedelsiant. Po kelių dienų bus "aišku", kad viskas "gerai", nes ir auklėtojos bus geros...
Darželiai juk valdiški... Tskant, skaityk, direktorė iškart "palaidos" tokią mintį, lyg jos butą norėtum stebėt.

Aš tai visgi būčiau už slaptą kamerą. Ar garso įrašymo įrenginį. Tik va tokios labai daug kainuoja, iki 900 litų. Kad belaidės, mažos būtų, ir kad ilgai įrašinėtų. Įdėjai į žaislą, ar įsiuvai į marškinėlius ir gana. lauki. O po to būtų galima ir su direktore šnekėt, ar su Vaikų teisėm, ar su policija, jei būtų "požymių"... O gal užtektų tiesiog žinoti, kas ir kaip, ir pakaktų pokalbio su auklėtojomis, neišsiduodant apie slaptus stebėjimus.

Nes man tai ypač aktualu. Vaikas nemoka, negali kalbėti. O kad prigasdintas, tai jau aišku...
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2008 02 14, 21:23)
maniske irgi pradejo sisioti i lovyte darzely. jei dar mieganti taip darytu, tai suprasciau, bet ji jau buna atsibudusi ir kaip suprantu bijo nueiti i tualeta. o cia jau isivaizduoju prigazdinti jie iki "negaliu", kad tik nedristu krustelt lovose. ateinu jos pasiimti, o aukletoja dar su tokiu priekaistu, tipo, ir vel jusiske apsisisiojo. o kiek esu prasius, kad imtu ja uz rankos ir vestu nieko nelaukdamos. prasau kas diena atejusi. moteris, kuri pavaduoja auklyte labai stengiasi, bet aukletoja tai kazkaip visai padejusi. dar taip neuzknistu jei kas ryt nepriminciau to ir dar tas priekaistingas tonas kai ateinu vaiko pasiimti. norisi riebiai nusikeikti tokiais momentais unsure.gif

O tai jus "triuksmo" pakelt negalit, kad aukletojos nedirba savo darbo ir kankina vaikus, neleisdamos eiti i tualeta. Paprasciausiai aukletojai aiskiai pasakot, kad dar vienas kartas ir as einu pas direktore su pareiskimu del vaiko terorizavimo. Pablefuokit, kad turit psichologo isvadas ir jei direktore nepades eisit per svietimo/socialoni skyriu (ziurint kam priklauso darzelis).
As pati panasiai padariau, kai mazoji papasakojo, kad aukletoja ir auklyte iseina i kita grupe. Ramiai pasakiau, kad jei nenori buti su vaikais tegu nedirba, bet jei vaikai dar karta bus palikti vieni sukelsiu didziuli triuksma. Daugiau su tuo problemu nebuvo (nu maniske jau i lopsely puikiausiai kalbejo, tai zinodavau viska biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2008 02 17, 13:35)
Daugiau su tuo problemu nebuvo (nu maniske jau i lopsely puikiausiai kalbejo, tai zinodavau viska  biggrin.gif ).

įtariu, žinodavai daugiau negu "viską" laugh.gif
bet baltai pavydžiu... nes aš savojo paklausti negaliu.. nekalba dar..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 02 18, 13:46)
įtariu, žinodavai daugiau negu "viską" laugh.gif
bet baltai pavydžiu... nes aš savojo paklausti negaliu.. nekalba dar..

Nu kad daugiau tai tikrai biggrin.gif , jei tik sugebedavau toki zodziu srauta sugaudyt biggrin.gif
Tu bandyk su saviskiu "pasikalbeti", paklaust apie aukletoja, moka tie maziai viska parodyti. Mano drauges 1,5m. sunelis nelabai kalba, bet vis tiek issiaiskini, kad jam zaislu niekas neduoda biggrin.gif (o kai klausi ar jis duoda, tada patyli ir "nediuoda" ir tokia selmiska sypsenele), karta isaiskino, kad "lita lelia ava ava" (Rita-aukletoja- vaika muse), drauge issigando, kad ji ir ejo aiskintis, bet pasirodo, kad buvo Vita - grupioke, su kuria susimuse. Darzely paskui parode.
Svarbiausiai, nebijok pasiaiskinti, nes palieki "rimta daikta" biggrin.gif ir aukletojoms aiskiai pasakyk, kad busi priekabi, nes vaikui nera viskas gerai.
O gal prasykis i mazesniu grupe, gal vaikui baisu su penkiameciais, gal tie pasisaipo...
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2008 02 18, 23:37)
Tu bandyk su saviskiu "pasikalbeti", paklaust apie aukletoja, moka tie maziai viska parodyti.
...
Svarbiausiai, nebijok pasiaiskinti, nes palieki "rimta daikta"  biggrin.gif  ir aukletojoms aiskiai pasakyk, kad busi priekabi, nes vaikui nera viskas gerai.
O gal prasykis i mazesniu grupe, gal vaikui baisu su penkiameciais, gal tie pasisaipo...

Kažkaip nepatogu auklėtojai stovint šalia, vaiko klaust - o ŠITA tavęs neskriaudžia? rolleyes.gif ir tas skriaudimas - labai subjektyvu, kol vaikas nekalba.

Dėl grupiokų, tai nemanau kad pasišaipo. Nes vaikams jis patinka, bent man taip atrodo. Per Valentino dieną aplipdė širdelėm, niekieno neraginti. Vos įėjom į rūbinę, ir jau aplipdė. Ir šiaip, vis paklausia manęs, ar mano berniunkas bus visą dieną, ar tik pusę. Nežinau, kodėl jie taip domisi... kol kas nieko blogo nematau. Manajam irgi tuoj 5.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 02 13, 20:52)
Gal slaptą kamerą įtaisyti, ką? mažą mažą tokią... yra galimybė... Bet kur paskui tai dėti? Nes jeigu jau įrašyčiau ką nors, tai kur - į policiją pranešt ar Vaikų teisėms  cool.gif ?

jeigu slapta įrašysi niekur oficialiai vistiek negalima to bus naudoti kaip įrodymų,čia tik pagąsdinimui kokiam nebent ar kad pati nusiramintum jei viskas gerai..
aš visgi siūlau netylėti,klausinėti auklėtojų kas kaip,kodėl.gal rastum galimybę ateidinėti dažnai ir netikėtai į darželį?na kad užkluptum nepasiruošusias?ir beje,netgi rūbinėje gali ir kitų vaikų paklausinėti jei taviškis nekalba,maždaug ką šiandien veikėte?ar ėjote į kiemą ir t.t.vaikai plepūs,pasakytų manau visokių nutikimų.
o šiaip jei tik db pradėjote lankyti-gal tiesiog vaikui stresas,praeis su laiku?maniškei sunku irgi,nes nuėjo neperseniausiai,visi vaikai seniai lankantys,tai skundžiasi kad niekas su ja nežaidžia.bet ką daryti?juk neliepsi kitiems vaikams kad žaistų,tiesiog turi pati išmokti susidraugauti.
Atsakyti
Nebezinau ka daryt ir as,yra viena aukletoja kur ja pamates mano sunelis net isgirdes jos balsa pradeda verkt iki pasikukciojimo ir sako mamyte nenoriu eit i grupe.As jo klausiau ka ji daro,o jis sako ji pykta ,rekia.Jis dar per mazas kad pasakytu kame reikalas.Bet ne is vienos mamos irgi girdejau kad ju vaikai sake kad aukletoja yra negera,bet neivardija nei vienas kame reikalas.O pas kita aukletoja eina kuo puikiausiai.Gaila savo maziuko,jis dar turejo seimininkute mylima ,kurios mes sulaukdavome ir tada jis eidavo su ja i grupe nors ir ta aukletoja pykta dirbdavo.O jos jau nera,rasiau svetimo skausmo nebuna skyrely.tai taip man sirdis plysta kai reikia ji palikt,o jis man mamyte palaukiam seimininkutes ir tada eisiu.O ka as tai aukletojai galiu pasakyt,sakys cia mazo vaiko paistalai?
Atsakyti