Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

bijau vesti dukryte i lopsiuka, bet teks. tik visiskai netoleruosiu jokio smurto ar rekimo ant mano vaikelio (jei suzinosiu). mb vaikystej nuo aukletojos taip per ausi gavo, kad bugnelis truko blink.gif o draugu mergyte neseniai grizo namo is darzelio su kuokstu savo plaukuciu pamperse blink.gif aukletoja paaiskino, kad mergyte krito nuo stalo, o ji bande ja pagauti uz plaukuciu doh.gif
kaip visgi sunku atiduoti savo vaikeli svetimo zmogaus prieziurai
Atsakyti
QUOTE(Aiva. @ 2008 02 01, 14:05)
bijau vesti dukryte i lopsiuka, bet teks. tik visiskai netoleruosiu jokio smurto ar rekimo ant mano vaikelio (jei suzinosiu). mb vaikystej nuo aukletojos taip per ausi gavo, kad bugnelis truko blink.gif o draugu mergyte neseniai grizo namo is darzelio su kuokstu savo plaukuciu pamperse blink.gif aukletoja paaiskino, kad mergyte krito nuo stalo, o ji bande ja pagauti uz plaukuciu doh.gif
kaip visgi sunku atiduoti savo vaikeli svetimo zmogaus prieziurai

Kazko nesupratau,kaip tie plaukai atsirado pamperse blink.gif
Atsakyti
perskaiciau temuke, visa . mano nuomone- turi savo vaika pazinti , ir zinai kada jis fantazuoja, o kada sako teisybe. nesakau buna visokiu vaiku pvz mano sesers mergaite labai megsta fantazuoti. na ji darzely sakydavo kad mama mano kalejime sedejo ( sesei buvo sokas blink.gif tai suzinojus. ji niekada nesedejo kalejime) iskarto ejo sneketis su aukletoja. ir paaiskinti kad ji nesedejo.
nu ne esme.
as manau kad aukletojos gali rekti ant vaiko jei neusitvarko su vaiku(aiku rekimas - rekimui nelygus), bet musti- tikria ne ! bet nepateisinu tokiu mamu kurios va girdejau ... viena mama sake, kad aukletoja negera, musa ir lekia pas direktore ar vedeja is kart skunda rasyti. pries tai nepasnekejus su aukletoja.
va butent man irgi auletojos nepatinka kurios lipnios prie tevu, nekeciu veidmainiu.
bet va ka pastebejau skaitydama tema- ar nors viena mama matydama kad saukia i ausy ar musa ne jos vaika uzstojo ta vaika?, bande aiskintis kodel taip aukletoja elgiasi ne(del svetimo vaiko niekam sirdies neskauda)-o gal ta aukletoja ir su jusu vaiku taip elgiasi kai jus nematot , ar nors bande sneketis su aukletoja, kodel ji taip daro. as bent tikrai aiskinciausi... tai ka maciau tavo vaikas, ne tavo. netoleruociau aukletojos veiksmu. tikrai pasakyciau to vaiko mamai kad sneketusu aukletoja....ir snekeciausi su aukletoja ir su to vaiko mama (kad nesigautu pletkai viena man mama sake ... mano pazystama mate ir t.t)

jolita.martyna pritariu as irgi cia nesupratau ? g.gif kaip gali pamperse paluku buti kai vaikas krito o aukletoja gaude uz plauku ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritperliukas: 01 vasario 2008 - 16:48
perskaiciau sia o pia tema ir nusprendziau parasyti apie savo patirti.
pirmojo sunaus viena aukletoja bivo alkoholike.daznai budavi isgerusi kai ateidavau parsivesti.aisku ir vaiku musimas jai buvo nesvetimas.mano vaikas verkdavo ja pamates,nenoredavo su ja pasilikti.zadejau per susirinkima viesai iskelti tai ir pasakiau kitai aukletojai.o ji aisku persake jai viska.zinoma ta aukletoja labai issigando,pries susirinkima mane pasikviete i kita grupe ir atsirasinejo,prisiekinejo kad daugiau tai nepasikartos,bet aisku niekas nepasikeite.tai buvo pries 4m.
o dabar mazaji vedu i kita,logopedini darzeli.jis nekalba(kalba savo kalba).tai yvyko pirmomis adaptacijos dienomis.ta aukletoja su mano vaiku buvo tik 3pusdieni.atejau parsivesti,buvo pietus.ijejau i grupe ir girdziu aukletojos rekima ir pasigirsta vaiko graudus verksmas.pasirodo tai mano sunelis.pro duru tarpa maciau kaip aukletoja pasilenkusi reke ant mano vaiko,kad jis daugiau nerodytu savo oziu ir valgytu,o jis verke pasikukciodamas.tada ji nuejo prie kito vaiko,bet sugryzusi vel reke ant jo ir pakelusi sriubos lekste trinktelejo ja i stala.o as tuo tarpu barskinau i duris ziuredama,bet ji negirdejo nuo rekimo ir apimta isterijos.bet isgirdo logopede ir ibede akis i mane ir tada aukletoja atsisuko ir pamate mane tarpdury.pripuolusi aiskino,kad mano vaikas jai kieme trenke i veida su kumsciuku(jam 3m.)todel ji tokia pikta ant jo ir ji taip mylejusi mano vaika o dabar neaisku kaip bus!o prasidejo nuo to kad as i darzeli nunesiau smelio formeliu(namie metesi,nezaide,tai pagalvojau kad darzeliui pravers)ir tai buvo didele klaida.vaikui ta diena buvo didele sirdgela kad mama paliko.aukletoja pasakojo, kad isejes i lauka pradejo verkt,o paskui smelyne pradejo atiminet tas formeles is vaiku.pasaline tetule ji sudraude,pasake koks negeras vaikas esi,kad taip darai,o jis nemokedamas kalbet,su kumsciuku dauze jai i sona(jis pradejo savintis atnestas formeles).tada aukletoja pripuolusi trenke jam per ranka,o jis jai atgal i veida pataike.tai kaip as sakau isejo 3m vaiko ir dvieju bobu mustynes.ji ir kita aukletoja man parekomendavo nueiti su vaiku pas psichologa,bet as priejau isvados,kad man jis niekuo nepades.as su vaiku sutarius,kalbet jis nemoka.tai pasakiau kad aukletojom reikia nueiti pas psichologa jei jos nemoka dirbti su vaikais,neturi pedagoginio profesionalumo.aisku zadejau kreiptis i direktore,bet laimei viskas issisprende,vaikas adaptavosi,oziu neliko.reikejo tik aukletojai buti pakantesniai su vaiku adaptacijos periodu,nuraminti svelnumu jo sirdeles skausma,o netrankytis ir nerekauti.
Atsakyti
Pries tai visada pakalbu su aukletoja, bet sorry nesiterlioju as su jomis. Aukletoja siaip suauges zmogus g.gif o vaikas yra vaikas. Nepateisinsiu nei vienos aukletojos, kuri skriaudzia mazameti vaika.
Ne esu siuo atveju as kantri... o iskart griebiu jauti uz ragu, vaikas uz save nepastoves, o mes mamos, turime savo vaikus turime apgint. Kas man ta aukletoja, svetimas zmogus, kuri gauna alga uz savo darba, kuri turi atlikti deramai. cool.gif Mums darbdaviai algas moka, uz ka...?- uz darba mamytes, o ne uz tai, kad mes kaip norime taip ir elgiames darbo vietoje. O cia dar sudetingiau, paliekame savo brangiausia turta pasaulyje, vaika aukletojos prieziurai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nosferatu: 01 vasario 2008 - 18:28
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 02 01, 16:11)
Kazko nesupratau,kaip tie plaukai atsirado pamperse blink.gif

Jolita.martyna, niekas to nesuprato, o aukletoja, deja, teveliams nesugebejo paaiskint. kazka apie perrengim kalbejo, kad lyg plaukuciai rankoj liko ir netycia uz pamperso uzsikabino ar panasiai. zodziu, absurdas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2008 01 31, 10:14)
Vaikai iki mokyklinio amziaus nemoka meluoti ir yra laaabai patiklus, o tuo labiau paslapciu nemoka saugot.

ir dar kaip moka mirksiukas.gif . Aišku daugiau tokiam amžiuje vaikai mėgsta fantazuoti, bet meluoti tikrai moka. ypač tai susiję su nenoru eiti į darželį, eiti miegoti pietų miego ir t.t (meluoja kad ką skauda, kad mama ateis pasiimt ir t.t)
Atsimenu kaip mano jaunesnė sesuo kažkada parėjusi iš darželio mamai išvertus akis aiškino, kad ji rytoj neis į darželį, nes auklėtoja jai liepė klauptis į kampą ir sukalbėti poterius doh.gif
o maniškes grupėj vienas vaikas visai rimtai pasakojo, kad šianakt sudegė jų namas ir dabar jis eis gyvent pas auklėtoją rolleyes.gif Nu ir ką tu jam. Taip kad 100 % tikėti ikimokyklinuku neverta. visada reikia išklausyti ir antrosios pusės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 02 vasario 2008 - 22:49
Ir dar norėjau paklausti ar pas jus daržiuke nėra organizuojamos "atvirų durų dienos" Pas mus jau gal kokius antrus metus yra skelbiama "Atvirų durų savaitė", per kurią gali tėveliai eiti bet kuriuo metu ir būti tiek kiek širdis geidžia. Aišku pagrindinis tikslas yra veiklos stebėjimas, bet manau kad užslėptas tikslas yra ir tas, kad tėveliai ateitų ir pastebėtų, kaip elgiasi vaikai. Pati buvau, po valandos triukšmo galva pasidarė kvadratinė, kai kuriais atvejais nepakėlus balso nebuvo galima išspręsti situacijos, kai kuriais atvejais vaikų įžūlumas buvo aukščiau visko doh.gif . Ir pagalvojau, kad dėkui auklėtojoms kurios aukojasi ir dirba dėl mūsų vaikų. Tai tikrai be galo sunkus darbas. Ir beje, už juokingą atlyginimą.
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2008 01 26, 10:06)
vesdavau i darzeli su skaudama sirdim, kad vedu vaika pas kazkokia besisypsancia sadiste.

O kodėl tiesiai jai nepasakėt arba nesikreipės į vedėją unsure.gif Jūs tylėsit, kita tylės, tai tokios auklėtojos ir liks.

Mano vaikinui darže buvo atvejis, kai auklėtoja tikrąja to žodžio prasme "užsisėdo" ant jo. Buvo rėkiama ant jo, pastoviai baudžiamas.... Toks psichologinis smurtas paskui įvedė nervinį tiką, šlapinimąsi ir rėkimą naktimis, aišku paveikė ir charakterį. Vos tik kas ir duoda su rankyte atgal. O kodėl negalima, jei auklėtoja taip daro? g.gif Teko pasipykt su auklėtoja, bet savo pasiekiau. Ant vaiko matau, kad situacija pagėrėjo, jau noriai eina darželin.

QUOTE(Nosferatu @ 2008 02 01, 18:26)
Pries tai visada pakalbu su aukletoja, bet sorry nesiterlioju as su jomis. Aukletoja siaip suauges zmogus  g.gif o vaikas yra vaikas. Nepateisinsiu nei vienos aukletojos, kuri skriaudzia mazameti vaika.

Teisingas požiūris thumbup.gif Aš nepateisinčiau ir atvejo, jei skriaustų kitą vaiką, duočiau jai velnių gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2007 07 04, 10:18)
Nutiko toks dalykas, kuris visa ta laika, kai dukra ejo i darzeli nebuvo nutikes.. 
Dukryte man vakare atsigulusi pasakoja: mane aukletoja Ruta skaudziai stume..  verysad.gif klausiu kaip suprast stume..sako as niekaip negalejau uzmigti ir ji mane tempe is lovytes ir stume ant grindu ir sake stovek cia jei nemiegi.. 
Tai ji maze aisku pradejo verkti, o ta ragana dar prigrasino, kad nebandyk mamai isplepeti  verysad.gif 
Kadangi mes su mazyle esam labai artimos ji man papasakojo tai man kojos rankos nutirpo, nes to nebuvau patyrusi per visa ta laika kiek lankeme. aggressive.gif
Dukryte paprase, kad tai raganai nieko nesakyciau, kad pasakyciau tik labas rytas atejusi, na jos siandien ryte ir nebuvo, bet as tikrai to taip nepaliksiu!!!:banned2:
Galvoju rytoj issiaiskinti viska su ja dukrai nematant, nes pazadejau saugoti musu paslapti.
Ryte mazyle atsikelusi sako: mamyte, as nenoriu eiti i darzeli, nenoriu kad aukletoja Ruta man taip darytu  bash.gif
Kaip reaguoti?? Ka daryti?? kol kas neturim kur jos isvezti, turesim tik po savaites..      help.gif

Panasi situacija buvo musu darzelyje. Pirmiausia ka mes padareme, tai apskambinome visus tevus, papasakojome situacija ir paprseme paklausineti savo vaiku kaip aukletoja su jais elgiasi. Ir isiaiskinome stulbinanti dalyka, pasirodo vaikus aukletoja skriaude, kai kurie tevai papasakojo, jog vaikai kai ryte pamato ta aukletoja, sakydavo i grupe neis schmoll.gif Tada mes padareme tevu susirinkima ir pasikvieteme ta aukletoja pasiaiskinti - pries visus tevus. Po savaites vel pasikartojo keleta ivykiu, nors aukletoja pasizadejo elgtis atidziau, ne impulsyviai ( matai musu vaikai labai isdyke, ir kitaip ji nesugebejo ju nuraminti) . Tada mes, tevu delegacija, nuejome pas direktore ir viska papasakojome. Tai truko apie 2 men, mums buvo pasakyta, kad aukletoja ne taip lengva atleisti is darbo. Kita rudeni ja perkele i maziuku grupe, neleidzia dirbti su didesniais. Na maziukai nesiskundzia g.gif gal jie geresni, klauso jos. Na zodziu aukletojos neatleido is darbo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Labanoriska @ 2008 02 07, 22:08)
Panasi situacija buvo musu darzelyje. Pirmiausia ka mes padareme, tai apskambinome visus tevus, papasakojome situacija ir paprseme paklausineti savo vaiku kaip aukletoja su jais elgiasi. Ir isiaiskinome stulbinanti dalyka, pasirodo vaikus aukletoja skriaude, kai kurie tevai papasakojo, jog  vaikai kai ryte pamato ta aukletoja, sakydavo  i grupe neis  schmoll.gif  Tada mes padareme tevu susirinkima ir pasikvieteme ta aukletoja pasiaiskinti - pries visus tevus. Po savaites vel pasikartojo keleta ivykiu, nors aukletoja pasizadejo elgtis atidziau, ne impulsyviai ( matai musu vaikai labai isdyke, ir kitaip ji nesugebejo ju nuraminti) . Tada mes, tevu delegacija, nuejome pas direktore ir viska papasakojome.  Tai truko apie 2 men, mums buvo pasakyta, kad aukletoja ne taip lengva atleisti is darbo. Kita rudeni ja perkele i maziuku grupe, neleidzia dirbti su didesniais.  Na maziukai nesiskundzia  g.gif  gal jie geresni, klauso jos. Na zodziu aukletojos neatleido is darbo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ir perkele i maziuku grupe,nes jie nepasiskus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Labanoriska @ 2008 02 07, 23:08)
... Kita rudeni ja perkele i maziuku grupe, neleidzia dirbti su didesniais.  Na maziukai nesiskundzia  g.gif  gal jie geresni, klauso jos. Na zodziu aukletojos neatleido is darbo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aha, jie tai nepasiskųs doh.gif Štai toks požiūris vedėjų į auklėtojas, kuriomis tėvai skundžiasi, žinokit, tikrai neatsakingas unsure.gif Vedėjos vietoj duočiau įspėjimą, o po kelių - ir lauk iš darbo! Kaip supratau tėvai jau kelis kartus davė jai pastabą, o ji nesureagavo, vis tiek elgėsi neleistinai doh.gif Džiaugiuos, kad iš jų grupės ji išėjo, bet daba kentės mažiukai verysad.gif
Atsakyti